De fabrikant van bouwmaterialen "Sika": de keuze van materialen voor reparatie

 Fabrikant van bouwmaterialen Sika: de keuze van materialen voor reparatie

Sika is een moderne fabrikant van bouwmaterialen en biedt haar klanten een ruime keuze aan producten. In een breed scala van merkproducten vindt u geschikte materialen voor isolatie, lijm en mastiek. Producten zijn altijd blij met hun kwaliteit, wat wordt bevestigd door talrijke beoordelingen.

Speciale functies

Sika is een bedrijf dat meer dan een eeuw geleden in Zwitserland is opgericht. Dit land is altijd beroemd geweest om zijn hoogwaardige goederen, inclusief bouwmaterialen. Vandaag besteedt het bedrijf veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe materialen.Het bedrijf breidt ook de verkoopomvang uit door zijn producten buiten het land te distribueren. Tot op heden zijn de winkels met producten van deze fabrikant in 86 landen. We hebben merkproducten die sinds 2003 zijn verkocht.

Dankzij een innovatieve aanpak slaagt het bedrijf erin materialen te produceren die niet alleen effectief zijn, maar ook handig in gebruik. Het is mogelijk om reparaties uit te voeren met de producten van dit bedrijf in alle weersomstandigheden. Noch strenge vorst noch hoge vochtigheid interfereert met het werk.

Tegelijkertijd zijn materialen duurzaam. De behoefte aan nieuwe reparaties zal gedurende tientallen jaren niet ontstaan. De fabrikant beweert dat zijn materialen tot vijftig jaar kunnen dienen, wat een lange tijd is in vergelijking met de gebruiksperiode van producten van concurrenten.

Producttypen

Nu produceert Sika een verscheidenheid aan producten. Dit zijn additieven voor oplossingen en beschermende verbindingen en producten voor isolatie en kleefstof met afdichtmiddelen. Daarom worden merkartikelen gekocht door zowel particulieren als grote bedrijven.

waterdicht

Misschien wel de meest bekende zijn de materialen voor waterdicht maken van dit bedrijf.

 • Injection-451 is een injectie-waterdichtheid die geschikt is om in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid te werken.
 • Voor de behandeling van tanks en leidingen is ook geschikt oblazochnaya waterdichting. 101 A.
 • Waterdichting coating Igolflex nop zijn beurt, geweldig voor het werken met beton.

lijm

Het bedrijf produceert ook verschillende soorten bouwlijm. De composities werken effectief op verschillende oppervlakken. Onder de kleefstoffen vertegenwoordigd door dit merk zijn erg populair MonoTop 910, Titan SOLO.

Primers en mengsels

We moeten ook de kwaliteitsprimers en -primers noteren.

 • Sika Primer-MB, Sikaflex Pro Construction.
 • Primer 206G + P is geschikt voor het werken met plastic.
 • ViscoCrete 225 is een droge mortel of hyperplastificeerder.
 • Net als Mix Plus of Sikament BV-3M, wordt het gebruikt om hoogwaardige mortel te maken.
 • Let ook op de producten MonoTop-723 en 612.

Onder de producten kunt u zelfs schoonmakers vinden. Aktivator-205 is bijvoorbeeld een kwaliteitsoplossing die wordt gebruikt voorafgaand aan het beveiligen van afdichtingen.

Goed bewezen en dekking. Bijzonder populaire opties Elastomastic TF, FerroGard 903, geschikt voor het werken met staal en beton.

Waar zijn ze van toepassing?

Materialen van Sika worden gebruikt door zowel professionals als degenendie zich zelfstandig bezig houdt met reparatie in het huis.

Bouwmaterialen worden in bijna elk stadium van het werk gebruikt. Bijvoorbeeld bij het plakken van behangpapier of het leggen van parket als nuttige lijm van dit bedrijf.

Uiteraard variëren de producten afhankelijk van het doel en is de parketlijm sterker dan PVC, dat wordt gebruikt bij het werken met behang.

Materialen van het merk Sika kunnen worden gebruikt in de vroege stadia van de bouw. Additieven en allerhande mengsels versterken de oplossingen en maken ze duurzamer. Materialen die aan beton worden toegevoegd, verlengen bijvoorbeeld de levensduur.

Producten die worden gebruikt voor waterafdichting, worden ook overal gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt om het huis of appartement buiten te beschermen. Ook kunt u met behulp van de producten van het bedrijf de balkons, badkamers en douches waterdicht maken.

Hoe te kiezen?

Om de reparatie vele jaren plezierig te maken, is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen die geschikt zijn voor specifieke werken. Er is geen twijfel over de kwaliteit van producten van Sika. Maar als je een fout maakt met de keuze en het materiaal gebruiken is niet helemaal zoals bedoeld, dan zal het resultaat anders zijn dan verwacht.

Lijm selectie

Hoogwaardige bouwlijm moet niet alleen duurzaam, maar ook veilig zijn. Vooral als het wordt gebruikt voor het leggen van parket en andere werken met houten oppervlakken. Het feit is dat hout een zeer wispelturig materiaal is en slechte lijm kan het gewoon bederven.

waterdicht

Niet minder oplettend is de houding ten opzichte van de keuze van waterdichtmakende materialen. Het hangt allemaal af van de omstandigheden waaronder de oppervlakken worden geïsoleerd. In de badkamer is het bijvoorbeeld logisch om een ​​pleistermix te gebruiken. Dat het materiaal tegen water kan beschermen. Na het waterdicht maken, zelfs met vocht, zijn ze niet onderworpen aan vervorming.

Populair is obmazochnaya waterdichting. Het is erg zuinig. Zelfs een kleine hoeveelheid is voldoende om een ​​groot deel van het oppervlak tegen vocht te beschermen. Deze optie is geschikt als de hoeveelheid werk die moet worden gedaan veel groter is dan het budget.

Voor het afdichten van naden en andere kleine reparaties zijn speciale profielen van hoogwaardig polyurethaan geschikt. Waterproofing tape kan ook worden gebruikt. Het moet duurzaam zijn en vrij van gebreken.

Voor het afdichten van riolen of grote watersystemen moet een speciale droge mix worden gebruikt. Binnen het assortiment van dit merk zijn er veel één-component mengsels op basis van cement.

Door een soortgelijk principe worden materialen zoals kit, primer, zelfnivellerende vloer en membraan geselecteerd. U hoeft alleen de informatie op de verpakking zorgvuldig te lezen en producten te selecteren die aan uw behoeften voldoen.

aanbevelingen

 • Niet minder belangrijke informatie wordt doorgegeven aan de beginnende meester en instructie. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om sommige materialen te gebruiken bij een te lage of te hoge temperatuur. Ook geeft de handleiding altijd informatie over hoeveel tijd er moet verstrijken na de bouw totdat het materiaal "vastloopt" en klaar is voor gebruik. Met behulp van de basiskennis die u hebt opgedaan op internet of in een gesprek met experts, en met instructies voor het gebruik van het materiaal, kunt u de taak gemakkelijk aan, zonder fouten te maken.
 • Een andere nuttige aanbeveling is om altijd de hoeveelheid werk te schatten. Hiermee kunt u de juiste hoeveelheid materialen kopen.Dit betekent dat u niet hoeft te stoppen met werken om extra producten te kopen of, omgekeerd, nadenkt over wat u met het overschot moet doen. Dit geldt voor alle werken, inclusief vloer-estrik, waterdichting, behangen en parket leggen.
 • Ook moet u bij de aankoop altijd letten op de kwaliteit van de goederen. Het pakket mag niet worden geopend of vervormd, evenals de inhoud ervan. Dit is een garantie dat de producten niet worden verwend.

Als het werk niet meteen wordt uitgevoerd, moeten de goederen op de juiste manier worden opgeslagen. Anders kan het nutteloos worden vanwege uw schuld.

Details over hoe je de badkamer waterdicht maakt, zul je de volgende video vertellen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer