Metalen kozijnhuis: voor- en nadelen van constructies

Lange tijd was er een vooringenomen houding ten opzichte van de kozijnhuizen van metalen profielen. Men geloofde dat geprefabriceerde structuren van de profielen niet warm en duurzaam kunnen zijn, ze zijn niet geschikt om te leven. Vandaag de dag is de situatie veranderd, de framehuizen van dit soort veroorzaken een toenemende interesse van de eigenaren van voorstedelijke gebieden.

Speciale functies

Metalframe-faciliteiten, oorspronkelijk gebruikt voor de bouw van magazijnen en winkelvoorzieningen, worden nu gebruikt in particuliere woningen. De basis van het kozijnhuis gemaakt van metalen profielen is een lichte, maar duurzame constructie van gegalvaniseerd staal. De dikte van de profielen wordt individueel berekend voor elk onderdeel van het object en is afhankelijk van de geteste belastingen.Staalprofielen voorzien de structuur van de nodige sterkte, de zinklaag fungeert als een corrosiewerende bescherming en garandeert de duurzaamheid van de constructie. Om de betrouwbaarheid te vergroten, worden profielen aangevuld met speciale verstevigingsribben.

Profielen kunnen een doorsnede hebben in de vorm van verschillende Latijnse letters (C, S en Z). Elk van hen wordt gebruikt op een bepaalde bouwplaats. De basis is bijvoorbeeld ingedeeld met C- en U-profielen die zijn verbonden met zelftappende schroeven. De steek van het frame wordt bepaald door de breedte van de gebruikte verwarmers en panelen voor beplating. Gemiddeld is het 60-100 cm. De profielen hebben perforaties, die het probleem van ventilatie oplost, verhoogt de isolerende eigenschappen van het object.

Ze worden geassembleerd volgens het principe van een kinderontwerper, het constructieproces zelf houdt geen gebruik van speciale apparatuur in (tenzij, om de fundering te maken). Met de minimale bouwvaardigheden, kunt u het zelf doen met een klein aantal assistenten (2-3 personen) om een ​​huis te bouwen. Vanwege de onbelangrijke dikte van de wanden van het frame huis (gemiddeld 25-30 cm) is het mogelijk om een ​​groter bruikbaar oppervlak te verkrijgen dan bij het gebruik van standaard technologieën (huizen gemaakt van hout, stenen, blokken).

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de metalen huizen met frame er onaantrekkelijk en eentonig uitzien. Dit is echter absoluut niet waar, want vanwege het eenvoudige ontwerp en de mogelijkheid om het een andere configuratie te geven, is het mogelijk om objecten met een ongewone vorm te maken. De structurele kenmerken maken het gebruik van de modernste hangende materialen voor buitenmuren mogelijk, die indien nodig kunnen worden veranderd. Naar believen kan de gevel van een frame met een metalen frame stenen en houten oppervlakken, metselwerk, imiteren.

Het huis oogt stijlvol en modern, het is niet onderhevig aan obsoletie, omdat u op elk moment de gevelbeplating kunt vervangen.

De bekleding kan direct na de constructie van het object worden uitgevoerd, omdat het frame op basis van het metalen profiel niet krimpt. Het voordeel is de hoge werksnelheid. Meestal kan een huis voor een klein gezin worden gebouwd in 2-4 maanden. Tegelijkertijd wordt het grootste deel van de tijd besteed aan het voorbereiden van de fundering en te wachten tot het beton dat is ingegoten de nodige kracht zal oppikken. Onder de inwoners is er een verkeerde mening over de instabiliteit van kozijnhuizen. Dit ontwerp is echter bestand tegen aanzienlijke windbelastingen en is zelfs bestand tegen de seismische activiteitsperiode (zijn weerstand is maximaal 9 op de schaal van Richter).

Een andere "mythe" over framehuizen wordt geassocieerd met het vermogen om elektriciteit aan te trekken. Vanuit dit oogpunt zijn frame-objecten volkomen veilig - alle metalen elementen zijn geaard. Bovendien worden de buitenste en binnenste stalen delen behandeld met diëlektrica. Onder de nadelen is een hoge thermische geleidbaarheid van het materiaal. Daarom is het onmogelijk om te doen zonder hoogwaardige isolatie en metaalbescherming tegen waterdamp.

Het gebruik van ecowool- of minerale wolisolatie, evenals de installatie van warm beklede panelen, stelt u in staat de thermische efficiëntie van het kozijnhuis te optimaliseren, voorkomt de vorming van koude bruggen. Framehuizen op basis van het metalen profiel kunnen niet bogen op duurzaamheid. Hun levensduur is 30-50 jaar. Hoewel het waar is dat het repareren van dergelijke structuren vrij eenvoudig is, zijn er geen grote investeringen nodig.

Het metalen profiel zelf is brandwerend. Het materiaal is echter van binnen en van buiten afgeschermd met een verscheidenheid aan synthetische isolatiematerialen, dampisolatoren en afwerkingsmaterialen.Dit kan de brandveiligheid van het kozijnhuis aanzienlijk verminderen. De kosten van het bouwen van een kozijn huis is veel lager dan de prijzen voor de bouw van een baksteen, houten en zelfs blok analoog.

Dit komt door de kleinere hoeveelheid materiaal die nodig is, de mogelijkheid om een ​​lichtgewicht fundament te gebruiken, het gebrek aan betrokkenheid van speciale apparatuur en professionele bouwers. Het frame huis kan worden gemaakt op een individueel of standaard project. Natuurlijk is de eerste optie duurder, maar kunt u exclusieve woningen maken die voldoen aan alle vereisten van de eigenaar.

Een typisch project wordt gebouwd met behulp van Canadese technologie met behulp van een dunwandig metalen profielframe en warmte-isolerende SIP-panelen.

De keuze van het ontwerp

Metalen framehuizen kunnen verschillende variëteiten hebben.

Gebaseerd op rollen

Zo'n huis wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van metalen kolommen waarop de hele constructie rust. De constructie-technologie is vergelijkbaar met de constructie met monolithisch frame. De metalen kolommen die worden gebruikt voor de profieltechnologie zijn echter lichter en goedkoper dan funderingen van gewapend beton.De meeste wolkenkrabbers en winkelcentra zijn op deze manier gebouwd. In de particuliere woningbouw kan deze technologie onnodig veel tijd en geld kosten.

Als regel nemen ze er hun toevlucht als het nodig is om een ​​'ijzeren' designhuis van ongewone afmetingen te maken. Met behulp van deze technologie is het mogelijk om een ​​koepel of meerdere verdiepingen te bouwen. Vaak rond zo'n huis bevinden zich decoratieve architecturale elementen met een onregelmatige vorm. In de meeste gevallen zijn dit gemaskeerde buiselementen van het frame. Het huis op een gelast frame van gewalst metaal profiel wordt gekenmerkt door het grootste gewicht van frame-analogen van dezelfde grootte, maar heeft ook de langste levensduur, die 50-60 jaar bereikt.

Van lichtgewicht profiel

De basis van een dergelijk huisframe zijn dunwandige metalen constructies die visueel vergelijkbaar zijn met profielen voor gipsplaat. Uiteraard hebben de frame-elementen een veel grotere veiligheidsmarge. Van de voordelen van dergelijke gebouwen is het mogelijk om hun lagere gewicht te noteren, wat de voorbereiding van de fundering bespaart en het bouwbudget optimaliseert.Hoewel het beperkte gewicht van de constructie verandert in een afname van het leven in het huis.

Modulair en mobiel

Een technologie ontwikkeld voor de bouw van tijdelijke of seizoensgebonden objecten (zomerkronen, keukens). Het is van toepassing bij de bouw van een landhuis voor het leven in het warme seizoen. Het gebouw is gebaseerd op modules, waarvan het frame wordt gecombineerd en bestaat uit metaal en hout. Mobiele gebouwen omvatten de installatie van een stijf metalen frame als een frame. Tijdens de bouw van een tijdelijke faciliteit en een landhuis van twee verdiepingen is het noodzakelijk om een ​​projectplan te maken.

De tekening moet alle ontwerpkenmerken van het gebouw weergeven, het is noodzakelijk om de draagcapaciteit van de profielen te berekenen

constructie

De bouw van een kozijnhuis begint met de studie van bodemkenmerken op de bouwplaats en het creëren van een 3D-project van de toekomstige structuur. Driedimensionale afbeelding stelt u in staat het vereiste draagvermogen van de belangrijkste structurele elementen te berekenen, rangschikt ze in overeenstemming met de ruimtelijke geometrie. Daarna wordt de bestelling naar de fabriek gestuurd, waar profielen met de vereiste technische kenmerken, vormen en afmetingen voor een specifiek project worden gemaakt.Onderdelen voor een framehuis kunnen in de fabriek worden geassembleerd of zelf op de bouwplaats worden gemaakt.

De eerste optie zal wat duurder zijn, maar dan duurt het niet meer dan 4-6 dagen om het huis te monteren. Wanneer zelf-assemblage een beetje zal besparen, maar de duur van de montage zal oplopen tot 7-10 dagen. Na de voorbereiding en coördinatie van het project, kunt u doorgaan naar de organisatie van de stichting. Elk type van het zal doen, de optie van een strip fundering of met behulp van een ondiep verzonken plaat als basis wordt als optimaal beschouwd. Nadat de stichting een veiligheidsmarge heeft bereikt, gaat u verder met de montage van het metalen frame van het huis. De volgende fase is dakbedekking, installatie van ramen en deuren en communicatie.

Dakbedekking moet ook in de ontwerpfase worden bepaald. Het kan plat, single, gable (de meest populaire opties) zijn of wordt gekenmerkt door een complexe configuratie. Wanneer u het dak organiseert, bereidt u eerst het truss-systeem voor en gaat u vervolgens over tot het maken van kratten. Voer vervolgens het leggen van stoom en waterdicht maken van lagen, leg dakbedekking (leisteen, Ondulin, metaal).

Voor de isolatie moet een winddichte folie over het volledige oppervlak van de buitenomtrek van het huis worden gelegd. Er wordt warmte-isolatiemateriaal op aangebracht, waarna het de beurt is aan de installatie van de deklaag. Gewoonlijk zijn alle wandspleten gevuld met schuim- of gasbeton. Misschien spuiten met polyurethaanschuim. Wanneer u sandwichpanelen gebruikt, die initieel een verwarmer in de compositie hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken over extra thermische isolatie van de buitenmuren.

In de regel worden kozijnhuizen van een metalen profiel onderworpen aan opwarming van binnenuit. Hiertoe worden de wanden gelegd met een laag warmte-isolator, die bedekt is met een dampschermmembraan. Vervolgens worden gipsplaatplaten op de kist gefixeerd, pleister en bekledingsmateriaal worden erop geplaatst. Warmteblokken die geen extra thermische isolatie vereisen en klaar zijn om verf of pleister aan te brengen, worden veel gebruikt als buitenbekleding.

Je kunt je huis schuilen met gevelbeplating, duig, om te bekleden met silicaatsteen.

tips

Voor een kozijnhuis is elk type fundering geschikt. Dit betekent echter niet dat u ervoor kunt kiezen zonder een voorstudie van de bodem te doen.Als u het type fundering kiest, moet u zich altijd concentreren op de kenmerken en kenmerken van de grond. Het is noodzakelijk om zijn onderzoek op verschillende tijdstippen van het jaar uit te voeren. De meest gebruikelijke voor dit soort objecten is een smalle strookfundering, die een stevig frame is. Zelfs wanneer geïnstalleerd op mobiele grond, zal de belasting van het metalen frame uniform zijn over het gehele oppervlak van de basis.

Pijlerfundering impliceert de aanwezigheid van onderling verbonden balken. Het heeft een lager draagvermogen, geschikt voor kleigronden. Als de bouw gepland is op een ruig terrein, kan een funderingspaal worden aanbevolen. Bij de laatste twee opties moet speciale uitrusting worden gebruikt voor het besturen van palen of het schroeven van palen. De meest economische en minder arbeidsintensieve is de implementatie van een ondiepe fundering in de vorm van een plaat. Zo'n fundament is optimaal voor mobiele bodems.

Als het de bedoeling is om ingebouwde keukens en meubels in het huis te gebruiken, moet de locatie ervan in de planningsfase worden bepaald om het metalen frame op de plaatsen waar ze zijn geïnstalleerd extra kracht te geven.Beoordelingen van degenen die onafhankelijk een kozijn hebben gebouwd, laten ons dat concluderen de montage zelf veroorzaakt niet veel moeilijkheden.

Het is belangrijk om het project te volgen, alle elementen van de constructie zijn genummerd, wat de installatie vergemakkelijkt en versnelt. Bij het leggen van de dampremmende laag moet dit doen met een overlapping van 10 cm, dimensionering van verbindingen en beschadigde verbindingen.

Bekijk vervolgens de beoordeling van het afgewerkte metalen framehuis.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer