Baksteen van Zabutovochny

Zabutovochny baksteen - dit is een normale (rode) bouwsteen, met gebreken in uiterlijk. De buitenmuren van het zijn meestal niet gebouwd, omdat ze een niet erg mooie uitstraling zullen hebben. Het kan immers zijn afgebroken, ruwheid, schuine lijnen van gezichten, de heterogeniteit van kleur en textuur. Het kan zowel met holtes als integraal zijn. De grootte kan heel verschillend zijn, maar de meest voorkomende - baksteen 250x1250x65 mm. en 250x120x88 mm.

De nadelen van een baksteen zijn echter ook de voordelen: door gebreken is het veel goedkoper. En dit is heel vaak de belangrijkste factor bij het kiezen van materialen voor de bouw.

Het kan worden gebruikt voor de bouw van muren, die later worden omhuld met andere materialen of bekleed of versierd.Dan zullen alle spaanders en gebreken onder andere materialen worden verborgen.

Een gebouw gebouwd met bakstenen ziet er perfect uit als je speciaal gebruikt gevelstenen. De bovengenoemde ruwheid, hoewel deze een afstotelijk uiterlijk heeft, maar ten koste van onregelmatigheden heeft een goede hechting aan cement.

Slecht uiterlijk en een klein huwelijk bij de vervaardiging betekent niet dat dit te wijten is aan extra risico's. Omdat er vrij specifieke eisen zijn aan GOST. Ze garanderen dat de bouw van dergelijke stenen lang zal duren.

 Baksteen van Zabutovochny

Meestal worden bakstenen van zabutovochny niet specifiek gemaakt, maar zijn het een bijproduct van de productie.

Ze hebben echter dezelfde kenmerken:

  • goede vorstbestendigheid
  • sterkte
  • maten geschikt voor constructie.

Er zijn verschillende markeringen "M100", "M200", "M150", enz.

Het getal achter de letter M betekent de maximale belasting:

  • M200 betekent bijvoorbeeld dat er een belasting van niet meer dan 200 kg per 1 cm2 kan zijn. Het is perfect voor de constructie van de fundering.
  • En M150 en M100 kunnen worden gebruikt om een ​​gebouw van één verdieping te bouwen.

De aanwezigheid van holtes vermindert de warmtegeleiding, waardoor het behoud van warmte in het huis aanzienlijk toeneemt. Dit is dus een ander voordeel ten gunste van het gebruik van bakstenen van zabutovochnogo in de buitenmuren.

Op het einde zou ik willen opmerken dat het gebrek aan uiterlijk meer dan gecompenseerd wordt door de kosten. En het uiterlijk van de muren kan altijd op verschillende manieren worden gecorrigeerd.

Je kunt meer te weten komen over de eigenaardigheden van de blocking brick door naar de volgende video te kijken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer