Hoe een steen bewerken en hoe het te doen?

Een steen is een poreus materiaal en daarom, wanneer vocht de structuur binnengaat, vernietigt het het metselwerk van binnenuit.

Speciale middelen voor het bewerken van stenen bieden extra bescherming tegen externe invloeden en vocht. Een dergelijke verwerking is nodig om de levensduur van structuren die zijn aangelegd met baksteen te verlengen. Het helpt ook scheuren, schimmelafzettingen en afbraak van de structuur te voorkomen. De verbindingen penetreren in de baksteen en activeren de reactie daar tegen schimmel en vochtigheid.

Wat is de behandeling?

Het zwakste punt in de leg is naden. Het is via hen dat het vocht binnendringt en tijdens vorst bevriest het water. Daar zet het uit en werkt het in op de stenen, waardoor het materiaal instort.Ook kunnen sommige soorten stenen vocht opnemen via de poriën, die geen tijd hebben om te drogen en binnenin blijven, waardoor microscheuren en spaanders verschijnen, wat ook tot vernietiging leidt. Om de steen te beschermen tegen corrosie, raden deskundigen aan om deze met speciale verbindingen te behandelen en waterafstotend uit te voeren.

De gebruikelijke beschermende samenstelling bestaat uit ijzeroxide, gezuiverd water en bindende componenten die in het silicaat kunnen doordringen en de eigenschappen ervan kunnen verbeteren. Kaliumsilicaat werkt als een bindmiddel in een dergelijke vloeistof en kan een wisselwerking hebben met zouten. Dit helpt de beschermende eigenschappen van keramische producten te verbeteren, beschermt ze tegen UV-blootstelling en schimmel. Ook verbeteren beschermende verbindingen het uiterlijk en de kleur van bakstenen.

De composities verhogen de weerstand van de muur tegen bevriezing en elimineren de mogelijkheid van afschilfering of barsten daarop. Tegelijkertijd verliest de steen de damppermeabiliteit niet.

Voor- en nadelen

Impregnatie maakt het mogelijk de basis te beschermen tegen vocht en laat deze niet in poreuze structuren binnendringen. Bij het verwerken van het materiaal in een dergelijke samenstelling wordt daarop een film gevormd, die voorkomt dat schimmel en schimmel zich ontwikkelen.

De voordelen zijn onder meer:

 • behoud van het vermogen van een baksteen om lucht door te laten;
 • bescherming van het materiaal tegen delaminatie, waardoor het zijn uiterlijk niet verliest;
 • bescherming tegen scheuren;
 • verhoogde corrosieweerstand;
 • milieuveiligheid;
 • behoud van kleur, textuur en structuur van de steen;
 • bescherming tegen vuil en stof op het oppervlak;
 • verbetering van de warmtegeleidbaarheid van de muur, wat de vermindering van verwarmingskosten beïnvloedt.

De nadelen omvatten het feit dat dergelijke mengsels duur zijn en ook periodiek op het oppervlak moeten worden aangebracht, hetgeen extra tijd en kosten zal vergen.

types

Doordringende waterdichting is van verschillende typen, waaronder de volgende:

 • acryl een-component;
 • twee-componenten siliconen;
 • lak;
 • waterafstotende middelen.

Biocidale impregnatie voor metselwerk en verwerking van de gevel van huizen is van verschillende soorten.

Natte baksteenimpregnatie

Het zogenaamde natte-effect waterdichtingsglas bestaat uit siliconen, dat niet alleen voorkomt dat water in wanden binnendringt, maar ook beschermt tegen vervuiling, met als resultaat dat het oppervlak gemakkelijk van formaties wordt gereinigd en helderder wordt.Na het verwerken van de wanden in een dergelijke samenstelling, verwerven ze weerstand tegen vocht, ze ontvangen het effect van een natte steen. Een behandelde muur ziet er altijd fris en gehydrateerd uit, maar is in feite altijd schoon en droog.

Momenteel wordt een dergelijke bescherming tegen het binnendringen van water als het meest populair beschouwd.

Knauf olie

Deze samenstelling is gemaakt op basis van olie van de Duitse onderneming. Het mengsel na aanbrengen laat geen vlekken achter en heeft ook geen nadelige invloed op de dampgeleiding van het materiaal, waardoor vocht er op natuurlijke wijze uit wordt verwijderd, wat het beschermt tegen schimmel en schimmels. Daarom maakt de samenstelling penetratie in de wanden van vocht niet mogelijk, verbetert de kleur en helderheid van de afwerking.

Een dergelijke impregnering wordt zowel voor de kelder, muren in het bad als voor de fundering gebruikt.

antiseptica

Ze helpen de muren te beschermen tegen vocht, versterken ze en worden gebruikt om het optreden van bacteriën en insecten in de koppeling te voorkomen. De oplossing wordt gemengd met water en op voorwerpen aangebracht door middel van sproeien. Het kan ook worden toegevoegd aan bouwmengsels tijdens de constructie van het object.

De levensduur van de compositie is 10 jaar, waarna het noodzakelijk is om de procedure te herhalen.

Meng Remmers

Mix van de Duitse producent verbetert de waterafstotende eigenschappen van metselen, verschilt qua duurzaamheid en kwaliteit. Voorkomt ook de vorming van stof en vuil op betonnen oppervlakken. Het product droogt snel en vormt een transparante film.

Blend Belzona

Geeft de mogelijkheid om het object te beschermen tegen allerlei negatieve factoren. Voorkomt corrosie van de silicaatbasis, verlengt de levensduur van constructies en voorkomt snelle slijtage. Beschermt ook tegen industriële vervuiling en ultraviolette straling, kan worden toegepast op steen, beton, cement en andere oppervlakken.

Als het niet mogelijk is om dergelijke hulpmiddelen in de winkel te kopen, kunt u ze zelf voorbereiden. Neem hiervoor de plantaardige olie en verwarm deze op het vuur, voeg lijnzaadolie toe. De verwerking van dergelijke verbindingen wordt ook uitgevoerd in twee lagen, die elk ten minste twee dagen moeten drogen. Als u dergelijke mengsels goed bereidt, zijn ze niet van mindere kwaliteit dan die van de fabriek, maar het enige nadeel is dat ze langer zullen drogen.

Voordat u deze componenten gebruikt, moet u de basis voorbereiden. Voor wat nodig is om het te reinigen van vuil en laat het drogen.

Het is noodzakelijk om op een warme dag aan het werk te gaan.Als de wanden al beschadigd zijn, moeten ze worden gerepareerd. Om dit te doen, kunt u speciale hulpmiddelen gebruiken.

Op sommige momenten moet een bakstenen muur worden beschermd tegen uitbloeiingen, die na een bepaalde tijd op het oppervlak van de steen verschijnen. Dergelijke witte vlekken bederven niet alleen het uiterlijk van de constructie, maar wijzen ook op een trage vernietiging van de mortel en het metselwerkmateriaal zelf in de muur. Ter bescherming tegen uitbloeiing worden verschillende preparaten gebruikt, die qua samenstelling verschillen, maar vóór het aanbrengen is het ook nodig om het oppervlak voor te bereiden.

Wanneer de eerste plaquette aan de muur verschijnt, moet deze snel worden verwijderd, omdat er in de toekomst schimmel op die plaatsen kan verschijnen. In dit geval is het ook effectief om waterafstotende middelen op basis van silicium te gebruiken. Deze verbindingen worden vaak en in de constructiefase gebruikt, en voegen ze toe aan de oplossing, die de weerstand van de leg tot vorst verhoogt en de kenmerken ervan verbetert.

Verkocht al deze fondsen bij banken. Eén liter van de compositie is genoeg voor 150 vierkante meter van de basis. Om dit te doen, is het alleen nodig om de samenstelling in water te verdunnen in overeenstemming met de instructies en van toepassing op de droge holte.

De wanden kunnen vooraf worden ontvet en met antiseptica worden behandeld. Werk kan onafhankelijk worden gedaan, omdat het geen problemen veroorzaakt. Impregnatie wordt met een dunne laag op het oppervlak aangebracht en gedurende 10-15 minuten gedroogd. Herhaal indien nodig de procedure. Serveer dergelijke bescherming kan oplopen tot 10 jaar.

De wind kan ook een factor zijn in metselwerkvernietiging, die mortel zal wegblazen en bakstenen zal vernietigen. Een dergelijke vernietiging vindt niet onmiddellijk plaats, maar kan tientallen jaren duren. Hoge gebouwen worden meestal beïnvloed door wind, waar er luchtstromingen zijn die variëren in temperatuur.

Het zijn de temperatuurdalingen die de snelle vernietiging van het metselwerk kunnen veroorzaken, en daarom is het noodzakelijk om het oppervlak te verwerken. Hiervoor worden ook waterafstotende middelen gebruikt, die de eigenschappen van de muur verbeteren en voorkomen dat deze inklapt. Voor oppervlaktebehandeling met behulp van de bovenstaande middelen het is noodzakelijk om materialen en gereedschappen in te slaan, waaronder:

 • slangen;
 • formuleringen voor mengsels;
 • rollers;
 • antiseptische middelen;
 • de ladder.

Hoe efficiënter het metselwerk wordt beschermd tegen externe negatieve factoren, hoe langer de structuur zal duren.Alle factoren die de wand beïnvloeden, hebben een negatief effect op de wand en daarom is het niet de moeite waard om het behandelingsproces uit te stellen. Het is noodzakelijk om dergelijke procedures onmiddellijk na de bouw uit te voeren. Na het bereiken van het oppervlak penetreren de versterkende oplossingen het materiaal tot een diepte van 2 cm en vormen daar een dunne beschermende laag. Het voorkomt dat delen van het metselwerk splijten en voorkomt dat water binnendringt en een korst vormt.

De beschermende laag is bestand tegen stikstof, nitraten en andere componenten en kan zich ook niet op het oppervlak van vuil of stof vormen. Middel werkt effectief bij een temperatuur van minus 60 tot plus 200 graden. De oplossing laat geen onaangename geur achter en is veilig voor de natuur of voor de mens. Dergelijke mengsels worden van het oppervlak verwijderd met behulp van hun ruwe verwerking.

Een andere manier om te beschermen tegen schade is om de naden te verzegelen. Dit geeft de muur niet alleen een afgewerkte look na het leggen van stenen, maar voorkomt ook dat vocht en andere negatieve componenten in de naden komen.

Na het voegen van voegen, wordt aanbevolen deze plaatsen verder te behandelen met waterafstotende mengsels, die in de winkel kunnen worden gekocht of voor dit doel de gebruikelijke kit kunnen worden gebruikt.

Hoe te verwerken?

  Om een ​​bakstenen muur met eventuele formuleringen te beschermen tegen vocht, moet u zich voorbereiden. Elke steen kan worden geïmpregneerd, maar als daar niet genoeg tijd voor is, kunnen sproeiers worden gebruikt. Alle werkzaamheden worden in een bepaalde volgorde uitgevoerd:

  1. het schoonmaken van muren tegen vervuiling;
  2. biocidale behandeling tegen schimmel en schimmels;
  3. primaire coating van de basissamenstelling;
  4. secundaire coating;
  5. waterafstotend bekleden.

  Het oppervlak van de silicaatsteen moet tweemaal worden bewerkt en tegelijkertijd een kleine hoeveelheid van de samenstelling aanbrengen, zodat er geen vegen ontstaan. Al het werk gebeurt in beschermende uitrusting buiten de gebouwen. Als de verbindingen op de huid terechtkomen, moeten ze met water worden gewassen.

  Breng een waterafstotend middel aan op een steen, zie de volgende video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer