Typen en productie van antieke bakstenen

 Typen en productie van antieke bakstenen

Dankzij de industriële productie van bouwmaterialen kunnen wij hun levering in grote hoeveelheden garanderen. Maar tegelijkertijd produceert de industriële productie, hoewel kwalitatief hoogwaardige, maar enigszins monotone producten. De uitweg uit deze situatie is het gebruik van opzettelijk verouderde baksteen.

Materiële functies

Gipsplaatontwerpen hebben lang niet langer plezier veroorzaakt, integendeel, ze werden een architecturale en decoratieve stempel. Daarom worden ze vervangen door een recentere ontwerpoplossing: antieke baksteen. Het wordt steeds meer gebruikt om binnenmuren te versieren. Een vergelijkbare oplossing wordt aanbevolen voor het ontwerp van hallen, gangen en voor het versieren van keukens. Het is mogelijk om de muur te bedekken met oude bakstenen in het stadsappartement en in de cottage in de buitenwijk.

Opgemerkt moet worden dat het weergeven van de wanden met een oude steen in kleine behuizing onlogisch en ongemakkelijk is. Daar absorbeert het alleen veel ruimte, wat altijd niet genoeg is. Maar dit betekent niet dat het nodig is om zijn plan volledig te verlaten. Een goed alternatief voor een volledige bakstenen muur is een speciaal gedecoreerde tegel. Het verschilt in kleine dikte en maakt het mogelijk om de meest moedige esthetische plannen te realiseren.

Hoe ouder worden?

Kunstmatige veroudering van stenen gebeurt meestal mechanisch. U kunt het zelfs zelf maken, zonder de noodzaak om industriële apparatuur te gebruiken. Voor werkgebruik:

 • hamers;
 • hamers;
 • slijpmachines;
 • beitels;
 • soldeerlampen.

Schade aan het oppervlak van de stenen moet zo nauwkeurig mogelijk zijn. Maar om het uiterlijk zo natuurlijk mogelijk te laten zijn, is het nodig om inhomogeniteiten te creëren. Zoals eerder vermeld, is dergelijk werk wenselijk om de professionals te vertrouwen. Ze weten hoe ze het in korte tijd moeten maken en besteden een minimum aan bouwmateriaal. Maar toch is het noodzakelijk om te zien hoe dit allemaal onafhankelijk wordt gedaan.

Neem eerst de molen en ontmantel de bovenste laag stenen. Gebruik vervolgens een stomp om de bouwstenen gedeeltelijk te vernietigen. Op sommige plaatsen recreëert u het effect van vernietiging van natuurlijke materialen. Versla hier soms de helften individuele stenen uit. Met behulp van een beitel en een hamer kunnen chips worden gereproduceerd. Het is nodig om op verschillende plaatsen een steen te breken. Een steekvlam zal de oppervlaktekleur helpen veranderen. Maar het werk eindigt hier niet. Het is ook nodig om donkere gebieden te verduisteren met schuurpapier. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit niet alleen moeilijk en lang werk is, de geringste fout kan ook in overmatige materiële schade resulteren.

Het ouder worden van een reeds gebouwde muur begint vaak met oppervlaktebehandeling met schuurpapier met een grote korrel. Wrijvend het in afzonderlijke secties, creëren zij daar een net van onregelmatigheden. Aangezien een echte oude baksteen geen even randen kan hebben, is het noodzakelijk om de randen van afzonderlijke blokken af ​​te snijden. Als u geen steekvlam wilt gebruiken, kunt u afzonderlijke delen donkerder maken met zuur. Bovendien worden na het verouderen van de leg de naden gevuld met aarde. Soms wordt zelfs eenvoudig bosmos gebruikt.Om ervoor te zorgen dat de muur is gedecoreerd omdat deze bestand moet zijn tegen water, is het gehele oppervlak bedekt met een combinatie van was, terpentine en paraffine. De drie componenten worden in gelijke verhoudingen gemengd. Het voordeel van een dergelijke coating geeft de koppeling ook een matte glans.

Het veranderen van de kleur van het materiaal met een steekvlam vereist strikte naleving van veiligheidsmaatregelen. Tegelijkertijd zijn het niet de moeite waard om het oppervlak van de stenen lamp en winkelcomposities te verwerken. Wanneer het nodig is om de tonaliteit aan te passen samen met de bescherming van het metselwerk, kunnen acrylverf worden gebruikt. Breng verf aan met een simpele spons. Bij het kiezen van een verf voor een verouderde muur richten ze zich meestal op de meest donkere soorten. Maar de naden zijn behandeld met grijze, beige of gele verf. Het gebruik van verfrollers en -borstels wordt afgeraden. Ja, deze tools zorgen voor een meer gelijkmatige verdeling van materiaal. Maar het is om deze reden dat ze voorkomen dat er een plausibele 'oude' muur ontstaat.

Wanneer het oppervlak is geverfd, wordt de gedroogde massa vaak behandeld met amaril. Kleine spanen en krassen zullen alleen de authenticiteit van de coating verbeteren.Om de aandacht te vestigen op de voegen van het metselwerk, worden ze verdiept met behulp van een spatel. Als zo'n gereedschap niet bij de hand is, kun je de openingen van stenen rijen krassen met een grote, scherpe spijker. Vervolgens wordt de vrijgekomen ruimte gevuld met een oplossing die is voorbereid op:

 • verf;
 • gemalen bakstenen;
 • cement.

De voorbereide samenstelling wordt in de naden gelegd, evenals in de plaatsen waar afgebroken wordt voorbereid. Ze proberen het effect van de "instroom" van de mortel op de rij bakstenen onderaan te verzekeren. Als je de muur in ongelijke witte en beige kleuren schildert, krijg je het gevoel dat deze bedekt was met stoffige bloemen. Maar naast mechanische veroudering en het gebruik van verf, speciale formuleringen, kunt u gips aanbrengen, zowel gewone als decoratieve monsters. De geprefereerde kleur van het gips is wit, hoewel zowel lichtgrijze als beige tinten kunnen worden gebruikt.

Nadat u de oplossing hebt voorbereid, legt u deze op de muur om de indruk te wekken van afbladderend materiaal. Alle stenen die niet bedekt zijn met gips worden op andere manieren verouderd. Het is niet aan te raden om meer dan de helft van de stenen af ​​te slaan. Dit zal zijn draagvermogen drastisch verzwakken.Het is ook onmogelijk om zelfs individuele blokken uit de middelste en onderste delen van het metselwerk te verwijderen - anders kunt u de muur echt vernietigen.

Hoe te gebruiken?

Het belangrijkste toepassingsgebied van de oude en oude baksteen is de binnenhuisinrichting. Er zijn echter een aantal gevallen waarin het materiaal wordt gebruikt bij het ontwerpen van gevels. Hij heeft zichzelf goed gevestigd:

 • in volledige en gedeeltelijke facing van muren en plafonds;
 • bij het inrichten van horecagelegenheden, andere openbare plaatsen;
 • bij het stylen van interieurs onder de oude gebouwen;
 • bij registratie van verschillende partities;
 • voor het decoreren van hekken, terrassen, priëlen en fonteinen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de lay-out van een oude steen alleen lijkt qua uiterlijk. Alleen getrainde professionals kunnen dit werk doen. Het bekwame gebruik van oude bakstenen maakt het mogelijk om het uiterlijk van het afgewerkte oppervlak ongewoon te veranderen. Loftstijl kan het beste worden gecombineerd met het gebruik van opzettelijk verouderde blokken. Maar in andere klassieke stijlen kunnen ze goed worden gebruikt.

Prachtige voorbeelden

Een bakstenen muur op het balkon verouderen kan vrij eenvoudig zijn.En het effect van een dergelijke techniek is opvallend (in alle opzichten). De onderstaande foto laat zien hoe lichtrood baksteen, zijn expressieve ongelijke contouren op een elegante manier worden gecombineerd met elegante accessoires op de planken, met bloemen op de vensterbank. Zelfs geborduurde kussens op de bank maken deel uit van een aantrekkelijke combinatie. Maar dit is niet de enige mogelijke oplossing.

Een eenvoudige ruwe muur met afgestoken baksteen kan er ook erg aantrekkelijk uitzien. Chaotisch gelegen chips en groeven dragen alleen bij aan een romantische stemming. Tegelijkertijd, wat typisch is, hebben niet alle stenen ongelijke buitenranden. Dit verschil verbetert alleen het contrast. Vrij diepe gangen maken de compositie af.

En de auteurs van dit ontwerpproject gaven duidelijk de voorkeur aan een andere techniek. De muur is niet bekleed met rood en witte baksteen. Chips en groeven erin zijn relatief weinig en ze rennen niet in de ogen. Maar de rijen zijn volledig schoongemaakt, decoratieve oude baksteen is eenvoudig aan de basis gelijmd. Sommige stenen zijn lichter, terwijl andere donkerder zijn, bovendien zijn de blokken onderling ten opzichte van elkaar verplaatst en niet in even en nette rijen gelegd.

Zie de volgende video voor meer informatie over het maken van een semi-antieke steen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer