Loft-stijl baksteen: waar wordt het gebruikt en hoe kan het worden gemaakt?

 Loft-stijl baksteen: waar wordt het gebruikt en hoe kan het worden gemaakt?

Loft-stijl is ongelooflijk populair vandaag. Veel gebruikers in het ontwerp van hun huis kiezen precies deze richting, omdat het niet te uitdagend en uitgebreid is, maar het geeft je de mogelijkheid om de individualiteit van het huis of appartement te benadrukken. Het hoogtepunt van de richting van het hok is een gestileerde baksteen. Het is aanwezig in bijna alle interieurs die in deze stijl zijn ontworpen. We zullen nader kennis maken met soortgelijke elementen en erover nadenken hoe ze met eigen handen kunnen worden gemaakt.

Speciale functies

Zolderstijl genaamd loft is ontstaan ​​in New York in de XX eeuw.In die tijd verplaatsten de autoriteiten industriële bedrijven actief uit de buurt van de stad. De gebieden die tegelijkertijd werden ontruimd gaven aan arme burgers, die slechts centen huurden. Omdat ze niet veel geld hadden, begonnen mensen te leven in een atmosfeer van ijzeren, bakstenen en houten muren zonder enige versiering. Soms was zo'n saaie en harde ondergrond versierd met verschillende decoraties.

Wat de stedelijke bohemen betreft, begonnen haar vertegenwoordigers allerlei bijeenkomsten te organiseren in de ooit industriële gebouwen. Vergelijkbare constructies van architecten en kunstenaars werden niet verwaarloosd. Ze lieten fantasie in het wild los en maakten zulke wrede woningen. De muren van hout en baksteen bedekt met kalk, goed gepolijst of geverfd met vernis.

Tegenwoordig heeft de loft-stijl veel fans. In deze richting ontworpen interieurs doen zelden zonder stenen en stenen muren. Een dergelijke decoratie is een echte traditie van loftstijl geworden. Ze wordt gebruikt als ze huizen siert en stadsappartementen siert. Op een dergelijke ruwe achtergrond ziet u veel verschillende meubels - van dure leren banken tot zachte fauteuils met etnische patronen.Dat hok is anders - het vermengt vaak veel verschillende stilistische trends.

Andere belangrijke kenmerken van deze beroemde stijl omvatten de volgende aspecten.

 • De aanwezigheid van aanzienlijke vrije ruimte. Loft-achtige kamers hebben meestal hoge plafonds en langwerpige ramen. In het interieur zijn er scherpe contrasten die de beschikbare ruimte in zones onderbrengen.
 • In dergelijke omgevingen zijn er zowel antieke details als de nieuwste modetrends en technologie. Tegelijkertijd worden verschillende communicaties vaak met niets afgesloten en blijven ze zichtbaar.
 • Metselwerk aan de muren is gebruikelijk voor een loftstijl. Bovendien kunnen de stenen zelf (natuurlijk of imitatie) niet alleen traditioneel rood, maar ook grijs, bruin of andere interessante kleuren hebben.
 • In dergelijke interieurs overheersen koele en lichte kleuren, vooral als het gaat om het afwerken van hoge plafonds. Het gebruik van wit metselwerk of het aanleggen van metselwerkgebieden is een traditionele methode. In de toekomst kunnen de stenen worden geverfd of intact blijven.
 • Ongebruikelijke verlichtingsapparaten en accessoires zijn veelvoorkomende details in loft-interieurs.De overdreven rijke en kunstzinnige elementen in deze instellingen zijn meestal afwezig.

Metselwerk in verschillende kleuren is tegenwoordig in trek, vooral als het in de loftstijl is gemaakt. Vergelijkbare afwerkingsopties zien er geweldig uit in verschillende ruimtes. Dit kan niet alleen een stijlvolle woonkamer zijn, maar ook een keuken of slaapkamer. In veel kamers vaak imitatie van natuursteen. Het kan bijvoorbeeld een gladde tegel onder een steen zijn. Dit materiaal is geweldig voor het afwerken van de keuken, omdat het niet gevoelig is voor vuil en gemakkelijk kan worden schoongemaakt van eventuele vlekken als ze verschijnen.

Op de achtergrond van een baksteen in de loftstijl, zien veel decoratieve componenten en meubelcomposities er harmonieus uit. Het belangrijkste is dat alle details in kleur bij elkaar passen. Het resultaat is vaak zeer interessante en originele ensembles die veel aandacht trekken.

Voors en tegens

Loft-achtige stenen hebben een aantal positieve en negatieve eigenschappen. We maken kennis met die en met anderen. Overweeg eerst de voordelen van deze componenten:

 • redelijke prijs;
 • milieuveiligheid (baksteen schaadt de menselijke gezondheid of het milieu als geheel niet);
 • goede kwaliteit van geluidsisolatie en warmte-isolatie;
 • baksteen - vochtbestendig materiaal;
 • het is niet moeilijk om zo'n decoratie met alle decoraties met hun eigen handen te maken;
 • Loft-achtige stenen kunnen in elke kamer worden geïnstalleerd, van de woonkamer tot de keuken;
 • een bakstenen muur kan niet alleen een interieurdecoratie zijn, maar ook een afbakening van afzonderlijke zones van een kamer;
 • Met deze afwerking kunt u vele gebreken aan muurconstructies verbergen;
 • baksteenafwerking is duurzaam en pretentieloos;
 • heeft een aantrekkelijk gestructureerd oppervlak;
 • effectief gecombineerd met natuurlijke paletten en verschillende materialen van natuurlijke oorsprong.

  Wat betreft de minnen van bakstenen in de loftstijl in de decoratie van appartementen en huizen, deze omvatten:

  • onbehandelde natuurlijke kleurcoatings vereisen een selectie van hoogwaardige verlichting (als uitweg uit de situatie is het toegestaan ​​om te schakelen naar sneeuwwitte baksteen of naar lichte verf);
  • ongelijkmatige texturen zijn moeilijk schoon te maken;
  • Een groot aantal bakstenen in het interieur creëert het effect van een verwaarloosde en koude ruimte, waarin het niet erg comfortabel en gezellig is.

  Toepassingsgebieden

  Brick wordt nu op grote schaal gebruikt voor het interieur van huizen en appartementen. Deze opties zien er geweldig uit in verschillende ruimtes. Het kan bijvoorbeeld zijn:

  • woonkamer;
  • een kantoor;
  • slaapkamer (hier gewenst is om metselwerk rustgevende kleuren te gebruiken, zodat ze niet interfereren met de snelle val in slaap en pacificatie);
  • keuken (de keuken mensen vaak niet de bouwstenen van natuursteen vast te stellen, omdat ze moeilijk schoon te maken vanwege hun ruwe textuur zal zijn, en om te slagen in de keuken vetvrij afgegeven onwaarschijnlijk is);
  • hal / gang (dit visitekaartje van elke woningen, en ze hebben meestal een bescheiden gebied, dus moet er in het metselwerk loft, ontworpen in heldere kleuren worden geplaatst - ze zijn visueel verhoging van de ruimte en maken het meer gastvrij).

  Maar houd er rekening mee dat het metselwerk, opgelopen in de loft-stijl, in ieder geval niet moet worden op absoluut alle muren in de kamer. In dit geval kan het interieur belachelijk of overbelast lijken. Het is beter om op deze manier slechts één kamer te versieren, waardoor het accentueert.

  Hoe doe je het zelf?

  Weinig mensen weten het, maar het is heel goed mogelijk om met onze eigen handen stenen in de loftstijl te maken. Dit kost niet veel tijd en moeite.

  Het zal heel goed zijn als de muren in je huis oorspronkelijk van baksteen waren gemaakt. In dit geval hoeft u alleen maar alle bestaande scheuren af ​​te vegen en de stenen van verschillende vlekken en vuil te verwijderen. Het zal nodig zijn om zich te ontdoen van stof en plaque. Verder zal het alleen nodig zijn om het metselwerk te bedekken met verf of vernis. Dit gebeurt als volgt:

  • op water gebaseerde formuleringen worden gebruikt;
  • verdun de kleurende samenstelling met water en meng goed;
  • er moet water worden toegevoegd totdat het mengsel een translucente tint heeft;
  • dan moet de resulterende samenstelling elke steen worden verwerkt met behulp van een spons;
  • tijdens het impregneren worden stenen geverfd;
  • het is niet nodig om de hele basis in één keer te verwerken - start vanuit een klein gebied;
  • Wacht na het voltooien van al het werk totdat de verf / lak is uitgehard.

  Een mooie en gemeenschappelijke keuze aan afwerkingen is een imitatie gemaakt van gips. Deze methode heeft de volgende voordelen:

  • kosten goedkoop;
  • is milieuvriendelijk;
  • neemt geen bruikbare ruimte in de kamer weg;
  • beschikbaar voor self-hosting.

  Van materialen en gereedschappen die je nodig hebt:

  • afzonderlijke houder voor verdunning van de oplossing;
  • speciale tegellijm en gipsmix;
  • afplakband;
  • smalle en brede spatels;
  • regels en niveau (beter om een ​​laser of bubbel te nemen).

  Eerst moet je de muren in de kamer voorbereiden voor toekomstige decoratie. Het oppervlak moet worden gereinigd van het vorige behang, strijk alle druppels glad met schuurpapier. Om het mengsel op betrouwbare wijze neer te kunnen leggen, moeten de wanden behandeld worden met een primer met behulp van een roller of een borstel voordat de mortel wordt gelegd.

  Nu moet je de muur markeren met plakband. De gebruikelijke baksteenparameters zijn 25x6,5 cm en de inkeping is 1,5 cm. Eerst moet u over horizontale strepen plakken en vervolgens naar de verticale. Om de oplossing voor te bereiden, passen we lijm en gips toe in verhoudingen van 50x50. Daarna wordt de voorbereide samenstelling aangebracht met een spatel (dit kan desgewenst handmatig worden gedaan). Probeer de uiteinden van de scotch niet aan te raken. Wees niet bang om ongelijke oppervlakken achter te laten - dit is wat we nodig hebben. Na het aanbrengen van de samenstelling van plakband tussen de individuele "stenen" moet worden verwijderd.Om een ​​meer natuurlijke vorm te krijgen, moet u een beitel of een eetlepel gebruiken. Vervolgens moet u het oppervlak met schuurpapier schoonmaken. Vervolgens moet je de primer en stenen bedekken en de naden ertussen.

  Als het verwerken van wanden met gipsmengsels en verfcoatings je niet aanspreekt, kun je je wenden tot een andere gebruikelijke manier om een ​​bakstenen muur in het interieur te brengen - om behangsels die metselwerk imiteren te lijmen. Dit oppervlak hoeft niet regelmatig te letten op extra geld. Je hoeft alleen af ​​en toe het doek van stof te vegen met een licht vochtige doek.

  Men moet echter in gedachten houden dat dergelijke oppervlakken in de meeste gevallen onmiddellijk hun onnatuurlijke karakter afgeven. Hun uiterlijk is veel minder dan natuurlijk steenwerk, vooral als de afdruk op het doek zelf matig is. Er zijn gevallen waarin een dergelijke decoratie de prijs van het interieur vermindert, waardoor het soms belachelijk wordt. Daarom moet het behang onder het metselwerk zorgvuldig worden gekozen om de situatie in het huis / appartement niet te bederven.

  Handige tips

  Als je besluit bakstenen in loftstijl in het interieur te brengen, moet je naar de serie luisteren. tips van professionals om de uitstraling van het interieur niet te bederven.

  • Het wordt aanbevolen om de imitatie van metselwerk toe te passen als u klassieke, Scandinavische of Engelse, Provençaalse interieurs decoreert. In dergelijke omstandigheden is het wenselijk om meer rustige kleuren te presenteren - wit, bruin, zand, pastel.
  • Als je behang onder de steen wil lijmen, dan moet je op zoek naar de meest realistische en hoogwaardige opties. Goedkope producten met onnatuurlijke stenen kunnen het interieur ruïneren.
  • Als je metselwerk gaat maken met je eigen handen, met gips en speciaal plakband, dan zou je moeten weten dat in plaats van dit laatste het best mogelijk is om een ​​speciaal stencil te gebruiken. Soortgelijke dingen worden in veel online winkels verkocht. Volgens kopers zijn deze onderdelen erg handig in gebruik.
  • Als uw huis niet in de stijl van een loft is ontworpen en u het met een bakstenen muur wilt versieren, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dergelijke decoraties kijken organisch in het interieur in de Scandinavische, Provençaalse, Engelse, Gotische, Mediterrane, eclectische, rustieke (landelijke) stijlrichtingen.
  • Stenen zijn vaak gemaakt van gips,Eén ernstig probleem kan hier echter optreden - dit materiaal droogt erg lang, dus bij het verwijderen van het plakband / stencil kan het eenvoudig "kruipen" (het zal erg moeilijk zijn om het beschadigde gebied te herstellen), wat de kwaliteit van de afwerking negatief zal beïnvloeden. Daarom adviseren deskundigen om gipsmengsels te gebruiken in plaats van pleisterwerk - het is gemakkelijker om ermee te werken.

  Mooie voorbeelden van interieurontwerp

  Loft-achtig metselwerk ziet er geweldig uit in veel omgevingen. Ze kan bijvoorbeeld de keuken scheiden van de woonkamer in het studio-appartement. Natuurlijke decoratieve afwerking van donkerrode tint kan fungeren als een opvallende scheider. Voordat een dergelijke muur moet grijze bank worden geplaatst. Deze afbeeldingen zullen effectief opvallen tegen de achtergrond van een lichte keuken met chromen delen.

  Baksteen, gestileerd antiek, kiest er soms voor om alle muren in de kamer af te werken. Deze oplossing kan worden aangepakt als er een wit plafond en lichte vloeren (zelfs houten) in de omgeving zijn. In een dergelijke omgeving zullen spectaculaire meubelstukken kijken die zijn gemaakt van natuurlijk slecht behandeld hout (materiaal kan worden gelakt of geverfd).

  Tegen de achtergrond van een muur met rood metselwerk ziet het er fantastisch uit in een dure donkere chocolade lederen sofa en salontafels / sokkels in dezelfde kleur. Het is mogelijk om een ​​dergelijk ensemble aan te vullen met levende planten samen met monochrome schilderijen aan de muren.

  Hoe een interieur te creëren in de stijl van een loft in een normaal appartement, kijk in de onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer