Hoeveel stenen zijn er op een pallet?

 Hoeveel stenen zijn er op een pallet?

De noodzaak om duidelijk te weten hoeveel stenen zich op een pallet bevinden, komt niet alleen voor bij professionele bouwers. Het is even belangrijk om het exacte aantal producten per stuk te kennen en voor mensen die zelfstandig werken. Bij het berekenen van het verbruik van materialen per 1 m2 metselwerk of 1 m3 van de muur, bepaalt deze indicator het aantal aankopen. Het aantal stukjes en blokjes rood gekeerd en solide enkele steen in 1 pallet hangt af van de installatiemethode, de grootte van de pallet zelf. Universele berekeningsformules werken alleen als deze twee variabelen bekend zijn.

types

Rassen van enkele stenen, getransporteerd in pallets of pallets, zijn behoorlijk divers. Meestal zijn er de volgende hoofdcategorieën.

  • rood - gemaakt van natuurlijke klei, door gieten met oven in de oven. Het eindproduct combineert uitstekende sterkte-eigenschappen, niet te veel gewicht - 3,6 kg voor een volle versie, weerstand tegen externe verwering. De afmetingen van het stenen blok zijn 215x12x6.5 cm.
  • wit - silicaat, niet vervaardigd uit klei, maar uit kwartszand, waarvan de massa 90% van het totale volume bereikt. Bovendien bevat de samenstelling kalk en verschillende additieven. Het vormproces van het product vindt plaats door droog persen met de daaropvolgende verwerking van grondstoffen in een autoclaaf onder blootstelling aan stoom. Hoge sterkte eigenschappen maken het een aantrekkelijke keuze voor decoratie en bekleding. Maar het plaatsen van een oven of een witte bakstenen pijp zal niet werken - bij verhitting tot meer dan 200 graden Celsius barst het gewoon.
  • Chamotte. Vuurvaste stenen voor het leggen van kachels, open haarden, schoorstenen zijn gemaakt van fijngemalen chamotte en speciale soorten klei. Verkrijgbaar in verschillende van de meest populaire maatlijnen, afhankelijk van het merk kan het worden vervoerd op platforms van verschillende groottes.
  • Facing. Verkrijgbaar in holle versie, met een ander patroon van groeven. Het heeft standaardafmetingen 250x90x50 mm. Er is ook een gele variëteit, geproduceerd in zowel keramische als klinker- of overgeperste vorm. De grootte van een enkel product in dit geval is 250 x 120 x 65 mm.

De soorten pallets die worden gebruikt voor het transport van stenen zijn ook belangrijk. Als we het bijvoorbeeld hebben over het groottebereik en de draagcapaciteit, worden er slechts twee opties gebruikt in de transportsector. Standaardpallets of pallets hebben een draagvermogen van niet meer dan 750 kg, met een siteafmeting van 1030x520 mm. Er zijn ook verbeterde opties. In dit geval heeft de pallet afmetingen van 1030x770 mm en is hij bestand tegen een gewicht tot 900 kg. Er zijn ook europallets die worden gebruikt op het gebied van internationaal transport en voldoen aan de vereisten van GOST 9078-84. Hun afmetingen zijn 1200 x 800 mm, het maximale draagvermogen is 1500 kg Alle producten voor transport zijn gemaakt van natuurlijk hout, met staven als verstevigende ribben.

hoedanigheid

rood

De capaciteit van stenen in de pallet, afhankelijk van de grootte van het product.

Hoeveel stenen zijn er in een pallet van de gebruikelijke grootte? Meestal wordt een pallet van 103x77 cm als een maateenheid genomen.In dit geval is in 1 stapel per meter hoogte (standaard) de hoeveelheid vulling of rij materiaal vrij standaard. Het is alleen nodig om de specifieke parameters te verduidelijken. Er wordt bijvoorbeeld een hol keramisch blok geplaatst op een grote pallet van 420-480 st. Op kleine passen van 308 tot 352 stks. Laten we de gegevens over de meest populaire soorten stenen gedetailleerder bekijken.

Type massieve baksteen

250h120h65

250h120h88

werkend

oven

begane grond

M100

geconfronteerd

aantal stukken in de pallet 130x77 cm

420

390

200–400

420

420

420

360

wit

Op een pallet van standaardformaat hangt de hoeveelheid witte silicaatsteen gewoonlijk af van het type product dat u wilt verzenden. Hieraan moet worden toegevoegd dat de platforms zelf ook worden verbeterd - vanwege de grotere hoeveelheid elementen. 240 - 300 stuks worden op pallets van houtmetaal geplaatst met de afmeting 1915x600 mm of 1740x520 mm. enkele silicaatsteen. Voor een anderhalf product zal dit cijfer 350-380 stuks zijn. Maar de fabrikant kan ook semi-packs van 180 stuks verzenden. Voor de facing-optie is het aantal stenen op een pallet 670-700 stuks. Voor sleuf - van 380 tot 672 st. Holle dubbele baksteen wordt op een speciale pallet geplaatst met een hoeveelheid van 448 eenheden. Al deze indicatoren zijn uitsluitend relevant voor producten in het pakket.Bij afwezigheid is het aantal items dat beschikbaar is voor levering afhankelijk van de methode van stapelen. Maar met dergelijk transport zullen de volumes beschadigd en kapot bouwmateriaal veel hoger zijn.

chamotte

Voor oven- of chamotteblokken is ook het aantal eenheden per pallet van groot belang. Hier moet u altijd letten op de etikettering van het product. Een van de meest populaire opties zijn de eindwiggen, die op houten pallets van 415 stuks worden geplaatst. Bovendien wordt het merk ShB-5 met afmetingen van 230x114x65 mm gelegd en getransporteerd naar pallets van 385 stuks. Als chabottebaksteen ShB-8 wordt gekocht, met afmetingen van 250x124x65 mm, worden er 625 stuks op een standaardpallet geplaatst. Standaardnormen zijn niet de enige juiste, en de dimensionele kenmerken van de geselecteerde palletoptie moeten in aanmerking worden genomen. Voor ruimere europallets worden vuurvaste stenen van elk merk in het maximale aantal geplaatst.

geconfronteerd

Voor gevelstenen betekent het berekenen van het aantal items dat op een pallet is geplaatst ook het verkrijgen van informatie op basis van de afmetingen van het product.Met een standaardformaat van 250x130x65 mm worden 275 eenheden op een pallet geplaatst. Een enkele keramische holte past op 480 st. Silicaat en geel 200 stuks. in één uitvoering. Voor de klinkervariëteit zal dit cijfer 344 eenheden zijn. Alle aangegeven gegevens moeten een grondige controle ondergaan, rekening houdend met de norm waarmee het product is gemaakt, het draagvermogen van de pallet. Bovendien is het bij aankoop bij de fabrikant noodzakelijk om de individuele parameters die tijdens het transport worden gebruikt, te verduidelijken. Alleen al deze factoren in aanmerking genomen, zal het mogelijk zijn om het aantal pallets nauwkeurig te berekenen en het type transport te kiezen voor de levering ervan aan het object.

Hoeveel kubussen en vierkanten op een pallet

Het berekenen van het aantal stenen dat op een pallet past, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan andere belangrijke punten. Bijvoorbeeld als de producten in een kubus worden verkocht. m, ze moeten worden gekocht rekening houdend met het aantal pallets gebruikt voor transport en hun capaciteit. Voor het berekenen van metselwerk wordt bovendien het wandoppervlak berekend in vierkante meters. m. Het is ook mogelijk om te bepalen hoeveel vierkantjes op een pallet passen door nauwkeurige berekeningen. Het is voldoende om het aantal producten per vierkante meter te verduidelijken op basis van de grootte van elkeen item. Er moet ook aan worden herinnerd dat de verpakking van bouwstenen op pallets geen stapelhoogte van meer dan 1 m mag hebben.

De versie van de baksteen

m2 op een standaard pallet met een draagvermogen van 750 kg

m3 op een standaard pallet met een draagvermogen van 750 kg

Keramische solide enkel

4

0,42

Keramische corpulente anderhalf

5,1

0,47

Keramisch corpulent dubbel

7,6

0,45

Keramische holle single

6,9–8,7

0,61

Keramische holle klootzak

7,3–8,9

0,62

Keramisch hol dubbel

6,7–8,6

0,65

Totaal gewicht

De totale massa van de pallet is ook van groot belang. Bij het kiezen van een vrachtwagen moet u rekening houden met dit aspect en niet met de nettomassa aan producten. In het bijzonder weegt de kleine pallet 103x52 cm zonder laden 15 kg. Het gewicht van een steen die erop wordt ondergedompeld, kan oplopen tot 1017 kg - 275 stuks wegen zo veel. één volle silicaatbaksteen. Als de pallet niet volledig is geladen, kunt u zwaarder wegen met eenvoudige berekeningen. De hoeveelheid baksteen wordt vermenigvuldigd met de massa van één product:

Steensoort

corpulent

hol

keramisch

3500 g

2600 g

silicaat

3700 g

3200 g

Een voorlopige berekening van het vereiste aantal stenen biedt de optimale mogelijkheden om bouwmaterialen niet individueel of in bulk te bestellen, maar in handige verpakkingen, pallets.Deze aanpak wordt actief toegepast in bouwmarkten en in fabrieken waar producten worden vervaardigd. Met de beschikking over de meest nauwkeurige informatie die u gemakkelijk kunt verwerken met de aanschaf van het benodigde aantal stenen.

Lees meer over baksteenberekeningen in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer