Kenmerken en gebruik van bakstenen merk M-150

 Kenmerken en gebruik van bakstenen merk M-150

Keramische baksteen M150 wordt veel gebruikt in laagbouw, maar slechts weinigen begrijpen wat het belangrijkste verschil van dit merk is van vele anderen. In ons artikel zullen we vertellen over de kenmerken van dit materiaal en de aanwijzingen voor het gebruik ervan.

Wat bedoel je?

De baksteen van het merk met de M-150-index is bestand tegen een druk tot 150 kg / cm2 (wat het aantal in zijn aanduiding betekent) en kan daarom worden gebruikt voor verschillende soorten bouwwerkzaamheden: voor de bouw van winkelcentra, woongebouwen en opslagfaciliteiten.

Het materiaal wordt aangeboden in twee basisuitvoeringen - hol en vol, houdt de warmte goed vast, heeft een verhoogde sterkte en is uitzonderlijk bestand tegen lage temperaturen.

Een full-bodied blok van het type M150 wordt vaak gebruikt voor het rangschikken van funderingen, kelders en sokkels, maar niet te zware gebouwen. Dit is een vrij sterk bouwmateriaal dat het gewicht van platen en massieve vloeren goed in stand houdt.

In het dagelijks leven wordt een soortgelijk bouwmateriaal gebruikt om open haarden en fornuizen van verschillende modificaties te ontwerpen. Blok M150 is ideaal voor de bouw van mangal, kortom geschikt voor absoluut alle objecten waarvoor geen vaste brandstof nodig is, in zo'n geval is het beter om de voorkeur te geven aan brandwerende of chamotte-stenen.

Het holle bakstenen blok M150 is optimaal voor de installatie van scheidingswanden in huizen en het bekleden van buitenmuren, gevels en dankzij de holtes, heeft het een laag gewicht, maar behoudt het tegelijkertijd een uitzonderlijke dichtheid en goede thermische isolatie-eigenschappen.

Door operationele functies is het materiaal bestand tegen sterke externe druk. In de regel worden dergelijke blokken geproduceerd in een enkele maat, maar kunnen anderhalf en ook dubbel zijn, wat het mogelijk maakt om substantiële besparingen tijdens de constructie te realiseren.

Brick-merk M150 is een algemene constructie, tegenovergesteld of speciaal. Het is veel sterker dan de M75, M100 en M125-serie.

Het is opmerkelijk dat het leggen van dergelijke stenen gemakkelijk met uw eigen handen te doen is, wat de totale kosten van de bouw van gebouwen aanzienlijk vermindert.

Het is mogelijk om baksteen M150 absoluut overal in de verkoop van bouw- en afwerkingsmaterialen te kopen, omdat dit een vrij algemeen bouwmateriaal is.

Sterke en zwakke punten

Blok M150 heeft uitstekende fysisch-technische parameters en een extreem esthetisch ontwerp, maar de lijst met voordelen houdt hier niet op. Metselwerk van dit materiaal vereist geen extra soorten afwerking, waardoor het er vaak niet slechter uitziet dan een metselwerk van duur bekledingsmateriaal, dus wordt het vaak gebruikt voor buitenafwerking.

Het is heel belangrijk dat zo'n baksteen de mogelijkheid heeft om ongunstige externe invloeden te weerstaan. Het is bestand tegen schommelingen in temperatuur, extreme vorst, langdurige directe blootstelling aan zonlicht, evenals de effecten van neerslag en "nabijheid" tot het grondwater.

Deze steen is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, daarom heeft deze een hoge mate van veiligheid voor het milieu, deze bevat geen schadelijke en giftige stoffen, inclusief straling, en geeft deze ook niet af.

Trouwens, het product M150 dankt zijn grote populariteit aan een aanzienlijk voordeel, dat het onderscheidt van alle andere soorten bouwproducten - het gewicht varieert van 2,5 tot 3,5 kg. Dankzij deze kleine massa kan een baksteen vrij gemakkelijk naar verschillende verdiepingen worden verplaatst wanneer alle soorten bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Van de belangrijkste eigenschappen van een baksteen, is het noodzakelijk om zijn hoge isolerende eigenschappen te benadrukken, dus in de winter wordt de warmte binnenin het gebouw vastgehouden en in de zomer dringt de warme lucht de buitenzijde niet binnen, wat zorgt voor verkoeling en een gunstig microklimaat in het huis.

M150-blokken worden gekenmerkt door een goede geluidsabsorptie, dus het gebruik ervan is optimaal in situaties waarin u voor maximale geluidsisolatie moet zorgen.

Onder de nadelen van een baksteen, kan de waarschijnlijkheid van het verschijnen van efflorescentie op het oppervlak, evenals een enigszins hogere kosten, in vergelijking met silicaatsteen, worden genoemd.

Bovendien zijn er enige nuances in het gebruik van de mortel, omdat de baksteen niet in staat zal zijn om de vereiste betrouwbaarheid en sterkte van de structuur te bieden als de mortel een oplossing van onvoldoende kwaliteit gebruikt. Dus, wanneer stenen worden gebruikt voor de constructie van straatobjecten, is het beter om een ​​cementsamenstelling te gebruiken. Maar voor het huis meer geschikte kalk.Gebruik voor voering speciale droge mengsels die in elke ijzerhandel verkrijgbaar zijn.

types

Alle stenen van het merk M150 worden geproduceerd in twee basisversies: werksteen en gevelbekleding. Het verschil ligt in het feit dat de eerste verwijst naar de full-bodied, en de tweede lege ruimtes bevat, een dergelijke eenheid is te wijten aan de structuur van het materiaal en de fysieke en technische kenmerken ervan. Massieve blokken hebben geen holtes, maar hebben tegelijkertijd een enigszins ruw uiterlijk, meestal worden ze gebruikt voor kelders en kelders, evenals dragende wanden en plafonds, waarvoor een grote belasting wordt gegeven.

Holle bakstenen hebben een lichter gewicht, deze blokken worden gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen lage temperaturen door de aanwezigheid van vrije ruimte gevuld met lucht, uit dergelijke bakstenen bouwen overal muren van woongebouwen en economische structuren.

Het gevelblok M150 heeft een ideaal uiterlijk en wordt daarom veel gebruikt voor gevelbekledingen, evenals zuilen en allerlei decoratieve hekken.

Tegenwoordig produceert de industrie producten M150 in verschillende maten en vormen, enkele en een-en-een-half en dubbel worden als de meest voorkomende beschouwd.

Daarnaast wordt het product in verschillende tinten aangeboden, waardoor het in een vrij groot constructiesegment wordt gebruikt. De grootste vraag is voor modellen met stro, evenals rode, bruine en bruine tinten. Onlangs beheerste de productie van producten van meer nobele tinten - prachtige ivoor, nobele terracotta, aristocratische vorst en chocolade.

De parameters van de M150-units die rechtstreeks op de markt worden gebracht, zijn afhankelijk van hun modificatie. De enkele steen met parameters 250x120x65 mm, gebruikt voor de bouw van hoofdmuren en ondersteunende installaties, wordt als de meest gekochte beschouwd.

Het verschil met andere merken

Een onderscheidend kenmerk van baksteenproducten is een productmerk, dat wordt bepaald als resultaat van verschillende tests voor druksterkte en buiging, evenals voor vorstbestendigheid. De sterkteparameter wordt conventioneel aangeduid door de letter M, evenals cijfers - transcripten die laten zien wat voor soort belasting per 1 cm2 het kan weerstaan, respectievelijk, hoe groter het teken, hoe sterker de steen.

8 tekens geïnstalleerd.

Dit is M met tarieven van 75 tot 300.

De meest populaire zijn de merken blokken M-75, evenals M-100, M-125, M-150 en M-200.

De populariteit van de M75 is te danken aan uitzonderlijke fysieke en technische kenmerken en een exterieurontwerp. Het materiaal is zeer economisch, wat de kosten van de gehele constructie grotendeels vermindert.

  • M150 is duurzaam en wordt daarom vaak gebruikt voor de constructie van scheidingswanden, dragende muren, hekken en kelders.
  • M100 is een van de vrij populaire varianten van rode baksteen, het is optimaal voor de installatie van dragende en buitenmuren, maar u moet het niet nemen om te worden geconfronteerd.
  • M125 is ook geschikt voor metselwerkwanden en wordt ook gebruikt voor de installatie van kolommen, binnenstijlen en verschillende lage gebouwen.

Producten M125 en M150 zijn het meest gekocht bij de bouw van laagbouwwoningen, ze zijn vrijwel identiek in hun operationele kenmerken, maar het enige verschil is dat M125-stenen een belasting van 125 kg per vierkante centimeter kunnen dragen, en M150 - 150 kg.

Het markeren van stenen met de aanduiding SUR, bijvoorbeeld SUR-150/35, betekent dat u vóór u een silicaatblok bent, gemaakt met de toevoeging van weekmakers en kunstmatige additieven die de technische parameters van de grondstoffen verbeteren.

Productie methoden

Keramische steen M150 wordt op twee manieren geproduceerd: met behulp van plastic persen en persen, die op hun beurt weer verschillen in droog en halfdroog.

De eerste methode is meer gebruikelijk en kosteneffectief. In dit geval wordt klei gebruikt, waarvan de structuur 30% van het zand bevat - deze structuur helpt de kans op krimp van het gedroogde eindproduct te voorkomen. De bereide grondstof wordt behandeld met stoom en grondig gemengd tot een homogene massa, waarna de onbewerkte staaf wordt gegoten, meestal is deze 15% meer dan het eindproduct, omdat tijdens het droogproces veel vocht verloren gaat. Technologisch afvuren wordt uitgevoerd in een oven bij een temperatuur van 1000 graden Celsius.

Bij gebruik van de methode van het persen blijkt baksteen gelijkmatiger, maar de vorstbestendigheid blijft aanzienlijk achter bij die verkregen door te schieten. In dit geval is de grondstof klei met een vochtparameter van 8 tot 12%, tijdens de verwerking wordt het geheel tot poeder geplet en onder verhoogde druk geperst. In het laatste stadium worden ze in de oven gebakken.

toepassing

Bij het plannen van werk voor constructiedoeleinden, komt vaak de vraag op naar welk type M150-stenen moet worden gekozen. Alles is hier eenvoudig: de oplossing is volledig afhankelijk van het functionele doel van de toekomstige structuur.Een gewoon hol blok is bijvoorbeeld ideaal voor binnenwanden en wanden, het is klein van formaat en bespaart daardoor ruimte, bovendien is het goed geluiddicht en daarom worden de inzittenden van de kamers op betrouwbare wijze beschermd tegen externe geluiden.

Getinte gevelsteen kan de beste optie zijn voor het ontwerp van de gevel van een woongebouw. Je kunt ook hekken maken van deze stenen - ze zien er gewoonweg luxueus uit en dankzij een breed kleurenpalet kun je de meest originele ontwerpideeën benadrukken.

Dubbele baksteen M150 is zeer duurzaam, bovendien heeft het een verminderde thermische geleidbaarheid, daarom is de noodzaak ervan vaak het geval bij het installeren van warme wanden, het is vooral populair in laagbouw woningbouw. Evenals het product wordt vaak gebruikt voor de vorming van interne wanden in kamers met een ruim gebied - dit is te wijten aan zijn geringe breedte en goede geluidsabsorptie.

Over de soorten stenen en de testen kunnen worden bekeken in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer