Massieve baksteen: soorten, afmetingen en toepassingen

 Massieve baksteen: soorten, afmetingen en toepassingen

Brick wordt terecht erkend als een van de meest voorkomende en onpretentieuze bouwmaterialen. Hij heeft veel positieve eigenschappen waarvoor de consument hem kiest.

Wat is het?

Een volle baksteen is een milieuvriendelijk bouwmateriaal gemaakt van klei (klei). Er zijn geen holtes in de structuur. Heel vaak wordt corpulente baksteen gedraaid voor de montage van zowel binnen- als buitenmuren. Dit materiaal wordt als universeel beschouwd. Hij is niet bang voor negatieve externe factoren, zoals vuur, water en lage temperaturen.

Belangrijkste kenmerken

Voordat je gaat winkelen voor een krachtig product, moet bekend zijn met de belangrijkste kenmerken.

 • Een dergelijk materiaal wordt gekenmerkt door het feit dat het een vast lichaam (en dus een goede sterkte) heeft.
 • Meestal in de massa van massieve baksteen bereikt 3-4 kg.
 • Wat betreft het volumegewicht kan het een kubus van 1500-1900 kg / m zijn.
 • Het aantal openingen in dit bouwmateriaal overschrijdt het niveau van 13% niet, wat de hoge thermische geleidbaarheid verzekert.
 • In de samenstelling van de klei is er zo'n component als ijzer, die verantwoordelijk is voor het geven van een karakteristieke rode kleur aan de volle baksteen.
 • Brick is een vuurvast materiaal. Het verbrandt of ondersteunt geen vlammen.
 • Het niveau van vorstbestendigheid van massieve steen varieert. Sommige soorten bouwmaterialen zijn alleen geschikt voor plaatsing binnenshuis (F25), terwijl andere worden gebruikt voor buitenmetselwerk (F50). De bakstenen met de hoogste dichtheid met de markering F150 zijn volledig vorstbestendig.
 • Het niveau van wateropname van corpulente stenen bereikt ongeveer 13-15%. Deze eigenschap van het bouwmateriaal is erg belangrijk, omdat het een directe invloed heeft op de vorstbestendigheid van producten. Het niveau van wateropname hangt af van de dichtheid van de steen.
 • Hoogwaardige massieve steen gaat lang mee en verliest in de loop van de jaren zijn presentatie niet.
 • De karakteristieke kwaliteit van massieve baksteen is uitstekend draagvermogen.
 • Hoe hoger de dichtheid van massieve baksteen, hoe hoger de geluids- en thermische isolatiekenmerken die het bezit. Holle producten kunnen bijvoorbeeld niet bogen op dergelijke kwaliteiten: ze missen het straatlawaai en maken het huis meer koud.

Veel kenmerken van massieve steen zijn afhankelijk van de grondstoffen die bij de vervaardiging werden gebruikt. Vandaag de dag zijn er verschillende soorten vergelijkbare producten op de markt. Elk van hen heeft zijn eigen positieve en negatieve eigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop.

Voor- en nadelen

Massieve steen is een zeer populair bouwmateriaal dat tijdens een verscheidenheid aan werken aan bod komt. De populariteit is te danken aan het grote aantal voordelen.

 • Vandaag te koop kunt u een uitgebreid product van verschillende formaten vinden. Vanwege dit feit hebben consumenten de mogelijkheid om ontwerpen van verschillende vormen te maken.
 • Competent geselecteerde producten hebben een aantrekkelijk uiterlijk. Ze kunnen variëren in kleur en textuur.Bijvoorbeeld, een getextureerde voering met imitatie van een marmeren oppervlak ziet er zeer interessant en indrukwekkend uit op verschillende gebouwen. Met behulp van deze materialen is het mogelijk om een ​​speciale stijl en hoge kosten aan de montage te geven.
 • Dergelijke materialen kunnen bogen op hoge sterkte: ze zijn niet zo gemakkelijk te beschadigen of te breken. Bovendien is het toegestaan ​​om zowel interne als externe wanden te bouwen uit massieve baksteen, en beide structuren zijn betrouwbaar en stevig.
 • Volle stenen verschillen in warmtecapaciteit. De gebouwen waarin de muren van deze bouwmaterialen zijn gemaakt, blijven in de winter behoorlijk warm en gezellig, en in de zomer hebben ze een lichte koelte.
 • Lichaamsproducten zijn eenvoudiger te installeren. Voor het uitvoeren van dergelijk werk is er geen behoefte aan speciale kennis, vaardigheden en rijke ervaring. Zelfs een beginner kan de installatie van vollere delen aan als hij de instructies opvolgt.
 • Een ander belangrijk voordeel van massieve steen is de milieuvriendelijkheid: dit materiaal is veilig voor mens en milieu. In de structuur zijn er geen gevaarlijke en schadelijke stoffen die de gezondheid kunnen schaden.
 • Opgemerkt moet worden, en geluidsisolerende corpulente bakstenen. Huizen gebouwd met deze materialen blijven stil - het extra geluid van de straat is bijna onmerkbaar.
 • Vergelijkbare producten worden gepresenteerd in het ruimste bereik. Kopers hebben de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan stenen te kopen voor alle bouwwerkzaamheden: van eenvoudig tot zeer complex.
 • Deze producten hebben ook een lange levensduur - ze dienen vrij lang zonder een aantrekkelijke uitstraling te verliezen. Huizen gemaakt van baksteen voor vele jaren blijven esthetische, indien correct gedaan en van hoogwaardige grondstoffen.
 • Vanwege de structuur is vaste steen behoorlijk sterk in compressie en buiging.
 • Omdat er praktisch geen poriën in dergelijke stenen zijn, absorberen ze het schadelijke vocht tot een minimum.
 • Vaste producten zijn bestand tegen lage temperaturen. Deze kwaliteit is vooral belangrijk in Rusland.

  Niet alles is echter zo rooskleurig. Massieve stenen hebben ook een aantal nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u dergelijke materialen koopt.

  • De wanden van massieve stenen moeten bovendien worden opgewarmd. Gebruik hiervoor verschillende materialen.Het is onmogelijk om dit stadium van bouwwerkzaamheden te verwaarlozen.
  • Dergelijke bouwmaterialen hebben een groot gewicht, dus werken met hen is niet zo eenvoudig, en het transport van dergelijke producten kan een forfaitair bedrag kosten.
  • Massieve stenen zijn veel duurdere holle versies, omdat je bij de productie meer van het hoofdbestanddeel nodig hebt - klei.
  • Als je kiest voor een stevig, ongeschikt baksteen-merk, kan het beginnen af ​​te brokkelen.
  • Bij verzending worden dergelijke producten zeer gemakkelijk beschadigd.
  • Op keramische stenen verschijnen vaak gebreken zoals uitbloeiingen. Uiterlijk zijn het witachtige vlekken, die het uiterlijk van het materiaal en de structuur als geheel bederven.

  Zoals u kunt zien, zijn de voordelen van dit bouwmateriaal veel groter dan de minnen. Veel hangt af van de uitlaat waarin de steen is gekocht. In winkels met een niet erg goede reputatie, kun je terecht voor producten van lage kwaliteit, uitgegeven voor eersteklas. Met dergelijke materialen kunnen er in de toekomst veel problemen zijn.

  Het is ook belangrijk om competent met een dergelijke steen te werken - dan zal de constructie betrouwbaarder en van hoge kwaliteit zijn.

  types

  Er zijn verschillende soorten massieve baksteen. Elk van hen heeft zijn eigen prestatiekenmerken.

  Als u uitgaat van de grondstoffen waaruit dergelijke stenen zijn gemaakt, kunt u enkele typen onderscheiden.

  keramisch

  Dergelijke variëteiten van massieve steen zijn de meest voorkomende. Ze zijn gemaakt van klei en soms van andere soorten grondstoffen. Keramische producten worden gekenmerkt door een lichte en luchtige structuur. Ze mogen geen externe scheuren of andere soortgelijke defecten zijn.

  silicaat

  Silicaat volle bakstenen zijn de tweede meest populaire. Dergelijke opties zijn gemaakt van een speciaal mengsel met kalk en zand. Afgewerkte producten hebben uitstekende geluidsisolerende eigenschappen en een lage thermische geleidbaarheid. Silicaatopties zijn dunner en lichter dan keramiek. Dergelijke producten hebben echter een ernstig nadeel - slechte vochtbestendigheid.

  Hyperpress-versie is gemaakt van een combinatie van cement, kalksteen en een speciale kleurstof. De resulterende samenstelling wordt onderworpen aan persing in een speciale vorm. Het resultaat is een blank in de vorm van staven met een perfecte kleur en vorm.In de meeste gevallen wordt dit materiaal gebruikt voor tegenover elkaar liggende werken.

  Op basis van de doeleinden van verdere toepassing, zijn er verschillende meer varianten van massieve baksteen.

  Standaard (privé)

  Deze ondersoorten van bouwmaterialen worden op bijna alle gebieden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld de vervaardiging van de funderingsbasis of de constructie van de wanden van de constructie zijn. Het is toegestaan ​​stenen fundamenten met verf of gipsmengsel af te werken. Standaard bouwmaterialen hebben een heterogene structuur en kleur. Vaak kun je op dergelijke producten defecte gebieden opmerken, maar ze hebben geen effect op de kwaliteit van stenen - ze blijven net zo sterk en betrouwbaar.

  geconfronteerd

  In de meeste gevallen wordt dit materiaal gebruikt voor verschillende afwerkingswerkzaamheden. Ze hebben geen defecte oppervlakken en de kleur is altijd uniform en netjes.

  chamotte

  Meestal chamotte type massieve baksteen wordt gebruikt in de uitvoering van afwerking, zowel binnen als buiten gebouwen. Vaak chamotte baksteen revet haarden of kachels. Deze bouwmaterialen worden gekenmerkt door hoge dichtheid, hoog gewicht en weerstand tegen temperatuurschommelingen. Fireclay brick is bestand tegen de gevolgen van hoge temperaturen (tot 1 duizend graden).

  Klinker

  De naam van dit bouwmateriaal komt van de productietechnologie, waarbij verschillende lagen klei worden gesinterd tot een homogene massa. Dankzij deze procedure er verschijnen geen defecten op de steen - op deze manier worden producten van verschillende kleuren en structuren gemaakt. Anders wordt de klinkersteen bestrating genoemd.

  factuur

  Op zoek naar een aantrekkelijk full-bodied product moet aandacht schenken aan de prachtige gestructureerde opties. Dergelijke producten onderscheiden zich door het feit dat ze reliëfpatronen op de voorkant hebben. Het analogon van de getextureerde versie is een gevormd model (ook wel figured of profile genoemd).

  Deze optie is ideaal voor het maken van structuren met een complexe structuur. Het kunnen bijvoorbeeld prachtige bogen zijn.

  Geglazuurd, geëngobeerd

  Zulke stenen zijn een soort bekledingsmaterialen. In het geval van geglazuurde producten wordt het keramische oppervlak bijvoorbeeld aangevuld met een speciaal glazuur, dat is gebaseerd op een speciaal glaspoeder.Het resultaat is een zeer mooie coating die de aandacht trekt. En engobe is een mengsel op basis van witte klei. Na het afvuren worden deze producten aangevuld met een nette matte laag.

  gelaats

  Dit type baksteen is anders doordat alle zijden perfect gladde en nette oppervlakken hebben. Bovendien worden dergelijke producten gekenmerkt door een ideale geometrie. Dit type baksteen wordt meestal gebruikt voor het afwerken van gevelfunderingen, hekken en eenvoudige decoratieve structuren.

  voorzijde

  In dergelijke stenen is de voorste helft bedekt met een decoratieve afwerking, die verschillende natuurlijke materialen imiteert. Het kan bijvoorbeeld een oppervlak zijn onder een boom, marmer of een andere steen.

  Door de productiemethode worden corpulente stenen ook verdeeld in subgroepen.

  Kunststof vormen

  Deze producten worden met recht herkend als een van de meest gewilde. Ze verschillen in die zin dat ze geen beperkingen in gebruik hebben. Ze worden gemaakt door het ruwe materiaal onder hoge druk in te drukken. Daarna wordt de staaf gedroogd en gebakken.

  Halfdroog gieten

  Dergelijke soorten corpulente stenen zijn gemaakt van standaard grondstoffen - klei geperst in een speciale vorm. Hierna worden de blanco's geroosterd, maar niet gedroogd.Dit bouwmateriaal wordt gekenmerkt door een poreuze structuur en is daarom niet geschikt voor alle werken. Meestal wordt een dergelijke steen verkregen voor het werk in gebouwen, omdat een hoge luchtvochtigheid voor hen destructief kan zijn.

  Keramische producten zijn:

  • verbrand - dergelijke variëteiten ondergaan een warmtebehandeling in gespecialiseerde ovens, waarna ze duurzamer en sterker worden;
  • onverbrande - deze stenen ondergaan een natuurlijke droging, maar ze hebben niet de hoogste sterkte-eigenschappen en worden daarom in zeldzame gevallen gebruikt.

  Ook in verschillende verkooppunten kunt u vol bakstenen met verschillende markeringen ontmoeten.

  • M50 - deze markering is aangebracht op materialen bestemd voor de fabricage van hekken, scheidingswanden en andere constructies die niet zijn ontworpen voor te zware belastingen.
  • M75, M100 - Dit zijn stenen die ontworpen zijn voor de constructie van dragende wanden.
  • M125 - deze markering is aangebracht op massieve stenen, die kunnen worden gebruikt om de dragende muur en gebogen structuren te maken.
  • M150, M175 - dergelijke bouwmaterialen zijn ideaal voor de bouw van funderingsconstructies en plinten.
  • M200 - materiaal met een hoog sterkte niveau, kan bijna overal worden gebruikt.
  • M250 - grondstoffen met een dergelijke markering zijn ideaal voor de vervaardiging van ondersteunende structuren. Het kan ook worden gebruikt bij de fabricage van funderingen van buitenmuren of binnenmuren, kelders, funderingen, open haarden en kachels.
  • M300 - de baksteen van dit merk wordt gebruikt bij de constructie van de fundering van laagbouw. Deze materialen zijn ontworpen voor indrukwekkende belastingen en worden gekenmerkt door hoge sterkte-eigenschappen.

  Hoe hoger het merk bouwmaterialen, des te indrukwekkender is hun gewicht.

  Afmetingen en gewicht

  Moderne producten hebben verschillende dimensionale parameters en gewicht. Te koop zijn er:

  • enkele bakstenen - dit type heeft afmetingen van 250x120x65 mm;
  • anderhalve items - dimensionale parameters van deze stenen maken 250х120х88 mm;
  • dubbel - de afmetingen van deze producten bereiken 250x120x130 mm;
  • euros - De hoogte van deze stenen bereikt 6.5 cm, en de breedte - 8.5 cm;
  • modulaire single - dergelijke bouwmaterialen verschillen in lengte 28,8 cm en breedte 13,8 cm

  Standaardmodellen bevatten afmetingen van 250x120x65 mm. Het gewicht van dergelijke producten bereikt 4,3 kg. Wat grote bouwmaterialen voor muren betreft, kan hun gewicht oplopen tot 24 kg.In dit geval hangt alles af van de directe afmetingen van de massieve steen - de breedte, lengte en hoogte.

  De meest economische experts beschouwen dubbele keramische exemplaren. Versies van de euro en modulair gebruikt in de bouw werken minder vaak. Houd er ook rekening mee dat de halve en dubbele modellen vaker hol worden gemaakt. Wat betreft enkele stenen, hun afmetingen zijn zo ontworpen dat ze handig zijn om ze met één hand te nemen, en de tweede op dit moment om vooraf voorbereide cementmortel te leggen.

  Bastaard en dubbele stenen vereisen geen oplossing in een groot volume, waardoor metselwerk goedkoper is, maar niet minder kwaliteit.

  Hoe wordt het gemaakt?

  Tegenwoordig worden corpulente stenen in verschillende fasen geproduceerd door een speciale technologie.

  Voor de directe start van de productie van bakstenen worden geschikte grondstoffen geselecteerd. De geselecteerde massa is correct voorbereid voor verder gebruik.

  Vroeger moesten grondstoffen zoals klei licht worden bevochtigd met behulp van stoom. Het is noodzakelijk om de maximale consistentie van de kunststof te bereiken, zodat deze meegeeft aan de formatie. Ook verwijderd uit de samenstelling van alle harde en stenige insluitsels.

  Vorm dan een ruwe baksteen. Dit proces is in de meeste gevallen automatisch. De tape met grondstoffen wordt met behulp van het speciale apparaat op verschillende voorbereidingen gesneden. Hun afmetingen zijn in de regel iets groter dan die van afgewerkte producten, omdat na het passeren van alle productiestappen de klei merkbaar krimpt.

  De volgende stap is het drogen van het voorbereide halffabrikaat. Het is uiterst belangrijk om de juiste technologie van het droogproces te volgen. Het is noodzakelijk geleidelijk en zonder haast om de opgegeven taak op te lossen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat buitensporige versnelling van dit proces vaak het kraken van stenen veroorzaakt, en het is beter om dergelijk materiaal niet te gebruiken in bouwwerkzaamheden - het zal onbetrouwbaar zijn.

  Dit wordt gevolgd door het afvuren van het werkstuk. Het wordt uitgevoerd in speciale kachels. De temperatuur van verhitting onder dergelijke omstandigheden bereikt gewoonlijk 950-1000 graden. In dit stadium van de productie is het erg belangrijk om te voldoen aan alle vereisten die zijn vastgelegd in het technologische proces.

  De methode van semi-droogpersen omvat de volgende stappen:

  • eerst wordt de klei, zoals in de vorige versie, bevochtigd tot het vereiste niveau, waarna het ruwe materiaal tot poeder wordt verwerkt;
  • het resulterende mengsel wordt in speciale vormen gegoten en vervolgens de ruwe stenen;
  • bijna onmiddellijk na de vormingsfase wordt een vergelijkbaar halffabrikaat rechtstreeks naar de oven gestuurd voor het bakken.

  Silicaat massieve baksteen is gemaakt volgens de hieronder beschreven technologie.

  • Grondstoffen bereid uit zand, gemalen kalk en water worden gemengd tot een homogeen mengsel.
  • Het resulterende mengsel wordt bijgehouden totdat de kalk daarin niet volledig zal doven.
  • De volgende stap is dat de compositie onder hoge druk in een steen wordt geperst. Daarna wordt het resulterende halffabrikaat verzonden naar gespecialiseerde apparatuur. Dit proces duurt meestal ongeveer 8-14 uur.
  • In de komende 10-15 dagen worden bouwmaterialen bewaard met het oog op een goede carbonisatie.

  Wat betreft de populaire vuurvaste stenen, het wordt geproduceerd door het bakken van gebroken vuurvaste klei die vooraf is gebakken. In dit geval kan de rol van grondstoffen worden gebroken keramische producten.

  Kleurbereik

  Je moet niet denken dat de kleur van volgroeide stenen beperkt is tot een rode tint. Het is noodzakelijk om er rekening mee te houden dat de kleur van deze bouwmaterialen direct afhankelijk is van de samenstelling van de belangrijkste grondstof - klei.In de meeste gevallen krijgt dit materiaal na het bakken een standaard baksteenkleur (karakteristieke tint). Zulke grondstoffen worden roodverbranding genoemd - het blijkt rode baksteen te zijn.

  Veel minder vaak is het mogelijk om de bouwmaterialen gemaakt van witte brandende klei te ontmoeten. Aantrekkelijke, gele, abrikozen en witte stenen worden verkregen uit deze grondstof.

  Heel vaak worden grondstoffen bij de vervaardiging van corpulente stenen verdund met verschillende pigmentadditieven. Bruine producten kunnen bijvoorbeeld alleen worden verkregen als we ons wenden tot de toevoeging van pigmentcomponenten.

  In overeenstemming met GOST moet een steen noodzakelijkerwijs in het hoofdmonster passen, dat is goedgekeurd door de fabrikant van dergelijke bouwmaterialen. Vaak zijn er in de fabriek verschillende referentiesteentjes. Hierdoor bestaat het risico dat u een al te gevarieerde zending goederen verwerft.

  Toepassingsgebied

  Massieve steen wordt op verschillende gebieden gebruikt. Dit bouwmateriaal is al geruime tijd erg populair. Momenteel is de productie op het hoogste niveau.

   Er is veel vraag naar massieve steen, niet alleen vanwege het grote aantal positieve kenmerken, maar ook vanwege het brede toepassingsgebied. Dit bouwmateriaal kan veilig worden aangepakt tijdens de bouw van vrijwel alle gebouwen die de sterkste en meest duurzame basis nodig hebben die geen problemen veroorzaakt. Deze faciliteiten omvatten:

   • verschillende basisontwerpen;
   • kelders van verschillende groottes;
   • kelder;
   • kolommen met verschillende dimensies;
   • tegenoverliggende en dragende muurstructuren;
   • hoogbouw van eventuele wijzigingen;
   • stadium;
   • schoorstenen;
   • ovenconstructies;
   • haarden;
   • mijnliften.

   Zoals je ziet, is het gebruik van solid brick toegestaan ​​in verschillende workflows. Al deze objecten moeten stabiel en sterk zijn, dus voor hun voorbereiding is het vereist om de juiste bouwmaterialen te selecteren, ontworpen voor indrukwekkende ladingen. Aan dergelijke eisen wordt voldaan door hoogwaardige bakstenen metselwerk.

   Hoe te kiezen?

   Bij het kiezen van een hoogwaardige solide steen, moet u zich concentreren op enkele belangrijke parameters.

   U zou het merk van geselecteerde producten moeten overwegen.Het moet worden geselecteerd in het stadium van het opstellen van de toekomstige constructie. Producten kopen met een of andere markering moet gebaseerd zijn op de gegevens die zijn vermeld in de projectdocumentatie. Als u een steen van ongeschikt merk koopt, kan dit snel mislukken.

   Het is absoluut noodzakelijk om een ​​certificaat van kwaliteit aan te vragen voor het geselecteerde product. Dit document zou moeten aangeven dat massieve steen volledig in overeenstemming is met GOST. Het merk voor bouwmaterialen wordt daar ook genoemd. Als het certificaat is geweigerd, is het beter om naar een andere winkel voor stenen te gaan, anders kunt u producten van lage kwaliteit kopen.

   Experts raden af ​​om stenen te kopen waarvan het merk lager is dan M75.

   Je moet de stenen die worden opgepakt zorgvuldig onderzoeken. Ze mogen niet worden gekraakt, afgebroken, bekrast of gekleurd (alle - en licht en donker) of andere defecten. Het is het waard om te onthouden - het is onmogelijk om dergelijke bouwmaterialen met gebreken te kopen, omdat ze niet lang zullen duren.

   Experts raden aan om bij het kiezen van een steen voorzichtig met een hamer of een ijzergedeelte op het oppervlak te kloppen en dan op het geproduceerde geluid te letten. Het moet gaan, niet doof zijn.

   Je moet ook letten op het feit dat alle stenen in het feest dezelfde kleur hadden. Geen enkel detail zou significant anders moeten zijn dan de rest van de tint of tint. Dergelijke elementen steken vaak scherp af tegen de algemene achtergrond, waardoor het uiterlijk van de erectie of voering wordt aangetast.

   U moet niet besparen op de aanschaf van dit bouwmateriaal. Producten met een verdacht aantrekkelijke prijs kunnen van slechte kwaliteit blijken te zijn. Van deze producten is het onwaarschijnlijk dat ze goede gebouwen maken.

   Een aanvraag voor de aankoop van massieve stenen moet worden bewezen in winkels die een goede reputatie hebben in de stad waar u woont. Het is beter om zulke dingen niet te kopen in dubieuze winkels en winkels - ze kunnen totaal anders van kwaliteit blijken te zijn, zoals de verkoper beweert.

   Tips en trucs

   Houd er rekening mee dat zandcementmortel voor massieve stenen verplaatsbaar moet zijn. Voor de vervaardiging ervan worden 4 delen zand voor 1 deel cement gebruikt.

   Verwaarloos de isolatie van gebouwen van dergelijke bouwmaterialen niet. Met dergelijke toevoegingen zal de constructie veel warmer en comfortabeler zijn. Als u de installatie van isolatie verlaat, merkt u een groot verschil. In een huis dat niet op deze manier is geïsoleerd, blijft de koelte altijd bestaan ​​en neemt de kans op bevriezing toe.

   Als het de bedoeling is om een ​​of andere structuur in een koude regio te bouwen, is het beter om keramische stenen met een hoge mate van vorstbestendigheid te kopen. Silicaatspecimens kunnen worden gebruikt als decoratieve bekledingsmaterialen in combinatie met standaard rode elementen.

   Open haarden en kachels moeten beslist alleen met vuurvaste stenen worden gelegd. Als materiaal wordt geselecteerd voor afwerking, is het beter om een ​​gewone steen te gebruiken. Als afwerking niet is gepland, is het decoratieve of voorkant materiaal perfect.

   In de volgende video vindt u meer informatie over massieve steen.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer