Hoe voegen van metselwerk voegen?

 Hoe voegen van metselwerk voegen?

Iedereen wil dat zijn huis de mooiste, goed verzorgde en aantrekkelijk ogende is. Meestal voor de bouw van woningen met behulp van materiaal zoals baksteen. In dit geval rijst de vraag hoe je alle kleine openingen tussen stenen blokken kunt dichten? Dit vereist voegvoegen en alle oneffen oppervlakken. Zatirochny-materiaal wijst contouren van een gevelsteen toe.

Voegen van metselwerk

Grouting is het aanbrengen van een speciale extra laag op het oppervlak tussen de stenen nadat ze zijn gelegd. Dergelijk materiaal wordt gebruikt voor het verticaal of horizontaal leggen van de wand, nadat een overmatig mengsel is verwijderd bij de voegen van elke steen, maar kleine onregelmatigheden blijven bestaan.Grout, of zoals het ook wordt genoemd - voegwerk, wordt precies voor dergelijke doeleinden gebruikt. Het leggen van een baksteen blijkt mooi en gelijk. De laag, die beschermt tegen vocht, heeft een hoge integriteit en duurzaamheid. Als gevolg hiervan neemt de levensduur van de structuur toe.

Ze proberen de verbinding onmiddellijk uit te voeren nadat het gebouw is gemaakt. Natuurlijk zijn er ook dergelijke gevallen waarin dit werk na meerdere jaren wordt uitgevoerd. In dit geval heeft de wand al een grote hoeveelheid vocht opgenomen en wordt deze geleidelijk vernietigd.

Voegen wordt alleen gedaan op die wanden waarop later niet zal worden gewerkt aan pleisterwerk of bekleding.

Voordelen van voegen

De verbinding is zowel decoratief als praktisch.

Tot decoratieve eigenschappen behoren:

 • onderstreep de factuurregels;
 • de selectie van baksteenpatroon;
 • de vereniging van alle lijnen die zowel in horizontale als in verticale richting waren aangelegd;
 • geeft de gevel nauwgezetheid en duidelijkheid.

Praktische kenmerken zijn als volgt:

 • met voering verhoogt de geluidsisolatie;
 • het beschermt tegen overmatig vocht;
 • warmte wordt bewaard in het gebouw;
 • levensduur neemt toe;
 • benauwdheid;
 • kleine scheurtjes zijn gesloten.

De specie overlapt de vorige cementlaag, maar op deze manier is het onmogelijk om fouten volledig te verwijderen in de vorm van overtollig cement in de muur, de kromming ervan en ongelijk metselwerk.

Wanneer is de beste plaats om de verbinding te maken en in welk geval? Het is mogelijk om alleen te voegen als de bakstenen muur precies is geplaatst. Elke naad heeft immers dezelfde standaarddikte. Horizontaal is dit aantal van 10 tot 15 mm en verticaal van 7 tot 14 mm.

Er zijn verschillende bekende en veel voorkomende manieren om een ​​pleister met uw eigen handen te maken. Overweeg enkele voorbeelden in meer detail.

In het trimmen

Dit is de gemakkelijkste optie om de voeg tussen de stenen te doen. Want het hoeft niet eens een speciaal gereedschap te kopen - een smalle troffel.

Ten eerste is het noodzakelijk om de specie te verdunnen en vervolgens tussen de stenen aan te brengen. De oplossing is meestal gemaakt van cement. Overtollige aangebrachte massa kan eenvoudig worden verwijderd met een troffel (gepolijst gereedschap aan beide zijden met een gebogen houten handvat). Het is noodzakelijk om de laag een beetje te laten verharden en vervolgens alles te slijpen met een harde borstel.

inham

Dit is de tweede manier die meesters gebruiken. Van de gereedschappen die u nodig hebt: een kleine scherpe spatel, die "verbinding" wordt genoemd, de oplossing zelf. De spatel mag niet te dik en lang zijn, omdat met dit gereedschap het mengsel dat op het oppervlak wordt aangebracht, verdicht wordt. Cementmortel moet op het oppervlak van het metselwerk worden gelegd, het overschot met een troffel verwijderen en het mengsel tussen de stenen verdichten met een kleine, scherpe spatel.

rechthoekig

Dit is de methode die beter aan de meesters kan worden toevertrouwd dan om het zelf te doen, omdat het speciale vaardigheden en vaardigheden vereist. Een oplossing van ongeveer 4-5 mm wordt uit de naden gehaald, daarna worden de gevormde gaten opnieuw gevuld met een nieuw mengsel, dichter. Deze afwerking ziet er prachtig uit en trekt de aandacht, maar is niet geschikt voor gebruik op straat, omdat deze geen waterafstotende functie heeft.

Er zijn twee soorten voegen: op cementbasis en epoxy. Ze verschillen nogal van elkaar. Cementvoegen is populairder, ze zijn gemakkelijker te krijgen, ze zijn goedkoper in prijscategorie.

Dergelijke grout wordt door veel ondernemingen geproduceerd (bijvoorbeeld Quick-Mix is ​​een populaire leverancier op de markt).Het materiaal wordt snel genoeg van het oppervlak verwijderd en water wordt in elk huis gebruikt om het mengsel te verdunnen.

Epoxypleister duurder, niet beschikbaar, in sommige steden kunnen ze niet worden gekocht. Ze zijn effectiever dan cement. Op plaatsen waar er meer vocht is en er een verhoogde belasting is, zal epoxy grout een kop hoger in sterkte zijn dan cement. Hun duurzaamheidindex is hoog, evenals thermische isolatie.

zelfegaliserend

Om de voegmix zelf te doen, hebt u nodig: cement, een mengsel van gips en calciumcarbonaat (albast) en kwartszand. Ingrediënten moeten in verhoudingen 2 tot 2 en tot 10 worden gemengd.

Voeg geleidelijk water toe aan het mengsel. De massa mag niet te dun of te visceus zijn. Om te controleren of de resulterende pasta klaar is om te werken, past u deze toe op de troffel - deze mag er niet vanaf lopen.

Wanneer u een witte voeg nodig heeft, kunt u kalk of een commerciële mix aan het mengsel toevoegen. Als kalk als basis voor een witte kleur wordt gebruikt, wordt de witte kleur steeds grijzer als er vocht op komt.

Geleidelijke stolling van de massa vindt plaats binnen drie uur.Daarna verliest het zijn plasticiteit, wordt het zwaarder toegepast, wordt het onmogelijk om ermee te werken.

De volgende gereedschappen kunnen nodig zijn voor voegen:

 • spatel, troffel, boor, die het mengsel zal mengen;
 • cement, water en emmer;
 • capaciteit waarin alle oplossingen worden geplaatst.

Eerst en vooral moet je het oppervlak klaar maken voor verder werk - gebruik een stijve borstel om door alle naden te lopen en eventuele onregelmatigheden en overschotten te verwijderen. Daarna moet je de naden wassen (als de muur hoog en hoog is, dan is het het beste om een ​​slang te gebruiken), moet je de steen zelf ook wassen zodat deze verzadigd raakt met vocht.

Tegelijkertijd wordt een oplossing voorbereid. Eerst moet je de weg kiezen, die wordt uitgevoerd met voegen - hol of bol. Het hangt af van welke hulpmiddelen nodig zijn. Een kleine hoeveelheid van het mengsel moet met een spatel worden ingenomen, voorzichtig aanstampen en de gewrichten wrijven. Nadat u de plaats van de naad met een borstel moet schoonmaken om bovenmatig te verwijderen. Dit werk is voorbij.

Raadpleeg de onderstaande video over de voegvoegen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer