Baksteengevecht: wat is het en hoe het te gebruiken?

Bouwmaterialen zijn anders. Een belangrijke plaats onder hen neemt een steen. Met al zijn vele voordelen wordt het materiaal echter gemakkelijk beschadigd. Dit betekent dat je gebroken stenen moet gebruiken.

Speciale functies

Een baksteengevecht resulteert uit:

 • sloop van oude gebouwen;
 • revisie en wederopbouw;
 • de toewijzing van producten van slechte kwaliteit in steenfabrieken;
 • fouten bij het uitvoeren van metselwerk.

  In de afgelopen jaren is het aantal gebroken stenen gestaag toegenomen. Het aantal oude huizen dat voor sloop gaat neemt toe. Het gooien van dergelijke afval, zoals in de afgelopen decennia is gebeurd, is ongemakkelijk en economisch inefficiënt.Omdat puin steeds vaker wordt verzonden voor recycling. Als gevolg hiervan vindt een gebroken steen letterlijk een tweede leven.

  Wat gebeurt er?

  Een partij bakstenen die zojuist uit een fabriek zijn vrijgegeven, kan verschillend van opzet zijn. Na het malen hebben de secundaire grondstoffen alle belangrijke kenmerken van het originele product. Keramische baksteengevechten nemen relatief weinig water op. Het verdraagt ​​vorst goed en wordt gekenmerkt door een uitstekende dichtheid. Als de baksteen in eerste instantie lege ruimten bevat, bereikt de specifieke massa secundaire grondstoffen 1400 kg per 1 cu. m, als het solide was - het neemt toe tot 2000 kg per 1 cu. m.

  Afgestampt silicaatmateriaal overleeft de kou niet en absorbeert bovendien gemakkelijk water. Het soortelijk gewicht van hol silicaatgevecht varieert van 1.100 tot 1.600 kg per kubieke meter. m. Voor het hele product variëren deze cijfers van 1800 tot 1950 kg per 1 cu. m. Als de baksteen oorspronkelijk vuurvaste was, blijft het ongevoelig. Tegelijkertijd dringen vloeibaar water en waterdamp bijna niet naar binnen.

  Maar gradatie is niet alleen de oorsprong van baksteenschroot. Er is ook een indeling in grootte. Als er alleen deeltjes zijn die niet groter zijn dan 2 cm, wordt het product een fijne fractie genoemd. Alles groter dan 2 maar minder dan 4 cm is al de middelste fractie.Het grootste steenafval heeft afmetingen van 4 tot 10 cm.

  Voor gebruiksgemak worden fracties gescheiden en afzonderlijk aan consumenten geleverd. Maar u kunt de recyclebare materialen niet onmiddellijk sorteren op grootte. Alvorens door speciale zeven te zeven, is het noodzakelijk om hem te bevrijden van alle onnodige insluitsels. Het is belangrijk om te bedenken dat dit slechts een product is dat wordt verwerkt in een industriële omgeving. Iedereen die zelf een huis bouwt, kan zelfs een ongereinigde strijd in de baksteen gebruiken.

  Positieve en negatieve aspecten van de applicatie

  Het lijdt geen twijfel dat tijdens de ontmanteling van gebouwen secundaire grondstoffen tegen een spotprijs worden verkregen. Er zijn geen andere tijdelijke aanduidingen die zo economisch rendabel zijn. Schrootsteen zelf ontsteekt niet, ondersteunt het reeds ontwikkelde vuur niet, het kan er zelfs een obstakel voor worden. Dit materiaal houdt de warmte goed vast, voorkomt de verspreiding van vreemde geluiden. Het overtreft ook in kracht de beste kwaliteiten van eikenhout en cellenbeton.

  In het proces van het bouwen van een baksteengevecht kan worden toegepast in elk weer. In dit opzicht is het ook superieur aan natuurlijk hout.Als u het voorbereide puin in de grond legt, zorgen ze voor volledige afwatering. Daarom zijn ze erg handig om te gebruiken in natte en natte gebieden. Omdat de productie en verwerking van bakstenen zijn milieuveiligheid garandeert, kunt u dit materiaal zelfs bij de bouw van woningen gebruiken.

  Brick-gevechten zijn gemakkelijk. Daarom, om het af te leveren op de bouwplaats en te leggen is het mogelijk zonder het gebruik van complexe dure apparatuur. Het is echter vermeldenswaard dat de gebroken baksteen ernstige tekortkomingen heeft. Het is erg arbeidsintensief om het te gebruiken: alle blokken moeten zorgvuldig uit de oplossing en oude lagen worden verwijderd. De kosten van de nieuwe oplossing nemen dramatisch toe, en het leggen moet worden versterkt, anders zal het los en onbetrouwbaar zijn.

  Waarom gerecycled materiaal gebruiken?

  Brick Battle wordt gebruikt bij de aanleg van lokale snelwegen. Het wordt een uitstekende basis voor basislakken, het beste resultaat wordt bereikt in moerasland. Als het gaat om het maken van asfaltmassa, kunnen steenslagspanen van bepaalde fracties er goed in worden geïntroduceerd. En tijdens de aanleg van tijdelijke wegen (alleen in de winter en in de herfst), kunt u ze volledig uit gebaande stenen bouwen.Keramische gevechten kunnen ook worden gebruikt bij het afdekken van wegen in tuinpartnerships, bij het opvullen van gaten en baggeren op hoofdsnelwegen.

  Secundaire materialen kunnen geschikt zijn voor hoogwaardig asfalt en voor de aanleg van wegen voor bouwplaatsen. Toegangswegen van dit type kunnen meerdere jaren dienst doen. Wanneer het tijd is om een ​​volwaardige weg te creëren, zal de eerder gelegde gebroken baksteen een goede basis zijn. Als je de baan met gebroken klinker uitzet, kan hij maximaal 10 jaar overleven en is de transportbelasting klein, zelfs meer.

  Gebroken stenen kunnen in het land worden gebruikt. Het zal helpen om de steile hellingen te versterken, het risico op aardverschuivingen te verminderen. Het is nuttig voor drainagesloot. In dit geval wordt het materiaal gebruikt bij het maken van de onderliggende lagen. Een soortgelijk effect wordt bereikt bij het leggen van verschillende soorten technische systemen. Nogal een veel gebruikte baksteengevecht in landschapsontwerp. Vaak wordt het in plaats van puin bijvoorbeeld aan de voet van een alpine glijbaan gegoten.

  Er zijn echter andere toepassingen. Gebroken baksteen zal helpen:

  • aanleg een mooie kust bij een droge stroom;
  • versieren bloembedden;
  • maak ingelijste tuinpaden.

  Gebruik kleine breuken om de track te maken. Met behulp van grote en middelgrote fragmenten vormen unieke patronen. Dit wordt gedaan door de inkeping van de kruimel in de verpakte zandmassa. In sommige gevallen wordt het vervangen door een concrete oplossing. Het wordt aanbevolen om fragmenten van hypergeperste of klinkerstenen te gebruiken. Een waardige vervanging voor hun kracht zullen keramische bakstenen met hoge cijfers zijn.

   Er kan baksteengevecht worden toegevoegd in plaats van puin in beton en betonmixen (zij het gedeeltelijk). Het is vermeldenswaard dat dergelijk beton niet van bijzonder hoge kwaliteit zal zijn. Het kan echter worden gebruikt als de opgerichte structuur niet te belangrijk is. In dit geval moet u voldoen aan speciale vereisten:

   • gebruik alleen keramisch afval;
   • om het dichter bij het midden van bouwstructuren te leggen (omdat vochtabsorptie minder effect heeft);
   • splijt grote stukken tot middelgrote en kleine fragmenten;
   • vervang recyclebaar maximaal 30% puin (anders zal de sterkte onredelijk laag zijn).

   Aanvullende details

   Als er een onnodige silicaatbaksteenkruimel is, kunt u deze vullen met holtes binnen de muren (met de putmethode).Dit verhoogt het niveau van thermische en geluidsisolatie van het gebouw. Ook wordt gebroken baksteen gebruikt als een vulstof in het externe blinde gebied. En als u de vuurlaag breekt, is het een uitstekende plamuur voor brandwerende mortels. Voor dit doel kunnen verschillende fracties van chamotte-afval worden gebruikt.

   Je kunt een stenen gevecht toevoegen aan de foundation. In dit geval is de berekening van alleen de gronden voor residentiële gebouwen met één verdieping daaruit niet toegestaan. Maar de secundaire bijgebouwen laten je dit toe. Soms is de pilaar onder het hek net bedekt met steenafval. Vervolgens wordt de vulling geramd en met cement gegoten. Zo'n oplossing heeft zich lang gevestigd als een eenvoudig en betrouwbaar.

    Baksteengevechten kunnen worden gebruikt om de site te verhogen, als deze zich in een vallei bevindt. Als het nodig is om de bodem van de put te nivelleren, wordt alleen het materiaal van kleine fracties gebruikt. Degenen die de kans hebben om zware ladingen te exporteren, moeten op zoek gaan naar aanbiedingen voor de gratis overdracht van gebroken stenen. Dergelijke advertenties worden door veel ontwikkelaars bediend, waardoor hele buurten en buurten van oude huizen worden gesloopt. Het is rendabeler voor hen om de recyclebare materialen kosteloos te overhandigen dan om te zorgen voor verwijdering en verwijdering.

    Hoe je met je eigen handen een nummer uit een baksteengevecht kunt maken, zie de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer