Een glazen deur kiezen

 Een glazen deur kiezen

Glazen deuren zijn tegenwoordig erg populair, ze worden beschouwd als een uitstekend alternatief voor de gebruikelijke houten producten en zien er esthetisch aantrekkelijk uit in elke ruimte.

types

Er zijn veel soorten glazen deuren die verschillen in de manier waarop ze worden geopend:

 • schommel glasproducten openen slechts in één richting, hiervoor worden ze stevig aan het deurkozijn bevestigd.
 • slinger constructies kunnen zowel naar binnen als naar buiten worden geopend. Bij dit type deur wordt meestal een deurdranger gebruikt om een ​​open deur naar een gesloten toestand terug te brengen.
 • glas glijdend (schuif) deuren zijn gemakkelijk in verschillende richtingen te verspreiden.Dit ontwerp is gekozen voor ruimtes waarin de gebruikelijke deur in de open toestand te veel vrije ruimte inneemt.
 • glijdend modellen worden beschouwd als de meest succesvolle voor oversized appartementen. Deuren zijn vaak gewoon verborgen in de muur en daarom onzichtbaar. Ze kunnen ook openen en sluiten door langs de muur te bewegen.
 • Populair vandaag zijn radius frameloze producten en ontwerpen in aluminium profiel.
 • draaiend deuren zijn goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ze zijn bevestigd in de bovenste en onderste punten en daarom draaien ze als een carrousel.
 • Glazen deuren voor sauna en bad gemaakt van een speciaal glas waardoor je alleen het silhouet van een persoon of de omtrek van het object kunt zien.

U kunt glazen scheidingswanden kiezen - een uitstekende kantooroplossing die u helpt om nuttige ruimte te besparen en het interieur van de kamer luchtiger en stijlvoler te maken.

U kunt ook glazen deuren ophalen voor het scheiden van kamers en ruimten die zijn geïnstalleerd bij de ingang van het gebouw, enkele en dubbele deuren, volledig transparante deuren (de ruimte van de kamer is perfect zichtbaar) en mat (bijna niets is zichtbaar achter een dergelijke bril).

Er zijn verschillende soorten frameloze glasstructuren op de markt die vaak te vinden zijn in kantoren en winkelcentra - dit zijn de zogenaamde volledig glazen scheidingswanden.

kleur

Het beste van alles is dat het door u gekozen product overeenkomt met de kleuren van de ruimte waarin het wordt geleid. Bij het kiezen van de kleur van de deuren moet worden gebaseerd op het ontwerp van de wand- en vloerbedekkingen van de kamer.

Het is het beste om te kiezen voor producten die zijn geverfd met poederlakken, die niet zijn gewist, niet vervagen en niet afschilferen onder invloed van vocht of reinigingsmiddelen.

Glazen inzetstukken helpen om de ruimte visueel te vergroten, de ruimte ruim en licht te maken. Bij het kiezen van het interieurontwerp is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen voor de hoofdstof van het product.

Glazen witte deuren zijn perfect voor minimalistische stijl. Ze zullen het interieur lichter en luchtiger maken. De witte deur is universeel en vereist geen speciale ontwerpondersteuning. Wit kan het deurblad zijn en zijn glazen inzetstuk.

Voor avant-garde stijl, kun je donkere ontwerpen oppikken,die er elegant uitzien door de transversale inzetstukken van gehard glas in zwart. Ook glazen deuren met een wengé of as-kleurframe zien er erg stijlvol uit. Al deze houten frames zijn elegant en perfect geschikt voor installatie in kamers met een klassiek interieur.

Er zijn veel manieren om glas te versieren:

 • Kleurenspuiten - de meest voorkomende en goedkoopste manier om te ontwerpen.
 • Zeer diverse producten met een matte textuur. Er zijn vele manieren van matten, bijvoorbeeld zandstralen - een dunne stroom zand wordt onder druk naar het glas gestuurd, zodat het glas volledig mat of met een bepaald patroon eruit komt. Er is een methode die wordt uitgevoerd met behulp van chemische reagentia in plaats van een zandstraal.
 • Op het gegolfde glas zullen altijd tastbare patronen zijn die de deuren volledig ondoorzichtig maken en een uitstekende sterkte hebben.
 • Glasramen zijn een spectaculaire manier om een ​​kamer in te richten, vooral als deze op de juiste manier van de zijkant wordt verlicht.

bevindingen

Als de deur hardware, de meest populaire pendulummechanismen, die betrekking hebben op de opening van het canvas aan beide zijden.

Schuifdeuren zijn bevestigd aan de geleiderail, net boven de opening. Hun voordelen in ruimtebesparing en bedrijfszekerheid. Het beweegbare deel van het product is ofwel aan het glas bevestigd, of op het canvas gesoldeerd en ook op de openingbox gemonteerd.

De meest gebruikelijke manier om de deuren te bevestigen is met behulp van scharnierende zijscharnieren.

Het is het beste om accessoires los van het product te selecteren en de voorkeur te geven aan reserveonderdelen uit Duitsland en Italië. Kies voor modellen van slingers closers. Ze zullen hun gebruik veiliger maken en hun levensduur aanzienlijk verlengen.

Delen van dozen voor glasconstructies kunnen van hout of aluminium zijn. Delen van aluminium hebben meer de voorkeur, omdat ze betrouwbaarder en duurzamer zijn en een esthetische uitstraling hebben. Houten lijsten zijn goedkoop, maar onderhevig aan desintegratie en barsten.

Sloten voor glasproducten kunnen elektronisch en mechanisch worden opgehaald. Siliconen voering beschermt u tegen schade aan de coating aan de randen van de deuren wanneer deze worden geopend.

Glassoorten

Kwaliteitsdeuren zijn gemaakt van de volgende glassoorten:

 • Gehard glas - zeer goed bestand tegen schokken. Wanneer gebroken, brokkelt het in kleine stukjes af met stompe randen, waarover je niet gewond kunt raken. Gehard glas is ongeveer 5 keer sterker dan normaal.
 • triplex het is op 2 manieren gemaakt: lamineren - een speciale film wordt tussen de glasplaten geplaatst en deze lagen worden samengesmolten tot één enkel vel. Een andere manier is door een vloeibare hars te gieten. Tussen de glazen wordt een hars gegoten en een specifiek element wordt geplaatst: bijvoorbeeld een weefsel. Het is het meest duurzame type glas, soms kogelvrij, maar erg zwaar.
 • plexiglas ook zeer goed bestand tegen beschadiging. Het maakt een koude en allerlei agressieve omgevingen, zoals wasmiddelen. Het grote voordeel van dit glas is het lage gewicht, maar tegelijkertijd hebben de fragmenten van dergelijk glas zeer scherpe randen.
 • Gehard glas de duurste, maar het is meerdere keren sterker dan de standaard als gevolg van temperatuurverwerking. Als het glas echter is gebroken, zijn de fragmenten niet gevaarlijk.
 • Gepantserd glas gebeurt er met een kleur en een patroonoppervlak. Een onzichtbaar metalen gaas is in dit glas verzegeld - het zal niet toestaan ​​dat fragmenten uit elkaar vallen als ze gebroken worden.

Sterke en zwakke punten

Het belangrijkste kenmerk van dergelijke producten is de overdracht van een grote hoeveelheid licht. Dit criterium moet worden overwogen voor de juiste plaatsing van de deuropeningen ten opzichte van de ramen en bij het installeren van verlichtingsapparatuur in de kamer.

Tot hun voordelen behoren ook:

 • Schoonheid en pakkende uitstraling. Een enorme keuze aan decor maakt het mogelijk om de meest originele ideeën te gebruiken.
 • Ideaal voor kleine ruimtes, omdat het de ruimte visueel vergroot.
 • Lange levensduur, ondanks de schijnbare kwetsbaarheid.
 • Gemakkelijk verdragen van vochtigheid en temperatuurveranderingen. Eenvoudig schoon te maken met glasreiniger.
 • Veelzijdigheid. Ze zijn zowel in particuliere huizen of stadsappartementen, en in huisjes of landhuizen, als in winkelcomplexen gemonteerd.
 • In vergelijking met metalen producten hebben glasstructuren een belangrijk voordeel: ze zijn niet onderhevig aan roest.
 • Uitstekende geluidsisolatie en warmte-isolatie afhankelijk van de aanschaf van echt hoogwaardige producten.

Maar deze deuren hebben hun nadelen:

 • Glasproducten hebben een hogere prijs in vergelijking met producten gemaakt van conventionele materialen.
 • Duurzaam canvas zal een aanzienlijk gewicht hebben.
 • Glasdoek kan niet onder de opening in de muur passen.
 • Vingerafdrukken blijven tijdens het gebruik op veel glazen, dus ze moeten vaak worden schoongemaakt.

Hoe te kiezen?

Tegenwoordig zijn er veel glazen deuren in de salons verschenen, die verschillen in de wijze van openen, de mate van transparantie, de kwaliteit van de armaturen en het decoratieve ontwerp.

Bepaal, voordat u glazen producten aanschaft, de nuances zoals:

 • hoeveelheid beschikbare fondsen om te kopen;
 • de kwaliteit van het materiaal;
 • klaring;
 • technische kenmerken van een bepaald product;
 • openingsopties;
 • selectie van de benodigde accessoires;
 • afmetingen van de deuropening en de dikte van de binnenwanden.

De belangrijkste kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van een glazen deur zijn:

 • Functionaliteit. Bij het kiezen moet u rekening houden met de aard van de ruimte waar deze deur moet worden geïnstalleerd. Voor de badkamer is het het beste om een ​​getint ontwerp te kiezen. In de slaapkamer is geselecteerd product met een verduisterd canvas. Maar de deuren voor de woonkamer of keuken kunnen volledig transparant zijn om de aangrenzende hal beter te verlichten.
 • Design. Let bij het kopen van een deur altijd op het ontwerp.Deuren kunnen worden verduisterd of met felle verlichting, volledig transparant of met een matte context, met een patroon dat wordt aangebracht met behulp van zandstralen of gegolfd glas om de kamer te verbergen voor nieuwsgierige ogen en nog steeds tegelijkertijd zorgen voor een hoge kwaliteit van het licht.

Glasproducten kunnen met of zonder kozijn worden verkocht. Frameloze deuren worden vaak op de markt aangeboden. Ze zien er breekbaarder en stijlvoller uit. Modellen met frames zijn niet gemaakt van massief glas. Dit zijn deuren met transparante inzetstukken en het glas is hier het belangrijkste decorelement. Inserts kunnen groot zijn of niet.

Algehele producten vereisen ondersteuning in de vorm van een kader. Onlangs zijn er veel vraag naar deuren met een canvas van grenen, ongeverfd en met een aangename textuur.

Opgeschorte producten met bovenrail zorgen ervoor dat u aanzienlijk ruimte kunt besparen. Scharnierende modellen lijken op de deuren van het kastcompartiment, maar zonder de onderrails.

Deuren met spiegel - dit is de meest populaire ontwerpoplossing, waarmee u het interieur van de kamer volledig exclusief kunt maken. De spiegel is een extra deur in de deur, meestal aan de zijkant of bovenop het hoofdblad.

Dubbelbladige (dubbele) deuren met een vestibule zijn duurzaam, hermetisch en betrouwbaar, zeer comfortabel met actief gebruik.

 • De kwaliteit van het glas zelf. Deuren van glas moeten uitstekende operationele kenmerken hebben, zoals blijkt uit beoordelingen van andere consumenten.
 • Openingsmethode. Klassieke types zijn klapdeuren die zijn geïnstalleerd in huisjes en appartementen. Glazen schuifdeuren die bekend staan ​​om hun handige bediening en compactheid worden als ideaal beschouwd voor kleine ruimtes. Ze zullen nuttig zijn wanneer het, vanwege het gebrek aan ruimte, niet de gebruikelijke zwenkstructuren gaat installeren. Radius-producten zijn geschikt voor grote kantoorruimtes. Pendulumdeuren worden ook het meest gemonteerd in entertainmentcentra of kantoren.
 • Kwaliteitsfittingen. Accessoires van slechte kwaliteit zullen het uiterlijk van elke glazen deur bederven. Daarom moet het niet alleen voldoen aan de smaak van de eigenaar, maar er ook goed uitzien in de algehele inrichting van het product.

ontwerp

Glazen deuren in moderne ontwerpoplossingen zijn erg interessant. De beste optie is duplicatie van het glasoppervlak tijdens het ontwerp, het gebruik van spiegels, planken van glazen of glazen meubelelementen. de

Klassiek is een glazen deur een glad canvas (transparant of half transparant), mat of met gedrukte patronen en patronen. Deze optie ziet er geweldig uit bij het in moderne of stedelijke stijl decoreren en is niet erg geschikt in traditioneel ontwerp.

Meer spectaculair zijn glasschilderijen, met complexe drukelementen en exclusieve ideeën, gouden afwerking, opties met verschillend reliëf. Als u een exclusief model van de glazen deur wilt, kies dan een model met gekleurde stenen - de originele stijloplossing voor slaapkamers en boudoirs.

Voor het grootste deel voor de decoratie van woongebouwen, kiezen de consumenten de optie wanneer het originele glas in de deur van een houten of plastic blad wordt ingevoegd een soort onopvallende hulde aan traditie is.

Installatie functies

Het is niet nodig om een ​​speciale deuropening te maken voor het installeren van glaswerk, maar hier is het belangrijk om een ​​goede, sterke basis bovenop de kist en op de vloer te hebben. Vergeet niet dat de klaarstaande deur niet kan worden aangepast aan de parameters van de opening.

Meestal wordt de deur van de winkel meteen in de assembly gebracht.Het canvas zal eerst moeten worden verwijderd en eerst de doos zelf in de opening moeten opzetten of de details van het ondersteuningsmechanisme moeten versterken. Pas na deze manipulaties wordt de deur, waar alle houders en mechanismen al staan, volgens het schema gemonteerd en geregeld.

Waar worden ze geïnstalleerd?

Kenmerkend voor de installatie van dergelijke deuren is dat ze constant worden gebruikt om comfortzones in een bepaalde ruimte te verdelen. Dergelijke producten kunnen in veel kamers worden geïnstalleerd, omdat ze er in veel interieurs origineel uitzien. Transparante ontwerpen zonder doos worden meestal in de gangen gemonteerd.

Dit wordt verklaard door het feit dat ze deze vrij smalle en soms donkere kamers kunnen vullen met de nodige lichtstroom en visuele ruimte.

Glazen deuren bevinden zich bij de ingang van de woonkamer, die in elke moderne stijl kan worden ingericht. Swing-producten worden gekozen voor deze kamers, maar vaak zijn ook modellen met 2 deuren te vinden. Voor extra grote kamers - een badkamer, een kleedkamer selecteert schuif- of schuifmodellen die langs de muren bewegen. Ze zullen heel weinig ruimte innemen.

Deuren gemaakt van glas zijn ook eenvoudig te installeren in badkamers en zijn te vinden in nissen met douches. Deze producten zijn niet bang voor warmte en vocht en zijn tegelijkertijd duurzaam. Overigens zul je zulke deuren niet zien in ruimtes waar hoogwaardige geluidsisolatie noodzakelijk is. Ze beschermen niet tegen geluid, net als schommelingsstructuren.

In een privé- of landhuis bouwen veel gewone mensen plexiglas-voordeuren samen. Dit zijn meestal massieve premium dubbelvleugelige modellen gemaakt van duurzaam materiaal. Zulke producten zien er enorm uit en vervullen net zo goed hun belangrijke rol als metalen voordeuren. Deuren met een draaimechanisme of met een draaifunctie zijn perfect voor een solide kast.

Bediening en verzorging

Glazen deuren vereisen een nauwgezette houding. Ze verliezen snel hun stijlvolle look als je de hendels vastpakt bij het openen van de deuren, niet bij hun handvatten, maar aan het oppervlak van de glasplaat. Er zijn geen specifieke producten nodig om de deuren te wassen, vloeistof is goed voor het reinigen van glazen, die ammoniak bevat.

Tijdens het gebruik van de deur moet deze van tijd tot tijd worden aangepast, omdat deze kan worden beïnvloed door de diepgang van het gebouw.

Bovendien moet u een speciale opening tussen de glasplaat en de opening in de hand houden en dan kan de deur slechts eenmaal ernstig wigvormig zijn en kan deze niet langer worden gebruikt.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

De consument wil dat de deuren die hij heeft gekocht van hoge kwaliteit zijn, dus kiest hij meestal voor een bewezen bedrijf dat zijn producten al minstens een decennium produceert.

Een van de meest bekende bedrijven in Rusland is "Akmal". Het werkt al lange tijd samen met grote fabrikanten van deuren, en past daarbij wereldervaring en effectieve ideeën toe.

Zeer populair zijn Italiaanse producten van Rimadesioook Longhi. Het ontwerp van de deuren is ontwikkeld in Italië en daarom zien deze ontwerpen er chic en elegant uit. Bedrijven bieden modellen met ongebruikelijke patronen, producten met zowel matte als glanzende oppervlakken. Klantenrecensies spreken van degelijke kwaliteit en een lange levensduur van deze producten.

Niet minder in trek zijn Duitse fabrikanten zoals DeHaus en Tornhoff. Ze produceren zowel interieurproducten als deuren in de vorm van scheidingswanden. Het bedrijf DeHaus produceert ook deuren voor douchecabines.

Veel gewone mensen kopen deuren die in China zijn gemaakt. Volgens beoordelingen is dit een zeer betrouwbaar ontwerp tegen een betaalbare prijs.

Succesvolle voorbeelden en opties

Om de deuren naar de slaapkamer in een landhuis of in een appartement te installeren, kunt u een canvas gebruiken met een fotoprinting, die het landschap of het uitzicht vanuit het raam laat zien.

In de hal kunt u elk type deur monteren, omdat deze kamer geen deurdichtheid of strakke sluiting nodig heeft. Het belangrijkste is dat het product er harmonieus uitzag in het totale decor, niet pretentieus was.

Grote, premium-frosted glass-modellen zien er erg pakkend uit. Op dergelijke producten kunt u stijlvolle afdrukken plaatsen. In dit geval vergroot het glas visueel de ruimte in de woonkamer met een klein formaat.

In het huisje kunt u het originele uiterlijk van de deur kiezen, die gecombineerd wordt met donker en wit glas. Dit canvas ziet er elegant uit in elke woonkamer.

Meer informatie over glazen deuren wacht op u in deze video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer