Hoe de deur te schilderen?

 Hoe de deur te schilderen?

Elk detail is belangrijk in een harmonieus interieur. Dit geldt niet alleen voor meubels en inrichting, maar ook voor elementen zoals deuren. Zonder deze componenten kan geen moderne woning bestaan. Het deurblad moet niet alleen functioneel, maar ook aantrekkelijk zijn om het bestaande ensemble succesvol aan te vullen. Vaak willen de eigenaren de deur bijwerken, maar weten ze niet hoe ze het moeten doen. Vandaag zullen we praten over hoe dit element van het huis het beste kan worden geschilderd, zodat het nog aantrekkelijker wordt.

voordelen

Het is geen geheim dat na verloop van tijd alle details in het interieur verslijten en geleidelijk aan hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen. Betere en betrouwbaardere materialen verouderen een beetje langzamer, en goedkoop en onnatuurlijk - veel eerder. Wanneer eigenaren merken dat het interieur of de toegangsdeur van de woning zijn visuele aantrekkingskracht heeft verloren, willen veel eigenaren het terugbrengen in hun vroegere aantrekkingskracht.

Een goede oplossing voor dit probleem is de gebruikelijke schilderkunst. Gelukkig produceren moderne fabrikanten coatings die gemakkelijk vallen, niet alleen op houten doeken, maar ook op metalen of plastic oppervlakken, zodat je de optimale verf voor elk materiaal kunt vinden.

Mensen richten zich echter vaak op deze renovatie van de deurstructuur, niet vanwege het feit dat deze zwaar is gedragen en moet worden gerestaureerd, maar met als doel het interieur een beetje nieuw leven in te blazen en er nieuwe verf in te brengen.

Onderschat de rol van het deurblad en de kleuren ervan niet in het interieur, want vaak veranderen dergelijke elementen de toon van het ensemble radicaal en geven het een bepaalde stijl.

Verven en vernissen zijn goed, niet alleen voor het decoreren en renoveren van deuren, maar ook voor het kiezen van tinten.Tegenwoordig vindt u in de winkels een mix van niet alleen klassiek en neutraal, maar ook de meest onverwachte en zelfs zure tonen. Dit suggereert dat de moderne consument vrij is om absoluut elk interieur te vormen, van klassieke tot krankzinnige avant-garde.

Veel gebruikers geven de voorkeur aan het schilderen van de deuren, ook omdat iedereen dit proces aankan. Het is niet te ingewikkeld en vereist geen speciale kennis en vaardigheden. Het is voldoende om alleen de basisbegrippen van het schilderen van deurpanelen te kennen.

Materialen Producten

Bijna alle soorten moderne binnendeuren zijn geschikt om te schilderen. Houten of gefineerd canvas van hoge kwaliteit.

Tegenwoordig heeft de meubelmarkt veel aantrekkelijke en duurzame modellen gemaakt van hardhout, waaronder:

 • Beech. Anders wordt dit ras de "boom der koningen" genoemd vanwege zijn onovertroffen kwaliteit en goede uiterlijk.
 • Oak. Eiken deuren kunnen bogen op benijdenswaardige duurzaamheid, betrouwbaarheid en een unieke schaduw. Dit geldt vooral voor luxueus gebeitst eiken.
 • Walnut. Dit aantrekkelijke hout heeft een interessant moirépatroon en een rijke donkere tint.
 • Een essenboom De sterkte van dit materiaal is vergelijkbaar met eiken, maar het is veel goedkoper.
 • Linden boom Dit hout heeft een lichte schaduw en is goedkoop.

Niet minder populaire doeken van naaldbomen, zoals:

 • Spruce. Dit materiaal is niet het meest duurzaam, maar het past perfect voor een binnendeur.
 • Pine. Doeken van dennen hebben een mooie en rustgevende kleur. Bovendien zijn deze deuren goedkoop en zien ze er aantrekkelijk uit.
 • Cedar. Ceder deuren zijn zeer betrouwbaar en bestand tegen schimmel.
 • Alder. Scheldeuren in hun eigenschappen zijn in veel opzichten vergelijkbaar met dennenmodellen, maar zijn beter bestand tegen temperatuurveranderingen en blootstelling aan vochtige lucht.

Ook geschikt voor schilder- en hybride producten, waaronder een frame gemaakt van gefineerd of massief grenen massief of goedkoop canvas van materialen zoals MDF, vezelplaat of spaanplaat. Vaak zijn dergelijke producten bedekt met fineer.

Bovendien kunnen aantrekkelijke fineerspecimens een schild of panelen zijn.Panelenstructuren zijn ideaal voor installatie als een traditioneel meubelstuk. Conventionele schildopties kunnen iets anders worden gebruikt.

Vanwege hun gladde oppervlak worden ze vaak gebruikt om verborgen binnendoeken te maken. Anders worden deze elementen deuren 'onzichtbaar' genoemd.

Je kunt niet alleen houten, maar ook een plastic deur schilderen. Maar als u het meest stabiele en aantrekkelijke resultaat wilt behalen, moet u een speciale spuitbus verf in cilinders opslaan. Het kan bijvoorbeeld de populaire compound Amphibolin 2000 zijn.

Hoe schilder je het appartement met je eigen handen?

De keuze voor een geschikte verflaag hangt vooral af van het uiterlijk van het deurblad dat u van plan bent te krijgen, van de ervaring in dergelijke zaken en uiteraard van de omstandigheden waaronder de verf wordt uitgevoerd. Als je de deur achter de muren van de woonkamer gaat verwerken, moet je een afwerking kiezen die niet ruikt, om de gezondheid van de mensen om je heen niet te schaden.

Er zijn verschillende soorten emailverf op de markt die kunnen worden gebruikt om de deur en de componenten ervan te verwerken:

 • Acryl. Een dergelijke verf verbergt perfect alle defecten op het geverfde oppervlak. Het beschermt ook het materiaal tegen vocht en vocht en de vorming van schimmels. Het kan ook voor glas worden gebruikt. Tegenwoordig produceren veel bedrijven hoogwaardige acrylverbindingen die milieuvriendelijk zijn.
 • Alkyd. Deze samenstelling lijkt sterk op de traditionele olieverf, maar heeft significantere beschermende eigenschappen die tot 4 jaar kunnen duren.
 • Polyurethaan. Deze verf is zeer duurzaam en duurzaam. Het vult perfect de poriën van natuurlijk hout, dat het beschermt tegen de penetratie van vocht en vuil.
 • Waterdispersie en wateremulsie. Deze verf is sneldrogend en bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Bovendien geven ze geen scherpe geur af en zijn ze duurzaam.
 • Poeder en hamer. Deze opties zijn relatief recent op de markt verschenen. Ze zijn niet ontworpen voor houtafwerking. In de regel zijn ze bedekt met metalen platen.
 • Was en olie. Deze specifieke coatings worden vaak gekocht voor houtafwerking. Ze laten het materiaal "ademen" en hebben een hersteleffect op beschadigde oppervlakken.Wascoatings drogen echter niet snel, dus het is mogelijk om de behandelde deur pas na 3-4 dagen te gebruiken.

Gebruik de volgende verbindingen voor modieus patineren:

 • Acrylverf, vertegenwoordigd door een breed scala aan kleuren.
 • Bitumineus, waardoor een donkerbruine tint ontstaat.
 • Waspatina, die zowel natuurlijke als groenblauwe tonen kan hebben.
 • Shellac patina gepresenteerd in kleuren van goud tot rood.
 • Oliepatina, zeer zelden gebruikt in moderne interieurs.

Vereiste hulpmiddelen

Voor het schilderen van het deurblad, moet u beschikken over de volgende materialen en objecten:

 • "Geiten" of andere soortgelijke structuren om de deur in een hangende positie te leggen;
 • borstel;
 • droog penseel;
 • kleine rol;
 • speciale verfbak;
 • een hamer;
 • schroevendraaier;
 • schuurpapier;
 • spuitpistool;
 • Craquelure voor deurdecoratie.

Hoe een kleur kiezen?

Moderne fabrikanten produceren verfcoatings in verschillende kleuren. Dankzij zo'n rijk assortiment kunnen huiseigenaren zelfs de meest niet-triviale ontwerpideeën eenvoudig implementeren.

Tegenwoordig zijn er verschillende toonaangevende schildertrends voor binnendeuren:

 • zachte en zachte tinten, lichte tonen van blauw, perzik, met gras begroeide, roze of lavendelkleur;
 • donkere, dichte tinten van bruin, kersen, blauw en chocolade;
 • verzadigde en rijke kleuren (rood, oranje en geel);
 • nobele tonen die natuurlijk hout imiteren zoals wenge, eik, walnoot of ceder.

Bovendien bevelen veel ontwerpers bij het kiezen van de juiste kleur aan dat eigenaars zich houden aan de volgende richtlijnen.

 • Diepe en donkere tinten zoals kersen, rode walnoten of donkere chocolade brengen luxe en elegante tonen in het interieur van de woonkamer.
 • Wat de rustige lichte kleuren betreft, zijn ze het meest geschikt voor gezellige slaapkamers of kinderkamers, omdat ze een rustgevende en kalme sfeer creëren.
 • Als de kamer een mooie slaapkamer met een witte tint is, is de deur beter om in een vergelijkbaar kleurenschema op te nemen. Het kan ook worden aangevuld met vergulde panelen.
 • In het houten huis ziet er perfect linnen uit de reeks, behandeld met olie transparante impregnatie.
 • Voor een klassiek ensemble met antieke interieurartikelen, kunt u een interessant kunstmatig verouderd houten model kopen.
 • Wat het deurkozijn betreft, moet het iets lichter of donkerder zijn dan de afwerking van de hoofdmuur.

Technologie die nieuwe doeken schildert

Onbehandeld hout absorbeert intensief vocht. Als u bijvoorbeeld een dergelijk doek in een bad legt, zonder het te hebben behandeld met speciale impregnaties, dan zal het snel zwellen en eenvoudig stoppen met sluiten. Dit suggereert dat u vóór de directe installatie en het verven van een houten deur deze correct moet klaarmaken.

Alle werkzaamheden moeten binnenshuis worden uitgevoerd, zodat stof en vuil niet op het behandelde zeil vallen.

Eerst wordt de deur zonder accessoires op een vlak en stabiel vlak gelegd. In de regel zijn de vliezen in de productiefase vooraf gepolijst, maar vaak hebben ze nog steeds kleine oneffenheden of uitsteeksels, dus u moet opnieuw door een schuurmachine of schuurpapier gaan.

Voor het schilderen moet het doek behandeld worden met een primer.Eerst worden alle groeven van het canvas bedekt en vervolgens gladde oppervlakken.

Omdat de structuren zich in een horizontale positie bevinden, zullen er geen druppels en druppels op verschijnen en zal de primer zo gelijkmatig mogelijk worden geabsorbeerd. Daarna moet u het product volledig laten drogen en een tweede behandeling geven.

Nu kunt u direct doorgaan met het schilderen van het canvas. Schildmodellen kunnen het beste worden afgedekt met een roller en met panelen met een smalle borstel. Zorg ervoor dat de verf niet te dik is. Als de consistentie ervan zo is, moet het worden verdund met een oplosmiddel.

Je moet niet doorhebben dat de deur een te dikke laag verf is, omdat dergelijke producten het product alleen maar kunnen verslechteren. Afhankelijk van de afdekkingseigenschappen kunnen 2-4 verflagen nodig zijn. Houd er rekening mee dat ze allemaal volledig moeten uitdrogen voordat ze de volgende kunnen toepassen. Terwijl het deurblad zelf uitdroogt, moet u de opening verwerken.

Als een houtbeits wordt gekozen voor het afwerken van een nieuw canvas, is het niet nodig om een ​​primer te gebruiken.

Hoofdkleur veranderen

Het is mogelijk om thuis een eerder geprimde en geverfde deur opnieuw te schilderen.Eerst moet je alle noodzakelijke trainingen uitvoeren. Allereerst wordt de oude verflaag verwijderd. Wanneer de vorige lagen volledig zijn verwijderd, wordt de deur in elke gewenste kleur opnieuw geverfd, of het nu klassiek bruin, wit of zwart is, evenals helderdere en kleurrijkere tonen. In het tweede geval moet u echter controleren hoe geschikt de verf in de kamer eruit zal zien. Om dit te doen, pas het toe op een paar planken en bevestig het aan het deurblad.

Na deze procedures kunt u beginnen met het opnieuw schilderen van de deur volgens het algoritme:

 • Canvas moet plamuren. U kunt een speciale samenstelling voor houten deuren kopen.
 • Vervolgens wordt de stopverf gedroogd.
 • Daarna moet u het oppervlak bewerken met schuurpapier.
 • Breng nu een laag primer, olie of was aan (u kunt vuurvaste materialen oppakken).
 • Schilder de deuren die je nodig hebt vanuit de bovenhoek.
 • Kleine elementen geschilderd met een borstel.
 • Verf moet uitsluitend in de richting van houtvezels worden aangebracht.

Nu moet je het canvas volledig laten drogen. Het is wenselijk dat het zich in een horizontale positie bevindt.

Hoe de oude verf te verwijderen?

Om de vorige verflagen te verzachten, kunt u een laag met chemische waslagen aanbrengen en deze in het oppervlak laten weken. Dit werk kan ongeveer 2 uur duren. Na verloop van tijd begint de oude verf te borrelen en weg te bewegen van de deur. Het kan kwalitatief worden verwijderd met een spatel totdat het doek volledig is gereinigd.

Om de oude verf te verwijderen, kan deze ook worden verwarmd met een droogmachine en met een spatel worden verwijderd. Zolang de afwerking goed is opgewarmd, blijft het zo zacht mogelijk en is het veel gemakkelijker om het te verwijderen.

U kunt beide methoden gebruiken. Vooral vaak wordt deze methode gebruikt om de olieverf die in veel lagen is aangebracht schoon te maken.

Het is mogelijk om een ​​houten deur met een metalen borstel en amaril van een kleine of grote fractie te ontvetten. Gebruik in bijzonder moeilijke gevallen een vlak of agressieve chemische verbindingen. Plastic modellen worden ontvet met aceton en terpentine.

Hoe snel te putty?

Putty is de laatste fase van het voorbereiden van de deur voor het schilderen en kost niet veel tijd. Afhankelijk van de staat van het canvas, kan het geheel of gedeeltelijk worden geplakt. Daarna moet je wachten tot de compositie helemaal droog is en je rond de deur moet lopen met schuurpapier (helemaal over het oppervlak of in aparte ruimtes).Het is niet nodig om te haasten om het doek niet te beschadigen.

Tweekleurige kleuring

Als u de deur in twee verschillende kleuren wilt schilderen, bijvoorbeeld in zwart en wit, moet u eerst een grondlaag aanbrengen. In dit geval wit. Daarna moet u wachten op het volledig drogen en de gebieden behandelen die in een andere tint worden geverfd. Ook tijdens het werk kunt u bepaalde oppervlakken met plakband lijmen om te voorkomen dat er verf van een andere kleur op komt.

Na het drogen en verwerken van de basislaag, kunt u de tape daarop plakken en de eerder gesloten gebieden zwart schilderen.

We maken de deur naar het oude

Als je van ouderwetse en antieke look houdt, kun je de deur met een patina versieren.

Deze procedure gebeurt in verschillende fasen:

 • eerst wordt het oppervlak van de deur behandeld met een ijzeren borstel;
 • breng dan een witte primer aan;
 • nadat het is opgedroogd, wordt een grijze patina aangebracht;
 • de bovenste laag moet worden verwijderd met behulp van een slijpblok;
 • aan het eind moet je minstens twee lagen glazuur aanbrengen.

Exclusief decor

Verschillende elementen kunnen worden gebruikt om een ​​opnieuw geverfde deur te decoreren, bijvoorbeeld:

 • gepatroneerde composities, aangebracht met behulp van stencils;
 • U kunt dermantin, leer of geweven voering toevoegen;
 • baguettes;
 • ouderwetse craquelure;
 • patina;
 • metalen of glazen inzetstukken.

Oorspronkelijke opties voor interieurontwerp

Deuren in het interieur van de loftstijl kunnen in zowel pastel- als donkere tinten worden geverfd. Doven zwarte doeken in dergelijke ensembles zullen er ook goed uitzien, vooral als ze worden geïnstalleerd tegen de achtergrond van een laminaat van neutrale kleur en muren versierd met decoratieve stenen.

Deuren in Provençaalse stijl mogen niet te donker en somber zijn. Op dergelijke doeken zou het het beste zijn om er melkachtig, beige, crème of ivoorachtig uit te zien. Dergelijke ontwerpen moeten overlappen met de zachte en zachte kleuren van de goedaardige Provençaalse stijl.

Deuren in klassieke ensembles kunnen ook in donkere of lichte kleuren worden geverfd. Het belangrijkste is om te vertrouwen op het basispalet van het interieur. Bijvoorbeeld, in een kamer met zachte perzikkleurige wanden, zal een melkachtige deur, versierd met stencil patronen van oranje kleur, er organisch uitzien. In de meer gedempte instellingen gemaakt in chocolade of caramel tinten, zullen de deuren geschilderd in dichte donkerbruine tinten er organisch uitzien.

Fans van heldere oplossingen kunnen de deuren in de kamer schilderen op de meest onverwachte en sappige tonen. In een kamer met gedempte blauwgrijze muren en donkerbruine vloeren krijgt de gele deur bijvoorbeeld de functie van een helder accent.

Kleuren hoeven echter niet noodzakelijk visueel te contrasteren om een ​​origineel en fris ensemble te creëren. Dus een eenvoudige houten deur geschilderd in een rijke blauwe kleur zal er aantrekkelijk uitzien in een kamer met doffe blauwe muren en donkerblauwe gordijnen. In dergelijke omstandigheden zal een heldere deur het hele ensemble doen herleven en organisch afsteken tegen de achtergrond.

In neutraal grijs kunt u de deur opnieuw schilderen, in een lichte kamer met licht meubilair. Het kan bijvoorbeeld witte wanden hebben, een vloer die is bekleed met bruin laminaat en een zachte hoek van rood leer. Het wordt niet aanbevolen om vergelijkbare doeken te installeren in interieurs van dezelfde kleur.

Blauwe deurbladen zien er ook spectaculair uit in de sneeuwwitte kamers. Vooral geschikt is een combinatie in een nautische stijl. Als je de ruimte voltooit met een gestreepte stoel en decoratieve elementen in de vorm van schepen en "schatkaarten", zal het ensemble zeer interessant en origineel zijn.

In een kamer met koffie gekleurde muren en een donkere vloer, kunt u een hoge houten deur installeren, geverfd en dik turkoois. Zo'n kleurrijke combinatie ziet er ongewoon en gezellig uit.

Vrijwel elk interieur ziet er organisch uit als canvas bedekt met witte verf, dit kan zowel een donkere als een sneeuwwitte ruimte zijn. In het tweede geval is het mogelijk om te voorkomen dat het web wordt samengevoegd met de decoratie met behulp van een accentmuur.

In deze video vindt u stap voor stap instructies voor het schilderen van de deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer