Beschikt over gesmede deuren

 Beschikt over gesmede deuren

Het ambacht van kunstsmeedwerk is ontstaan ​​in het oude Egypte. Vele eeuwen lang verliezen valse producten hun populariteit niet. Gesmede elementen versieren niet alleen ramen en meubels, maar ook toegangs- en binnendeuren. Dit artikel gaat in op de kenmerken van gesmede deuren.

types

Gesmede deuren kunnen in verschillende categorieën worden onderverdeeld:

 • Door installatie onderscheid maken tussen input- en interieurmodellen. Omdat gesmede elementen meestal buitenproducten versieren in plaats van het interieur van de kamer, zijn gesmede toegangsdeuren veel gebruikelijker dan binnendeuren. Door ontwerp zijn er deuren met twee vleugels en één blad.
 • Bij wijze van opening deurblad onderscheidt swing- en slidingproducten. De meest gebruikelijke optie is schommelsystemen. Dergelijke producten zijn eenvoudig te installeren en minder omvangrijk in vergelijking met glijdende modellen. Het ontwerp met scharnierende deur wordt aangevuld door grote scharnieren. Schuifsystemen zijn massiever en omvangrijker.

Door ontwerp kan de volgende typen onderscheiden:

 1. met massief deurblad;
 2. met samengesteld deurblad.

Deurbladen zijn gemaakt als doof (uit één materiaal), en met extra elementen. Deuren zijn vaak versierd met elementen van smeden, compleet met glas of andere materialen.

Glas maakt visueel gesmede deuren minder zwaar. Ook populair zijn de gecombineerde modellen met de bovenste inzet en het gesmede element.

materialen

Het belangrijkste materiaal voor de vervaardiging van gesmede deurconstructies is metaal. Fabrikanten van ijzerproducten vullen vaak gehard of gepantserd glas aan, wat de sterkte van de toegangsdeur garandeert. De volgende soorten glasproductietechnieken die worden gebruikt voor het decoreren van gesmede modellen kunnen worden onderscheiden:

 • Stalin. Dit glas is anders dan de gebruikelijke productietechnologie. Bij de vervaardiging van glas wordt eerst blootgesteld aan hoge temperaturen, en vervolgens uniforme koeling van het oppervlak aan beide zijden. Deze productiemethode biedt glas met hoge sterkte en weerstand tegen thermische en mechanische belasting.
 • Tiffany. De Tiffany-techniek verschilt van andere manieren om een ​​bril aan te sluiten. Na het slijpen wordt het glas ingelijst met kopertape en verbonden met tinsoldeer. Klaar gebrandschilderd glas bedekt met patina.
 • Glasraam beschouwd als een afzonderlijk type decoratieve kunst. Het is gecombineerd met glazen van verschillende kleuren en dient als een exclusief decoratief element.
 • Fusing. Met deze technologie wordt het glas eerst verwarmd en vervolgens geruime tijd gerijpt onder invloed van een bepaalde temperatuur. Wanneer het product de gewenste vorm aanneemt, wordt het onderworpen aan snelle afkoeling.

Een minder populaire optie is plastic inserts. Het voordeel van het model met kunststofelementen is het relatief kleine gewicht van de deur. Ook verschillen gesmede deuren niet alleen in het exterieur, maar ook in het interieur.

De binnenkant van het product is vaak omhuld met hout. Populaire houten modellen met gesmede metalen platen.

afmeting

De grootte van de deur is namelijk primair verantwoordelijk voor het ontwerp. Producten met dubbele vleugel zijn zwaarder. Onjuiste installatie van een dergelijk product kan de muur beschadigen. Wanneer u de deur als een frame installeert, moet u sterke metalen platen installeren. Dit model is geschikt voor brede deuropeningen.

Ondanks het feit dat het metaal nogal grof en massief lijkt, zijn er ook modellen van kleine afmetingen met nette lichtvormen. Meestal zijn dit enkelbladige deuren met gesmede platen of glazen inzetstukken.

Elementen van de bouw

Gesmede deuren worden zowel zonder extra inzetstukken in de constructie (doof) als met glasscherven vervaardigd. Deurbladen met extra glazen inzetstukken hebben niet minder duurzaamheid vergeleken met modellen die volledig uit metaal bestaan.

De volgende elementen zijn het vaakst aanwezig in een complete set van een geschoeide deur:

 • Metalen deurblad (meer dan twee millimeter dik).
 • Sterk doosje van metaalprofiel.
 • Verstijvers, die het ontwerp verder versterken.
 • Duurzame scharnieren (voornamelijk vlagtype). Dergelijke lussen zijn bestand tegen zware belastingen.
 • Veilige sloten, die extra vergrendelingselementen hebben. Het hacken van een dergelijk slot zal uiterst moeilijk zijn.

Gebruik voor de vervaardiging van gesmede en traliesets de volgende materialen:

 • hoeken;
 • gevormde buizen;
 • staven met verschillende diameters;
 • gegolfde versterking.

tips

Voor de vervaardiging van toegangs- en binnendeuren gebruikt u een verscheidenheid aan materialen: plastic, glas, hout, metaal. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen, waaraan aandacht moet worden besteed bij het kiezen van het juiste model. Laten we producten van verschillende materialen vergelijken, die in de toekomst kunnen helpen bij het kiezen van de juiste versie van de deurstructuur.

Wat is beter plastic of ijzer?

 • plastic is relatief goedkoop, maar tegelijkertijd praktisch en onschadelijk materiaal. Kunststof deuren hebben veel afwerkingsmogelijkheden en veel kleuren, waardoor je een product kunt kiezen voor elk interieur.

Bovendien is het kunststofmodel vochtbestendig en heeft het een hoog geluids- en warmte-isolerend vermogen.

In vergelijking met smeedijzermodellen kunnen kunststof deuren niet bogen op een dergelijke hoge sterkte en betrouwbaarheid. Het verdient de voorkeur metalen deuren te gebruiken als inputstructuren in plaats van PVC.

 • Glazen deuren hebben niet minder originele uitstraling dan metalen modellen met smeedelementen. Hoewel glas inferieur is aan ijzer in sterkte, is het buitengewoon moeilijk om een ​​dergelijke deur te doorbreken vanwege de volgende kenmerken van het gebruikte materiaal:
 1. Triplex. Het is een gelaagd glas. Polymeerfilm, met behulp waarvan glas aan elkaar wordt gelijmd, is in staat fragmenten vast te houden bij impact.
 2. Matolyuks. Met andere woorden - gehard matglas. Zendt het licht uit, maar staat niet toe om te zien wat er achter de deur gebeurt. Het heeft een hardheid van vijf keer hoger dan gewoon glas.
 • Gehard glas. Dankzij een speciale productietechnologie is het zeer goed bestand tegen mechanische belasting (tien keer sterker dan gewoon glas). Ondanks alle voordelen van glasproducten worden dergelijke deuren meestal geproduceerd als binnendeuren.opties.

Dit model is geschikt voor kleine appartementen die niet kunnen worden gezegd over de ontwerpen van metalen deuren.

 • Houten deuren verschillen in milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Een belangrijk nadeel van dergelijke producten kan slechte vochttolerantie worden genoemd, wat kan leiden tot vervorming van het deurblad.

Houten modellen worden beschouwd als een klassieke en veelzijdige optie voor alle soorten gebouwen. Het is gemakkelijk om de juiste deur te kiezen voor installatie bij de ingang van de kamer en als een binnenoptie.

 • gesmeed metalen deuren op geen enkele manier minder dan modellen gemaakt van andere materialen. Vanwege de massaliteit van de constructie worden ijzerproducten voornamelijk geïnstalleerd bij de ingang van het terrein. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: in grote buitenhuizen zullen metaalgesmede deuren er geweldig uitzien, niet alleen in de buitenkant, maar ook in het interieur van de kamer.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van gesmede constructies moet u letten op de kwaliteit van het materiaal. Producten gemaakt van hoogwaardige metalen zijn betrouwbaarder en minder gevoelig voor corrosie. Naast het materiaal van de deurstructuur is het doel van de ruimte waarin het gesmede model wordt geïnstalleerd, evenals het interieur en exterieurontwerp van groot belang.

Voor een privéwoning zou een uitstekende optie smeedijzeren poorten vanaf de hoeken zijn. Hoeken geproduceerd met behulp van de methode van warmgewalst. Door de vorm van het materiaal en de hoge stijfheid zijn dergelijke deuren bestand tegen zware belastingen. Smeedijzeren poorten vanaf de hoeken hebben een hoge sterkte en duurzaamheid.

Antieke deuren onderscheiden zich door hun grootte en grote massa. Dit model is versierd met grove metalen elementen. Antieke deuren zijn visueel vergelijkbaar met de entreestructuren van oude kastelen.

Prachtige en verfijnde modellen met glazen inzetstukken of met een raam. Vaak worden, naast dergelijke producten, gesmede luifels op de deur geïnstalleerd (om te beschermen tegen neerslag). Zoals u weet, zijn gesmede deuren vrij duur.

U kunt ook een model met gesmede voeringen installeren. De basis van dit product is het gebruikelijke deurblad, dat is bevestigd aan gesmede decoratieve elementen.

Voor- en nadelen

Gesmede toegangsdeuren dienen niet alleen als betrouwbare structuren, maar benadrukken ook het prestige van het huis.

De belangrijkste voordelen van dergelijke producten zijn:

 • Makkelijk in onderhoud.Metalen gesmede deuren vereisen geen constante en speciale zorg. Dergelijke producten behouden hun oorspronkelijke uiterlijk vele jaren.
 • Hoge sterkte en duurzaamheid.
 • Weerstand tegen mechanische stress en schade. Straatvarianten worden vaak onderworpen aan een aanvullende behandeling met anti-corrosiemiddelen.
 • Geluidsisolatie.
 • Thermische isolatie.
 • Betrouwbaarheid. Een smeedijzeren deur is moeilijker te kraken dan een gewoon staalmodel.
 • Origineel exclusief ontwerp. Vaak worden decoratieve gesmede elementen van deurontwerpen gemaakt door ambachtslieden in een enkele kopie. Patronen kunnen worden gevouwen in geometrische patronen en abstracte composities.

Het grootste nadeel van vervalste modellen kan worden toegeschreven aan de hoge kosten. Maar de exclusiviteit en hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid van het product compenseren de hoge prijs. Gesmede deuren zijn niet geschikt voor installatie in alle kamers. Dit model maakt een appartement rommelig met een klein gebied. Een ander nadeel is de waarschijnlijkheid van metaalcorrosie, die kan worden onderworpen aan modellen van materiaal van lage kwaliteit.

ontwerp

Voor de verscheidenheid aan opties voor de vervaardiging van gesmede deuren zijn verantwoordelijk voor de verschillende ontwerpen en gebruikte materialen, evenals gesmede items. Dergelijke elementen presteren niet alleen decoratief, maar ook een extra beschermende functie.

Gesmede roosters op de deur zijn gemaakt in de vorm van een frame, waarvan de binnenruimte is gevuld met metalen elementen van verschillende vormen. Gesmede roosters zien er goed uit in combinatie met glazen inzetstukken op de deur.

Gesmede handgrepen hebben een breed scala aan modellen, maar kunnen ook op maat worden gemaakt op basis van individuele schetsen.

Dergelijke elementen zien er stijlvol en elegant uit, dus vervalste handgrepen kunnen worden beschouwd als een extra decoratie van de deurstructuur.

Dergelijke elementen hebben vaak een bronzen of gouden afwerking. Kijk harmonieus op zowel houten als metalen constructies. Naast het exclusieve en originele uiterlijk zijn dergelijke accessoires duurzaam en duurzaam.

Gesmede deurvoeringen zijn metalen producten die worden gebruikt voor het verbinden en bevestigen van andere elementen of als een afzonderlijke decoratie van arrays.Gesmede patronen op de poort worden hoofdzakelijk gemaakt in de vorm van plantelementen, verschillende geometrische patronen en monogrammen.

Succesvolle voorbeelden en prachtige opties

Het originele exclusieve auteursmodel met elementen van smeden, waardoor een bloemstuk ontstaat. Het model ziet er ongewoon licht uit en past perfect in de buitenkant van het gebouw. Een dergelijk ontwerp zou een uitstekende optie zijn voor een privéwoning.

Een houten dubbele deur met glazen inzetstukken en gesmede voeringen accentueren het verfijnde interieur van de kamer. Het zachte licht dat door het glas in de kamer gaat, creëert een sfeer van warmte en comfort.

Een massieve gesmede deur, aangevuld met een boog, zal de goede smaak en hoge status van de eigenaar van de kamer benadrukken. Dit model is geschikt voor installatie in het huisje.

Gesmede patronen kunnen modellen van hout aanvullen. Metalen inzetstukken in combinatie met glas maken het product niet zwaarder en zijn in perfecte harmonie met de lichte tonen van het deurblad.

Ondanks het feit dat modellen met smeedelementen associaties oproepen met iets omvangrijk en zwaar, zijn er kleine toegangsdeuren voor nauwe deuropeningen.

In deze video vindt u nog meer ideeën voor een succesvol deurontwerp.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer