Toegangsdeur

 Toegangsdeur

Het installeren van het deurblad betreft de bevestiging aan de uiteinden van de wanden met behulp van ankers of schroeven. Een van de problemen van dit proces is de discrepantie tussen de dikte van de muur en het deurblad, wat leidt tot de vorming van overmatige ruimte. Dobory bij de toegangsdeuren zal u helpen om dit probleem effectief en snel op te lossen.

Wat is het en waar is het voor?

Toegangsdeuren worden vaak gemaakt met een standaardbreedte van het deurkozijn, die niet groter is dan 75 mm. Het is echter niet in staat om het volledige uiteinde van de muur volledig te sluiten, wat leidt tot de vorming van hellingen, die voorheen werden afgedicht met cement of gips.

Tegenwoordig wordt dobory gebruikt. Deze ontwerpen zijn een soort van de voortzetting van het deurkozijn. Hun breedte is zodanig gekozen dat ze samen met de deuren het uiteinde van de muur volledig verbergen, waardoor een solide verbinding ontstaat.

Technisch gezien zijn deuren planken of metalen inzetstukken die in de buurt van het deurblad zijn geschroefd. Hier is het belangrijk dat het ontwerp van beide delen samenvalt. Door dobori te installeren, kun je het probleem met de hellingen oplossen en de opening veel mooier en praktischer maken.

Een andere taak van deze systemen is om de doos te beschermen tegen losraken, waardoor de levensduur van de gehele deurstructuur kan worden verlengd.

Dobor bestaat uit twee verticale en één horizontale latten. Hun breedte wordt individueel gekozen voor een specifieke deuropening. Vaak zijn deze structuren op de toegangsdeuren gemonteerd om ze een meer esthetische uitstraling te geven.

Er zijn verschillende positieve aspecten van het installeren van dobori:

 1. Eenvoudige installatie. Dobory kan in korte tijd worden gemonteerd, zelfs zonder veel ervaring met vergelijkbare elementen.
 2. De afwerking minimaliseren.De gaten verbergen alle onregelmatigheden op de wanden, zodat u ze niet extra hoeft aan te brengen voordat u ze installeert. In sommige gevallen is de minimale afwerking voltooid, maar dit vereist een minimum aan kosten en materialen.
 3. Lange levensduur. De riemen zijn praktisch niet onderworpen aan fysieke inspanning, daarom kunnen ze alleen opzettelijk worden verwond. Het heeft ook invloed op de duur van hun werking.

types

Structureel gezien zijn deurdobor kleine stroken die naast de doos zijn geïnstalleerd. Maar tegelijkertijd kunnen ze verschillende ontwerpen hebben, waardoor ze in verschillende typen kunnen worden verdeeld:

Klassiek of eenvoudig

Dobore van dit type - dit is het gebruikelijke bord dat op de breedte van de muur is aangebracht. Hij past precies in een rechte hoek ten opzichte van het deurkozijn. Van buitenaf is de constructie afgesloten door een behuizing.

Opgemerkt moet worden dat het uiteinde van het bord kan een andere vorm hebben. De eenvoudigste optie is een gewone plank in de vorm van een rechthoek aan alle kanten. Maar er zijn producten met rand. Dit deel bevindt zich op de kruising van de extra en platband. Door de aanwezigheid van deze slice kunnen beide elementen kwalitatief de maximale verbinding dokken en verbergen.

Telescopische deur

Een kenmerk van dit type dobor is de aanwezigheid van groeven aan de uiteinden van de lat. Uiterlijk doen ze enigszins denken aan de lambrisering, omdat ze ook met elkaar verbonden kunnen worden. Deze dobory worden gebruikt om te bouwen. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken als u een brede wand heeft, want het kiezen van het juiste aantal lamellen is niet moeilijk.

Opgemerkt moet worden dat alle dobor zijn gemaakt met standaardmaten. Daarom is het niet altijd mogelijk om de lamellen zo in te stellen dat ze gelijklopen met de buitenmuur.

In de meeste gevallen moet u de grootte van de extreme kaarten zelf aanpassen.

afmeting

Een van de belangrijke factoren bij het kiezen van dobori zijn hun dimensies. Tegenwoordig produceren fabrikanten producten in een zeer breed scala van deze waarden. Vaak richten ze zich allemaal op standaardmaten in appartementen of particuliere huizen.

Tegenwoordig zijn er op de markt verschillende soorten dobor met dergelijke afmetingen:

 1. De hoogte kan variëren van 2060 tot 2200 mm.
 2. De breedte varieert van 50 tot 560 mm.
 3. Dikte varieert relatief weinig. Er zijn wijzigingen op de markt die deze waarde hebben in het bereik van 10-20 mm.

Het moet duidelijk zijn dat al deze kenmerken niet gestandaardiseerd zijn en daarom alleen afhankelijk zijn van een bepaalde fabrikant. Als de standaard-dobor niet geschikt is voor uw opening, dan kunt u een structuur maken met de nodige parameters en onder de volgorde. Vaak gebeurt dit rechtstreeks door de organisatie die de deur verkoopt en installeert. Deskundigen van het bedrijf in de eerste fase voeren alle noodzakelijke metingen uit en passen de aanpassing aan op specifieke afmetingen.

Als u niet teveel wilt betalen, kunt u het ontwerp zelf maken, maar hiervoor moet u over bepaalde vaardigheden en hulpmiddelen beschikken.

materialen

De eigenaardigheid van dobor is dat ze door ontwerp zijn afgestemd op de deurparameters. Daarom proberen fabrikanten hiervoor dezelfde materialen te gebruiken als waaruit het canvas is gemaakt. Op de markt zijn tegenwoordig verschillende soorten deurvoeringen te vinden:

 • houten. Coniferen worden hier gebruikt als het belangrijkste materiaal, omdat ze opvallen vanwege de eenvoudige verwerking. Dergelijke producten behoren tot de duurste en worden daarom niet altijd gebruikt.Het is raadzaam om houten deuren alleen in het gebouw te installeren, want als ze zich op straat bevinden, wordt de boom snel onbruikbaar.
 • Houten panelen. Voor de vervaardiging van dergelijke constructies met MDF, spaanplaat, vezelplaat, OSB of multiplex. Producten gemaakt van platen hebben een lage prijs, evenals unieke decoratieve kenmerken die niet onderdoen voor de natuurlijke reeks. Maar tegelijkertijd worden producten slecht gehinderd door vocht en kunnen ze bij gebruik in een dergelijke omgeving gewoon opzwellen. Om dit effect te minimaliseren, zijn ze bedekt met speciale beschermende films.
 • Plastic. Soortgelijke deuren worden gebruikt in combinatie met hetzelfde type deur. Opgemerkt moet worden dat het materiaal zeer fragiel is, maar niet bang is voor vocht en gemakkelijk temperatuurdalingen overdraagt. Experts raden ook aan ze binnenshuis te gebruiken.
 • Metal. De meest veelzijdige producten die perfect bestand zijn tegen vorst, evenals een hoge sterkte. Vaak worden ze geïnstalleerd op de hoofdingang van gebouwen met meerdere verdiepingen. Voor een goede verbinding worden tijdens de installatie speciale adapters gebruikt.

Houd er rekening mee dat al deze soorten dobora uitwisselbaar zijn. Daarom stoort niemand om een ​​houten plank bij de plastic deur te monteren of omgekeerd. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeuren en technische kenmerken van de helling.

kleur

Het ontwerp van decorateurs bepaalt hoe aantrekkelijk het deurkozijn eruit zal zien. Tegenwoordig vertegenwoordigen fabrikanten de vele kleuren en kleuren van deze producten:

 • zwart;
 • wit;
 • grijs;
 • bruin enzovoort

Veel dobora zijn tegenwoordig in de kleur van hout geschilderd. Tegelijkertijd kunnen ze ook haar tekening imiteren. Moderne technologieën maken het mogelijk bijna elke kleurdobor te krijgen. Het is alleen belangrijk om de juiste stijl voor het interieur te kiezen.

Als u een uniek ontwerp nodig heeft, kan het afzonderlijk worden besteld. Maar de kosten van zo'n accessoire zullen al iets hoger zijn dan bij standaardontwerpen.

Afwerkingsopties

Het proces van het maken van dobora houdt in dat een frame wordt gemaakt en pas dan wordt de afwerking voltooid om decoratieve elementen te geven. Tegenwoordig kunnen dergelijke operaties worden uitgevoerd met behulp van verschillende benaderingen:

 1. Veneering.Het gebruik van fineer maakt het mogelijk om bijna elke houtsoort op het oppervlak van de dobor na te bootsen. Hetzelfde materiaal is volkomen veilig voor mensen, omdat het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen.
 2. Lamineren. Dit proces bestaat erin de blanco te plakken met speciale soorten papier, PVC-folie of ekoshpon. Deze materialen veranderen niet alleen het ontwerp van het product, maar beschermen het ook. Deze benadering wordt heel vaak gebruikt bij de vervaardiging van spaanplaat of MDF-dobor.
 3. Kleuring. Dit is de gemakkelijkste en meest voorkomende afwerking. Verf kan op bijna alle soorten materialen worden aangebracht. Maar het is onmogelijk om een ​​uniek productontwerp te krijgen.
 4. Lakken. Lakken wordt alleen toegepast voor natuurlijk hout. Deze stoffen kunnen niet alleen de structuur ervan beschermen, maar ook de uniciteit van het patroon benadrukken.

Hoe te kiezen?

Dobora is een decoratief element in de deuropening, dus de keuze moet serieus worden genomen. Om kwaliteitsproducten te kopen, moet u zich laten leiden door eenvoudige aanbevelingen:

 • Voer metingen uit. Voer deze procedure voorzichtig en langzaam uit.Als u de grootte van het gat verkeerd bepaalt, kunnen er gaten ontstaan ​​die niet kunnen worden afgedicht. We zullen het ontwerp volledig moeten veranderen in een nieuw ontwerp. Deurhellingen hebben vaak een niet-standaard vorm. Daarom moeten de breedte en hoogte van de dobor op verschillende plaatsen worden gemeten. Hiermee kunt u de smalste en breedste plaatsen identificeren. Op basis van de verkregen gegevens moet u een extra bedrag kopen, dat iets meer moet zijn dan de helling zelf.
 • Kies ontwerp-dobor onder het kleurontwerp van het deurblad. Als u geen vergelijkbare afbeelding kunt krijgen, moet u proberen de dichtstbijzijnde tinten en structuren te vinden. Als dit niet gebeurt, hebben het kader en de doos een contrast dat niet erg aangenaam visueel wordt waargenomen. Installeer bijvoorbeeld geen plastic bar onder houten deuren. Het is beter om borden uit een array hier te gebruiken.
 • Besteed aandacht aan productkwaliteit. Probeer alleen producten te kopen van betrouwbare fabrikanten die natuurlijke en veilige materialen gebruiken voor hun productie.

Mooie voorbeelden in het interieur

Met succes geselecteerde dobori benadrukken de schoonheid van de deur en vormen een geweldige aanvulling op het interieurontwerp.

Witte gelamineerde deuren herhalen de algemene stijl van een lange gang en alle deuren die erin zitten. Het gouden decor en de accessoires van de deuren en het behang en de laminaatvloer maken het interieur luxueus.

Panelen en deuren van donker massief hout aangevuld door dezelfde dobor. Alles is gedaan in de klassieke stijl, het ziet er strak en heel mooi uit.

En hier zijn de deuren niet-standaard, gesneden, ze onderscheiden een elegante houten dubbele deur.

Hier is nog een versie van de originele dobora, die de deur zelf versiert, en het hele interieur van de kamer als geheel.

Op de volgende video leert u meer over het installeren van de deurpanelen op de voordeur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer