Zelfklevende deurafdichting

 Zelfklevende deurafdichting

Moderne afdichtingen voor deuren zorgen voor maximale dichtheid om warmteverlies te voorkomen. Fabrikanten onderwijzen kopers van verschillende soorten pakkingen, waarvan de kenmerken de moeite van het bekijken waard zijn.

Het grote voordeel van deze producten is dat ze voor bijna alle soorten deurontwerpen kunnen worden gebruikt.

Speciale functies

Zelfklevende sealer heeft veel functies en voordelen, die het lezen waard is. Producten hebben een hoge mate van elasticiteit, de materialen die worden gebruikt om ze te maken, zijn in staat om snel hun oorspronkelijke vorm te herstellen.

Moderne zelfklevende tapes voor verdichting hebben zelfs bij temperaturen onder het vriespunt een goede weerstand, wat een nogal belangrijk punt is. Opgemerkt moet worden dat producten gemaakt van laagwaardige materialen kunnen harden bij koud weer.

Het belangrijkste kenmerk van zelfklevende afdichtingen is dat ze tijdens gebruik maximale dichtheid van de deur garanderen.

Tegelijkertijd kost het installeren van elementen niet veel tijd en moeite. Het grote voordeel van dergelijke tapes is dat ze overal kunnen worden gebruikt. Ze zijn perfect gefixeerd op verschillende materialen, zelfs op hout. Bovendien zijn zelfklevende modellen onzichtbaar, ze passen goed in het materiaal van de deur en hebben goede esthetische kwaliteiten.

types

Bij het kiezen van een zelfklevende kit moet speciale aandacht worden besteed aan de belangrijkste soorten van deze producten. In principe ligt het verschil van alle modellen in het materiaal. Bovendien kunnen afdichtingen van verschillende afmetingen worden gebruikt voor deuren.

Zelfklevende tapes verschillen in hun doel.

 • Zeehonden zijn erg in trek bij kopers. voor toegangsdeuren. Dergelijke producten worden gekenmerkt door dichtheid, dikke materialen worden gebruikt om ze te maken. Kenmerk van de zegels is de aanwezigheid van de interne holte. Hierdoor ligt de tape zo dicht mogelijk bij het deurkozijn.
 • binnenland ontwerpen doen ook niet zonder zegels. In vergelijking met de hierboven beschreven variant onderscheiden deze producten zich door eenvoudigere technische kenmerken. Deze tapes worden bijvoorbeeld niet gebruikt om de kamer te beschermen tegen tocht.
 • Vaak worden zelfklevende producten gebruikt. voor glazen deuren. Deze banden zijn een afzonderlijke soort. De eigenaardigheid is de aanwezigheid van een speciale sectie. Het grote voordeel van de modellen is een eenvoudige en eenvoudige installatie.

Naast al het bovenstaande, verschillen zegels van vorm.

 • De tape wordt gebruikt om kleine openingen (1-2 mm) te sluiten.
 • Als de afstand iets groter is, is het het beste om speciale rubberen opties te gebruiken:
 • C en E-vormige afdichtingsprofielen worden gebruikt om de openingen te dichten, waarvan de dikte 3 mm bereikt.
 • P- en V-vormige producten worden gebruikt voor een afstand van 5 mm.
 • De dikste opties zijn D- en O-vormige elementen. Ze worden gebruikt voor openingen van ongeveer 6-7 mm.

afmeting

Dikke zegels zijn erg gewild bij kopers. Ze worden voornamelijk gebruikt voor toegangsdeuren. Modellen zorgen voor een goede geluids- en warmte-isolatie. Door het gebruik van dikke producten worden de deuren bovendien stevig gesloten zonder te kloppen.

Gebruik binnendeuren dunne zelfklevende afdichtingen. Dergelijke opties worden in een vrij groot bereik gepresenteerd en daarom is de keuze zelden een probleem.

materialen

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het materiaal waaruit het zegel is vervaardigd.

 • Voor de ingang van de voordeur worden meestal de opties gebruikt. van rubber. De eigenaardigheid van de producten ligt in het feit dat ze zijn gebaseerd op verschillende modifiers. De rubberen afdichting heeft een goede weerstand tegen verschillende weersomstandigheden en extreme temperaturen. Experts zeggen dat deze opties een ideaal voorbeeld van waar voor uw geld zijn. Voor een lage prijs kunt u duurzame producten kopen die goede prestaties hebben.Kwaliteitsopties kunnen 3-4 seizoenen duren, met behoud van de oorspronkelijke vorm.
 • Niet minder populair in de moderne markt zijn producten. van siliconen. Deze opties zijn wat minder in prestatierubber. In vergelijking met de hierboven beschreven modellen zijn siliconenafdichtingen minder duurzaam. Meestal worden deze elementen gebruikt voor binnendeuren. In dit onderdeel hebben siliconenzegels geen concurrenten. Ook behoren deze producten tot de groep van milieuvriendelijke soorten. Siliconen verschillen niet van toxiciteit, stoot tijdens het gebruik geen schadelijke dampen uit.
 • De meest kosteneffectieve oplossing is om te kopen schuimrubber plakband. Maar als u dergelijke producten koopt, moet worden begrepen dat hun levensduur ongeveer 5-6 maanden is. Dergelijke afdichtingen worden niet aanbevolen voor toegangsstructuren. Dit komt door het feit dat onder invloed van temperatuurveranderingen en vuil het product begint af te brokkelen.
 • De zogenaamde pluizige tapes. In principe worden deze opties gebruikt voor meubels, te weten - kasten. Tapes bieden goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen.Fleece-producten voorkomen het binnendringen van stof in de kast.
 • De meest duurzame zijn magnetische zegels. Het is vermeldenswaard dat deze opties vrij duur zijn, maar de prijs wordt gerechtvaardigd door uitstekende prestaties. Aan de basis van magnetische zegels zijn er drie circuits.

Hierdoor worden de producten strak op het materiaal bevestigd, waardoor een goede afdichting wordt verkregen.

kleur

Zelfklevende zegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De standaardtypen omvatten zwarte producten. Ze zijn ideaal voor donkere entree- en interieurontwerpen.

Witte deursluitingen kunnen worden gebruikt voor de lichte deur. Maar dergelijke producten zijn snel vervuild onder invloed van weersomstandigheden.

Ook presenteren fabrikanten ter attentie van kopers transparante modellen. Ze zijn perfect voor glazen deuren. Bij gebruik is het product volledig onzichtbaar. Bovendien zijn deze opties betrouwbaar en duurzaam.

Hoe te kiezen?

Let bij het kiezen van een zelfklevende sealer voor de deur op een aantal belangrijke punten.

 • Het eerste belangrijke punt is het materiaal. Door te focussen op de voordelen en kenmerken van elk type, kunt u eenvoudig een optie kiezen voor zowel de entree als het interieurontwerp. Voor een straatdeur is het bijvoorbeeld het beste om dikke rubberen afdichtingen te gebruiken. Dit komt door het feit dat ze tijdens het gebruik voor maximale afdichting zorgen. Bovendien houdt het gebruik van de afdichting de optimale temperatuur in de kamer in stand.
 • Bepaal vooraf over de grootte van het product. Pre-meet de dikte van de kloof tussen de doos en de deur zelf. Op basis van de verkregen indicatoren kunt u de vorm en dikte van de zelfklevende tape kiezen.
 • De kwaliteit van de lijm die op het product aanwezig is, is belangrijk. De aanwezigheid van defecten op het zegel geeft aan dat het niet geschikt is voor gebruik.
 • Bijzondere aandacht wordt aanbevolen om de fabrikant te betalen. Het is het beste om modellen te kiezen van bewezen bedrijven die al producten van hoge kwaliteit hebben gedemonstreerd.
 • Op het moment van aankoop het wordt aanbevolen om het materiaal op elasticiteit te controleren: de verzegeling moet lichtjes worden ingedrukt met uw vinger om te zien hoe snel de oorspronkelijke vorm van het product zal herstellen.Experts raden aan om middelmatige linten te gebruiken. Producten die te dicht zijn, voorkomen dat de deur normaal sluit. Zachte zeehonden verliezen snel hun oorspronkelijke vorm.
 • Band kopen voor de garderobe, let op de kwaliteit van het materiaal. In principe wordt schuimrubber gebruikt om deze producten te maken. Maar sommige fabrikanten produceren opties van materialen van betere kwaliteit.

Hoe te gebruiken?

Zoals hierboven opgemerkt, is het monteren van de band niet bijzonder moeilijk.

Eerst moet je het oude zegel demonteren. De eenvoudigste manier is om het materiaal af te scheuren. Maar als deze methode het product niet verwijdert, is het het beste om een ​​beitel of mes te gebruiken.

Daarna is het nodig om resterende kleefstof van het oppervlak van het deurblad te verwijderen. White spirit of aceton kan in deze gehele getallen worden gebruikt.

Het is noodzakelijk om de restanten voorzichtig te verwijderen, zodat het nieuwe materiaal stevig op het oppervlak wordt bevestigd.

Vervolgens moet u de volgende manipulaties uitvoeren:

 • meet de afmetingen van de opening, dat wil zeggen, de hoogte en breedte;
 • stel de afdichtingstape in op de verkregen waarden;
 • verwijder de beschermlaag van het product.

Daarna moet de afdichting stevig worden bevestigd rond de omtrek van het deurkozijn. Houd er rekening mee dat de tape goed op het oppervlak moet passen. Extra delen van de verzegeling moeten met een mes worden verwijderd.

Als u tape gebruikt voor de toegangsdeur, moet u twee circuits installeren. Een ervan is direct op het deurkozijn bevestigd. Wat betreft het tweede circuit, het is bevestigd aan de buitenzijde van het eindgebied van de deur.

Voorbeelden en opties

Er zijn verschillende manieren om de zelfklevende pakking in de deurconstructie te gebruiken.

Een daarvan is het bevestigen van het product met een gleufverbinding. In principe wordt deze methode gebruikt bij de productie van inputstructuren. Op het frame van de doos bevinden zich geleidingselementen. De compactor die in de basis wordt gebruikt, heeft een stijf onderdeel.

Deze montageoptie heeft een zeer hoge sterkte, hij is zeer betrouwbaar. Het is echter bijna onmogelijk om het installatieproces zelf te voltooien.

Zie de volgende video voor meer informatie over deurafdichtingen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer