Deuren in de stijl van "Provence"

 Deuren in Provençaalse stijl

Deuren in de stijl van "Provence" zijn de ideale optie voor zowel het appartement als het interieur van een woonhuis. De felle kleuren van het deurblad brengen rust, kalmte, lichtheid in de woning en laten je ontsnappen uit de drukte van de moderne metropool.

Speciale functies

Het belangrijkste kenmerk dat geschikt is om te worden toegepast op deurontwerpen in de stijl van het Franse land of de Provence - bescheidenheid. Ontwerpers zijn er zeker van dat de Provençaalse deuren de beste oplossing zijn voor het creëren van een gezellige sfeer in een woonkamer: doffe, vervaagde kleuren, verouderingseffect, eenvoudig ornament.Dit alles creëert de illusie dat hier een dynastie woont, die het huis van generatie op generatie erven.

Een ander kenmerk van deuren in Provençaalse stijl is dat natuurlijk hout wordt gebruikt in hun productie, zonder de toevoeging van metaal en kunststof.

Sinds kort is natuurlijk hout in deurconstructies meer en meer vervangen door een ekoshpon of MDF. Er zijn geen significante verschillen tussen deze materialen. Eco-sheath is milieuvriendelijk voor mensen en huisdieren.

model

Provençaalse deuren onderscheiden zich door lichte pastelkleuren (crème, lichtgroen, lila, beige, blauw, wit, geel, grijs, terracotta), waardoor ze er altijd goed uitzien in het interieur. Het gebeurt dat voor de belichaming van ontwerpideeën in het interieur van de kamer je een paar heldere plekken moet maken, in dit geval kan de kleur van het deurontwerp behoorlijk verzadigd zijn, met een bloemschildering.

Provençaalse modellen zijn herkenbaar aan verschillende kenmerken:

 1. Vaak is het canvas versierd met decoratief houtsnijwerk.
 2. Er kunnen 2-3 nissen in de deur zijn.
 3. Het deurblok wordt verwerkt met een patina om het effect van veroudering en vervaging te creëren.
 4. De deuren kunnen worden uitgevoerd met transparante of matglazen inserts (met vensters bovenaan), versierd met ornamenten in de stijl van volkskunst.
 5. Deurgrepen zijn gemaakt van brons, verguld of donker metaal, versierd met mooie elementen.

Er zijn binnendeuren en toegangsdeuren:

binnenland

De overheersende kleur voor binnendeuren is wit. Het harmonieert goed met elk interieur. Deuren van een witte kap maken het mogelijk lichtheid die inherent is aan stijl in de kamer te brengen, om kruiskleurcombinaties met vensters te creëren, om de nadruk te leggen in een interieur met donkere tinten.

Samen met dit, de eenvoud van de lijnen, ongebruikelijk versierde handgrepen gebouwd de binnendeuren in de Provençaalse stijl in de beoordeling van de meest gewilde.

Dubbele deuren zijn te zien aan de ingang van de gangen of grote woonkamers. Eenvoudig ontwerp, gesneden patronen op de deuren van beige tinten zien er aanstekelijk uit en trekken bewonderende blikken van anderen aan.

Schuifdeuren met dubbele deuren zijn geschikt voor de voorraadkast, waar u grote artikelen wilt opslaan. Om een ​​grote lading op te vangen, moet u beide deuren tegelijkertijd indrukken.

Dergelijke deurconstructies fungeren als poorten, hun trimmen is opzettelijk grof - brede planken, niet zorgvuldig overschilderd.

input

Er zijn veel soorten buitendeuren in Provençaalse stijl.Hun installatie in de context van de buitenkant is het best doordacht: zorgvuldig aangepaste rechthoekige openingen, prachtige stenen bogen, interessante planten, deurpanelen met de illusie van veroudering, met en zonder glazen ramen, met smeedijzeren elementen.

Deuren "antiek" zijn klein in omvang, ze zijn opgebouwd uit planken van verschillende breedtes. De verf lijkt van tijd tot tijd te zijn gewist, er zijn hier en daar knopen uit het hout gevallen, de bodem van het doek is armoedig. Het handvat is vaak gemaakt in de vorm van een ring. Als je het huisgebied verfijnt met prachtig groeiende greens en bloeiende wijnstokken, krijgt deze plek een mysterieuze atmosfeer.

De deur in de stijl van de Provence kan heel helder worden ingelijst, waardoor de illusie ontstaat dat dit een valse deur is of gewoon een mooie tekening. Om een ​​gevoel van eenheid met de natuur te creëren, is het beter om tinten te kiezen die dicht bij natuurlijk zijn: bordeaux, groen, blauw. Ze zullen u herinneren aan bloemen, gras en de zee.

Lattendeuren zijn ideaal voor heet terrein. Dankzij de horizontaal gemonteerde rails kan vrije luchtcirculatie optreden.

Kleuren en een combinatie van stijlen

Alle kleuren voorgesteld door de Provençaalse stijl hebben in eerste instantie een symbolische betekenis en brengen een specifieke plaatskenmerk over.Dus, gele kleur symboliseert olijfolie, blauw - water, rood - wijn, paars - lavendel, sinaasappel - huis, blauw - lucht en groen - olijven.

De stijl van de Provence heeft historische kruispunten met de Empire-stijl. Deze twee richtingen vullen elkaar idealiter aan en decoreren elkaar. Het pompeuze rijk, met zijn bogen, plechtige zuilen en grote schilderijen, zal de vervaagde schakeringen van de deuren in Provençaalse stijl enigszins "kalmeren" en hun gouden patina zal dienen als een eerbetoon aan het luxueuze rijk.

Gebruik in het interieur

Bij het kiezen van een deurontwerp moet u rekening houden met de kamer waarin deze zich bevindt.

Voor de woonkamer en slaapkamer

Voor een kamer waar u van plan bent om te ontspannen en gasten te ontvangen, is het beter om modellen met één of dubbele deur te kiezen, scharnierend, schuivend of inklapbaar. Het grote voordeel is de aanwezigheid van glas en gesmede items.

Bij het kiezen van een deurontwerp voor de slaapkamer moet je vooral letten op de kleur ervan. De deur moet, net als alle andere elementen van het interieur van deze kamer, rust en vrede belichamen. Daarom is het de moeite waard om een ​​doek te kiezen in pastel lila, wit, lichtgeel.Grijsblauwe tinten zijn geschikt voor een kinderkamer.

Keukenideeën

Traditioneel voor de keuken gebruikte witte deurbladen. Het heeft de voorkeur dat de textuur van het hout zichtbaar is door de verf heen. Deuren kunnen worden versierd met gedroogde boeketten van wilde bloemen, nuttige kruiden, groen, sparrenkronen van Kerstmis, bloemenornamenten.

Hoe "ouder" je de deur met je eigen handen?

Alvorens het proces te starten, is het noodzakelijk het deurblad van de bestaande coating te reinigen.

Kies vervolgens het meest geschikte De manier om de deur te hanteren om het gewenste uiterlijk te geven:

 1. Chemisch (ammoniak wordt gebruikt).
 2. Mechanisch (een borstel voor metaal wordt gebruikt, die het mogelijk maakt om een ​​grovere en getextureerde uitstraling aan het oppervlak van de houten plaat te geven).
 3. Thermisch (soldeerbout wordt gebruikt).

Na de nodige textuur te hebben bereikt, is het noodzakelijk om fouten op de deur opnieuw te creëren: web, wormgaten, krassen. Om dit te doen, kunt u een priem, boor, spijkers gebruiken. De frequentie en het soort defecten zijn uitsluitend afhankelijk van de smaak en de verbeeldingskracht van de eigenaar.

Na het aanbrengen van de defecten moet u over het oppervlak van het canvas gaan met een metalen borstel, bedekken met vlek, laten drogen, spoelen met een vochtige spons.Vlek meer aanbrengen (hoofdlaag). Laat 24 uur weken.

Breng gekleurde of kleurloze shellac primer en waslaag aan (met een hard washandje).

De laatste fase: het oppervlak van het deurblad polijsten met een zachte doek.

Hoe te schilderen?

Het deurblad maken is eenvoudig, het belangrijkste is om zorgvuldig alle noodzakelijke stappen uit te voeren:

 1. Voor het schilderen moet het deurblad worden voorzien van witte verf.
 2. Pas de geselecteerde toon toe. Laat het drogen.
 3. Waxen en opnieuw bedekken met een witte verf. Laat het drogen.
 4. Poets de deur met een zachte doek. Om een ​​ruwheidseffect te creëren, kunt u schuurpapier gebruiken.
 5. Breng vernis op waterbasis aan op het deurblad.

Op dezelfde manier kunt u niet alleen binnendeuren schilderen, maar ook kledingkasten. Na voltooiing van het schilderwerk, kunt u decoupage maken met servetten, kant, textiel, behang, waardoor zelfs onervaren kunstenaars exclusieve interieurelementen aan het interieur van de kamer kunnen toevoegen.

beoordelingen

De meeste eigenaren van deuren in Provençaalse stijl zijn van mening dat deurbladen die op deze manier zijn ontworpen een stadsappartement zeer comfortabel maken, met name woonkamers en slaapkamers.Er is echter zo'n categorie burgers die geloven dat deze stijl van stijl meer geschikt is voor privélandhuizen.

Volgens beoordelingen van een andere groep respondenten is de Provence-stijl geschikt voor regio's met een warm klimaat, maar niet voor Centraal-Rusland.

Hoe je de deur kunt omzetten naar de stijl van "Provence", kun je uitzoeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer