Stalen deuren: zien en functies

Stalen deuren: zien en functies

Lange tijd waren mensen met specifieke zorgen geïnteresseerd in de keuze van een ingangs- of binnendeur, omdat deze een grote lijst met functies (decoratief, bewaken en andere) uitvoert. Een van de oudste gebruikte materialen is metaal, dus de meest voorkomende ontwerpen voor binnen- en buitendeuren zijn staalproducten. Om een ​​geschikte optie te kiezen, moeten alle partijen worden bekeken en moeten de prijs en kwaliteit met elkaar in verband worden gebracht.

Speciale functies

Zoals elk product hebben stalen deuren een aantal functies, zowel positieve als tegenovergestelde, die u moet weten wanneer u ze koopt.

 • Allereerst dergelijke producten verschillen in de verhoogde duurzaamheid en betrouwbaarheid. De meeste fabrikanten maken een stalen laag met een dikte van 3-5 mm, dus het is moeilijk of bijna onmogelijk om een ​​sleutelgat te breken, te buigen of te knijpen. Vanwege zijn eigenschappen zal de deur zeer lang dienst doen.
 • Ten tweede, stalen deuren zijn niet onderhevig aan rotting, corrosie, ze absorberen geen vocht en tolereren temperatuurschommelingen normaal. In dit opzicht kunnen ze absoluut overal worden geïnstalleerd, zowel op kantoor als als de voordeur van het huis.
 • Dergelijke modellen van binnendeuren gemakkelijk te repareren of te herstellen. Het ontwerp van de scharnieren en het geïntegreerde slot is erg eenvoudig, dus ze zijn eenvoudig te vervangen.
 • Moderne stalen deuren beschikken over een grote selectie van modellendaarom is het vrij eenvoudig om zowel eenvoudig klassiek als ongewoon te vinden met decoratieve inserts. In dit opzicht wordt de deur niet alleen een scheidingswand die mensen doorlaat, maar een decoratief element, dus bij elk gebruik zal het verrukken met zijn schoonheid en betrouwbaarheid.

Er moet ook worden opgemerkt dat stalen deuren een aantal ontwerpkenmerken hebben. Als een veiligheidsdeur is gekozen,dan is het verplicht om naar buiten te openen, niet naar binnen, omdat het anders heel gemakkelijk is om indringers met een krik of schroot te hacken. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan deursloten. Meesters adviseren dat er ten minste twee van hen moeten zijn, en ook dat ze een ander sleutelopeningsmechanisme hebben. Het is zeer belangrijk dat het toegangsblad speciale blokkers en inbraakpinnen heeft die voorkomen dat het uit de scharnieren wordt verwijderd.

Elite metalen deurbladen hebben ook onderscheidende kenmerken. Hun verplichte componenten moeten "ribben" zijn, die het product meer sterkte en stijfheid geven. Dankzij hen, verhoogde betrouwbaarheid en prestaties. Volgens de standaard en algemeen aanvaarde regels moet een deur gemaakt van staal basiselementen hebben, zoals een lagerlichaam, een vergrendelingssysteem, extra functies en voorzieningen, evenals decoratie-elementen.

Er zijn daarom geen perfecte dingen stalen deur heeft verschillende nadelen:

 • Goedkope en dunne metalen deuren, hebben onvoldoende of volledig slechte geluidsisolatie, evenals een slechte beperking van de koude luchtstroom.In dit opzicht is het de moeite waard om een ​​dikker canvas te kiezen met speciale inserts of overlays.
 • Stabiele constructies hebben doorgaans veel last van gewicht, dus moeten ze zo nauwkeurig en nauwkeurig mogelijk worden gefixeerd, zodat het deurblad onder hun eigen gewicht waterpas moet zijn en moet functioneren zonder de drempel of de muur te raken.
 • Metaal als materiaal is erg kwetsbaar voor deuken en krassen, dus je moet er voorzichtig mee zijn. In het geval van vervorming van het oppervlak, is het noodzakelijk om dit te corrigeren met behulp van specialisten of om een ​​onafhankelijk schilderij uit te voeren.
 • Aangezien deze deuren veel inbraak hebben, moet u het slot of de deur volledig verwisselen als u uw sleutels verliest, omdat er sporen of groeven kunnen achterblijven van gedwongen inbraak.

types

Tegenwoordig is er op de markt van metalen deuren een grote soortendiversiteit. Al deze community's zijn op hun beurt onderverdeeld in bepaalde categorieën, waardoor het gemakkelijk is om een ​​geschikt product te kiezen. De eerste soort categorie, classificeert ze volgens het functionele doel van de deuren.

 • Toegangsdeuren. Uit de echte naam is het duidelijk dat zo'n toegangsdeur de ingang is vanaf de straat naar de kamer.
 • Apartment. Ze zijn geïnstalleerd bij de ingang van het appartement, die een toegangs- of pre-badruimte heeft.
 • kantoor. Dit zijn toegangsdoeken die dienen als entree voor kantoorpanden in zakencentra, kleine privébedrijven en dergelijke.
 • Technisch of primair. Ze worden geïnstalleerd in de beginfase van de bouw, maar ook in zeer gespecialiseerde gebouwen die een extra beschermingsniveau vereisen om de veiligheid te garanderen.
 • gespecialiseerde of gefocust. Dit is een type deur met niet-standaard eigenschappen, in de regel is het kogelvrij of brandveilig. Deze producten zijn getest op kwaliteit en behoren tot de premiumklasse.

Het tweede type classificatie is de opening van het deurblad. Hier zijn deuren met externe opening en intern. Op hun beurt zijn ze verdeeld in rechts en links.

Het volgende type classificatie verdeelt deurbladen op basis van het weerstandsniveau tegen scheuren. Tegenwoordig zijn er geen bepaalde verplichte normen die fabrikanten verplichten om deuren op een bepaalde manier te produceren (behalve gespecialiseerde), maar in het belang van elke fabriek om een ​​kwaliteitsproduct te maken.Op breekkenmerken volgens GOST zijn er 5 klassen. Daarom is klasse 1 het deurblad, dat kan worden gebarsten zonder het gebruik van speciaal gereedschap en brute kracht. De tweede klasse - zoals deurbladen, die alleen kunnen worden geopend met speciale apparaten en hoofdsleutels. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de mate van bescherming, daarom behoren kogelvrije deuren, bankieren en anderen tot de 5e klasse.

Het vierde type classificatie verdeelt deurblad volgens het type van hun ontwerpkenmerken. Alle deuren op basis van hun kenmerken zijn een blad, twee of drie blad, hun prijs en duurzaamheid zijn afhankelijk van het. Zodat de stalen deur een goede geluidsisolatie en warmte-isolatie heeft, kan de ruimte tussen de platen worden opgevuld met hout, polyurethaan of speciale watten. Speciale afdichtingen worden ook gebruikt om te zorgen voor een betere pasvorm van het deurblad in de doos. Ontwerpkenmerken omvatten ook beschermende mechanismen en apparaten die extra beveiliging bieden. Deze omvatten trim (frame, die de opening bedekt tussen het kozijn en de muur), een metalen plaat die het slot beschermt tegen breken,Een speciale veranda die een kleine opening tussen de deur en het buitenste deel van het frame beschermt, evenals deviators, zijn extra apparaten om de deur in de behuizing zelf te sluiten.

Het vijfde soortonderscheid verdeelt de deurbladen volgens de decoratieve afwerking, genomen materialen voor de vervaardiging van het ontwerp zelf en de elementen van decor. Voor de productie en afwerking van stalen deuren neemt u natuurlijk of kunstleder, laminaat, MDF, hout. Voor decoratie en decoratie kunnen elementen van artistieke smeden, inzetstukken van glas of spiegel worden gebruikt.

ontwerp

Door ontwerpeigenschappen zijn de metaaldeuren verdeeld in verscheidene types. Ze worden gedifferentieerd door het aantal kleppen.

 • odnopolnye de deuren. Op hun beurt worden ze ook single-leaf genoemd. Uit hun definitie is het duidelijk dat ze een enkel deurblad hebben. Dit type is typerend voor standaard binnendeuren, dit is de meest typische en standaardoptie.
 • Dvupolnye (dubbele) deuren.

Dit type interieurschilderingen bestaat uit 2 deuren. Gebruik in de praktijk meestal één en de tweede open als u grote meubels of vracht moet vervoeren. Dubbelbladige deuren zijn ook onderverdeeld in 3 typische subgroepen:

 • Gelijke deurbladen - hebben identieke sjerpen in grootte, die evenzeer bevestigd en functioneren.
 • Anderhalf deuren. De naam zelf geeft hun grootte aan. Eén onderdeel heeft de gebruikelijke standaardafmetingen en het andere deel heeft een breedte die gelijk is aan de helft van de eerste. Een kleiner deel wordt noodzakelijkerwijs geopend, bijvoorbeeld wanneer u grote of niet-standaard meubels moet meenemen en de gebruikelijke opening van de meter niet voldoende is.
 • Neravnopolnye. Volgens zijn parameters hebben de deurbladen een ongelijke breedte en komt de hoogte volledig overeen met elkaar.

Deuren worden ook gedeeld door de wijze van openen:

 • Swing mechanisme. Zulke deurbladen gaan naar voren of in de tegenovergestelde richting open, dat wil zeggen, openzwaaien.
 • telescopisch. Bij gebruik van dit mechanisme worden de deuren zijwaarts verplaatst langs speciale rails.
 • vouwen. Het werkingsprincipe herinnert aan het werk van harmonieën: de deuren vouwen en glijden naar de zijkant.
 • Roto-deur. Dit is een speciaal type deur dat het principe van schuifdeuren en scharnierende deuren combineert. Ze kunnen in elke richting worden geopend.

afmeting

In de Sovjettijd waren er bepaalde standaardmaten die alle fabrikanten beperkten tot de creatieve implementatie van deurpanelen, omdat ze niet alleen de deur zelf bedekten, maar ook de afmetingen van gangpaden en deurkozijnen. Tegenwoordig worden gebouwen en huizen gebouwd voor elke smaak en grootte. In dit opzicht heeft het assortiment van deuren een grote variëteit, maar toch houden de meeste fabrikanten zich aan bepaalde normen. Hierdoor kunnen de klant en de koper zo min mogelijk fouten maken bij het kiezen van het deurblad. Opgemerkt moet worden dat het concept van deurafmetingen zowel de dikte van het deurblad als de breedte van de deuropening omvat. Voor conventionele patiodeuren zijn er de volgende parameters: als het deurblad een breedte van 85 cm heeft, dan moet de opening minstens 3 cm langer zijn, dat is 88 cm, dus het volgende formaatbereik is geldig: 89 cm - 92 cm, 97 cm - 100 cm , 120 cm - 123 cm (de laatste gegevens zijn geldig voor een dubbele deur).

Als het deurblad met een verzonken pasvorm, dan zal de afmeting iets worden veranderd, bijvoorbeeld, 86 cm (deur) - 90 cm (opening), 91 cm - 95 cm, 100 cm - 104 cm. Als u deuren uit het buitenland bestelt, is het de moeite waard om te bedenken dat ze een ander formaatbereik hebben, dus u moet alle parameters opgeven.Tegenwoordig is het dominante aantal deuropeningen 74-76 cm breed en 195-198 cm hoog. Als het huis is opgetrokken uit baksteen, zijn de afmetingen enigszins vergroot - 88 cm breed en 200 cm hoog. In de Stalinka-appartementen zijn de deuropeningen zeer groot en comfortabel - 130 cm breed en 255 cm hoog. Op basis van de bovenstaande gegevens kan worden gesteld dat alle deurbladen en openingen een eigen dimensie hebben en daarom variëren de afmetingen van de metalen deur. Daarom is het voor de installatie het beste om alle gegevens te meten en de ontvangen cijfers nauwkeurig te bedienen.

kleur

Dankzij moderne technologie en hoogwaardige legeringen zijn stalen deuren op de markt te vinden in een breed scala aan kleurenpaletten. Meestal wordt de kleur gekozen voor het algemene interieur van de kamer, in de regel zijn dit witte, beige tinten of donkerder, in de buurt van grijze, metallic kleuren. Heel vaak worden ze uitgevoerd in een bepaalde stijl, die de schaduw definieert.

 • Deur stalen canvas in klassieke stijl hebben in de regel heldere vormen en mono- fonische, onopvallende tonen, zoals wit, romig, ivoor, edel grijs.
 • Stalen deuren in moderne stijl verschillende vetgedrukte kleurenpalet. Het kan fluweelzwart, donkerblauw, rood, oker tint zijn.
 • Voor liefhebbers van meer verfijnde klassiekers passen palet van stijlen. Barok of Rococo. Barok wordt gekenmerkt door gouden, smaragdgroene kleuren. Relevante schaduw van zeegolven, bordeaux, fuchsia, blauw of donkerblauw. Rococo wordt gedomineerd door meer delicate en pastelkleuren. Dit kan de kleur zijn van een verdorde roos, lichte crème, beige met vergulding of zilver.
 • De meest populaire stijl voor deuren van vandaag is country muziek Het wordt gedomineerd door aardachtige tinten, geel zand, grijsbruin, dat wil zeggen zo dicht mogelijk bij de natuurlijke tonen, wat dergelijke deuren gezellig en geschikt maakt voor elk interieur.

Het voordeel van stalen deuren is dat het heel eenvoudig en zeer goedkoop is om van kleur te veranderen. In dit opzicht is het gemakkelijk om de "stemming" in de kamer te veranderen.

Hoe te kiezen?

Het lijkt misschien dat het kiezen van een stalen deur eenvoudig is, maar in werkelijkheid is dit helemaal niet het geval. Om de juiste keuze te maken en precies de deurvleugel te kiezen, moet u op verschillende punten beslissen.Vaak kijkt een potentiële koper eerst naar beoordelingen op websites over bedrijven die deuren produceren. Dit is een zeer goede optie, omdat alleen echte eigenaren in staat zullen zijn om alle voor- en nadelen van het aangekochte deurblad te vermelden. Het is dus mogelijk om de beste en geschikte opties te kiezen.

Het eerste dat moet worden bepaald, is de plaats waar de deur zal worden geïnstalleerd, omdat de kwaliteitskenmerken en het materiaal ervan afhankelijk zijn. Deuren kunnen worden ontworpen voor de straat, namelijk als een wicket of deur in het hek, voor een privécottage of een landhuis (het kan hout of baksteen zijn, wat ook de keuze beïnvloedt).

Nadat de plaats is bepaald, moet aandacht worden besteed aan de volgende parameters.

 • isolatie (mate van bescherming van het huis). De deur moet zijn hoofdfunctie vervullen - bescherming tegen onbevoegde personen. Daarom moet het sterk zijn en een goede staalplaatdikte hebben. Het moet minimaal 4-5 mm zijn. Voor meer gespecialiseerde plaatsen (bank) is een dikkere laag (tot enkele centimeters) vereist om de deur kogelvrij te maken.
 • Afwerking en materialen. Haar keuze moet worden benaderd met een beroep op het interieur van de kamer waarin het zal worden geïnstalleerd. De afwerking kan worden gemaakt van natuurlijk hout, MDF-panelen en de deur is bedekt met laminaat. De keuze hangt af van de materiële mogelijkheden en het stilistische beeld van de gang of de voordeur. Vergeet de isolatie van stalen deuren niet, want in de noordelijke en centrale regio's van de winter is het erg koud, dus u moet geïsoleerde opties installeren. Om de deur warmer te maken, kan een stalen deur met thermische onderbreking een uitstekende optie zijn. Dit is een ontwerp van afdichtingen op de deur, die geen koude luchtstromen toelaten om de deur te koelen, en nog meer om in de kamer te komen.

Een leuke toevoeging is de installatie van een speciale magnetische afdichting, die veel positieve eigenschappen heeft. Hiermee is het eenvoudig om defecten te verbergen na het installeren van de deur, en het draagt ​​ook bij aan een strakkere en zachtere sluiting van de deur.

 • Decoratieve items. Eveneens belangrijk is de uiterlijke esthetische verschijning van het deurblad. Het is erg handig wanneer de deur niet alleen mooi is, maar ook functioneel.Vaak kiezen kopers voor stalen deuren, aan een kant met een spiegel. Dit is erg handig, want voor vertrek kun je naar je uiterlijk kijken. Versier de deur en gebruik de spiegel. Het kan gemaakt zijn van dezelfde stofferingsmaterialen als het hoofdonderdeel en heeft vaak glazen inzetstukken zodat de ruimte visueel wordt vergroot.

Als u van plan bent een stalen deur in een privé-huis te installeren, waar de uitgang direct naar de straat leidt, moet u nadenken over extra bescherming - tralies. Lattice-partities kunnen als een tweede deur zijn en kunnen ook worden vergrendeld. Vergeet de kwaliteitsdekking niet. Als het op straat wordt geïnstalleerd, is een gepoedercoate sjerp een goede optie. Het is niet onderhevig aan corrosie, is bestand tegen temperatuurveranderingen, vuurvast en heeft veel opties voor texturen en tekeningen. Voor de ruimte van het appartement past comfortabelere deur sjerp: met hout trim of met kozhzamom. Hoe u stalen deuren kiest, zie de volgende video.

Hoe maak je geluidsisolatie?

Moderne deuren beslaan de volledige lijst van noodzakelijke kwaliteiten die zo noodzakelijk zijn voor een persoon (bescherming, thermische isolatie,isolatie), maar zoals eerder vermeld, laten staal en metaal, die dun zijn, gemakkelijk omgevingsgeluid binnen van aangrenzende kamers, de ingang of de straat. In dit opzicht is aanvullende geluidsisolatie vereist, die geluiden van derden absorbeert. Allereerst Masters adviseren aanvankelijk om een ​​hoogwaardige stalen deurvleugel te kopen, die een hoge geluidsisolatie zal bieden. Dit kunnen houten deuren of MDF-panelen zijn. Het kan ook een stoffen of lederen bekleding zijn. Deurbladen met een grotere dikte van staal zijn te koop, wat zorgt voor een laag geluidsniveau in de kamer en een hoog niveau van bescherming.

Als het niet een vrij dikke deur is gekocht, kan geluidsisolatie met uw eigen handen worden gedaan. Er zijn een groot aantal budgetopties. En hier zijn enkele van hen.

 • Zelfbekleding. Gebruik in de regel voor dergelijke werken imitatieleer of andere dichte stoffering. Daaronder bevindt zich een vooropgezette sintepon, batting, schuimrubber. Dit is een zeer eenvoudige en goedkope manier om uitstekende geluids- en thermische isolatie in de kamer te bieden.
 • De tweede manier is om te gebruiken polyurethaanschuimen. Het zit vast in het deurblad. Het kleeft perfect aan het oppervlak en voldoet perfect aan zijn functie. Het is de moeite waard om te weten dat dit materiaal licht ontvlambaar is, dus wees voorzichtig.
 • Als u voldoende ruimte heeft, kunt u een zeer eenvoudige en effectieve optie maken. Heel veel eigenaren van stalen en metalen deuren installeer een extra tweede deurdat maakt de luchtspleet. Het laat geen geluidstrillingen en koude lucht toe.
 • Vaak gebruikt steenwol die in de holte van het deurblad past. Het is vermeldenswaard dat het een eigenschap als krimp heeft. Dit betekent dat dit materiaal na verloop van tijd wordt gecomprimeerd en verkleind. In dit opzicht moet u voor het leggen een speciaal frame in de deuropening plaatsen.
 • En de laatste, ook een budgetoptie is de bijpassing polyfoam of MDF panelen. Maar volgens deskundigen zal deze optie het geluidsniveau slechts met 60-50% verminderen.

Hoe te installeren?

Om de stalen deur in een appartement of huis goed te kunnen installeren, is het het beste om contact op te nemen met de experts en professionals in deze kwestie, omdat er een risico isdat het deurkozijn of de deur zelf schuin zal worden geïnstalleerd, waardoor het raam niet goed sluit of opent vanwege zijn eigen gewicht als het niet is vergrendeld. Als besloten is om de deur zelf te installeren, moet u zich aan een bepaalde fasering houden en op zijn minst een eerste idee en vaardigheden hebben op het gebied van reparatie en installatie.

Allereerst is het noodzakelijk om een ​​stalen deur te bestellen met de juiste en exacte parameters die precies overeenkomen met een deuropening. Na de ontvangst en levering op het punt moet u de deurgreep invoeren en deze controleren totdat de deur is geïnstalleerd. Hiervoor heeft u een conventionele kruiskopschroevendraaier nodig. Vervolgens moet je de werking van het kasteel controleren. Alle pennen moeten vrij in het slot scrollen. Om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt, kunt u aan de slag nadat u de deur uit de scharnieren hebt gehaald en de doos hebt vrijgemaakt. Dan wordt de oude deur gedemonteerd, op zijn plaats wordt er een nieuwe geïnstalleerd. Lege deuropening moet worden ontdaan van puin en oude pleister. Als de deur aan de zijkant van de straat wordt geïnstalleerd, niet de ingang, dan is het het beste om de afdichtingstape rond de omtrek van de binnenmantel of panelen te plakken.Vaak zijn de deuren van de kit speciale isolatie van minerale wol of batting. Zo'n verwarmde hoes zal helpen om het huis warm te houden. Het wordt geïnstalleerd in de overeenkomstige groeven in de deurdoos.

Vervolgens wordt de doos in de deuropening geïnstalleerd. Het is erg belangrijk om de liniaal te volgen met een niveau zodat het precies staat, anders zal de deur moeilijk te openen zijn. Om te kunnen afstellen, moeten kleine openingen van ongeveer 2 cm worden achtergelaten. Er zijn speciale montagegaten in het deurkozijn, waar het nodig is om de ankerbouten vast te schroeven zodat deze in een bepaalde positie worden bevestigd. Na de volledige installatie moet u nogmaals controleren met behulp van het niveau dat het deurframe waterpas staat.

Later kunt u de deur zelf installeren. U hoeft het alleen maar op de scharnieren te leggen en nogmaals te controleren hoe het deurblad opent en sluit met sloten en grendels, als die er zijn. Aan het einde is het noodzakelijk om alle naden te fixeren en de panelen te versieren, die van hetzelfde profiel als de deur zijn gemaakt.

Opties in het interieur

Als we het in eerste instantie hebben over een stalen deur, dan vertegenwoordigt de associatieve serie meteen de voordeur, die grote afmetingen heeft, een grote massa heeft en zijn eigenaar betrouwbaar beschermt tegen onbevoegde personen.In de regel ziet ze er ook erg conservatief, discreet, zonder decoratieve elementen of schreeuwende kleuren uit. Maar vandaag proberen mensen afstand te nemen van stereotypen en proberen ze hun huizen te decoreren, vanaf de drempel.

Meestal lijkt een standaard metalen deur onopvallend, dus een speciale inrichting is vereist, die de "grijze" atmosfeer zal verdunnen. Er zijn verschillende opties om de deur te decoreren zodat deze er leuk en gezellig uitziet.

Voor fabrikanten is de eenvoudigste optie om stalen deuren te schilderen. Dergelijk materiaal wordt niet beïnvloed door externe factoren, zoals vochtigheid of temperatuurveranderingen. Als kleurstof wordt een geëmailleerde verf- of metaallaklaag gebruikt. Als resultaat worden prachtige veelkleurige deuren verkregen, waarvan de kleur kan worden gekozen voor elke kamer.

Deze foto toont een interessante combinatie van een heldere en kleurrijke deur in compositie met eenvoudige lichte wanden. Zo wordt de ruimte vernieuwd en moderner en ongebruikelijker.

Het is de laatste tijd erg populair geworden om entreedoeken met aangebrachte airbrushing te installeren. Dit is een zeer ongebruikelijke decoratieoptie.

Een andere manier van afwerking is het gebruik van de fabrikant van afwerkingsfolie en vinylleer. Dit is een zeer mooie en betaalbare optie om te versieren. Het ziet er heel mooi en esthetisch uit. Met behulp van speciale spijkers en stalen draad, kunt u een prachtig geometrisch patroon creëren op het oppervlak van het deurblad. Als na verloop van tijd dergelijke dekking en patroon vervelen, dan is het gemakkelijk om het te vervangen door een nieuwe, met een nieuwe kleur, textuur en ornament.

Stalen deuren met patchpanelen gemaakt van MDF, fineerplaten, echt hout zien er erg mooi uit. Als natuurlijke materialen, neem een ​​reeks van eiken, as, linden, enzovoort. Het belangrijkste is dat zo'n deur er erg mooi, duur en gezellig zal uitzien. Het is heel belangrijk dat alle houten panelen op de juiste manier worden verwerkt en geïmpregneerd met een oplossing van rot en meeldauw.

Zoals u in deze afbeelding kunt zien, ziet de deur er enorm massaal uit, maar tegelijkertijd gezellig en nobel.

Er zijn meer verfijnde en dure sieradenopties die de eigenaar altijd zullen plezieren met zijn schoonheid. Heel vaak zijn stalen deuren versierd met artistieke smeden, die zowel auteur als fabriek kunnen zijn.Deze stalen deur is heel eenvoudig van ontwerp en heeft een standaardkleur, maar in combinatie met smeedijzeren elementen ziet het er heel ongewoon en mooi uit.

Ook is een zeer populaire inrichting het invoegen van glas of glas in lood.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer