Functies aanpassing kunststof deuren

Plastic deuren braken al snel door op de binnenlandse markt. Ze trokken kopers aan met hun uiterlijk, relatief betaalbare kosten en een enorme hoeveelheid functionaliteit. Maar zoals bij elk mechanisme, kan er een storing optreden aan de plastic deur.

De meest voorkomende problemen

Vanwege het feit dat het aantal eigenaren van kunststof deuren gestaag groeit, is er een statistiek van oproepen naar de reparatieafdeling. Zo ontstaat het volgende beeld van de belangrijkste problemen:

 • Meestal klagen klanten dat de deur zakte door. Vooral vaak worden dergelijke gevallen aangetroffen in die kamers waar het grootste deel van de dag de deur open is.Het onderste deel van het deurblad begint de drempel of vloer te ontwarren, er zijn problemen bij het sluiten. Producten van kleine afmetingen zijn minder gevoelig voor dergelijke tegenslagen. Vooral moet u oplettend zijn voor die mensen die alarmsensoren hebben geïnstalleerd. Op het moment van doorzakken van de deur is de kans groot dat het onmogelijk is om het object te bewapenen.
 • Het tweede meest populaire defect is krassen. De deur kraakt op het moment dat deze opengaat. Dit doet vooral pijn aan het oor als er kleine kinderen in de familie zijn die gewekt kunnen worden door enig geluid.
 • Bij de deur, gemonteerd in het balkonblok, kan afsluiten. In dit opzicht ontstaat een situatie, vooral in de winter, wanneer koude lucht vrij de woonkamer binnendringt.
 • Goedkoop kasteel bij ingang groepen in de vorst en kan helemaal vastlopen. In dit geval is binnekomen pas mogelijk na de komst van specialisten. Een vergelijkbare situatie kan ook optreden als het mechanisme voor het openen van de handgreep onbruikbaar wordt.
 • Minder waarschijnlijk problemen met de deurdranger, een blocker en een paar mensen merken op dat er in het kantel-en-draai openingssysteem een ​​speling optreedt. Backlash is een vrije beweging, waardoor je de deur kunt horen chatteren.

Hoe groter het product van mechanismen, hoe groter de kans dat iets faalt. Is geen uitzondering en de deur van metaal.

Alle problemen worden binnen enkele minuten opgelost met een klein aantal gereedschappen die in bijna elk gezin voorkomen.

Vereiste hulpmiddelen

Allereerst moet u ervoor zorgen dat de garantieperiode echt voorbij is. In de afgelopen jaren hebben sommige bedrijven een garantie afgegeven voor accessoires van een paar jaar. Al het andere kan jaarlijks een specialist voor preventief onderhoud bellen als dit item in het contract staat. Als preventief onderhoud regelmatig wordt uitgevoerd, worden alle problemen tijdig geëlimineerd.

Maar als de garantietermijn al is afgelopen en er geen behoefte is om contact op te nemen met een externe specialist, moeten er kruiskopschroevendraaiers (of een schroevendraaier) en inbussleutels worden voorbereid. In sommige gevallen zijn tangen en gewone smeerolie nodig.

bevindingen

Het belangrijkste in een kunststof deur is niet een profiel, maar de metalen "vulling".

Alvorens te kijken naar de manieren om deze of andere problemen op te lossen, moet worden bekeken welke accessoires aanwezig zijn in de deur van het PVC-profiel. Met wat voor soort details moet worden omgegaan. Het kan zijn:

 • Sluiters. Het is een apparaat dat is ontworpen voor het soepel laten lopen van een deur. In sommige kamers past de kunststof deur dankzij hem nauwsluitend aan de deurstijl, waardoor de warmte binnenshuis wordt gehouden.
 • Handvat. Afhankelijk van het ontwerp kan het met of zonder een ingebouwd slot zijn.
 • Het slot. Meestal te vinden in de toegangsdeuren van zowel straat als kantoor. Het belangrijkste doel is bij iedereen bekend - het is de vergrendeling van de deur.
 • Loop. Het bekende feit dat het hun hoofdtaak is om het deurblad in de doos te bevestigen. Maar ook met hun hulp opent en sluit de deur. In tegenstelling tot de scharnieren in de ijzeren deuren zijn de scharnieren in de kunststof deur direct uitgerust met een regelmechanisme.
 • Assen en ander overblijvend mechanisme. Dit alles bevindt zich rond de omtrek van het deurblad. De tegenhanger bevindt zich op het frame. Directe pennen zijn ontworpen om de contactkracht aan te passen - klemmen. Het langste metalen deel van het deurblad werkt met een handgreep. Bij het openen of sluiten van de hendel zijn alle extra onderdelen verantwoordelijk voor de bevestiging of voor de positie van de kunststof deur.
 • Afzonderlijk, zou ik de zegel willen opmerken. Na verloop van tijd kan de lijm waarop het is bevestigd loskomen, wat betekent dat het moet worden vervangen. De verdichter voorkomt het binnenkomen van lawaai en kou in de kamer. Meestal gemaakt van rubber of siliconen. Barst niet in de kou, is niet bang voor hoge temperaturen en ultraviolet.

De meest zichtbare componenten werden genoemd, maar er zijn veel andere kleine stalen onderdelen, die samen verantwoordelijk zijn voor het gecoördineerde werk van de kunststof deur.

Hoe aan te passen: instructie

Idealiter zou elke man kennis moeten hebben van het afstellen van de deur. En het maakt niet uit op welke deur we het hebben - de toegangsdeur, de binnendeur of het balkon. En nog belangrijker, het principe van zijn werk is niet belangrijk, of het openingssysteem nu normaal is of kantel-en-draai.

In sommige gevallen helpt een lei door te piepen van een eenvoudig potlood of wordt een klein stukje grafiet ingesloten onder de scharnieren. Redt een dergelijke methode, als de ruis zelf een lus uitzendt.

Maar meestal zit het probleem in het deurblad. Om dit te voorkomen, moet u de scharnieren smeren met motorolie. Het gemakkelijkste is om deze handeling uit te voeren terwijl de deuren volledig open staan.Het is waarschijnlijk niet logisch om de procedure voor het aanbrengen van motorolie in detail te beschrijven. Elke persoon heeft ze ooit ingevet of zag anderen het doen. Zelfs als er geen ervaring is op dit gebied, is alles duidelijk op een intuïtief niveau.

Natuurlijk gaan de installateurs van metalen producten niet naar het object met een machine of een andere olie. In een professionele omgeving wordt een WD-40-bus voor deze doeleinden gebruikt, in de mannelijke omgeving aangeduid als een "w-pad". Elke autobezitter is ermee bekend.

In alle andere gevallen kun je niet zonder hulpmiddelen, maar elke volwassene kan dit werk zelfstandig doen.

Stel de reparatie van metalen deuren voor de winter niet uit. Niet alleen dat tijdens de winterperiode sommige delen zelfs kunnen breken door mechanische krachten, maar zelfs bij lage temperaturen kunt u uw vingers bevriezen, vooral als het gaat om de straatdeur. En als het gaat om het repareren van een balkondeur, kan het resultaat hetzelfde zijn.

Aanpassing van plastic deuren begint met een inbussleutel. De inbussleutel wordt in het gat geplaatst dat zich op de scharnieren van het product bevindt, in het bovenste of in het centrale deel van de deur. In sommige constructies kan het worden bereikt na voorafgaande verwijdering van de plastic afdekking van de luifels.Aanpassing kan zowel horizontaal als verticaal zijn.

In de onderste en bovenste lussen bevinden zich twee regelopeningen. Het meest ontoegankelijke is het gat in de hoek van de onderste lussen. Als de scharnieren goed aansluiten op de deurpost, moet je veel zweten om het te bereiken.

Het is logisch om acties uit te voeren met lagere lussen wanneer de deur de drempel begint te raken. Wanneer de inbussleutel naar een van de zijden wordt gedraaid, vindt ofwel de lift of, omgekeerd, het naar beneden gaan van de deur plaats. Overigens zijn deze aanbevelingen ook geschikt in gevallen waar een zegel deuken heeft.

In gevallen waar de deur al slap is, is horizontale aanpassing voldoende. Meestal gebeurt dit onder de actie van de eigen zwaartekracht van het metaal. Alleen deze keer moet al het werk in het bovenste deel van het doek worden uitgevoerd.

U moet eerst de schroeven in de bovenste scharnieren losdraaien en het decoratieve plastic verwijderen, als dit in de structuur is voorzien. Dan kunt u de metalen component vinden met een schroef, die verantwoordelijk is voor de mogelijkheid om de deur naar links of rechts aan te passen.Wanneer u de zeshoek met de klok mee of tegen de klok in draait, vindt de beweging van het product plaats. Je kunt het uitlijnen met de millimeter.

Als u problemen ondervindt bij het uitlijnen van scheeftrekken, moet u de horizontale schroeven ontspannen en aanpassen. In dit geval is het gemakkelijker om de deurhoogte uit te lijnen en de verstreken tijd is niet langer dan tien minuten.

Veel mensen herinneren zich van het schoolcurriculum dat plastic bij hoge temperaturen uitzet. Trouwens, het heeft zeker invloed op de plastic deuren. In het bijzonder bevelen deskundigen aan om de klem in de zomer los te maken en in de winter niet te vergeten om hem te versterken. Dit draagt ​​bij aan het oplossen van problemen met de komst van concepten.

Gebruik een inbussleutel om een ​​speciaal mechanisme vast te draaien of, omgekeerd, een pen los te draaien. Wanneer je moet loskomen, moet je zelf de inkeping veranderen, andersom.

Als het ontwerp van de kunststof deur niet de mogelijkheid biedt om de as aan te passen met een zeshoek, dan kunt u de klem aanpassen met een tang of een sleutel. Met een parallelle penopstelling zal de klem zwak zijn.Maar als de loodrechte positie is ingesteld, is de werking van de klem sterk.

Om ervoor te zorgen dat de deur goed gesloten is, volstaat het om het mechanisme in te stellen. Uitgaande van het bovenstaande, kun je de scharnieren alleen maar vastdraaien met een inbussleutel en een paar minuten vrije tijd.

Breuk van de grendel, hendel of vergrendeling wordt meestal niet geëlimineerd. Het is gemakkelijker om een ​​nieuw mechanisme te kopen en een vervanging te maken. Meer informatie hierover vindt u in een speciaal gedeelte.

Over het aanpassen van de plastic deur met uw eigen handen, kunt u leren van deze video.

DIY-installatie schema

De aanwezigheid van een schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier is voldoende om het slot te vervangen. Als het nodig is om een ​​kunststof balkondeur te repareren, dan is in dergelijke constructies het slot meestal ingebed in de handgreep, het blijkt dat het vervangen van de handgreep de bediening van het slot tot gevolg heeft.

De pen wordt in verschillende stappen vervangen:

 • Verplaats het decoratieve plastic terug. Daaronder zijn verborgen schroeven die de handgreep aan het deurblad bevestigen.
 • Gebruik een schroevendraaier of een schroevendraaier om de schroeven los te draaien en de hendel te verwijderen.
 • We installeren een nieuw mechanisme, dat vooraf in de ijzerhandel is gekocht.
 • Het blijft alleen om de schroeven vast te draaien en het decoratieve plastic terug te brengen naar de oorspronkelijke positie.

Het slot vervangen

Anders is er een vervanging van het slot in de kunststof deur van de ingang. Het ding is dat het slot en het handvat in dergelijke producten afzonderlijk van elkaar werken. Maar hier is het genoeg om een ​​schroevendraaier te hebben.

Allereerst moet u erachter komen welk type slot is geïnstalleerd. Tot op heden worden twee opties op grote schaal gebruikt - met en zonder vergrendeling. Meestal wordt het slot met een grendel besteld in gevallen waarbij het nodig is om de deur in de gesloten positie te vergrendelen.

Er zijn twee soorten sloten: enkelvoudige vergrendeling en meervoudige vergrendeling. Enkelvoudige vergrendelingen hebben, in tegenstelling tot multisloten, slechts één vergrendelingspunt. Het resultaat is dat het deurblad niet strak op het oppervlak ligt. Multilobs hebben een veel betrouwbaardere bescherming, omdat ze aan drie zijden worden "doorboord" in het deurframe.

By the way, en grendel, afhankelijk van de methode van het openen van de deur zijn van verschillende soorten - hetzij falevye of roller. De falley wordt gebruikt bij het openen van de deur door op de hendel en de roller te drukken, wanneer de hendel in de open positie naar zichzelf toe reikt.

Maar terug naar de vervanging van het kasteel.Verwijder eerst de metalen plaat die het product beschermt tegen ongeautoriseerde interferentie. Als een specifiek onderdeel is mislukt, bijvoorbeeld de sluitcilinder, wordt het vervangen. Het vervangen van andere onderdelen is natuurlijk niet nodig. In geavanceerdere gevallen is een vergelijkbare procedure vereist, zoals bij het vervangen van de hierboven beschreven handgreep.

Zeldzaam mislukken loops. Hun constructie, gemaakt van metaallegeringen, is zo betrouwbaar dat deze tientallen jaren zonder reparatie werkt. Het kan alleen nodig zijn als het defecte product oorspronkelijk de fabriek heeft verlaten. Of, als het gewicht van het deurblad niet overeenkomt met de specificaties.

Het is absoluut onbelangrijk om het scharnier op een houten deur te vervangen of scharnieren op een plastic deur. De volgorde van acties kan alleen in details verschillen. In metaal is het eerst noodzakelijk om de decoratieve doppen te verwijderen. Ze spelen niet alleen een esthetische rol, maar beschermen het metaal ook tegen vocht.

En dan heb je nodig:

 • Klop het axiale mechanisme. Neem hiervoor een hamer of een hamer. Dit werk is zeer zorgvuldig gedaan, de deur moet op een kier staan.
 • Na het verschijnen van een klein metalen onderdeel, moet het worden afgevangen met een tang (of gebruik een tang) en trek het naar beneden.
 • Door de deur op zichzelf te kantelen en lichtjes omhoog te brengen (letterlijk tot de hoogte van de pen), verwijderen we het van de scharnieren.
 • We draaien de oude scharnieren los en gebruiken de instructies om de nieuwe op te hangen.

Het blijft alleen om de deur terug te brengen naar zijn gebruikelijke staat. Deze handeling is wenselijk om samen te spelen, onthoud dat de kunststof deur veel weegt.

Ongecompliceerd en het proces van het vervangen van overhead closers. Het oude mechanisme is verwijderd en de exacte kopie is geïnstalleerd. Eerst wordt de doos gemonteerd en daarna de hendel. Nadat de behuizing met de hendel is verbonden, is het mogelijk om de aanpassing van de sluiter te starten. De schroeven aan het einde van de behuizing losdraaien of juist aandraaien. Aldus worden de sluitsnelheid en de klem geregeld. Verdiepingen en verborgen deurdrangers worden tegenwoordig niet veel gebruikt, dus het heeft geen zin om er dieper op in te gaan.

Als u de plastic deurafdichting moet vervangen, is het handig om de oude met een platte schroevendraaier te verwijderen voordat u deze naar de ijzerhandel stuurt.De afdichting wordt op de lijm in de overeenkomstige groef gehouden, zodat er geen moeilijkheden zouden kunnen ontstaan.

Als u een monster bij de hand hebt, kunt u er zeker van zijn dat u de gewenste optie koopt. Het is alleen nodig om het oppervlak van overtollige lijm te verwijderen, over de hele lengte een nieuwe laag aan te brengen en de verzegeling te fixeren. Het mag echter niet doorbuigen en uitrekken.

Het deurblad verplaatsen

Het lijkt erop dat mensen geluk hadden, sommigen opdracht gaven tot de installatie van plastic deuren een paar jaar geleden, anderen werden gelukkige eigenaars van nieuwe vierkante meters, waar al deuren van metaalplastic waren geïnstalleerd. Maar jaren gaan voorbij, er is een verlangen om geen cosmetische, maar een grote revisie van een van de kamers te maken. En op dit moment is er een bewustzijn dat het niet overbodig zou zijn om de deur van de ene naar de andere kant te bewegen. Dit probleem betreft vaak de deur naar het balkon.

Deze procedure begint met het verwijderen van handgrepen en deurblad met scharnieren.

Deze procedure is eerder beschreven, dus we gaan onmiddellijk door naar de volgende punten:

 • We verwijderen de resterende fittingen van het deurblad, inclusief de gemonteerde onderste scharnieren.Gebruik hiervoor een schroevendraaier of een schroevendraaier. Er moeten speciale moeilijkheden ontstaan. Het belangrijkste is om te onthouden dat de verwijderde delen het beste kunnen worden uitgelegd, net zoals ze zijn geïnstalleerd. En het is vooral belangrijk om de plastic houders niet te breken, anders moeten ze worden gekocht.

Het is handig om te weten dat accessoires variëren afhankelijk van de fabrikant en dat elke fabrikant een andere serie heeft.

 • Bijna alle details zijn symmetrisch, hieruit volgt dat hun spiegel-permutatie mogelijk is. Naast de details, die de schaar op het frame wordt genoemd, moet deze worden gekocht. Het is geïnstalleerd aan de bovenkant van de deur. Het kan links of rechts zijn. Het doel is om plastic producten te kantelen.
 • Nadat alle accessoires zijn verwijderd, herordenen we deze op een spiegelachtige manier. Het belangrijkste is om de positie van de onderste lussen correct te markeren. Vergeet in dit geval de greep niet, die ook van plaats verandert.
 • Voor het boren van gaten voor het handvat is een multitool met een speciaal mondstuk nodig. Hiermee kunt u een net rechthoekig gat snijden zonder de rest van het deurblad te beschadigen.Het vervangen van multi-tool kan een gewone beitel zijn, maar de verwerking van plastic kost veel meer tijd.
 • Voor de juiste combinatie van fittingen moeten de stubs strikt in het midden worden geplaatst. Het bespaart zowel tijd als zenuwen. Gebruik de instructies en diagrammen van de fabrikant van fittingen.
 • De combinatie van een schaar op het frame met een schaar op de vleugel is mogelijk dankzij de geleiders die in de geleiders worden gestoken. Het tweede vergrendelmechanisme is een speciaal gat, dat op een plastic huls wordt gelegd.
 • Bij een zwenkvouwend deuropeningssysteem is er een mechanisme verantwoordelijk voor vergrendeling. Het veranderen van de positie van de tong, wordt het mogelijk om het te installeren wanneer de deur wordt gecompenseerd.
 • Wanneer het deurblad gereed is, moet u de accessoires op het deurframe verplaatsen. Waarnemen van de positie van onderdelen tot op de millimeter, anders werkt het niet.
 • De riem, die verantwoordelijk is voor het vasthouden van de deur bij het uitzwaaimechanisme, kan symmetrisch en asymmetrisch zijn. Symmetrische balk geschikt voor de rechter en voor de linker locatie. Bij het overzetten, moet u de details zorgvuldig bestuderen.
 • Uitlijning van de kunststof deur is mogelijk met een inbussleutel. Deze procedure wordt in de vorige paragrafen uitvoeriger besproken.
 • De gaten die zijn gevormd op de plaats van de eerdere locatie van de handgreep, kunnen worden gedecoreerd met een speciaal plastic inzetstuk dat de mof wordt genoemd.
 • En de gaten in de lussen moeten bedekt zijn met witte vloeibare nagels of vloeibaar plastic gieten.

Dit proces zal een bepaalde hoeveelheid tijd in beslag nemen. Het is het gemakkelijkst om de deur op te ruimen met het gebruikelijke openingssysteem, omdat veel van de details die zijn voorzien in het ontwerp van het deurblad met het draai-kiepsysteem, in dit geval ontbreken.

Spiegel die opweegt tegen het balkonblok

Hoewel mensen vrij zelden hun toevlucht nemen tot het wegen van het deurblad, maar er zijn nog steeds zulke voorbeelden te vinden. Naar analogie wordt de spiegelopstelling van het balkonblok herwerkt. Maar vergeet niet dat hiervoor toestemming nodig kan zijn, omdat het deel van de muur dat zich onder het raam bevindt moet worden gedemonteerd.

We verwijderen de kunststof deur- en raamconstructies scharnierend, met behulp van de eerder beschreven methode.Verwijder met behulp van een gewone schroevendraaier voorzichtig de hellingen, hoeken en het kozijn, die op het montageschuim worden gehouden.

Met toestemming in de hand verwijderen we een deel van de muur. De eenvoudigste manier om het metselwerk te verwijderen, met een gewapende betonnen plaat zal een beetje moeten sleutelen. Het resultaat moet een rechthoekige opening zijn.

Omdat het afgebroken deel van de muur klein is, is het raadzaam om stenen te gebruiken voor de constructie van een nieuw onderdeel. Nadat alle metingen van tevoren zijn uitgevoerd, verkrijgen we een absoluut gelijke symmetrische versie van het balkonblok. Impost - het plastic deel van het deurkozijn, herinnert de ontwerper eraan en wordt overgebracht naar twee accounts.

Het blijft alleen om de deur te overtreffen en het venster in te voegen. De procedure is al bekend. Daarna brengen we de hellingen en hoeken terug naar hun vroegere plaats en met behulp van een kit en een schone doek verdoezelen we de scheuren.

De beschreven transformaties kunnen iemand erg complex lijken. Ja, en er is zo'n behoefte niet voor iedereen. Maar om het deurblad uit te rusten met een kantel-en-draai openingsmechanisme, dat een groot aantal mensen wil.

Deurblad achteraf inbouwen

Het stookseizoen duurt het grootste deel van het jaar en het is niet meer dan normaal dat tijdens de lente-dooiperiode er een verlangen is om de kamer te luchten. Meestal laat het deurontwerp u alleen toe om het alleen wijd open te openen of de deur op een kier te laten staan. In dit geval komt de koude lucht gelijkmatig de kamer binnen, ook aan de onderkant. De situatie is anders wanneer de deur in het uitzwaai-systeem wordt geopend. Het opent alleen in het bovenste gedeelte en de koude lucht blijft in de bovenste lagen.

Om het ontwerp van de opening van metaalplastic te veranderen, is het noodzakelijk om de deur van de scharnieren te verwijderen. Na het onderzoeken van de bovenkant van de hardware of documenten op het product, kunt u naar de ijzerhandel gaan. Het is voldoende om de maat van de beslaggroef of de naam van de fitting zelf te weten. Consultants zonder problemen bieden de juiste optie.

Met behulp van een schroevendraaier verwijderen we de bovenste elementen van fittingen die we niet langer nodig hebben uit de deur. Begin met de bovenste lussen en het verlengsnoer.

Ga met het raamwerk om, ga naar het frame, waar je de middelste klem en de bovenste lus moet demonteren.In plaats van het oude scharnier is er een nieuwe speciaal bevestigd voor het kantel-en-draai openingssysteem.

Op de vleugel moet een gemiddelde constipatie en knobbeltje van de schaar worden aangebracht. U dient periodiek te verwijzen naar de diagrammen en instructies waarmee de fittingen worden meegeleverd. Zelfs experts kijken er vaak naar, er is niets verwerpelijks in dit: het mechanisme is tenslotte nogal gecompliceerd.

De volgende stap is het installeren van de schaar op het frame en de stuurman helemaal onderaan het deurframe. Afhankelijk van de hoogte van de kunststof deur, zijn extra bevestigingsstrips geïnstalleerd. Hiermee is de installatie van het systeem voltooid, alleen de aanpassing met een inbussleutel blijft bestaan.

Tot slot zou ik willen opmerken dat de plastic deur begint met een meting. Als de meter de juiste metingen heeft uitgevoerd en de fabriek geen huwelijk heeft gesloten en de installateurs hun werk kwalitatief hebben gedaan, dan zal het meer dan twaalf jaar trouw blijven. Natuurlijk, met een goede werking. Maar als ooit een onderdeel stuk gaat, zal het niet moeilijk zijn om het te vervangen of de slappe deur op te tillen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer