Hoe te kiezen voor gebeeldhouwde deuren?

Bij de ingang van het huis, evenals op de gevel, beoordelen gasten en passanten de eerlijkheid van de eigenaars, hun esthetische smaak. Een vrij mooie optie is het gebruik van deuren versierd met houtsnijwerk. Maar je moet ze zo zorgvuldig mogelijk kiezen en met veel nuances rekening houden om fouten te voorkomen.

Wat kan draad geven

De onpersoonlijkheid van metalen, plastic ontwerpen is niet genoeg voor veel mensen. Hoe mooi en harmonieus ze ook zijn, hoe goed ze ook in het interieur worden geweven, toch zal het gevoel blijven bestaan ​​dat er iets ontbreekt.

Houten deur ziet er veel beter en origineler uit; Volgens een aantal specialisten, zowel Russische als buitenlandse, is het in plaats van losse sieraden correct om het hele oppervlak van de ingangsgroep met een patroon te bedekken.Hier is het noodzakelijk om te waarschuwen: alleen een getrainde ontwerper of een specialist in kamerinrichting kan de juiste beslissing nemen.

In houten huizen en zelfs baden, moeten deuren versierd met houtsnijwerk worden geselecteerd in overeenstemming met de geest van het ensemble, zijn stilistiek. Het schijnbaar nietszeggende en vervaagde canvas dat letterlijk is herboren nadat ervaren beeldhouwers ermee hebben gewerkt.

Materiaalkeuze

De belangrijkste beslissing was genomen om een ​​gebeeldhouwde deur te zijn! Maar om het lang genoeg te kunnen bedienen, met zowel de hoofd- als decoratieve functies, is het nodig om te begrijpen hoe het moet zijn met het soort hout. Dit is net zo belangrijk bij het kopen / bestellen, en bij zelfproductie. Om een ​​structuur in te voeren, is het ultieme criterium kracht.

Maar als een houten deur bij de ingang van de stoomkamer moet worden geïnstalleerd, verdient het de voorkeur hardhout te gebruiken, dat minimaal vocht absorbeert en het overtollige water rustig overdraagt.

Linden en eiken, beuken, esp worden het vaakst gebruikt; ceder- en dennenbomen zijn er weinig, omdat ze te harsachtig zijn.

Let op het feit dat:

  • hoogte tot 160 centimeter is ideaal, en tot 1,7 m - alleen aanvaardbaar;

  • opening moet buiten plaatsvinden;

  • opties met externe bevestigingslussen en houten handvatten zijn de moeite waard, ze zijn veiliger en verminderen het risico op verbranding.

Wat betreft de deuren voor het huis, er zijn veel meer opties beschikbaar.

De duurste, behalve voor exotische soorten, eikenmassief; hij kan tientallen jaren dienen, maar het is moeilijk om ermee om te gaan. Omdat de betaling voor het eindproduct een aanzienlijk bedrag zal hebben. In termen van externe aantrekkelijkheid is beuk inferieur aan eiken, en volgens sommige deskundigen overtreft het dit volledig.

decoratie

Let op: met alle esthetiek van massief hout, kan het alleen worden gebruikt als de vochtigheid normaal of laag is; Ongepast zo'n oplossing voor de voordeur. Om het risico op interne vervorming te verminderen, moeten er in het binnengedeelte latten zijn.

Wanneer de decoratie voltooid is, zal het doek zeker worden bedekt met polyurethaan vernis, dat niet alleen het uiterlijk van schimmelkolonies blokkeert, maar ook bijdraagt ​​aan de externe aantrekkelijkheid.

Binnendeuren kunnen worden ingericht met gebeeldhouwde platbands; in de meeste gevallen is het bovenste bord erin geverfd met een patroon dat visueel domineert over andere ornamenten.In de richting van de zijelementen van het perceel bevinden zich uitsteeksels die willekeurig met elkaar verweven zijn. Wijdverspreid houtsnijwerk gebaseerd op de XIX eeuw, zijn niet zo zeldzaam en scènes geïnspireerd door de Renaissance.

Maar in feite is de keuze van ontwerpopties groot genoeg, iedereen kan de ideale stijl voor zichzelf kiezen.

In een typisch stadsappartement en zelfs in een oriëntaalse interieur, gesneden details zien er niet slecht uit, je moet er gewoon goed over nadenken en nadenken. Naast uiterlijke schoonheid verbeteren deze elementen de geluidsisolatie, waardoor wordt voorkomen dat stof en vuil van binnen binnendringen. Het alternatief is het gebruik van deurbekledingen, meestal de grootste in het midden van het canvas. Niet minder elegant en de deuren waarop de hoekplaten zijn gemonteerd.

Belangrijk: denk aan de compatibiliteit van het decor, niet alleen met andere details van het interieur, maar ook met het uiterlijk van andere deuren, ze moeten in dezelfde stijl zijn gemaakt.

Verschillende stijlen

Alleen een goed voorbereide carver met alle benodigde apparatuur kan prachtige toegangsdeuren creëren. Ongeacht of de decoratie klassiek of avant-garde is, de draad zal het gecreëerde externe effect aanzienlijk vergroten.

Deskundigen identificeren dergelijke decoratietechnieken als:

  • een vlak reliëf (de figuur heeft alleen een enigszins omlijnd silhouet, dat in hetzelfde vlak ligt als de basis);

  • contour (de lijnen zijn diep, ze gaan langs het oppervlak, het ornament ziet eruit als gegraveerd);

  • geometrisch (patroon ingebed op een glad oppervlak);

  • reliëf (verdeeld in bas-reliëf en hoogreliëf);

  • ingelast (het wordt vrij zelden gebruikt en wordt alleen gebruikt om een ​​deel van de compositie te verkrijgen).

Wat u nog meer moet weten over de keuze van gebeeldhouwde deuren

Eiken deuren (evenals anderen behorende tot de elite-categorie) worden op een zodanige manier behandeld dat er geen lege ruimtes of knopen overblijven, zodat het vochtgehalte van het hout binnen bepaalde grenzen ligt en nieuwe vochtgedeelten, temperatuurdalingen geen invloed hebben op de eigenschappen van de constructie. Optimaal voor zowel financiële als praktische redenen is het gebruik van een gesplitste array.

Extra decoraties kunnen zeer geavanceerd zijn - er zijn ook gemaakt voor vintage versies van de handgreep (lus) en het invoegen van glas in lood, gesmede blokken.

Gesneden schermen in een stationaire versie moeten zijn uitgerust met betrouwbare bevestigingsmechanismen, de normatieve gebruiksperiode is gelijk aan de levensduur van het hele huis.Schuifverdeling is erg esthetisch en vouwen ("accordeon") is nuttig wanneer er weinig ruimte is. Maar zwenkconstructies zijn absoluut niet geschikt voor een kleine kamer. Het is onwenselijk om een ​​slingerdeur te bestellen met een blind blad, deze zal te massief zijn.

Wat betreft de snijders voor de deuren aan de boom, voor hun vervaardiging van toepassing gereedschapsstaal (hetzij gestempeld of met hoge snelheid). Het is belangrijk dat sommige gereedschappen worden gebruikt in gereedschapsmachines voor grootschalige productie en zeer verschillend - in handmatige freesmachines. De voorbewerkingsmolen heeft een tandwielsnijkant, met zijn hulp is het hout voorbehandeld. De afwerking gebeurt met een afwerkingsgereedschap, waarbij het werkende deel volledig glad is.

De volgende video gaat over het maken van een draad op de deur voor een bad op een CNC-machine.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer