Deurbekleding opties

Om ervoor te zorgen dat de deur van uw huis een toonbare en esthetische uitstraling heeft, moet u nadenken over een dergelijk element als stoffering. Bekleding is niet alleen een onderdeel van het ontwerp van de deur, het is - het gezicht van uw huis of appartement. De winkels en salons bieden een groot aantal opties voor het afwerken van het deuroppervlak, en het is belangrijk om niet te verdwalen in deze variëteit.

Om vol vertrouwen de ideale optie te kiezen, moet u vertrouwd raken met alle fijne kneepjes van het proces, de kenmerken van de installatie en het bereik.

voordelen

Sommigen kopen een deur gemaakt van stevig materiaal en rusten deze niet uit met plating. Maar anderen zijn van mening dat het opleggen van een extra paneel op het productframe een noodzaak is, vanwege het feit dat opvulling heeft veel voordelen.

 • Het bekledingmateriaal op het deurapparaat creëert een beschermende laag die het product beschermt tegen externe invloeden.Niet alle materialen zijn bestand tegen natuurrampen, temperatuur- en vochtigheidsveranderingen.

Daarom zijn de deuren voorzien van een bekleding die alle nadelige factoren van buitenaf kan afweren of de impact ervan kan opvangen, zodat de levensduur van het hoofdframe langer is.

 • Vaak worden de deuren onderworpen aan mechanische spanning - impact, contact met snij-objecten en andere elementen die het esthetische uiterlijk van het oppervlak kunnen bederven. De trim in dergelijke gevallen neemt de hit.
 • Het is veel eenvoudiger om het paneel te vervangen in geval van ernstige schade dan om de deur opnieuw te kopen.
 • De trim geeft u de mogelijkheid om uitgaven voor de aankoop van een nieuwe deur te vermijden, als u besluit de kleur en stijl van het interieur te wijzigen. De coating zal het uiterlijk van de deur geschikt maken voor een nieuw kamerontwerp zonder extra financiële kosten.
 • Vast materiaal ziet er niet altijd toonbaar uit. Als houten en metalen deuren in eerste instantie echt solide en solide lijken, wordt hun oppervlak blootgesteld aan tijd en andere factoren - het dimt, roest, verliest zijn mooie uiterlijk.Bekleding is veel gemakkelijker bestand tegen de gevolgen van tijd, parasieten komen er niet in, oxidatie en andere chemische processen komen niet voor.
 • Bekleding is veel gemakkelijker te onderhouden dan vast materiaal. Massief hout of metaal moet worden behandeld met speciale dure oplossingen om vuil te verwijderen en een beschermende laag te creëren. Kunststofpanelen vereisen geen dergelijke zorgvuldige verzorging. Soms kan het vuil van hun oppervlak gemakkelijk worden verwijderd met een normale vochtige doek en in sommige gevallen heeft de huid het vermogen om vuil te weren.
 • Een belangrijk voordeel van plating is een zeer rijke selectie van kleuren en texturen van producten. Onder de panelen vindt u modellen voor absoluut elke stijl. In het geval dat uw voorkeuren regelmatig veranderen, kunt u een universeel ontwerp kiezen dat op verschillende ontwerpopties past.
 • Bekleding verhoogt de geluidsisolatie en isolatie van de kamer. Een extra laag maakt de deur meer verzegeld, bespaart tegen tocht. Je hoort ook minder lawaai van de ingang of de straat en geuren komen niet binnen in het territorium van je huis door een dichte deurstructuur.
 • Bekleding is een trouwe assistent om een ​​exclusief model van de deur te creëren. Sommige gesofisticeerde gebruikers willen dat hun deur er niet alleen esthetisch, maar ook heel origineel uitziet. Daarom bestellen ze de bekleding van individuele ontwerpontwikkelingen en creëren ze daardoor een uniek product.

types

Een grote verscheidenheid aan soorten deurbekleding kan worden onderverdeeld in twee grote groepen:

Stevige bekleding

Het is een paneel van vaste materialen die niet worden vervormd als ze worden ingedrukt en een plat oppervlak hebben. Dit type is duurzaam en bestand tegen mechanische belasting. Dergelijke panelen worden gebruikt voor zowel interne als externe delen van de deur.

Vaste texturen imiteren in veel gevallen natuurlijke materialen perfect. Ze zien er vrij solide en degelijk uit. Vaak in harde coatings gebruikt milieuvriendelijk en veilig materiaal.

Om een ​​solide product langer mee te laten gaan, wordt het paneel behandeld met een speciale samenstelling, vooral als het zich vanaf de straat of de ingang bevindt. Vaste materialen worden op het deurframe bevestigd met schroeven, die zich aan de randen van het product bevinden, of een speciale lijm.De doppen van de schroeven na het bevestigen worden gemaskeerd met behulp van speciale hoeken.

Afhankelijk van de structuur zijn er verschillende soorten harde bekleding:

 • De poreuze coating heeft een tamelijk elastische structuur met een lage geluidgeleiding en thermische geleidbaarheid.
 • Gladde coating is meer bestand tegen vervorming, in de meeste gevallen bootst het natuurlijke materialen na.
 • Het gestructureerde model is gemaakt als een analoog van lederen producten. Het heeft een reliëfeigenschap van slang- en krokodillenhuid, die er erg duur en luxueus uitzien.

gestoffeerd

Zachte bekleding is compleet anders dan aanraken. Het wordt vervormd als het wordt ingedrukt, maar neemt dan, vanwege zijn elasticiteit, zijn oorspronkelijke vorm aan. Zo'n coating zorgt voor meer comfort in de kamer, het maakt de sfeer huiselijk, maar tegelijkertijd solide en nobel.

Het bevestigen van het product gebeurt ook met schroeven en lijm, maar vaak worden er decoratieve nagels gebruikt, die aan de randen van de deur worden gelegd of zelfs op het oppervlak een soort patroon vormen. Grote steunen zorgen ook voor een merkwaardig reliëf op een zacht product, dat extra comfort aan de kamer geeft.

Er is een verschil in de keuze van de bekleding voor metaal en voor houten deuren. Elke basis impliceert de aanwezigheid van bepaalde nuances in de selectie en montage.

Bekleding voor houten producten

Om een ​​houten deur te bekleden, is het belangrijk om een ​​dergelijke nuance niet te vergeten, zoals het verwijderen van het slot, het scharnier en het kijkgat. Als er een oud stoffeermateriaal op de deur zit, moet dit volledig en alle sporen van de bevestiging ervan worden verwijderd.

De materiaalkeuze kan verschillen.

solide

De volgende worden gebruikt als stevige panelen.

Laminaatvloer

Laminaat is een materiaal dat uit drie lagen bestaat: een stabiliserende laag van karton met waterafstotende elementen, basissen van samengeperste vezelplaat en textuurpapier, dat een ander ontwerp heeft en natuurlijke materialen imiteert. Dergelijke platen vervagen niet in de zon en worden niet beïnvloed door externe omstandigheden, ze zijn eenvoudig te installeren. De dekking kan tegen een zeer betaalbare prijs worden gekocht.

MDF

Een speciaal type spaanplaat is MDF-materiaal. Het is duurzaam, sterk en heeft een zeer esthetische uitstraling. Dergelijke panelen zijn niet alleen geschikt voor toegangsdeuren, maar ook voor binnendeuren.

Er zijn verschillende soorten bekleding van vergelijkbare vezels:

 • Fineer afwerking. Het is ontworpen voor een lange levensduur. De belangrijkste grondstof voor dergelijke platen is eiken, essen, berken, beuken. Mahonie is een duurder alternatief.
 • MDF Painted Type - Een meer betaalbare optie, maar deze wordt niet gebruikt voor het afdekken van het buitendeel van de deur vanwege de lage sterkte. Deze producten zijn perfect voor binnenbekleding.
 • Voor degenen die de voorkeur geven aan stevige en duurzame texturen, geschikt gelamineerd type MDF. Het is meerlagig, heeft een hoge sterkte en prachtige decor, die is gemaakt met behulp van PVC-film.

MDF met al zijn kracht is niet geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. De reactie op het water van hem is vergelijkbaar met de reactie van producten uit massief hout. Het materiaal wordt ook blootgesteld aan de klauwen van huisdieren, dus koop het niet voor het huis, waar katten of honden zijn.

spaanplaat

Vezelplaat heeft een aanzienlijk voordeel in termen van prijs. Maar in bijna elke ruimte is er een hoog risico op beschadiging van dit materiaal. Vezelplaat is niet bestand tegen mechanische schade en vocht.

zacht

Er zijn ook zachte materialen voor het portierbekledingspaneel.

 • imitatieleer erg populair bij deurontwerpen.Deze optie impliceert een dermantinelaag in combinatie met een isolatielaag. Gebruik bij het slepen van deuren kozhzamy schroeven om het materiaal op het canvas te bevestigen. Soms wordt een patroon op het deuroppervlak gemaakt met behulp van speciale spijkers, die nodig zijn om een ​​reliëf van een bepaalde vorm te creëren.
 • Beproefde isolatieoptie - schuimrubber. Het voordeel van dit materiaal is de goedkope prijs. Het kan een basis worden voor het creëren van een volumetrisch reliëf op de deur, maar schuimrubber heeft geen invloed op de geluidsisolatie.
 • Voor degenen die het appartement niet alleen warm willen houden, maar ook willen beschermen tegen externe geluiden, zal een modern analoog van schuimrubber voldoen - penofolmet een folieoppervlak.

Dit materiaal is erg handig om aan te passen aan de grootte van het deurblad, omdat het wordt verkocht in de vorm van vlakke platen of rollen.

 • Verscheidenheid dermantina - kozhvinil. Het lijkt qua uiterlijk meer op natuurlijk leer, heeft een elastische structuur en een nobele uitstraling.

Typisch, dit materiaal is duurder dan de gebruikelijke dermantina, maar bij het kopen moet rekening worden gehouden met het feit dat leer niet zo bestand is tegen UV-stralen.

 • Gerecycled leer voor stoffering is een luxeartikel. De samenstelling van dit materiaal omvat gebroken natuurlijk leer en polymere verbindingen, zodat het materiaal lijkt op latex. Het uiterlijk van de coating is zeer presentabel, het wordt vaak aangevuld met decor in de vorm van reliëf of ongebruikelijke reliëfstructuur.
 • Het beste leermateriaal voor het bekleden van het buitendeel van de deur zal zijn ekokozha. Het is een samenstelling van polyurethaan en kunstleer. Omdat het bestand is tegen bijna alle invloeden, inclusief vorst, zal een dergelijke coating uw deur op betrouwbare wijze beschermen en extra comfort bieden.

Om het aanbrengen van de deur gemakkelijker te maken, is het raadzaam om een ​​speciale set voor deze procedure aan te schaffen.

De kit bevat de volgende componenten:

 • schuimrubber;
 • Color Options;
 • afdichten van rubberen delen ter bescherming tegen tocht;
 • nagels om het deuroppervlak te versieren;

Een andere manier om de deur te isoleren, is bekleding met vilt. Een laag vilt is niet alleen in staat om warmte in huis vast te houden, maar ook om u te beschermen tegen tocht die door de gaten in het kozijn gaat.

Sommige zijn niet bang voor mechanische effecten op het deuroppervlak en leveren het product met stoffen inzetstukken. Maar in dit geval is er nog steeds de mogelijkheid van het vormen van trekjes en beschadiging door scherpe voorwerpen. Voor degenen die zorgvuldig de deuropening willen beschermen tegen schade, zal een zwarte zijden hoes het doen. Het is anti-vandaal, bestand tegen verschillende effecten en heeft tegelijkertijd een zeer aantrekkelijk ontwerp.

Gebruik voor de kapitaalbescherming van het deuroppervlak tegen de gevolgen van verschillende externe factoren, waaronder vuur, een thermische film. Het is bevestigd met een speciale lijm alleen op een perfect vlak oppervlak van de deur.

Hoe je de bekleding van houten deuren maakt, zie de volgende video.

Hoe kan ik metalen modellen omhullen?

Er wordt niet minder variëteit aan materialen aangeboden voor het afwerken van deurstructuren van metaal.

Dit materiaal is duurzamer dan hout, maar voor het bevestigen van de panelen is het vaak nodig om extra tijd te besteden aan het bevestigen van speciale staven voor zelftappende schroeven. Anders wordt de huid bevestigd op een speciale lijm, maar deze methode van voering is minder betrouwbaar.

gipsplaten

Een van de materialen voor het afwerken van de deuren is gipsplaten. Het dient om niet het deuroppervlak zelf af te dichten, maar de hellingen.

Dit materiaal heeft een hoge sterkte en is vrij gemakkelijk te gebruiken. Hij heeft geen serieuze verzorging nodig en kan u al heel lang van dienst zijn.

Het uiterlijk van de deuropening met gipsplaat ziet er beknopt en netjes uit, wat overeenkomt met vrijwel elke stilistische richting. Het minpunt van het materiaal is de instabiliteit ervan tegen vocht, maar er zijn dergelijke soorten gipspleisterplaten met verhoogde vochtbestendigheid.

Multiplex van schepen

De voordeur wordt vaak ommanteld met materialen zoals multiplex verschepen. Vergelijkbare grondstoffen worden gebruikt aan de buitenkant van het product. Multiplex van schepen lijkt qua uiterlijk op hout, het oppervlak is behandeld met een speciale vorstbestendige vernis en beits. Een echt hoogwaardig triplex heeft meestal een tweezijdige slijp-, fineerafwerking en lijmbasis die bestand is tegen hoge temperaturen en vocht.

hardboard

Binnen kun je de deur inkorten hardboarddat is een dunne vezelplaat. Een dergelijk materiaal heeft een vrij dichte structuur, een van de zijkanten is meestal decoratief gericht. Een groot voordeel van hardboard is de mogelijkheid om eenvoudig panelen van de gewenste grootte, gemak van decoratie en installatie te knippen. Deze grondstof heeft meestal een democratische prijs.

Orgalite-constructies vervullen de functie van tijdelijke deuren, maar ze kunnen worden geïnstalleerd aan de kant die de straat of de trap in gaat, omdat het materiaal niet bang is voor straatomstandigheden.

Kunstleder

In metalen structuren, zoals in hout, is van toepassing kunstleer voor het afwerken van de binnenkant van de deur. Maar bij het stofferen van metalen producten is het niet nodig om de rol langs de randen te laten. Een speciale tape wordt gebruikt om de openingen te maskeren, waardoor, samen met schuimrubber of penofol, een extra isolatie van de kamer wordt gevormd.

Varianten van patronen en patronen

Om ervoor te zorgen dat de deurbekleding niet saai en onbelangrijk blijft, worden er speciale reliëfs en tekeningen op gemaakt.

Bij het versieren van kunstleder worden decoratieve spijkers gebruikt waarmee de volgende ontwerpen op het huidoppervlak kunnen worden gemaakt:

 • Rechthoeken worden gemaakt met kleine nagels.In een dergelijk patroon zijn de rechthoekige verbindingen opzettelijk onderstreept;
 • met diamant afgewerkte dermantin is de meest populaire ontwerpoptie. Ze kunnen over het hele oppervlak dezelfde grootte hebben en kunnen van verschillende grootte zijn. Vaak zie je in het bovenste en onderste deel kleine diamanten, terwijl ze in het centrale deel elkaar kruisen met grote;
 • soms wordt een foto gemaakt zonder ondersteuning op de geometrie. Het proces vindt plaats door een silhouet van de nagels te maken. Ze bevinden zich zowel in directe als in een zig-zag volgorde;
 • soms is het reliëf alleen gericht op het centrale deel van het deurproduct, terwijl de rest van het gebied soepel blijft. Anders worden de spijkers in stroken geplaatst en vindt afwisseling van reliëf en vloeiende secties plaats.

De volgende soorten patronen zijn kenmerkend voor een hard stofferingmateriaal:

 • rechthoekige elementen - de basis decoratieve details van de harde kaft. Ze kunnen niet alleen een onafhankelijke opluchting zijn, maar ook extra patronen bevatten. Dergelijke patronen kunnen zowel in de afmeting van het gehele deurpaneel als op een lager deel van het product worden gevonden;
 • een boogvormig silhouet wordt vaak op de bovenkant van de deur gemaakt.Het kan een solide element zijn en kan in gelijke delen worden verdeeld;
 • soms is het reliëf van een deur een vorm van een rechthoek. Zo'n asymmetrisch ontwerp ziet er erg creatief uit.

Deuren kunnen worden besteld op basis van individuele schetsen, waaronder tekeningen van specifieke silhouetten, voornamelijk de contouren van bloemen en bomen zijn populair.

Reinigingsregels

Om de deur langer te laten staan ​​en altijd een toonbaar uiterlijk te hebben, is het noodzakelijk om er goed voor te zorgen.

De belangrijkste factor bij de selectie van producten voor reiniging en onderhoud is het materiaal dat de deurpanelen afsnijdt.

 • Natuurlijk hout kan worden gereinigd met talkpoeder, rauwe aardappelhelften of een mengsel van witte klei en azijn. Alle producten kunnen lichte strepen achterlaten, dus u moet een flanellen lap gebruiken voor extra polijsten van het oppervlak.
 • Voor MDF- en spaanplaatoppervlakken worden verschillende reinigingsmiddelen gebruikt, afhankelijk van de aard van de verontreiniging. Moeilijk verwijderde vlekken, zoals verf, worden het meest geschikt afgewassen met een oplosmiddel.U kunt zelfstandig een minder giftig middel bereiden door citroenzuur te mengen met azijn of bicarbonaat in water op te lossen.

Opdat er op een oppervlak geen vlekken zouden zijn en ook als het deurdoek een lichte kleur heeft, is het mogelijk om middelen te gebruiken voor het wassen van waren.

 • PVC wordt gereinigd met een speciaal mengsel van vloeibare zeep en afwasmiddel.
 • Azijnzuur 9% is geschikt voor het geverfde oppervlak, waarna het oppervlak met een vochtige doek moet worden afgeveegd.
 • Het gelamineerde oppervlak wordt gereinigd met een alcoholoplossing, aceton of citroenzuur met azijn.
 • Producten gemaakt van kunstleer zijn niet bestand tegen de effecten van bijtende stoffen. Het is daarom het beste om ze te reinigen met speciale middelen die een zachte samenstelling hebben, maar effectief omgaan met vervuiling.

Voor golfdeuren mogen geen oplossingen worden gebruikt met een hoog gehalte aan zuren en chemicaliën. Het is veel gemakkelijker om besmetting met gewone zeep te verwijderen en polijst het product vervolgens met een droge doek.

Mooie ideeën voor een appartement of huis

Om uw deuropening er oorspronkelijk mooi uit te laten zien, kunt u opties uit een aantal ontwerpideeën lenen.

 • De vintage sfeer zal een deur creëren met een vyshkurennoy paneel.Het kan worden versierd met stoffen inzetstukken, strepen in dezelfde stijl en andere decoratieve elementen.
 • Om de kamer bohemien te maken, kun je de monochrome deurbekleding versieren met exclusieve decoratieve klinknagels in de vorm van parels en kralen. Ze zien er elegant uit, vooral als ze de originele tekening vormen. Het belangrijkste kenmerk is de aanwezigheid van contrast tussen de klinknagels en het deurpaneel.
 • Tijdens feestelijke periodes kunt u de deur versieren met symbolische attributen - kransen van maretak, linten, strikken, bloemen. Maar deze optie zou geschikter zijn om in privéwoningen te kijken dan in gewone appartementen.
 • Een mand met bloemen kan worden gebruikt als een permanent pakkend element voor de deurgevel. Vooral goed, deze techniek kijkt op houten texturen. Een plat mandje wordt bevestigd met lijm of schroeven aan het bovenste gedeelte van de deur, er worden bloemen in geplaatst, wat een aangename indruk maakt op iedereen die naar het appartement komt.
 • Om het etnische motief in het ontwerp van de kamer te benadrukken, wordt de deurafdekking geleverd met verschillende inzetstukken van stof en natuurlijke materialen.Fancy matten of weven versieren vaak de deuropening in combinatie met groen.
 • Schilderen van de deurstroken in wit op het principe van contrast met de hoofdkleur van de panelen zal een zeer originele oplossing voor uw huis zijn.
 • Het element van het interieur van de deur kan van gekleurd glas zijn. Vaak worden er gekleurde figuren, patronen en ornamenten van gemaakt.
 • Om een ​​element uit de oudheid aan de deur toe te voegen, is deze voorzien van stucwerk. Meestal is dit decor van toepassing op een perfect vlak oppervlak.
 • De Scandinavische stijl kenmerkt zich door de deur te plaatsen met metalen delen. Ze zien er geweldig uit, zelfs op panelen van hout en geven stevigheid aan de hele deuropening.
 • Voor barok en rococo haraterna snijwerk op de deuren van licht hout. Details van de panelen kunnen worden geverfd in gouden of bronzen tinten om een ​​element van opzichtige luxe te creëren.
 • Soms wordt het binnenoppervlak van de deur gemaakt met behulp van exclusieve of thematische afbeeldingen. Voor een gang in Japanse stijl kunnen bijvoorbeeld gekleurde deurpanelen met tekens of symbolen van de Japanse cultuur worden gebruikt.

Wat u ook kiest voor de deur voor uw huis, vergeet niet dat stoffering naast een goede aanschaf altijd een goede aanvulling is. Competent gekozen ontwerp, materiaal en inrichting maken het oppervlak van uw deur luxueus. Een ideaal passende bekleding zal u en uw gasten langdurig behagen, daarom moet de keuze serieus en grondig worden genomen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer