Vloerstop voor de deur: wat is nodig en welke moet je kiezen?

 Vloerstop voor de deur: wat is nodig en welke moet je kiezen?

Als er een deur, interlokaal of ingang is, moet er een limiter voor zijn. Dit element is helemaal niet zo nutteloos, integendeel, het vervult een belangrijke functie. Limiters voor deuren moeten kunnen kiezen, dus u moet hun typen en variaties begrijpen.

Waarom heb ik een stop nodig?

Een muurstopper, een vloerstopper voor een deur of een ander mechanisme om de beweging te beperken, voorkomt dat de deurklink tegen een muur of meubels in de buurt slaat. Zonder een stop van een dergelijke impact na een korte tijd kan deuken, slijtage of afgestoken lijken. Deurblad heeft ook moeite met dergelijke uitbuiting.Krassen en andere beschadigingen verschijnen op de handgrepen, de scharnieren worden snel nutteloos en de deur zelf begint te bengelen.

Al deze problemen worden opgelost door de aankoop en installatie van een stop voor de deur: ingang of interieur. De muur en het oppervlak van het meubilair zijn goed beschermd bij het openen van deuren. Blow neemt de stop aan, wat de hoek van het openen van deuren beperkt. Het is gemaakt van duurzaam materiaal, dat is ontworpen voor hoge belastingen.

Deurblad in contact met dempingsmateriaal, waardoor het materiaal zelfs bij intensief gebruik niet verslijt. U kunt kiezen en volledig magnetische stoppers die de deur zachtjes zullen brengen, behalve een slag.

species

Net zoals deuren verschillen in hun kenmerken en functies, zijn er voor veel verschillende soorten kleppen beschikbaar. Eerst moet je de gebruikte terminologie begrijpen. Met deze informatie zal het veel gemakkelijker zijn om een ​​keuze te maken:

 • de stop begrenst de openingshoek van het deurblad, sommige modellen kunnen het in deze positie fixeren;

 • de bobbel stopt de deur van het raken van het object / de structuur, die zich op de weg van zijn opening bevindt;

 • de stop maakt het mogelijk een ontwerp in de voor de gebruiker noodzakelijke positie te fixeren;

 • voering voorkomt willekeurig dichtslaan;

 • de grendel wordt gebruikt om de deur gesloten te vergrendelen, dit kan verwijzen naar sloten of stops;

 • De closer is niet alleen verantwoordelijk voor het soepel sluiten van de structuur, maar beperkt ook de hoek.

Deurstopper is verkrijgbaar in een groot assortiment. Je kunt niet gaan voor zijn aankoop zonder voorbereiding. Eerst moet je elke variëteit zorgvuldig bestuderen en voor jezelf een aantal van de meest aanvaardbare opties kiezen. In dit geval zal de keuze niet moeilijk zijn.

Wandelementen interfereren niet met beweging rond het huis, zijn handig voor gezinnen met kleine kinderen, zijn universeel, zijn verkrijgbaar in een groot assortiment. Ze zijn vooral relevant in gevallen waarin de vloer niet de installatie van een limiter toestaat. Verkrijgbaar in verschillende varianten:

 • bestanden;

 • magnetische clips;
 • het handvatkussen is een zelfklevende houder die installatie zonder enig hulpmiddel toestaat;

 • klemmen voor de positie van de deuren bestaan ​​uit een stop en een haak.

Vloerconstructies kunnen stationair en mobiel zijn.Sommige modellen houden de deur vast, terwijl anderen de mate van opening kunnen regelen. Magnetische vergrendelingselementen zijn wijdverbreid. Dergelijke stoppen vanwege hun miniatuur en compactheid worden vaak een oorzaak van een kick op hen. Daarom is hun installatie aanvaardbaar op plaatsen die voor de ogen en de voeten zijn verborgen.

Deurstoppers kunnen op het canvas worden geïnstalleerd zonder te boren, waardoor de integriteit behouden blijft. Er worden steeds meer modellen gekozen die eenvoudig op de rand van de deur worden gezet. Ze zijn gemaakt van antislipmateriaal. Betrouwbare limiters worden gepresenteerd in een breed scala aan modellen:

 • riemstop is de gemakkelijkste optie;

 • de vouwbegrenzer is geschikt voor een toegangsdeur;

 • intrekbare stop;
 • glijdend ontwerp;
 • zachte voering.

Deurstoppers zijn verdeeld volgens het werkingsprincipe. Deze eigenschap ligt ten grondslag aan de volgende classificatie.

 • Magnetische begrenzers zijn verkrijgbaar in een groot assortiment, verschillen in het principe van plaatsing en installatiekenmerken. Meestal bestaan ​​uit twee elementen - een is gemonteerd op de deur, en de tweede bevindt zich op de muur of vloer.Dergelijke ontwerpen zijn geschikt voor lichte binnendeuren, omdat het ingangsweefsel te zwaar is voor een magneet.

 • Mechanisch worden geselecteerd voor kantoorruimte. In huizen en appartementen komen ze bijna nooit voor. Dergelijke begrenzers worden gepresenteerd in de vorm van een vouwstructuur met een "geitenpoot", remblok of slip. Er zijn veel opties, er is genoeg om uit te kiezen. Sommige modellen zijn ontworpen om de deur alleen in de open positie te houden, terwijl andere opties kunnen voorkomen dat het mes dichtslaat. Geen van de gepresenteerde modellen is waardevol voor het interieur, daarom zijn ze bedoeld voor kantoorruimte.

Volgens het principe van installatie klemmen zijn de volgende.

 • Stationair bevestigd op een vaste plaats. In feite kunnen ze worden herschikt, maar het is beter om een ​​permanente locatie te kiezen.

 • Opnieuw geïnstalleerd, mobiel of instelbaar - een veel voorkomende groep mechanismen. Onder deze variëteit vallen de twee meest populaire variëteiten. De wigklem is gebaseerd op de principes van de bediening van het ratelmechanisme. De wig wordt verplaatst door geleiders, zodat de gebruiker de hoek van de deuropening kan aanpassen.De hendelaanslagen zijn comfortabel en betrouwbaar. De openingshoek van het deurblad wordt aangepast door de armen van de hendel naar de gewenste hoek te vouwen.

Een aparte groep zijn anti-vandalistische beperkers. Naast hun primaire functie zijn ze ook verantwoordelijk voor de huisveiligheid. In het geval van illegale binnenkomst, zenden dergelijke mechanismen een geluidssignaal uit of sturen een impuls naar de telefoon van de eigenaar of de afstandsbediening.

Welke moet je kiezen?

Met de soort uitgezocht, maar toch waren er vragen over de keuze van de deurbegrenzer. De selectie moet op de volgende regels zijn gebaseerd.

 1. In het geval van glas- en kunststofstructuren, evenals binnenpartities, is het beter om goed naar de magnetische sluitingen te kijken. We zullen moeten sleutelen aan de installatie, maar het is het waard. In deze limiter zul je niet teleurgesteld zijn.

 2. Elke parameter van de stop is belangrijk. Het is noodzakelijk om elk voordeel af te wegen en aandacht te besteden aan de nadelen die inherent zijn aan een bepaalde soort.

 3. De ideale limiter combineert veiligheid, efficiëntie en esthetische schoonheid. Deze drie parameters vormen de basis van de selectie.

 4. Het ontwerp, dat in de volksmond de "geitenpoot" wordt genoemd, hoewel het er onopvallend uitziet, maar ideaal is om te gaan met de massieve ingang en zware deur.

Er wordt speciale aandacht besteed aan het materiaal waarvan de deur stopt. De volgende regels zijn hier van toepassing.

 1. De materiaalkeuze hangt af van de frequentie en intensiteit van de werking van de deur. In de kinderkamer kunt u bijvoorbeeld een plastic model, siliconen of polyurethaan in de vorm van speelgoed meenemen. De deur in de woonkamer heeft een meer betrouwbare, duurzame en duurzame stop nodig, omdat deze vaak wordt gebruikt.

 2. Het ruimte-oppervlak dat is voorzien voor het monteren van de stop bepaalt rechtstreeks de keuze van het toekomstige mechanisme. Wanneer een klein gebied een compacte staal- of messingconstructie nodig heeft.

 3. Voor een zware deur gemaakt van een array, moet u de juiste limiters selecteren. Het kan allemaal een stalen constructie zijn. Modellen met metalen of aluminium behuizing zijn toegestaan. Maar toch zal de eerste optie meer succesvol zijn.

 4. Voor een badkamer is het de moeite waard om naar een magnetisch model met een plastic behuizing te kijken, in dit geval zijn de extra kosten niet gerechtvaardigd.

Voorbeelden van ontwerpopties

Welke vormen nemen geen deurstoppers: klassiek, vintage, strikt en beknopt, komisch en kinderen. Er is echt een keuze om uit te kiezen.

 • Een van de gemakkelijkste begrenzers, die er zeer stijlvol en zo eenvoudig mogelijk uitziet. Apparaten van dit type worden op de muur gelijmd, ze interfereren niet, ze hoeven niet de vloer of de deur te boren. Over zo'n begrenzer zal je voet niet raken. Kortom, een zeer waardige optie.

 • Deze lichte optie is geweldig voor de kinderkamer. Het beveiligingssysteem heeft een draaibaar ontwerp waarmee u de stop niet kunt verwijderen, zelfs wanneer het gebruik van de stop niet nodig is. Dergelijke constructies worden meestal gerepareerd ten koste van dubbelzijdig plakband, vaak is het onderdeel van het pakket.

 • Een van de opties voor wand / muurbevestiging magnetische limiter. Achter eenvoud en elegantie is er een rijke functionaliteit. Deze stop trekt de deur aan, exclusief de luide opening. De magneet houdt het canvas veilig in de open positie en voorkomt spontane sluiting.

 • "Alle ingenieuze is eenvoudig" - ik wil zeggen bij het zien van zo'n limiter.Het ligt gewoon op de juiste plek op de grond, meer is er niet nodig om de reis van de deur te beperken. U kunt op elk gewenst moment de locatie wijzigen of zelfs verwijderen als onnodig. Deze limiters zijn beschikbaar in een groot bereik, verschillen niet alleen in grootte en kleur. Het kan een duif zijn, een tube verf, een huisdierenpoot, een monster, een stuk kaas, een hand, een sleutel, een schoen. Je kunt elke limiter vinden, fabrikanten proberen aan alle wensen te voldoen, zelfs de gekste.

 • Meer dan eens genoemd over de begrenzers "geitenpoot". Dus het ziet er in werkelijkheid uit. Dergelijke apparaten - een van de weinige die geschikt zijn voor toegangsdeuren, gekenmerkt door een hoog gewicht.

Over de soorten begrenzers voor de deuren die je uit de video leert.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer