Accessoires voor de deurboeken kiezen

Het meest dringende probleem van moderne kleine appartementen is het besparen van nuttige ruimte in woonruimten. Het gebruik van opvouwbare binnendeurontwerpen als alternatief voor traditionele scharnierende deurbekledingen heeft een aantal voordelen, waardoor u de ruimte kunt redden van onnodige "dode zones". Dit is de enige manier om meubels comfortabeler te regelen. Accessoires die speciaal zijn ontworpen voor vouwmodellen, die verschillen van gewone modellen, kunnen een handige bediening bieden voor deurstructuren die zijn gemaakt van verschillende delen in doorsnede.

Speciale functies

Het wordt niet aanbevolen om een ​​opvouwbaar type deurconstructie te installeren op brede openingen, net zoals je dit niet zou moeten doen in kamers met een groot kruis en waar de deur vaak zal openen.Dit komt door niet te harde bevestigingsmiddelen. Bovendien zijn hier verschillende componenten in grote hoeveelheden aanwezig, die uiteindelijk de grotere kans op falen tijdens bedrijf kunnen beïnvloeden. Het is het beste om dergelijke deuren op de binnenopening in de kleedkamer of slaapkamer te installeren. Er is nog een andere optie: u kunt een vouwdeur installeren als scheidingsscherm voor het in zones onderverdelen van een kamer.

Het vouwtype van alle deuren is ongeveer op dezelfde manier gerangschikt, maar toch kunnen de constructies van deze soort worden onderverdeeld in twee afzonderlijke ondersoorten:

 • "Bundelinrichtingen";
 • "Boeken".

Het ontwerp van de deur-accordeon bestaat uit een apart paneelgedeelte met een breedte van 15 centimeter. Ze zijn verbonden door een scharnierend profieltype, soms gemonteerd op eindlussen. De reeds gemonteerde deur is bevestigd aan slechts één rail aan de bovenkant, dus dan is het mogelijk om ze te verplaatsen dankzij de rollen mee. Het extreme paneel is bevestigd aan de binnenkant van de verbinding, de andere delen op het moment van opening worden accordeon gevouwen.

Maar het ontwerp van het "boek" bestaat voornamelijk uit individueel bewegende sjerpen. Wanneer de deur in een grote opening wordt geïnstalleerd, zijn er veel meer secties.Bij het verplaatsen van de vouwdeurpanelen wordt er niet één bovenrail gebruikt. Hier zal de bodemrail dienen als een ondersteuning voor dimensionale structuren met delen die zijn verbonden door lussen.

Complete set

Vouwtype deur is meestal bij aanschaf voorzien van een set fittingen, die nodig is voor de installatie. Het aantal elementen in de set hangt af van het aantal panelen.

Deze kit bevat voornamelijk:

 • reeks secties;
 • bovenste geleider gemaakt van aluminium of staal materiaal;
 • slede (de hoeveelheid hangt af van de fabrikant);
 • rollers;
 • scharnieren of scharnierend verbindingsprofiel;
 • aanpassingssleutel gebruikt bij de assemblage van de structuur;
 • extra set bevestigingsmateriaal, dat wordt bepaald door de fabrikant.

Er zijn modellen die zijn uitgerust met een vergrendelingsmechanisme met een lager geleideprofiel. In een dergelijk profiel is er meestal geen behoefte, omdat het deur-accordeon is gemaakt van een zeer licht materiaal - plastic. Dure modellen deuren van MDF-fabrikanten vormen een aanvulling op de onderrail.Secties van de deuren op hetzelfde moment hebben een vulling van glazen inzetstukken, glas in lood voor decoratie of een aantal speciale ontwerpideeën en hoogtepunten.

De breekbaarheid en fragiliteit van onderdelen, de sluiting zelf, kunststof rail, de afwezigheid van metalen frames op de panelen, de verbinding van deurstructuren met een scharnierend profiel in plaats van een scharnier aan de voorkant - dit alles wordt weerspiegeld in het product, dus deze deur heeft weinig zin voor lange of frequente exploitatie.

Het gebruik van dergelijke structuren als deurboek, wordt beschouwd als de meest betrouwbare en praktische optie voor het maken van vloeren in binnenopeningen. Het aantal sectionale panelen is hier afhankelijk van de grootte van de opening zelf. Natuurlijk, om de deuren te installeren zal meer ruimte nodig zijn in vergelijking met de vouwende structuren "accordeon". In feite is het "boek" veel massaler, daarom is het veel sterker.

Verschillende modellen zijn gemaakt van kunststof, aluminium, gewoon hout of MDF. Het komt voor dat het ontwerp ook asymmetrische deuren omvat die in verschillende richtingen openen. Bijgevolg kan de hele meubelset heel verschillend zijn.

De set deuren van 2 bladen kan zijn:

 • kogellagers voor een aangedreven blad, dat 2 niveaus van vrijheid heeft;
 • roterende assen van onder en van boven;
 • geleiderailondersteuning aan de boven- en onderkant voor de hoofdschuif;
 • scharnieren met bevestigingsmiddelen.

Opgemerkt moet worden dat bijna alle bestaande delen van het deurconstructiemechanisme, zoals bijvoorbeeld de lagerslede, scharnierscharnieren, of het druktype van de inrichting voor de dragers instelbaar zijn gemaakt. Dit zorgt voor een veilige pasvorm voor een lange tijd. De hoge kosten van fittingen worden als het enige uitzonderlijke nadeel beschouwd. Hoe hoger de kwaliteit van alle componenten, des te meer zullen de kosten van de constructie als geheel duurder zijn.

Aanvullende elementen

Als u een extra type fittingen installeert, kunt u elke extra vulling aan elke vouwdeur toevoegen.

Diverse accessoires:

 • eindlussen van ongebruikelijke vormen en kleuren;
 • comfortabele mooie handvatten;
 • ingelegde voeringen voor het vouwen van sectionele panelen.

Bovendien kan extra functionaliteit van vouwdeurstructuren worden verschaft door gebruik te maken van scharnieren met een deurdranger.Deze mechanismen zullen het openen en vouwen van deurpanelen vergemakkelijken. Het mechanisme heeft een instelling van de sluitsnelheid met de functie om de kleppen te vergrendelen wanneer ze zich in de open positie bevinden.

Zie de volgende video over het installeren van het deurboek.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer