Accessoires voor schuifdeuren kiezen

 Accessoires voor schuifdeuren kiezen

Deuren van het schommeltype moeten worden aangevuld met alle benodigde fittingen. Deze details moeten zeer zorgvuldig worden geselecteerd. Hun juiste installatie is de sleutel tot een goede werking van de deur met een draaimechanisme. Vandaag zullen we onderzoeken welke elementen vereist zijn voor dergelijke deurvleugels en waar je op moet letten bij het selecteren ervan.

types

Voordat we alle bestaande opties voor fittingen voor schuifdeuren bekijken, is het de moeite waard om te overwegen wat deze doeken zijn. Momenteel vestigen in de woningen dergelijke populaire deurstructuren:

 • bewegen langs de muur - deze opties kunnen een stijlvol ontwerp en een vrij eenvoudige installatie hebben - het is heel goed mogelijk om ermee om te gaan zonder toevlucht te nemen tot specialisten;
 • opening in de muur - ontwerpen met een intrekbaar deurblad, maken het mogelijk om de vrije ruimte in huis aanzienlijk te besparen, maar deze gevallen zijn niet zo eenvoudig te installeren (het kost veel tijd);
 • vouwen - tegenwoordig erg populair zijn dit soort ontwerpen, die weinig vrije ruimte innemen en fungeren als deuren in bussen en uit verschillende delen bestaan.

Schuifdeuren zijn ook aanwezig in moderne kasten. In dergelijke meubels zijn meestal aanwezige aluminium of stalen systemen, gekenmerkt door betrouwbaarheid en duurzaamheid. Deze componenten hebben ook hulpstukken nodig. Zonder hen zal het ontwerp niet correct werken.

De genoemde opties voor schuifdeuren zijn waanzinnig populair vandaag en zijn te vinden in veel huizen. Ze hebben niet alleen een spectaculair ontwerp, maar ook handig gebruik. Deze structuren moeten worden uitgerust met de volgende fittingen:

 • gidsen - dit zijn de onderdelen die nodig zijn voor het vouwen van doeken die bedoeld zijn om de deuren te verplaatsen;
 • rollen met rubberen afdichting - deze elementen zijn verantwoordelijk voor de stilste werking van het bestaande mechanisme;
 • cassette - gespecialiseerde apparaten die nodig zijn voor directe installatie van deurpanelen die in de muur zijn geïnstalleerd;
 • vergrendelen en vergrendelen van onderdelen - deze componenten maken het mogelijk om de beweging van het deurblad in een of andere positie te beperken;
 • sluizen - wanneer het gaat om glijdende binnenschuivers, worden hier in de meeste gevallen hoogwaardige insteeksleuven in de vorm van grendels gebruikt, die het openen van de kleppen niet voorkomen;
 • deurgrepen - het doel van deze elementen is voor niemand geheim - het is veel handiger om de deuren te gebruiken met handgrepen;
 • landschap - deze toevoegingen zijn meestal bedoeld om het mechanisme dat verantwoordelijk is voor het openen van de deuren te sluiten.

Deurontwerpen

De mechanismen die aanwezig zijn in de schuifdeurstructuren kunnen verschillen, niet alleen wat betreft het ontwerp en de open / sluitmethode, maar ook in de installatiemethode. Er zijn structuren van de volgende typen.

 • Drempelloze systemen. In dergelijke constructies is de geleider met bovenrollen op de wand gemonteerd. Dit type ontwerp is ideaal voor nette deuren, met een klein gewicht en bescheiden afmetingen. Het kunnen bijvoorbeeld mooie glazen doeken zijn die enorm populair zijn bij liefhebbers van moderne stijl. Niet-drempelsystemen kunnen beschikken over gebruiksgemak en eenvoudige installatie.
 • Systemen met een rail op de vloer. Om het gebruiksgemak te verhogen bij het verplaatsen, kan de gids een beetje in de vloer verdronken worden, maar we moeten niet vergeten dat dit extra tijd en geld zal moeten kosten.
 • Systemen met zowel boven- als ondergeleiders. Dergelijke constructies worden als optimaal beschouwd als het gaat om het installeren van zware en grote schuifdeuren gemaakt van natuurlijk massief hout, bijvoorbeeld duur en goed eiken.

fabrikanten

In de moderne markt kunt u een groot aantal verschillende opties ontmoeten voor fittingen die zijn ontworpen voor schuifdeuren. En het kunnen niet alleen interieurontwerpen zijn, maar ook elementen voor kasten die populair zijn in onze tijdkasten.Alleen bij het kiezen van hoogwaardige merkproducten kunt u er zeker van zijn dat het systeem correct en gedurende lange tijd zal functioneren.

palladium

Palladium is een belangrijke fabrikant van hoogwaardige fittingen voor schuifdeuren, vertegenwoordigd door het grootste assortiment.

De catalogi van het bedrijf omvatten de volgende producten van de hoogste kwaliteit:

 • handgrepen geschikt voor schuifdeurbladen van verschillende modificaties;
 • handgrepen uitgerust met sluitsystemen;
 • de stille en slijtvaste rollen die qua duurzaamheid verschillen;
 • zowel onderste als bovenste geleiders met een parameter van 1 m en 2-3 m (vervaardigd uit aluminium);
 • de beugels die worden gebruikt voor het bevestigen van de geleidebases, zoals "zwaluwstaart".

In het bereik van deze fabrikant vindt u accessoires voor verschillende prijzen. Het kunnen zowel goedkope als vrij dure onderdelen zijn. Ze hebben echter allemaal een uitstekende kwaliteit en slijtvastheid.

Deur-Handle

De Door-Handle-onderneming is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de uitvoering van verschillende schuifbeslagen. Tijdens zijn bestaan ​​zijn een groot aantal armen, scharnieren en andere vereiste accessoires van hoge kwaliteit verkocht. Veel consumenten bestellen hulpstukken voor schuifdeuren van Door-Handle via internet.

Klanten van dit bedrijf zijn bedrijven die hoogwaardige binnendeuren implementeren, evenals organisaties die gespecialiseerd zijn in de installatie van verschillende deurpanelen. Uiteraard zijn deurklinkproducten niet minder populair bij gewone consumenten, die op zoek zijn naar echt hoogwaardige en duurzame producten voor het aanbrengen van schuifdeuren.

"500 deuren"

"500 deuren" is een belangrijk centrum voor de assemblage van deuren. De producten zijn ongelooflijk populair en zijn te vinden in verschillende winkel- en zakencentra, maar ook in grote ondernemingen, fabrieken, fabrieken en vele andere objecten. In het assortiment van het bedrijf kunt u een enorme hoeveelheid hoogwaardige producten van verschillende modificaties ontmoeten. Consumenten kunnen een geschikt product kiezen uit de volgende posities:

 • verschillende interieurontwerpen;
 • toegangsdeuren;
 • bouw- en brandbestrijdingsmiddelen;
 • accessoires voor alle vermelde deurpanelen gemaakt van verschillende materialen.

Trading House "500 Doors" biedt consumenten een keuze aan hoogwaardige en betrouwbare producten, gemaakt om lang mee te gaan.

Raumplus

Deze beroemde fabrikant uit Duitsland biedt een keuze aan kopers.hoogwaardige aluminium systemen met een ruime keuze aan profielen ontworpen voor schuifdeuren van kasten. Het enige nadeel van producten is niet de rijkste selectie van aanvaardbare coatings. Natuurlijk is de originele Duitse niet erg goedkoop, maar hij kan bogen op uitstekende prestaties en een lange levensduur.

Hulpstukken van Raumplus kunnen gemakkelijk worden gekocht als het gaat om het installeren van grote en zware vleugels.

Komandor

Deze populaire fabrikant produceert stalen profielen die vaker voorkomen in goedkope kasten. Houd er rekening mee dat de systemen van Komandor niet compleet zijn met rubberen afdichtingen voor glas, dus moeten ze net in de profielgroef worden geplaatst en dit is niet erg goed. Bovendien mag men geen verhoogde stijfheid van dergelijke producten verwachten. Het verplaatsen van de deur gaat meestal gepaard met een extra geluid (vergelijkbaar met geritsel), dat de aandacht van de buren kan trekken. En de eigenaren zelf, zulke geluiden zullen waarschijnlijk niet bevallen. Men kan echter niet nalaten de lage kosten van fittingen van deze fabrikant te vermelden - elke consument kan het betalen.

Rolla

De producten van deze Chinese fabrikant zijn een goede optie in de prijs / kwaliteitverhouding. Vanwege deze functie kiezen veel meubelmakers tegenwoordig voor Rolla-hulpstukken bij de vervaardiging van kasten. Met het gebruik van deze onderdelen krijgt u een goede kwaliteit en betaalbare meubelstukken waar veel vraag naar is.

Tips om te kiezen

Hulpstukken voor schuifdeuren moeten zeer zorgvuldig worden gekozen. Vergeet niet dat de kwaliteit van dergelijke onderdelen afhankelijk is van de levensduur van de deurpanelen en van het gebruiksgemak. Tegenwoordig vindt u in de winkels een enorme hoeveelheid producten met verschillende prijzen en kwaliteit. Bij het kiezen van de beste opties moet worden gebaseerd op de volgende belangrijke criteria.

 • Het gewicht van de schuifdeur. Merk op dat hoe groter het gewicht van het deurblad, hoe sterker en sterker de geleiders zouden moeten zijn. Bovendien moeten er meer rollen zijn. Als u zich niet aan deze regel houdt, zijn de accessoires eenvoudigweg niet bestand tegen het grote gewicht van de doeken en worden ze vervormd.
 • Het aantal openingsflappen. In de meeste gevallen worden structuren geproduceerd met slechts één of twee bladen, waarvoor een of twee hulplijnen vereist zijn.
 • Grondstoffen productie. Pak alleen hoogwaardige hardware-items op die gemaakt zijn van betrouwbare en duurzame materialen, die niet bang zijn voor slijtage en zware ladingen, vooral als het gaat om het installeren van grote en zware deuren. Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan metalen structuren - ze zijn niet gevoelig voor rotten en vernietigen na verloop van tijd.
 • Vakmanschap. Inspecteer zorgvuldig de geselecteerde hardware. Geen van de onderdelen mag niet worden beschadigd, afgestoken, gebogen lijnen, krassen, deuken en andere soortgelijke defecten. Als ze aanwezig zijn, is het beter om te weigeren producten te kopen en op zoek te gaan naar betere opties, zij het met een hogere prijs.
 • Producent. Het maakt niet uit of u accessoires kiest voor binnendeuren of kasten in de kast - u moet in elk geval alleen merkproducten van uitstekende kwaliteit kopen. Dergelijke producten zullen zeker lang meegaan en zullen niet veel problemen veroorzaken tijdens hun gebruik. Natuurlijk kunnen de kosten van dergelijke producten vrij hoog zijn, maar hun kwaliteit en duurzaamheid zijn de moeite waard.

Installatiedetails

Laten we in fasen bekijken hoe de installatie van het schuifdeurmechanisme met alle elementen van fittingen plaatsvindt.

 • Houd er rekening mee dat de geleider minimaal 5 cm uit de opening moet komen om het deurblad soepel te laten bewegen. Aan de zijkant van de opening moet u een profiel gebruiken waarvan de lengte toeneemt met de breedte van het canvas.
 • Het is noodzakelijk om het niveau van de hoogte voor het schuifmechanisme van de bevestigingsmiddelen te berekenen. Deze waarde bestaat uit 2 basisparameters: de hoogte van de deur met rollen, evenals de opening onder het deurblad (ongeveer 15 mm, afhankelijk van de mate van maaien van de vloer).
 • Vervolgens moet u de intervallocatie van het geleiderdeel van de muur kiezen op basis van het niveau van oneffenheden van de muurvoeten.
 • Als de wanden in de kamer absoluut vlak zijn, worden de geleiders direct aan de gespecificeerde voetstukken bevestigd, waar de nodige gaten vooraf werden geboord.
 • Als het een kwestie is van een voldoende gebogen wand, dan beweegt de gids er een korte afstand vanaf. Vervolgens wordt een houten lat aan de muurbasis bevestigd en een geleidedeel erop geplaatst.

Verdere acties.

 • Monteer het deurblad op het geleiderdeel. Voor dit doel worden de rollen in de voorbereide basis aan de zijkant bevestigd.
 • De deur moet de juiste positie innemen.
 • Nu moet de seksuele basis worden bevestigd bestanddeel.
 • De deur gaat zo breed mogelijk open, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het raamwerk van de eerder voorbereide sleuven niet wordt verlaten.
 • Aan de binnenkant van de rail moet u een rubberen kussen bevestigen met zelftappende schroeven. Het zal de rol van een soort limiter spelen.
 • In de groef van het canvas hieronder, moet je de steun halverwege verplaatsen en het onderdeel bevestigen met de deuvels aan één kant op de vloer.
 • Vervolgens moet het canvas in de richting van het sluiten van de opening worden verplaatst. Kies de beste positie voor hem.
 • Bevestig het bovenste begrenzende gedeelte van de deurslag.
 • Bevestig de steun op de vloer.

Handige tips

Als je modieuze ingebouwde deuren gaat uitrusten, moet je er rekening mee houden dat ze extra hardware-onderdelen nodig hebben, en dit is extra afval. Dergelijke ontwerpen zijn duurder.

Als u de fittingen voor schuifdeuren zelf installeert, moet u zo zorgvuldig en zorgvuldig mogelijk handelen, omdat een onjuiste installatie van ten minste één van de noodzakelijke elementen ertoe kan leiden dat het hele mechanisme niet werkt.

Deskundigen adviseren om alleen metalen hulpstukken te gebruiken in hun werk, omdat het robuuster, betrouwbaarder en duurzamer is. Als u besluit om naar goedkopere plastic opties te gaan, moet u weten dat ze meestal alleen in uitzonderlijke gevallen worden gebruikt. Ze zijn niet ontworpen voor zware lasten en dienen niet zo lang.

Het onafhankelijk installeren van het schuifmechanisme met alle benodigde accessoiresHet wordt aanbevolen om het constructieniveau te gebruiken (bellen- en laserapparaten worden als de beste en meest geschikte beschouwd). Deze aanpassing is nodig om de horizontale richting van het geleideprofiel te handhaven voor het verplaatsen van de deur.

Ervaren vakmensen adviseren om contact te maken met dergelijke constructies waarin de rollen zowel van boven als van onder aanwezig zijn (dubbele set). Deze opties worden als betrouwbaarder en functioneler beschouwd.

Bedenk dat alle elementen van fittingen die u hebt gekozen, noodzakelijkerwijs bij elkaar moeten passen. Als ze niet compatibel zijn, kan de kwaliteit van het uiteindelijke ontwerp twijfelachtig zijn.

Wanneer u complete schuifdeuren koopt, moet u hun uitrusting controleren.Er moeten alle vereiste details zijn. De afwezigheid van bepaalde elementen kan veel problemen veroorzaken tijdens de montage van de constructie, dus u moet ervoor zorgen dat u ze hebt voordat u de betaling doet, zodat er geen onaangename verrassingen zijn.

Het heeft geen zin om geld uit te geven aan een onnodig duur ontwerp. Als je in een klein appartement woont, ziet een enorme glazen deur er disharmonisch uit.

Zie onderstaande video voor tips over het kiezen van schuifdeuren binnen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer