Deurkettingen: variaties en installatiemethoden

 Deurkettingen: variaties en installatiemethoden

Het beschermen van het huis tegen indringers met sterke deuren en stevige sloten is cruciaal. Van tijd tot tijd zal de deur echter nog steeds moeten worden geopend. Op dit moment komt de juistheid van de keuze van de keten, de geletterdheid van de installatie naar voren.

Speciale functies

Toen de deurkettingen in bijna elk huis op grote schaal werden gebruikt. Nu, na een lange vergetelheid, ervaren ze een echte wedergeboorte. Deze producten lossen de belangrijkste taak op: ze stellen u in staat om met mensen buiten de deur te praten en indringers de toegang tot het terrein te beletten. Soms zijn ze niet in staat om het deurvenster te bereiken, dus je moet opletten om bezoekers te zien.

De ketting op de deur is handig wanneer kleine kinderen in een appartement of huis wonen.

Zelfs in de vorige eeuw werden dergelijke kettingen geplaatst in de appartementen van alle huizen die niet door portiers werden bediend. Nadat je de deur hebt geopend, kun je niet alleen rustig praten met mensen die op de trap staan, maar ook verschillende correspondentie, kleine dingen, verzenden (ontvangen). Dezelfde functies worden met succes geïmplementeerd door moderne ketens. Hun ontwerp heeft geen significante veranderingen ondergaan. De enige uitzonderingen zijn de opties met een zorgvuldige ontwerpstudie. Het klassieke type ketting is een kap, in deze variant wordt een rand gesoldeerd aan het bevestigingselement dat op het deurkozijn is geschroefd.

Bovendien gebruikt de haakketting een haak die in de groef van een speciaal onderdeel is geplaatst dat op het canvas is geplaatst. In een lusconfiguratie wordt de gebruikelijke metalen ketting vervangen door een lus, waarvan het uiteinde is uitgerust met een bal. Het gebruik van een dergelijke prestatie van moderne ingenieurs wordt niet aanbevolen. Bescherming tegen aanvallen, zelfs als ze zeer koppig worden verdedigd, zal waarschijnlijk niet voortduren tot het einde van de oproep aan de politie. Het is niet bekend dat iemand de tijd heeft om daar te bellen voordat de bandieten naar binnen stormen?

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kiezen en installeren van een ketting

Allereerst staat het wijdverspreide gebruik van ogen en intercom 's ons niet toe om, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, de keuze van kettingen licht te behandelen. Nadat u het eerste beschikbare product hebt gekocht, kunt u vervolgens lang lijden onder de gevolgen van een dergelijke beslissing. Als het hoofdmateriaal van de constructie sterk staal is, garandeert dit voldoende bescherming. Specialisten waren in staat om ervoor te zorgen dat de opening van het deurblad niet langer 5 cm is, zoals het in het verleden was, maar 15 cm (dit moet ook worden verduidelijkt). Let op de ontwerpkenmerken van kettingen.

Het beveiligingsmechanisme kan zowel op een houten als op een metalen deur worden geplaatst. Het is belangrijk op te merken dat bij het installeren van een ketting op een stalen structuur, u de kleur van het metaal moet kiezen. Anders zal er een onaangenaam gevoel zijn. Met houten scheidingswanden eenvoudiger. Ze kunnen zonder enige twijfel worden aangevuld met accessoires van elke gewenste kleur.

De ketting vermijdt de volledige opening van de deur, maar laat deze op een kier. De opkomst van een opening tussen het blad en het frame zal potentiële aanvallers in staat stellen hun handen te steken, constipatie te resetten en dan gemakkelijk naar binnen te gaan.Daarom is het vanaf het begin noodzakelijk om te beslissen hoe u de installatie van de ketting met uw eigen handen of met de hulp van professionals correct kunt uitvoeren. Markeer de plaats waar het geplaatst zal worden en kom er meteen achter of het veilig genoeg is. Hier moeten we aandacht besteden aan de richting van het openen van de deur.

Wanneer het canvas bij het openen naar binnen gaat, is het het beste om de ketting aan het frame te bevestigen. Bevestiging op de behuizing is niet toegestaan! De reciproke constructie is op het canvas bevestigd. In dit geval wordt gecontroleerd dat in het geval van het openen van de deur, alleen zo'n opening verschijnt die niet toestaat de hand te duwen. Het zou moeten overwegen hoe de ketting zal worden verwijderd wanneer de deuren stevig worden gesloten.

Als u het installeert op de deur die naar buiten opengaat, is de locatie van de elementen omgekeerd. De ketting zelf wordt op het canvas geplaatst en het tegenelement wordt op het frame geplaatst.

Werkorder

Om de ketting op de ijzeren deur te zetten, je moet naast het model zelf koken:

 • sluitingen;
 • schroeven of schroeven met een lengte van 30 cm;
 • schroevendraaier;
 • constructiepotlood (of een gebruikelijke marker).

Begin met het aanbrengen van de hoofdeenheid op de deurposten. Er is een potlood nodig dat de installatiepunten van schroeven of schroeven markeert. Naar de metalen scheidingswand - precies tegenover het geïnstalleerde deel bevestigen ze de rail-runner.Op dit moment wordt een punt gemarkeerd op het canvas waar het onderdeel wordt geplaatst. Het moet met zorg worden vastgeschroefd, anders wordt de afwerking beschadigd.

Nu wil je de deur sluiten en evalueren hoe alles werkt. Schroeven, die worden gebruikt voor het monteren van kettingen op stalen deuren, moeten van sterk metaal zijn. Een andere essentiële vereiste voor hen is een grote dikte.

Beide punten houden verband met het waarborgen van de sterkte van de structuur - anders beschermt het niet tegen criminelen.

Aanvullende aanbevelingen

Het is onwenselijk om een ​​ketting van 34 cm lang op te pakken - dit product is meer decoratief dan echte beveiliging. Tien centimeter speling is al een redelijke limiet. Het is noodzakelijk om alleen van toepassing te zijn op vertrouwde leveranciers en handelsorganisaties. Een metalen deur die uitkomt in het interieur kan worden uitgerust met een dop of scharnierketting. Als het canvas bij het openen naar buiten gaat, mogen alleen blokkeeropties worden gebruikt.

  Het beste van alles, wanneer de deurketting bij de deur wordt besteld, omdat het product dan gemakkelijker te repareren is. Als u een originele omgeving wilt creëren, bestel dan de fabricage van kettingen, gemaakt in het formaat van sloten, sleutels en andere ontwerpdetails.Vintage inlijsten wordt bereikt door de decoratie van snijwerk of door kunstmatige veroudering. Het wordt aanbevolen om die ontwerpen te gebruiken die kwaliteitscertificaten en garantiecertificaten hebben. In dit geval zijn er minder problemen bij het vervangen van het product wanneer een defect wordt gedetecteerd.

  Zie de video hieronder voor tips over het installeren van de deurketting.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer