Hoe accessoires voor binnendeuren kiezen en installeren?

 Hoe accessoires voor binnendeuren kiezen en installeren?

De beste en meest betrouwbare deur kan zijn functies niet uitvoeren als armaturen van slechte kwaliteit worden gebruikt. In het extreme geval worden deze functies uitgevoerd, maar slecht en niet voor lang. Daarom moet speciale aandacht worden geschonken aan de juiste selectie en juiste installatie van hulpelementen.

types

Fittingen voor binnendeuren worden vertegenwoordigd door een verscheidenheid aan producten, maar in elk geval moet het overeenkomen met het canvas zelf in termen van duurzaamheid en esthetische kenmerken. Deze combinatie van eigenschappen maakt het mogelijk om, samen met de effectieve uitvoering van basisfuncties, de ruimte visueel te versieren.

Een typische set deurbeslag omvat:

 • het slot;

 • reisstops;

 • sluiters;

 • grendels;

 • pennen;

 • lus.

Zelfs als de deur niet vergrendeld is, is er geen naderhand geïnstalleerd, er is een handvat vereist. Zonder dit element is het onmogelijk om zelfs de eenvoudigste constructie volledig te gebruiken. Op de deur, die de ruimte scheidt, wordt vaak het druktype drukgestuurd. Zoals reeds volgt uit hun naam, opent de doorgang door op de hendel te drukken.

De draaibare versie kreeg de naam van een knop, die er qua uiterlijk uitziet:

 • toepassingsgebied;

 • cilinder;

 • kegel.

Om de deur te openen, wordt de knop aangezwengeld. Aan de achterkant zit een knop of een put voor de sleutel. Hiermee kunt u de deur van binnenuit vergrendelen, als er ineens zo'n behoefte is. Een dergelijk apparaat wordt aanbevolen om in de badkamers en toiletten te plaatsen. De aandacht van de consument wordt vaak gevestigd op stationaire pennen. Omdat ze niet nauw verbonden zijn met het vergrendelingsmechanisme, kunnen ontwikkelaars ze bijna elke vorm geven.

Maar beperk één grepen onmogelijk. Het is noodzakelijk om meer en vergrendelingen te gebruiken. Deze elementen helpen het canvas in de gesloten positie te repareren. Wanneer de deur sluit, raakt de grendel een vooraf voorbereide groef op de doos. Als gevolg hiervan is per ongeluk ploegen volledig geëlimineerd.

Echter, zowel de handgrepen als de scharnieren zullen hun taak alleen onder één voorwaarde volledig uitvoeren: de deur zal gestaag scharnieren. Ze zijn ook afhankelijk van de soepelheid van de opening van het canvas. Als goede lussen worden gekozen, hoort er geen geluid te zijn bij het verplaatsen ervan. Dankzij het afneembare aanzicht van de scharnieren kunt u het canvas verwijderen (ontmantelen) zonder het vergrendelingsmechanisme te verwijderen. Maar uit één stuk bestaande scharnieren hebben hun eigen serieuze voordeel - ze zijn universeel in uitvoering, ze zijn even gemakkelijk te monteren op de deur met de linker en rechter opening.

Als je loops kiest, moet je op hun materiaal letten. Constructies van staal zijn geschikt om te gebruiken als de binnendeuren behoorlijk zwaar zijn. Maar aangezien deze situatie vrij zelden optreedt, worden elementen uit messing of zink-aluminiumlegering vaker gebruikt. Belangrijk: koper vereist vanwege de lagere wrijvingskracht minder vaak smering. Tegelijkertijd zorgt het op zichzelf voor de soepele, bijna stille beweging van de deur.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het verschil in het ontwerp van de lus. Het kaartsysteem is een paar verbonden platen die samenwerken en op een enkele as zijn gemonteerd. De pen (hij geschroefd) versie wordt gevormd door een paar delen, aangevuld met pennen met schroefdraad.Voor de meeste binnendeuren zijn 3-pensige scharnieren voldoende. Als u een verborgen soort lussen wilt installeren, moet u zich wenden tot een professional - u kunt niet alles zelf met uw eigen handen doen.

Sloten op binnendeuren zijn meestal niet zo perfect als de ingang. De enige uitzondering is constipatie in kantoren waar ze werken met documenten, winkelgeld, wapens enzovoort. Belangrijk: installeer in de binnendeuren alleen insteeksloten, omdat overheadopties te opvallend zijn. Meest gebruikte modellen met klemmen om het canvas gesloten te houden. Het vergrendelingselement kan een ander ontwerp hebben.

Beperkingen worden ingesteld in gevallen waarin u de deur vaak gedeeltelijk of gedeeltelijk moet openen. Bijvoorbeeld om iets te brengen of te maken. En ook niet te doen zonder begrenzers, als het meubilair zich in de buurt bevindt, als het handvat of het canvas zelf de muurbekleding kan beschadigen. Een andere functie van deze apparaten is het beschermen van jonge kinderen. Ze zijn zich nog niet bewust van het gevaar, ze kunnen hun vingers in de gleuf steken - en de limiter helpt letsel voorkomen.

Beperkingen kunnen worden ingesteld:

 • op de vloer;

 • op het canvas zelf;

 • aan de muur.

Het mechanische type constructie bepaalt alleen de beperkende openbaring van de baan. Magnetische apparaten kunnen ook de deur openzetten. Naast deze systemen spelen sluiters een belangrijke rol. Tot voor kort sloten deurdrangers de binnendeuren alleen op in kantoren. Maar nu is het duidelijk dat ze zeer nuttig zijn in particuliere woningen.

Factuursluiter kan worden uitgerust met een tandwielaandrijving of een schuifbaar werkonderdeel. Maar het is veel beter om de verborgen opties van dergelijke systemen te kiezen, die het minst schadelijk zijn voor het ontwerp van de kamer. Verdiepingen voor vloerconstructies worden zelden gebruikt. Een andere optie - loops die de functie van sluiters vervullen. Dergelijke apparaten worden aanbevolen om op lichtgewicht canvas te zetten.

Hoe te kiezen

Als u de soorten accessoires voor binnendeuren kent, kunt u een geschikt ontwerp kiezen. En dit moet niet minder aandacht krijgen dan de selectie van het deurblad. Door een eerlijk goedkoop handvat op de deur van elite hout te installeren, kun je een belachelijk gevoel creëren. Maar de installatie van dure hardware (dezelfde handgrepen) op de deuren van de budgetcategorie is volledig gerechtvaardigd.Met deze beslissing kunt u de situatie eleganter maken.

Bij de selectie van loops moet rekening worden gehouden met:

 • geluidsisolatie niveau;

 • warmte behoud;

 • het behoud van het web (slechte loops kunnen het vervormen).

Vlinderlussen worden niet aanbevolen. Deze goedkope overheadconstructies mogen alleen op tijdelijke deuren worden geplaatst. Bij constant gebruik veroorzaken ze een speling en zelfs mechanische defecten. Veel beter om verborgen loops te gebruiken. In tegenstelling tot de angsten van sommige mensen, zal elke opgeleide meester dergelijke apparaten kunnen installeren. Er moet echter worden opgemerkt dat verborgen scharnieren slechts een beperkte openingshoek van de deur bieden.

Een universeel type lussen moet worden gekozen als er geen speciale wensen zijn voor hun mogelijkheden. U kunt er zeker van zijn dat ze met vertrouwen zullen werken in de meeste situaties. In ieder geval moet u de kwaliteit van de bijlage evalueren. Open hiervoor de lus en de helften ervan schommelen langs de as. Als de opening groter is dan 0,1 cm, is de aankoop van producten onpraktisch.

Wat het materiaal betreft, zijn stalen scharnieren iets slechter dan die van koper. Het probleem is de slechte kwaliteit van gehechtheid en serieus spel.De coating wordt meestal gemaakt onder brons en goud. Met dit product kunt u een luxe sfeer creëren met minimale kosten. Maar naast de scharnieren moet u ook op de deurknoppen letten. De meeste mensen geven de voorkeur aan de drukversies, die twee soorten latten kunnen hebben - een lat en een bal. De keuze tussen hen is strikt individueel.

Als u het eenvoudigste monster wilt vergrendelen, moet u een apparaat zonder vergrendeling kiezen. In dit geval worden de deuren bevestigd door een stalen pakking te gebruiken die de deur en de stijl scheidt. In sommige gevallen is de pakking uitgerust met een bal. Zelfs bij actief gebruik werkt dit ontwerp zeer stabiel. Vergrendelingen en vergrendelingen worden geregeld door de hendel in de set.

Het nadeel van beide typen is de onbetrouwbaarheid van de beveiliging. Als u een maximale beveiliging van de ruimte nodig hebt, moet u sloten kiezen met een sleutel. De knop vervangt, in tegenstelling tot vergrendelingen met vergrendelingen, het gat voor de sleutel. Het installeren van dergelijke systemen is best moeilijk. Dit vereist installateurs om enige ervaring te hebben.

Hoe te installeren

Het kiezen van een geschikt ontwerp, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de installatie van fittingen.Wanneer je dit werk op een onberispelijke manier doet, kunnen zelfs onberispelijke componenten veel problemen veroorzaken. Bovendien vernietigt slordige beweging van het gereedschap vaak het canvas. Beide scharnieren en overheadstroken van deurgrepen moeten "flush" worden ingesteld, zonder de minste openingen te laten. Dit soort werk wordt als ideaal beschouwd, maar het kost veel moeite.

Een andere vereiste: de landingsgleuf voor scharnieren en sloten moet exact dezelfde afmeting hebben als de geïnstalleerde constructie. Zijdelingse openingen zijn niet toegestaan. De maximale afwijking is 0,05-0,1 cm Voor de voorbereiding van landingsposities wordt meestal een elektrische molen gebruikt. Maar het is mogelijk om een ​​dergelijke inrichting te vervangen door handgereedschap, waarvan de beitel en de hamer van bijzonder belang zijn.

De scharnieren zijn gedraaid tot 20-30 cm van de onderste en bovenste randen van de deur. Houd ze vast moet schroeven. Belangrijk: het is noodzakelijk om de scharnieren op de deuren in dezelfde kamer op dezelfde manier te monteren. Preciezer gezegd, de afstand tussen hen zou moeten samenvallen. Outline loop vereist met een scalpel.

Houd er rekening mee dat dit hulpmiddel alleen langs de vezels goede sneden maakt.Als u de boom in diameter moet doorsnijden, kunt u het fineer met een maximum van 0,5 mm doorboren. De beitel slaagt erin de diepte van de uitgraving met 2-3 mm te vergroten. Met deze tool kunt u zorgvuldig een boom selecteren op het canvas. Belangrijk: als de constructie is gemaakt van MDF, is verwerking met de hand te tijdrovend - het is juister om een ​​freesmachine te gebruiken.

Door een landing nest te maken, kun je er loops plaatsen. De dragerstandaard wordt op het canvas aangebracht, dit zal helpen om de positie van de lussen nauwkeuriger te bepalen. De handigste manier is om een ​​rek te proberen, geen doos. Wees niet bang om het te demonteren als het product al in de assembly is verkocht. Maar het installeren van loops is nog steeds vrij eenvoudig - het is veel moeilijker om met handles te werken.

Bereid je nu voor op:

 • zitplaats voor het kasteel;

 • pen gat;

 • klink gat.

Zelfs als de deur is gemaakt van zacht hout, is het freesapparaat veel praktischer dan handgereedschap. De hoeveelheid werk die moet worden gedaan, is tenslotte vrij groot. Wanneer dit is gebeurd, worden loops, een handvat, een slot op de array geplaatst. Daarna kun je de doos verzamelen en het canvas erop hangen. Al aan de deur hing, noteren ze waar de voering met de tong zal worden geplaatst.

beoordelingen

Zelfs zorgvuldig geselecteerd uit de beschrijving van de sets accessoires na een correcte installatie kan een hoop problemen opleveren. Het is veel juister om de voorkeur te geven aan producten van gerenommeerde bedrijven - ze zijn veel minder geneigd dan weinig bekende fabrikanten om een ​​openhartig huwelijk te bezorgen. Het is ook noodzakelijk om kennis te maken met de beoordelingen, zoals andere mensen die de deur eerder hebben geplaatst, en bedrijven die deursets leveren om te bestellen. Van de moderne leveranciers heeft Apecs een uitstekende reputatie, waarvan de uitrusting zeer wordt gewaardeerd.

En let ook op producten onder het merk Palladium. Het deel van de consument reageert positief op de Italiaanse deuraccessoires. Als u een perfecte kwaliteit wilt, zou u de voorkeur moeten geven aan producten van de Duitse industrie. Ze kunnen hun eigenschappen behouden, zelfs na meerdere jaren van intensief gebruik. Natuurlijk, ergens moet je je eigen smaak vertrouwen - als je niet van een of andere inrichting houdt, is het beter om te weigeren ze te kopen.

Hoe accessoires voor binnendeuren te kiezen, zie in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer