Kenmerken van moderne muurstoppers voor de deur

 Kenmerken van moderne muurstoppers voor de deur

Moderne muurstoppers voor deuren zijn een noodzakelijk accessoire waarmee u het uiterlijk van de wanden en deuren van kantoren, winkels, kantoren, appartementen en andere gebouwen kunt behouden. Een stop (alternatieve naam voor de stop) is een gemakkelijke oplossing voor het probleem van het over-openen van de deuren. Bijzonder relevant is het probleem van het conserveren van muren en handgrepen op plaatsen waar deuren constant in bedrijf zijn, wanneer een groot aantal mensen het pand betreedt en verlaat. Tegelijkertijd onderscheidt de lage prijs het product gunstig van deurdrangers.

Limiter classificatie

Moderne fabrikanten produceren een vrij groot aantal begrenzers voor deuren,in de verscheidenheid waarvan we nu proberen te begrijpen.

Er zijn verschillende typen begrenzers.

 • stops - het hoofddoel is om de draaiingshoek van de deur te beperken en deze in de gewenste positie te bevestigen. De haltes zijn vloer en muur; met magnetische, rubberen of plastic hoezen; metaal, volledig kunststof; kleurrijk.
 • stoppers - ontworpen om de deur in een bepaalde positie te vergrendelen, bijvoorbeeld wanneer u hem wilt openen. Als u de stop verwijdert, opent deze een veel grotere hoek. De meest voorkomende stop - deur ketting.
 • Er zijn overlays. Ze laten de deur niet volledig sluiten, waardoor er een kleine opening ontstaat. Verkrijgbaar in een breed scala.
 • sluiters - complexe mechanismen waarmee u de deuren soepel zelfstandig kunt sluiten - toegangsdeuren, in kantoren of in kantoren.

Sluitingen zijn veel duurder dan stops, je moet constant hun technische staat controleren, onderhoud uitvoeren, ze hebben tijd en materiaalkosten nodig.

Muurstoppers

Een van de meest voorkomende stops is de muurbegrenzer. Het is een vrij eenvoudig apparaat.De aanslagen verschillen in bevestigingsmethoden. Er zijn zelfklevende stops (meestal te vinden), bevestigd met schroeven.

Wandstoppers kunnen rond, ovaal en vierkant zijn. Ze zijn meestal gemaakt van metaal en plastic. Zijn de overlays gemaakt van rubber, siliconen, plastic, uitgerust met een magneet.

Grenzen kunnen op de muur aan de bovenkant van de deur of aan de onderkant worden gemonteerd. U kunt de grootte, kleur en het uiterlijk van een specifieke kamer kiezen, rekening houdend met het meubilair.

De stop met een magnetische voering heeft ook een metalen voering die aan de deur is bevestigd. Dit product is noodzakelijk in gevallen waar fixatie vereist is in de open positie.

Kenmerken van de installatie van muurstoppers

Zelfklevende muurstoppers zijn eenvoudig te installeren. De fabrikant brengt van tevoren een laag speciale lijm op het product aan. Het volstaat om een ​​plaats te kiezen, de beschermende sticker te verwijderen en aan de muur te bevestigen. In de regel moet u hem een ​​minuut in deze positie houden, de stop is klaar voor gebruik als het dempkussen niet magnetisch is. Anders moet de metalen plaat op de deur zelf worden bevestigd, op hetzelfde niveau als de aanslag, voor latere bevestiging van de deur in de open positie.In het geval van het gebruik van een zelfklevende stop worden echter speciale eisen aan het wandoppervlak gesteld. Het moet soepel zijn, niet plakken.

Geschilderde glazen wanden en kunststof scheidingswanden zijn het meest geschikt.

De aanslagen met bevestigingsschroeven vereisen de voorbereiding van de muur, het is noodzakelijk om er gaten in voor te boren. Vereist een gereedschap - boormachine, schroevendraaier, liniaal en enkele anderen.

Het materiaal van de muren moet worden beoordeeld. Baksteen, beton, SCC-blokken en ander duurzaam muurmateriaal vereisen geen extra versterking van de installatieplaats. Als ze worden ommanteld met gipsplaat, plastic panelen met materialen die holtes hebben, moet de plaats voor het fixeren van de stop aanvullend worden uitgerust, aangezien kinetische energie optreedt wanneer de deur wordt geopend, waardoor een muur van de gespecificeerde materialen kan worden beschadigd. Daarom is niet voldaan aan een van de belangrijkste taken die aan de muurstoppers zijn toegewezen - met behoud van de integriteit van de wanden en deuren.

  Als een "versterking" van de muur kunt u een metalen plaat gebruiken, die is ingesloten onder de steun.Tegelijkertijd moet het ongeveer 4 keer groter zijn in het contactgebied met de muur dan de muurbegrenzer.

  We hebben alleen de belangrijkste kenmerken van wandstoppers voor deuren en methoden voor de bevestiging ervan overwogen. Deze producten zijn wijdverspreid en eenvoudig in zelfinstallatie.

  Hoe eenvoudig het is om een ​​magnetische stop voor de deur te monteren, zie onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer