Tips voor het selecteren van accessoires voor toegangsdeuren

 Tips voor het selecteren van accessoires voor toegangsdeuren

De deur moet betrouwbaar en stabiel zijn - niemand betwijfelt dat. Zelfs het beste canvas, als het niet wordt aangevuld met geschikte fittingen, zal niet correct werken. Er moet maximale aandacht aan de selectie worden geschonken en niet alleen worden geleid door prijsoverwegingen.

Hardware voor metalen deuren

Een essentieel onderdeel van dit ontwerp zijn loops. De strengste vereisten worden opgelegd aan de bovenste lus, waardoor het canvas veilig aan het frame kan worden bevestigd. Bij het lezen van de beoordelingen en beschrijvingen is het met technische documentatie de moeite waard om te vragen of het draaien van het openingsblad voldoende is.Lussen voor deuren van metaal zijn meestal gemaakt van een aluminiumlegering met zink en magnesium. Het wordt aanbevolen om duidelijk te maken of ze bestand zijn tegen de wettelijke belasting van 80 tot 130 kg.

Zelfs het dure profiel en de energiebesparende eigenschappen, aangegeven door fabrikanten, laten niet altijd toe om de echte eigenschappen van producten te beoordelen. Om ervoor te zorgen dat de metalen kunststof constructie normaal werkt, is de afdichting erg belangrijk. Noodzaak om te controleren of het tandvlees goed tegen het frame is gedrukt als de deur is vergrendeld? Het is van dit element dat het comfort en de kalmte in het huis afhangt. Fouten in de keuze van de dichting veroorzaken vaak verstopping met stof, corrosie van metalen onderdelen als gevolg van contact met condensaat.

Slechts een paar materialen mogen worden gebruikt in afdichtingscircuits voor toegangsdeuren. Meestal is het:

 • Klassiek rubber;
 • siliconen;
 • thermo-elastisch polymeer;
 • PVC.

Deurblad heeft noodzakelijkerwijs een omtrek van fittingen. De rol van deze elementen - de overdracht toegepast op de greepinspanning op de as. Ze blokkeren het canvas in de gesloten positie. Als de deur op een balkonopening wordt geplaatst, worden "scharen" toegevoegd aan de eerder genoemde fittingen, zonder welke het onmogelijk is om de ventilatiemodus te gebruiken.Gewoonlijk worden alle componenten geselecteerd tijdens de installatie en de daaropvolgende vervanging (indien nodig) wordt alleen door ervaren uitvoerders in rekening gebracht.

Naast de hoofdonderdelen kunnen de accessoires van de balkondeur ook hulpelementen bevatten. De meesten van hen gebruiken apparaten die de opening beperken. Het systeem van het "kam" -type maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel de opening tussen het blad en het frame vast te stellen, om het te veranderen. Als de kam om wat voor reden dan ook niet past, kunt u een kabelslot gebruiken. Voor hem extra geselecteerde sleutel. Het grote voordeel wordt geleverd door de apparatuur voor micro-wikkeling.

Het kan het microklimaat in de kamer verbeteren, maar ook de stroom van overtollige koude of warme lucht elimineren. Spleetmicrofanatie wordt uitgevoerd met behulp van een speciale handgreep. Afhankelijk van de positie wordt een bepaalde afstand tussen het bovenste gedeelte van het web en het frame ingesteld.

Een alternatieve oplossingsdeskundige gelooft in klimaatafsluiters. Ze worden in de deurprofielen geplaatst (zowel in de productiefase als na de installatie). Een belangrijk verschil tussen de individuele klepopties is handmatige of automatische bediening.Hoe dan ook, het klepsysteem is geavanceerder dan de instroom van de gleuven. Het is in staat om de luchtstroom veel beter te meten.

Accessoires voor aluminium deuren

Accessoires voor aluminium deuren hebben ook hun eigen kenmerken. De voorkeur gaat uit naar Europese structuren. Elk detail moet een certificaat van kwaliteit hebben. Goede scharnieren op de aluminium deur verschillen soepel instelbaar in drie vlakken. In sets met standaard kleurscharnieren op de RAL-schaal worden ook ongeverfde producten geleverd (deze worden gekozen als standaardkleuren niet geschikt zijn).

Andere overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van fittingen voor Chinese en aluminium deuren gemaakt in andere landen zijn:

 • waarde;
 • draagbare lading;
 • methode voor het overbrengen van geweld;
 • reissnelheid

De beste scharnierontwerpen bieden een gewicht van 200 kg of meer. Dergelijke details worden aanbevolen voor toepassing op branddeuren. Wat de door Rusland gemaakte loops betreft, is het moeilijk om een ​​ondubbelzinnige beoordeling te geven. Ja, de producten van binnenlandse bedrijven kunnen nauwelijks als een product van hoge kwaliteit worden beschouwd, maar het biedt aanzienlijke besparingen.

Bovendien moet u letten op het minimale aantal openingen dat het ontwerp nauwkeurig zal overbrengen naar de corrosieweerstand. De standaardtest houdt een monsterblootstelling van 240 uur in zoute mist in.

Het is heel goed als de fabrikant een dergelijke verificatie heeft aangegeven in de bijbehorende documentatie. Je kunt categorisch geen producten kopen die zijn geleverd door onbekende bedrijven.

Voor metalen toegangsdeuren zijn anti-vandaalscharnierkenmerken erg belangrijk. Besparen op dergelijke bescherming is volstrekt onaanvaardbaar, anders is het losschroeven of afsnijden van de straat zeer eenvoudig. Experts raden aan om aandacht te besteden aan de uitwisselbaarheid van fittingen. Vroeg of laat moeten zelfs de stalen elementen worden veranderd, en het is heel erg als je de juiste onderdelen niet kunt vinden.

Messing scharnieren worden goed gecombineerd met deuren op basis van aluminium profielen. De voordelen van het materiaal zijn:

 • flexibiliteit;
 • de mogelijkheid van polijsten;
 • een breed scala aan beschikbare verwerkingsmethoden;
 • optimale sterkte en duurzaamheid;
 • de mogelijkheid van vlekken;
 • nul risico op corrosie.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het koperproduct geleidelijk zwart wordt.In dit geval zal het onvermijdelijk moeten worden gepolijst. Lussen van ferrometalen worden lange tijd gebruikt en verslijten een beetje. Als de behoefte zich voordoet, kunnen ze altijd worden aangepast. Er is een beperking: het is onmogelijk om dergelijke scharnieren onder de platen te gebruiken.

Daarnaast is zwart staal snel roestig, soepel open de deur onmogelijk. Corrosieweerstand, eigen aan roestvrijstalen soorten, helpt deze bij de meeste mensen veilig aan te bevelen. Dergelijke producten zijn vooral relevant wanneer het nodig is om de belasting van een zware vleugel te weerstaan. Er zijn twee nadelen: de moeilijkheid om een ​​decoratieve coating aan te brengen en hoge kosten. Aluminium scharnieren zijn esthetisch, maar ze slijten gemakkelijk en kunnen alleen worden aangebracht op deuren die lichter zijn dan 50 kg.

Stalen deuraccessoires

Pennen voor hen moeten harmonieus tegen de achtergrond van het canvas staan. Het is mogelijk om zowel de afzonderlijke als de handgrepen op een niveau te gebruiken. Zou zeker de voorkeur moeten geven aan producten van meer populaire fabrikanten. Om de veiligheid van het huis te verbeteren, wordt aanbevolen om ogen te kiezen met een zicht van 180 graden. Als de producten met dergelijke kenmerken om de een of andere reden niet geschikt zijn, moet u de ogen plaatsen met een kleinere kijkhoek (ten minste 120 graden).

Een glassysteem geeft het beste licht van alles. Wanneer in de eerste plaats de weerstand tegen mechanische spanning is, is het noodzakelijk om kunststof te kiezen - het krast niet. Elimineer fouten bij de selectie van de gewenste lengte kan, als u een kijkgaatje met draad prefereert. Als u over de middelen beschikt, kunt u een videooog installeren dat een foto naar de monitor uitzendt. We moeten niet vergeten dat een dergelijk product alleen door professionals is gemonteerd en geconfigureerd.

Stalen designdeur kan verschillende ogen en handvatten hebben, maar in ieder geval is het noodzakelijk om het uit te rusten met een ander detail - met een kliksignaal. Zo'n woord wordt een klink genoemd die de opening van binnenuit blokkeert. Het verbetert de bescherming, vooral 's nachts. Experts adviseren om stalen kleppen te plaatsen. Hoe langer en dikker de bout, hoe betrouwbaarder hij is.

Het is ook handig om een ​​ketting te plaatsen. Met dit ontwerp kan de deur enigszins worden geopend, waardoor er slechts een voldoende opening overblijft voor communicatie met onbekende gasten. Het beste van alles, als de ketting volledig van staal is gemaakt. Ten slotte kunt u dergelijke aanbevelingen doen:

 • het is raadzaam om universele lussen te gebruiken;
 • op de deur met een vestibule zijn alleen inschroefbare scharnieren geïnstalleerd;
 • de dikte van de afdichting wordt gekozen in overeenstemming met de overlapte opening;
 • de eenvoudigste modellen kunnen op kunststof glazen deuren worden gemonteerd;
 • Ten minste twee verschillende soorten sloten worden op een volledig stalen deur geplaatst.

In de volgende video vindt u een kort overzicht van hulpstukken voor deuren van SFS-Intec.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer