Deuren met dubbele beglazing

 Deuren met dubbele beglazing

Deuren met een raam met dubbele beglazing helpen een esthetische uitstraling van het huis te creëren, benadrukken de gastvrijheid en de gastvrijheid van de eigenaars. Ze geven de kamer lichtheid, luchtigheid en zien er erg elegant uit. Glas is een van de meest gewilde bouw- en afwerkingsmaterialen, die erg populair zijn bij consumenten.

Voordelen van glaspakketproducten

De belangrijkste voordelen van deuren met glazen inzetstukken zijn:

 • mogelijkheid van installatie in kamers zonder ramen - het product passeert licht goed;
 • moderne ramen perfect omgaan met de functies van geluids- en warmte-isolatie;
 • het ontwerp stelt je in staat om diegenen te zien die op bezoek kwamen, om de tuin te monitoren en wat kinderen in andere kamers doen.

Vanwege de transmissie van zonlicht in het gebouw, is het niet nodig om het licht vaak in te schakelen, wat een vermindering van de financiële kosten van elektriciteit met zich meebrengt. In de gang van het huis kunt u lichtminnende potplanten plaatsen. Bovendien zien de deuren er origineel uit, vooral als het glazen inzetstuk niet standaard is (vierkant of rechthoekig), maar een ongewone vorm heeft (rond, driehoekig, golvend).

Wat zijn de?

Er zijn twee hoofdsoorten glazen deuren:

 • binnenland - zijn binnen gemonteerd. Dergelijke producten zijn onderverdeeld in traditionele zwenkconstructies, glijden en glijden. De laatste twee soorten worden vrij vaak gebruikt, omdat ze geen groot gebied nodig hebben om te openen, en wanneer ze worden gesloten, versmelten ze bijna met de muur en worden ze er één mee.
 • input - geïnstalleerd bij de ingang van het huis. Ze zijn gemaakt op een manier die het huis beschermt tegen de penetratie van kou. Producten worden voornamelijk in particulier bezit gevonden - in een flatgebouw durven weinig mensen de deur te openen,waardoor je alles kunt zien wat er in de kamer gebeurt.

Thermische breekproducten zijn een goede versie van het invoerontwerp. In het winterseizoen laten gewone deuren de kou door en kunnen ze letterlijk bevriezen. Maar voor constructies met thermische onderbreking is dit niet verschrikkelijk - ze vertegenwoordigen een doek verdeeld in verschillende delen die warmte geleiden. Bij het maken van deuren wordt een materiaal met een lage thermische geleidbaarheid gebruikt, waardoor warmte wordt opgeslagen en onderhouden in het huis.

In landhuizen geven sommige eigenaren er de voorkeur aan om de deur met tralies en ramen te installeren. De grille biedt extra bescherming tegen hacking en indringers.

Producten zijn geschikt voor mensen die twijfelen aan de betrouwbaarheid van de constructie met een raam met dubbele beglazing, maar deze in hun woning willen installeren.

ontwerp

Elke deur bestaat uit een frame, versterkte profielen. Ze worden in het product geplaatst en voorkomen vervormingen. Elk ontwerp wordt aangevuld met lussen en handvatten om te openen. Glazen worden in het frame gestoken en in sommige gevallen beschermd - voor dit doel worden gesmede delen gebruikt, die als decor dienen.

Deuren met ramen met enkel glas hebben een inzet van twee glazen - ertussen is er een kamer. Het is gevuld met inerte gassen - meestal is het argon of krypton, wat de geluidsisolatie verhoogt. Kenmerken van dubbele beglazing - laag gewicht, lage prijs, maar slechte warmteopslag, dus worden ze gebruikt voor binnendeuren of entreestructuren die bij gematigde temperaturen zijn gemonteerd.

Dubbele ramen met dubbele beglazing hebben drie glazen en twee luchtkamers, ook gevuld met inerte gassen. Deuren met vergelijkbare glazen verpakkingen zijn bestand tegen veel beter geluid en bieden een comfortabel microklimaat in huis.

Producten met driedubbele ramen met dubbele beglazing zijn massiever dan andere. De deur wordt in een inzet van vier glazen geplaatst en vormt drie camera's.

Dergelijke constructies worden aanbevolen om te worden geïnstalleerd in huizen die gelegen zijn in de zone met verhoogd geluid of extreme klimatologische omstandigheden.

Soorten glas

Voor de productie van deurstructuren met verschillende soorten glas:

 • De vraag is naar producten met versterkt glas, uitgerust met metalen gaas.Dit glas is vrij dik, dus de deuren hebben goede geluidsisolerende eigenschappen.
 • Gehard glas wordt vaak gebruikt om toegangsdeuren te maken. Hun kwaliteitskenmerken en slijtvastheid staan ​​op een hoog niveau, waardoor ontwerpen populair zijn bij consumenten.
 • Triplex is meerdere lagen glas verbonden door een film of een vloeibaar polymeer. Deuren met triplex zijn bestand tegen mechanische belasting en worden gekenmerkt door verhoogde sterkte.
 • Gepantserde ramen zijn zeldzaam en worden in gepantserde deuren gestoken.
 • Energiebesparend glas heeft een speciale coating - het bestaat uit zeldzame aardmetalen. Dergelijke producten houden de warmte perfect vast in het koude seizoen en koelen de kamer af als het buiten warm is.
 • Getinte ramen worden gekozen door mensen die niet willen dat de binnenkant van het huis vanaf de zijkant van de straat te zien is. Tegelijkertijd is de straat zichtbaar vanuit de kamer.
 • Gebrandschilderd glas zal helpen om de gevel van het gebouw te revitaliseren, om felle kleuren te introduceren.
 • Op binnendeuren zijn gegolfd of mat glas, het uitvoeren van een decoratieve functie.

afmeting

In principe produceren alle fabrikanten deuren met standaardafmetingen die zijn vastgesteld door GOST. Voor interieurproducten moet de hoogte van het deurblad 190 of 200 cm zijn.

Enkele deurbreedte:

 • voor de badkamer en badkamer - 60 cm;
 • voor de keuken - 70 cm;
 • voor kamers - 80-90 cm.

Constructies met dubbele vleugels hebben twee doeken - de breedte van elk ervan komt overeen met de afmetingen van producten met één blad (bijvoorbeeld 60 cm). Deuren kunnen verschillende breedtes hebben (60 en 80 cm).

Voor toegangsdeuren bedraagt ​​de hoogte van het blad 200 cm en de breedte van eenbladige constructie is 80 of 90 cm. De breedte van dubbelbladige structuren met identieke banen varieert tussen 60-80 cm.

materialen

Deuren met een raam met dubbele beglazing zijn gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Houten structuren van binnen zijn het meest gebruikelijk. Ook wordt hout gebruikt om toegangsdeuren te maken. Ze zien er rijk uit, zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Producten gemaakt van natuurlijk hout zijn duur, dus imitaties zijn gemaakt van gelamineerd spaanplaat of fineer.

Toegangsdeuren zijn gemaakt van verschillende materialen:

 • PVC - vaak gebruikt om de uitgang naar het balkon of de loggia uit te rusten.De moderne kunststof deur is bestand tegen vocht en corrosie, heeft een lange levensduur en is eenvoudig schoon te maken.
 • aluminium - aluminium fungeert als een frame voor schuifconstructies. Het materiaal houdt de warmte slecht vast en heeft bescherming nodig als het product als uitweg naar de straat dient. In dergelijke gevallen is het rationeel om grille of rolluiken te installeren.
 • IJzeren deur - het product zal helpen om geen vreemde geluiden de kamer in te laten, om de isolatie van het huis te vergroten. IJzerconstructies zijn vrij duurzaam en het is niet zo eenvoudig om ze te kraken, daarom is het bezoek van ongenode gasten uitgesloten. Eerder diende de stalen deur als een beschermende functie en had een onaantrekkelijke uitstraling. Tot op heden zijn er dubbele beglazing in de producten geplaatst en is de metalen constructie versierd met laminaat, kunstleer, MDF-panelen.

Veel deuren worden geproduceerd met smeden - het kan een patroon krijgen in de vorm van florale ornamenten.

kleur

Voor interieurontwerpen worden verschillende kleuren gebruikt: van wit tot fel geschreeuw. Als alle deuren met dubbele beglazing de gang in gaan, moeten de producten in één kleur worden geselecteerd.

Lichte tinten (wit, zand, pastel) zijn geschikt voor interieurs in klassieke en Scandinavische stijl, de Provence. Donkere kleuren van de deur moeten worden gecombineerd met de vloer, muren of meubels - dan ziet alles er organisch uit. De kleur van natuurlijk hout wordt gebruikt in etnische en historische stijl, land. Als het huis twee verdiepingen heeft, kan de schaduw van alle binnendeuren worden gecombineerd met de trap.

Het beste van alles, als de kleur van de toegangsdeur met dubbele beglazing overeenkomt met de schaduw van de gevel van het huis, of met de voorname details - zonwering op de ramen, stucwerk. Gemeenschappelijke kleur is zwart. Het past in elk ontwerp.

Rood ziet er geweldig uit op de achtergrond van Aziatische motieven. De groene constructie met glaseenheid is perfect gecombineerd met een witte of bakstenen gevel. Diepblauw is een goede oplossing voor huizen in een klassieke stijl.

Gele tinten zijn ideaal voor huizen met zwarte details op de gevel.

Mooie interieuroplossingen

Het is interessant om te kijken naar schuifdeuren met een frame gemaakt van aluminium of hout en grote ramen met dubbele beglazing. Zulke ontwerpen, die uitkijken op de veranda, zullen helpen om te versmelten met de natuur en het landschap op elk moment van het jaar te bewonderen.

Luxe toegangsdeuren met dubbele beglazing in de vorm van een slak.

Producten voor de badkamer kunnen worden ingericht met dubbele beglazing met prachtige veelkleurige glas-in-loodramen. Deze optie is zeer origineel en geschikt voor lichte interieurs.

In de volgende video leert u meer over het kiezen van deuren met dubbele beglazing.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer