Hoe maak je een deuropening?

Het inrichten van een woning met behulp van een deur is een bekend en noodzakelijk iets. Een gesloten deur helpt om persoonlijke ruimte te besparen of te beschermen tegen lawaai.

Maar soms is een kamer of gang zo klein dat de deur interfereert, en in andere gevallen is de deuropening zo groot dat het deurblad omslachtig is en er geen noodzaak voor is. In huizen met dikke muren ziet de deur er niet interessant uit vanwege de brede lege hellingen.

In deze gevallen doet zich de vraag voor van de esthetische aantrekkingskracht van een dergelijke boog, wat betekent dat we moeten nadenken over hoe we de doorgang moeten plaatsen.

Speciale functies

In een typisch appartement bevinden zich vaak de wanden tussen de kamers, dus de deuropeningen bevinden zich onder de kruising van het plafond. Dergelijke muren worden dragers genoemd. Ze kunnen niet worden verplaatst of gesloopt.In dit geval moet de opening zorgvuldig worden versterkt met balken.

De situatie is eenvoudiger in een studio. Peilingen zijn buitenmuren of die de badkamer afbuigen. Op de rest van de ruimteverdeling kunnen willekeurig worden geplaatst.

In het particuliere huis tijdens de bouw zijn al de nodige openingen geïdentificeerd. Als het huis een reconstructie ondergaat, hangt hun locatie ook af van de plafondtegels, balken en dragende muren.

 • Aldus zal het eerste kenmerk van het ontwerp van deuropeningen aanpassing aan de ondersteunende structuren zijn.
 • Het tweede kenmerk houdt verband met de aanwezigheid of afwezigheid van de deureenheid in de opening.
 • De derde is met de wens om naburige kamers visueel samen te voegen of te verdelen.
 • Het vierde kenmerk is een grote verscheidenheid aan materialen, geometrische vormen in het ontwerp van de deurloze ruimte.
 • De vijfde wordt geassocieerd met het gebrek aan zorg voor het deurblad in de deurloze ruimte.
 • Zesde - met besparingen in contanten voor de aankoop en installatie van de deureenheid.
 • Tegelijkertijd kunnen niet alle deuren worden verwijderd. En dit is het zevende kenmerk - de noodzaak om de persoonlijke ruimte te behouden, een gesloten badkamer met behulp van een vaste deur.

Dit betekent dat de deuropeningen kunnen worden uitgerust met een deurblok of vrij kunnen worden bewogen. Van deze factor hangt af van de keuze van materiaal en verlichting tijdens decoratie en decoratie.

decoratie

Om een ​​opening te maken, gebruikt u verschillende opties voor bouw- en decoratieve materialen. De eerste geeft een nieuwe vorm, verbetert de ruimte, de tweede helpt om deze te versieren.

 • Gips. Dat is waar het ruwe werk begint bij het maken van een nieuwe opening of reparatie van een bestaand werk. Het kan de basis zijn voor toekomstige voering, of het kan zelf een decoratief ontwerp worden met de hulp van getextureerde pleister.
 • gipsplaten is het fundament van toekomstige schoonheid. Hiermee kun je elke vorm maken, gebreken aan de muren en hellingen verbergen. Platen van gipsplaat kunnen op onverwachte manieren worden gebogen.
 • Kunststof panelen - zeer handig en praktisch materiaal van de meest verschillende bloemen. Voor hun installatie hebben geen specialisten nodig. Geconfronteerd worden gebeurt snel en gemakkelijk. Ja, en ze vereisen minimale zorg.
 • Siding. Het instellen van een dergelijke verzilvering is niet moeilijk en qua geld een zeer economische optie.Het is handig om de ingangsgroep met gevelbekleding in te korten, omdat het gemakkelijk te onderhouden is, het is vochtbestendig en bevriest niet.
 • Houten panelen - niet minder mooi, maar duurder. De lamellen kunnen horizontaal, verticaal, diagonaal, visgraat zijn. Voor meer veiligheid en schoonheid van de boom bedekt met meubellak. Zo'n decoratie zal er prachtig uitzien in een houten huis, waar de boom zelf een decorelement is.
 • MDF-panelen wordt steeds populairder vanwege het uiterlijk, de lage kosten en het eenvoudige installatieproces. Geconfronteerd met dergelijk materiaal kan onafhankelijk worden gemaakt.
 • Schilderen. De meest betaalbare manier. De eenvoudigste manier om met acrylverf op waterbasis te werken. Nitro-paint wordt aangebracht met een airbrush (wat lastig is om te doen in een woonwijk). Olieverf wordt steeds minder gebruikt. Emaille geeft duurzaamheid en glans aan een diafragma.
 • Polyurethaan stucwerk is een grote verscheidenheid aan lijstwerk, kolommen en semi-kolommen, platbands voor het ontwerpen van bogen en deuren. Lichte delen en eenvoudige installatie met lijm maken stucwerk erg populair. Het komt in het wit, maar is gemakkelijk in te kleuren.

Sierlijke sandriks, beugels, ornamenten in combinatie met een mozaïek maken de deuropening tot een kunstwerk.

 • Natuurlijk stucwerk - geen goedkope dingen. Het zal veel moeilijker zijn om ermee te werken, omdat het veel zwaarder is dan polyurethaan.
 • Kunstmatige of natuursteen. In particuliere huizen in het zuiden van Rusland, waar zandsteen, schelpenrots, kalksteen praktisch onder hun voeten ligt, is dit een prioriteitsmateriaal. Maar in de bouwmarkten kunt u imitatiestenen kopen (leisteen, graniet, graniet, marmer, klinkertegels). De rijkste keuze aan decoratieve steen helpt muren versieren.
 • Achtergronden van verschillende texturen en kleuren - Een van de meest eenvoudige manieren om een ​​deuropening te ontwerpen. Tape wallpaper hellingen en aangrenzende muren zullen in staat zijn om bijna iedereen.
 • Lamineringsfilm. Met de grootste verscheidenheid aan kleuren en typen kunt u de opening snel en goedkoop verfraaien. Maar de hellingen moeten glad zijn.
 • blinds - Een geweldige optie voor opening van textielopeningen. Een oneindig groot aantal stoffen, kleurengamma en prijsklasse stellen u in staat elk ontwerp van binnenruimte uit te voeren met een deur of zonder.

Lambrequins kunnen gordijnen aanvullen of zelfinkomen.

 • Macrame of ander weven. Het kan in elke kleur en kwaliteit van een thread worden uitgevoerd. Een dergelijk frame kan worden gemaakt van dezelfde lengte of in de vorm van een patroon met meerdere niveaus.
 • Kisey of gordijnen-hangers, gordijn - Een andere optie voor het ontwerp van de opening. En dit is een geweldige manier om je vaardigheden te demonstreren, want Kiseyu kan met je eigen handen worden gemaakt. Zo'n gordijn kan van bamboe, hout, plastic, kralen, glaskralen, kralen, schelpen, enzovoort zijn.

Hoe te verfijnen?

Er zijn veel manieren om de binnendeuropeningen te verbeteren. Het belangrijkste is om de juiste vorm te kiezen.

Er zijn er verschillende:

 • rechthoekig,
 • trapezius,
 • boog,
 • psevdoarochnaya,
 • asymmetrisch.

De eenvoudigste manier om een ​​rechthoekige ingang te maken. Als het is gemaakt op de plaats van een oude deur, moet het deurblok, samen met de behuizing en hellingen, worden gedemonteerd. Een opening zonder deur kan worden afgewerkt met elk hierboven genoemd materiaal. Okosyachka-openingen in een houten huis worden uitgevoerd voor een betrouwbare bevestiging van stammen en platen.

Daarom kunnen hier extra steunen en stutten voor de hoeken van de structuur worden geïnstalleerd.wat interessant kan zijn om te versieren.

Voor trapezoïde invoer kan elke verzilvering ook worden gebruikt. Na het vormen van de trapezoïde heeft de opening meer hoeken en daarom zal het meer tijd kosten om hellingen van harde materialen te installeren. En dit is het enige serieuze verschil.

Bogen zijn anders: klassiek, elliptisch, gothic.

De keuze voor een bepaalde vorm hangt af van de stijl en het doel van de kamer, de gewenste decoratiematerialen.

 • Arch van MDF kan worden gekocht in afgewerkte vorm. Het kost ongeveer 3.000 roebel. Plus ongeveer 200 roebel. op montageschuim.
 • De boog kan niet worden gemaakt van een enkel blad van MDF, maar van dobor en platbands. Met deze methode kunt u een opening van elke breedte tekenen. In financiële termen is dit een zeer winstgevende optie. Bovendien is een dergelijk frame eenvoudig te gebruiken op een bakstenen en betonnen muur, omdat er schuim wordt gebruikt voor de installatie, en niet deuvels met schroeven.
 • De gebogen gipsplaat (GCR) is een lege ruimte voor verdere decoratie. In dit geval hoeft u de muur in de opening niet uit te lijnen: deze wordt verborgen onder de GCR.
 • PVC-bekleding wordt aanbevolen om te worden aangebracht, verwarmd met een gebouw of haardrogers.Dit moet snel worden gedaan om de dekking intact te houden. Als je twijfelt over je eigen kunnen, is het beter om een ​​professional uit te nodigen.
 • Met zachte materialen is het veel eenvoudiger om de halfronde gebogen vormen te verfijnen.

Pseudo-boogconstructie is een rechthoek met afgeronde gipsplaat-hoeken. Deze boog lijkt meer op een rechthoek dan een halve cirkel.

Gipsplaat zal helpen om de opening een asymmetrische vorm te geven. Hiermee kunt u elk ontwerp maken: met inserts, maaswerk en andere.

Tegenover de opening van de ijzeren deur

Toegangsdeuren vereisen een speciale decoratie. Ze moeten warm zijn, niet-strepend, bestand tegen schuren, veilig. Dit geldt vooral voor de metalen deur, als de koudste.

MDF is perfect bestand tegen deze taak. Door dit materiaal af te werken, kunt u zelf geld verdienen. Telescopisch incasseren wordt als de gemakkelijkste manier beschouwd vanwege het eenvoudige installatieproces. Het is gemaakt volgens het voeringprincipe: aan de ene kant is het voorzien van een groef en aan de andere kant - met een kam. Door een kam in de groef te steken, kunt u een schild van elke breedte maken.

Een andere ontwerpoptie - bekleding, bijvoorbeeld kunstleer. Van tevoren moet goed worden berekend of het de beweging van de deur zelf niet hindert. Bovendien kan bij het maken van een dikke laag de opening aanzienlijk worden verminderd. Daarom is in smalle kamers om deze optie te gebruiken onpraktisch.

Maar verzilveren met een kunstmatige steen of steen zal de opening mooi maken en zal geen ruimte stelen. Het is gemakkelijk om het met je eigen handen te plakken.

Het fineren is ideaal om naar de ingangsgroep te kijken, omdat het fineer sterk en duurzaam is.

Typen mounts

Afhankelijk van het gekozen materiaal, zijn de soorten bijlagen anders. In de moderne constructie wordt schuim niet alleen als een afdichtmiddel, maar ook als een bevestigingsmiddel gebruikt. Daarom worden MDF-panelen bijvoorbeeld op schuim gezet. Na het volledig drogen worden de overblijfselen gesneden met een scherp mes.

Specialisten gebruiken afwerkspijkers om geld in houten openingen te verzilveren. Hun gemak ligt in het feit dat de doppen na het inrijden praktisch onzichtbaar zijn op het materiaal. Voor bakstenen en betonnen muren is het handig om vloeibare nagels te gebruiken. Deze kleefstof wordt aangebracht op de achterkant van het vaste materiaal, waarna het op de helling wordt bevestigd en stevig tegen de muur wordt gedrukt.

Je moet het voorzichtig doen, omdat de vloeibare nagels heel snel vastlopen en de strips en panelen moeilijk worden gedemonteerd.

Panelen kunnen op schroeven worden gemonteerd. In de houten openingen moet je eerst kleine gaatjes maken met een boor en pas dan de schroef erin schroeven. Anders kan de boom barsten. In de bakstenen en betonnen wanden moeten deuvels worden aangebracht (gaten vooraf boren voor hen) en er al schroeven in schroeven.

De gemakkelijkste bevestigingsmethode is een grendel van het type "snavel". Het is volgens dit principe dat telescopische platbands zijn bevestigd. Het nadeel van deze methode is de scheiding van de behuizing zelf met frequente demontage. Maar de deur wordt maar één keer geïnstalleerd. En als de tijd rijp is voor de ontmanteling, betekent dit dat het niet nodig is, net als de oude versie.

Wees daarom niet bang voor het voortijdig verlies van het uiterlijk van de verzilvering.

Hoe het oppervlak egaliseren voor werk?

Nadat je het materiaal en de vorm hebt bepaald, moet je de helling voorbereiden op het ontwerp. Als voor de verdere decoratie van verschillende soorten panelen niet zo belangrijk is, dan moet onder het behang, schilderij, laminaat oppervlak perfect zijn. Afstemming kan worden gedaan met gips of gipsplaat.

gips

U moet beginnen met het verwijderen van de laag oude pleisters. Hoe beter dit werk wordt gedaan, hoe minder er dan problemen met de helling zullen zijn. Vervolgens moet u de kuilen en scheuren afsluiten met cementmortel. Kleine openingen worden gewreven met stopverf en de afstand tussen het deurkozijn en de muur wordt opgevuld met montageschuim.

Tijdens de voorbereiding is het nodig om de heuvels van oud cement en verhard overtollig schuim uit de muur te verwijderen. Daarna wordt het oppervlak behandeld met een primer, die de hechting van de pleister en de muur zal vergroten.

Gipshellingen kunnen een cementmortel (cement, water, zand) of gips (cement, zand, kalkoplossing) zijn. De winkels verkopen kant-en-klare mortelpleister en cementsamenstelling, waarvoor u alleen water hoeft toe te voegen.

Er zijn verschillende manieren om de oplossing op de muur aan te brengen, maar bij een van deze om het oppervlak glad te maken, moet u verticale bakens installeren. Het kunnen latten zijn die albast aan de helling hechten. Nadat de bakens zijn opgedroogd, wordt een oplossing op de muur aangebracht en geëgaliseerd met een spatel. Om op zo'n manier gemakkelijk verticale hellingen te pleisteren, is het met het plafond moeilijker om te doen.Na volledige droging van het gips is het op enigerlei wijze gedecoreerd.

gipsplaten

Dit materiaal kan de openingen van elke configuratie verbeteren. En dit is het voordeel van GCR. Misschien kan geen ander materiaal omgaan met de asymmetrische vorm.

Nadat u de vorm van de structuur hebt geselecteerd, moet u een geschaald patroon op papier maken. Op een vel papier, karton of ander hard papier, maak je een sjabloon van natuurlijke grootte, die wordt overgebracht naar de wand-gipsplaat. Het aantal exemplaren hangt af van het feit of het formulier symmetrisch is.

Zet vervolgens het metalen profiel in de deuropening. Om het profiel een gebogen vorm te geven, moet het om de tien centimeter worden afgezet met een speciale schaar voor metaal. Het metalen profiel is bevestigd aan de opening. Om de boog van de boog te maken, hebt u een plafond GCR nodig - deze is dunner en kan volgens een patroon worden gebogen.

Dit gebeurt met een speciale naaldrol. Gipsplaat billet overvloedig bevochtigd met water en gerold met een roller. Het werkstuk wordt verzacht, het krijgt de gewenste vorm en wordt tien uur gedroogd.

Na het drogen worden alle elementen van de boog bevestigd met zelftappende schroeven aan het frame van metalen profielen.Gebruik vervolgens de serpyanki-tape om de naden van de platen te sluiten en de groeven van de schroeven worden gewreven met pleister. Wanneer deze laag opdroogt, plakt u de hele structuur en schuurt u deze met schuurpapier. In deze voorbereidende werkfase is voltooid, dan wacht het ontwerp op de afwerking.

Wanneer u een asymmetrisch ontwerp met meerdere componenten maakt, zijn er mogelijk meer details. En niet elke thuismeester zal met dergelijk werk omgaan. Om een ​​kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar ontwerp te krijgen, is het beter om het werk toevertrouwen aan professionals.

afmeting

De betrouwbaarste meting van de deuropening waarin de deur zal worden geïnstalleerd, moet worden toevertrouwd aan een specialist. Maar vanwege omstandigheden of eigen wensen, is het soms nodig om deze ruimte op eigen kracht te meten.

Hoe het goed te doen:

 • Meet de breedte, d.w.z. de afstand tussen de wanden. Tegelijkertijd zal bij de ingangsopening de breedte aan de deur minder zijn dan aan de binnenkant van de muur. Bovendien kan door een constructiefout de afstand op verschillende punten ook verschillen. Het is belangrijk om de bottleneck te vinden.
 • Meet de hoogte, d.w.z. de afstand van de drempel tot het laagste punt van de opening boven het hoofd.
 • Meet de diepte, dat is de dikte van de muur.Dit moet onderaan, in het midden en bovenaan de opening gebeuren.

GOST definieert de typische afmetingen van deuren en openingen. Je kunt ze in de onderstaande tabel zien. Dit wordt gedaan om berekeningen te vereenvoudigen bij het ontwerpen van appartementen. In particuliere woningen worden deze maten niet altijd gebruikt. Maar in dit geval zal het project van de deureenheid individueel zijn, wat de waarde ervan aanzienlijk zal verhogen.

Metingen van de opening zonder deur zijn belangrijk om de behoefte aan materialen correct te berekenen. Heel vaak is een fout van 5 of zelfs 10 cm niet fundamenteel, maar hoe grondiger de metingen worden gedaan, hoe minder verrassingen er zullen zijn tijdens de installatie.

Hoe overbrengen?

De doorgang verplaatsen - misschien wel de moeilijkste vraag. Vooral als het om een ​​appartement in een flatgebouw gaat.

Houd rekening met het volgende om fatale fouten te voorkomen:

 • van welk materiaal de muur is gemaakt;
 • wat is de lay-out van woningen;
 • is dit muurlager;
 • hoe hebben de afmetingen van de opening betrekking op de dragende muur;
 • wat is de overlap;
 • wat is de dikte en de staat van de muren.

Na een beslissing over het project, moet u een technische expertise uitvoeren en deze vervolgens coördineren in verschillende commissies.Dit wordt gevolgd door de ontvangst van technische specificaties, ontwerpvergunning en goedkeuring van het project zelf. Om al deze problemen op te lossen, zijn er speciale organisaties of lost de eigenaar ze onafhankelijk op.

Mogelijke opties voor de overdracht van de opening:

 • De deuropening, met de standaardafmetingen, in de dragende muur. Het kan vanaf nul worden doorboord. Aangezien er een herverdeling van de belasting op de vloeren en muren is, is het belangrijk om de vraag te beslissen: zal de vorige passage overblijven of zal deze worden gelegd.
 • Meer tijdrovende optie - de boog. Als het in een betonnen muur wordt gezaagd, wordt een meer geavanceerde technologie in de bakstenen muur gebruikt, die alleen door een professional kan worden verwerkt.
 • Een lichte verschuiving of verbreding van de opening op dezelfde plaats is de veiligste optie. De trui stijgt of verschuift. Onnodig deel van de doorgang moet worden ommanteld met gipsplaat of een baksteen leggen. Aan de andere kant snijden ze een deel van de muur uit met de vereiste afmetingen.

Succesvolle voorbeelden en opties

De waarde van deze boog in zijn functionaliteit. Dit is niet alleen een mooi voorbeeld van design, maar ook een combinatie met planken die nooit overbodig zijn.

Deze ontwerpoptie is mogelijk in grote kamers met hoge plafonds.Een prachtig voorbeeld van zonering van de ruimte met behulp van natuurlijk stucwerk.

Het gebruik van moderne materialen zal zo'n opening voor een lange tijd behouden, en de ingebouwde verlichting zal hierbij helpen.

Registratie van de ingangsgroep en gangpassage in dezelfde stijl is de perfecte oplossing voor de gang. Decoratieve steen helpt het uiterlijk te behouden.

Deze boog van hout kan alleen worden gedaan. Het is perfect in zones onderverdeeld en benadrukt de ruimte.

Dankzij de ingebouwde verlichting maakte deze glasachtige bugel de passage ongewoon mooi.

Ondanks de ongewone kleuren ziet deze asymmetrische boog er fantastisch uit en verbergt hij niet-standaard kamerafmetingen.

De volgende video gaat over het maken van een deuropening met uw eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer