Straat schuifdeuren

Straatschuifdeuren, als een installatieobject in privédomeinen, worden tegenwoordig steeds populairder. Bepaalde eisen zijn te wijten aan het feit dat dergelijke structuren niet alleen worden onderscheiden door hun mooie uiterlijk, maar ook door hun optimale weerstand tegen verschillende soorten vervorming, die zich vaak manifesteert onder invloed van een temperatuurverschil of een verandering in vochtigheidsgraad.

Voor- en nadelen

Ingang schuifsystemen op dit moment zijn de echte trend, een gepiep van de mode. Ze zijn te zien in winkels, banken, ziekenhuizen, bij de ingang van winkelcentra en privé-huizen, cottages.

In tegenstelling tot sceptici, kunnen die schuifstructuren hun hoofdfunctie niet vervullen: om panden te beschermen tegen ongewenste penetratie door onbevoegden zijn moderne glijdende toegangsproducten ongelooflijk duurzaam en betrouwbaar.

Externe schuifdoeken hebben een aantal voordelen:

 • modern mooi ontwerp;
 • sterkte;
 • efficiënt ruimtegebruik;
 • functionaliteit;
 • mogelijkheid om openingen van elke grootte te sluiten;
 • gemakkelijke toegang voor mensen;
 • brandveiligheid;
 • duurzaamheid;
 • gebruiksgemak;
 • uitstekende geluidsisolatie en thermische isolatie;
 • gemak van zorg.

Afhankelijk van het basismateriaal dat wordt gebruikt voor de productie van toegangsdeuren, hebben intrekbare doeken in de buitenlucht bepaalde nadelen.

Kunststof biedt onvoldoende isolatie, maar dit punt kan snel worden verwijderd met rubberen afdichtingen.

Het tweede nadeel is de onnatuurlijke oorsprong van het materiaal. Hoewel deze nuance geen enkele rol speelt bij de deuren naar de straat, is plastic veel gebruikt voor het bewaren van voedselproducten en de productie van speelgoed voor kinderen.

Metalen deuren zijn onderhevig aan de negatieve effecten van corrosieprocessen en Plexiglas deuren geven geen gevoel van veiligheid, omdat ze 100% zichtbaarheid hebben.

Elk type deur heeft zijn nadelen die in overweging moeten worden genomen voordat het product wordt gekocht.

ontwerp

Intrekbare entreepanelen zijn een soort constructie waarbij de kleppen parallel aan de muur openen / sluiten. Ze zijn onderverdeeld in typen:

 • Roller. Het grote voordeel: een aantrekkelijk uiterlijk en eenvoudige installatie (u kunt uzelf zonder de hulp van buitenstaanders plaatsen). Het mechanisme is op de muur bevestigd, wat problemen met geluids- en warmte-isolatie kan veroorzaken, omdat er een opening is tussen de muur en het deurblad, waardoor de deur langs de geleiders rijdt.
 • Cassette. Door de manier van werken verschillen ze praktisch niet van de vorige versie. Het verschil ligt in het feit dat alle bewegende delen en het canvas van het systeem in de cassette zijn verborgen. Dit ontwerp is strak aan de muur of erlangs bevestigd. Dankzij het cassettemechanisme sluiten de deuren nauw, waardoor onaangename momenten die inherent zijn aan het rolsysteem worden voorkomen. Alleen experts zijn betrokken bij het installeren van de cassettestructuur - een onervaren persoon kan niet zomaar een dergelijke deur plaatsen.

Het enige nadeel van dit type product is de hoge kosten, hoewel dit aspect zichzelf rechtvaardigt met een groot aantal voordelen.

 • "Het boek" - het product wordt weergegeven door twee identieke flappen, die als een boek zijn gevouwen.
 • "Accordeon" - een paar doeken, vouwen in de werking van een accordeon.

De laatste twee opties zijn geschikt als de deuropening groot is en de muren ernaast smal zijn, dat wil zeggen dat er geen "extra" ruimte is om de vleugel te verplaatsen.

De complete set schuifdoeken is een doek, het mechanisme van openen en sluiten, accessoires.

types

Het grootste deel van glijdende systemen wordt vertegenwoordigd door glazen modellen. Ondertussen zijn er op de markt voor bouwmaterialen metalen opties. Wanneer ze worden geopend, worden ze verwijderd in een speciaal daarvoor bestemde opening, waardoor hangende aluminium producten multifunctioneel en zo compact mogelijk zijn. Dergelijke structuren worden meestal gekozen voor installatie in privé-gebouwen (landhuizen, cottages).

Glazen schuifdeuren met kunststof kunnen worden gemaakt van koud of warm profiel. De eerste optie is ideaal voor villa's, waar hun eigenaars alleen tijdens de warmere maanden van het jaar rusten. Warm profiel is beter te gebruiken in huizen, wanneer het belangrijk is om de kamer zoveel mogelijk warmte te geven.Dergelijke deuren, zelfs in de winter, zullen niet doordringen, ze zullen stevig sluiten en de warmte perfect behouden. Bovendien heeft het warme profiel uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Veel kopers vertrouwen erop dat glas voor schuifsystemen alleen transparant glas gebruikt, maar moderne fabrikanten hebben ervoor gezorgd dat hun klanten een keuze hebben. Glas voor toegangssystemen kan ondoorzichtig zijn, donker worden en met verschillende modulaties.

De volgende glassoorten worden gebruikt bij de productie van schuifdeuren:

 • Getemperd. Een zeer praktisch soort glas, omdat het bestand is tegen de grootste temperatuurdalingen.
 • Gelamineerd. Veiligheid en betrouwbaar glas, vaak gebruikt in de bouw.
 • Versterkt. Binnenin bevindt zich een metalen gaas, waardoor het materiaal veel beter bestand is tegen uitwendige mechanische belasting dan de vorige twee opties.
 • Acryl. Het lichtste glas, hoewel zeer praktisch. Het grote voordeel is een breed bereik. Dit type glas kan in alle kleuren en tinten worden besteld.
 • Glasvezelcomposiet. Het materiaal is vergelijkbaar met staal.Glasvezeldeuren passen zelfs bij de meest veeleisende klanten die een grote structuur moeten installeren. De samenstelling van het materiaal bestaat uit glasvezel- en polyesterharsen, zodat de deuren van dit materiaal duurzaam, lichtgewicht en van hoge kwaliteit zijn.

registratie

Schuifdeuren van de moderne productie onderscheiden zich door een voortreffelijk ontwerp, met name glazen buitenmodellen. Het geharde materiaal is zeer duurzaam, betrouwbaar en veilig in alle opzichten. Het maken van glasproducten is anders. Glas kan gekleurd of transparant, ondoorzichtig, versierd of gekleurd glas zijn. Modellen van gebrandschilderd glas zien er vooral indrukwekkend uit in plaatsen met grote groepen mensen (galerijen, tentoonstellingen, enz.).

De moderne koper bood een verscheidenheid aan opties voor het ontwerp van schuifsystemen voor elke smaak en wensen. Echter, voor installatie op straat kopen ze meestal producten die transparant zijn of met een matte beglazing. Buitenschuifdeuren worden op rails gemonteerd en bewegen met behulp van een slede op wielen.

Zulke deuren besparen ruimte, laten de zonnestralen goed passeren en creëren een heldere en gezellige sfeer in de kamer.

Kosten van

De prijs voor glijdende straatdeuren is in elk geval verschillend en is samengesteld rekening houdend met vele componenten.

De belangrijkste criteria die invloed hebben op de prijs zijn:

 • afmetingen van de structuur;
 • het gebruikte type glas;
 • manier van registratie;
 • hardware fabrikant;
 • systeem van mechanismen (al dan niet geautomatiseerd);
 • beschikbaarheid van accessoires.

Demonstratie van glijdende structuren en verschillende manieren om de schuifdeuren te openen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer