Hoe de deuropening verkleinen?

 Hoe de deuropening verkleinen?

Appartementen hebben vaak behoefte aan herontwikkeling. Het proces is serieus en tijdrovend, en de versmalling van de deuropening is geen uitzondering. U dient rekening te houden met de redenen waarom u de afmetingen van de binnenopeningen van het appartement wellicht moet wijzigen en moet ook bekend worden gemaakt met de beschrijving van hoe u de deuropening in de breedte en hoogte kunt verkleinen.

Redenen voor het wijzigen van de grootte van de opening

De belangrijkste redenen voor de noodzaak van herontwikkeling van binnendeuren in een appartement of huis kunnen de volgende zijn.

 • Aangepaste formaten bestaande deurbogen of openingen. In dit geval zijn er aanzienlijke problemen met de installatie van deuren met standaardafmetingen. Het installeren van een te grote deur is beladen met verzakking als gevolg van de zwaartekracht en eenvoudig ongewenste verschijning vanwege omslachtige afmetingen.
 • Een bestaande opening maken in de vorm van een boog. Vaak is de entree naar de woonkamer of de hal die de ontwikkelaar uitvoert in de vorm van een grote boog. Dit is niet altijd wenselijk en komt mogelijk niet overeen met de smaak van de eigenaar van het appartement. In dit geval zijn de correctie van de boog van de boog en de vermindering van de breedte en hoogte ervan noodzakelijk.
 • De opening wordt gecombineerd met de muur. Dit is een zeer frequente optie voor planning, vooral in kleine appartementen. In dit geval kan de deur niet wijd genoeg openen, rustend op het ploegen van de aangrenzende muur. De deurklink kan de doorgang verstoren, zich vastklampend aan kleding of dingen. Kinderen raken vaak gewond en gekneusd door per ongeluk tegen het handvat of de rand van het deurblad te botsen tijdens buitenspellen.
 • De noodzaak om de muurruimte te vergroten. Vaak is er behoefte aan een groter vrij oppervlak van de aangrenzende wanden, bijvoorbeeld voor het plaatsen van extra meubels die nodig zijn in het dagelijks leven.In dit geval is het goed mogelijk om de breedte van de deurruimte op te offeren ten gunste van het vergroten van de lengte van de muur.
 • De behoefte aan isolatie van de kamer. In sommige gevallen zijn buitensporig grote afmetingen van de deuropening ongewenst vanwege het grote warmteverlies wanneer de binnen- of toegangsdeur wordt geopend en gesloten.

Methoden en materialen

Afhankelijk van de eigenschappen van de ruimte en de afmetingen van de deuropening zelf, zijn de volgende reductieopties mogelijk.

 • Opbouwen van de zijvlakken van de houten balk. Een groot voordeel van deze methode is dat de boom goed reageert op verwerking en maatpassing. Nadat u de nodige metingen hebt uitgevoerd, kunt u de afmetingen van de houten balken met maximale nauwkeurigheid aanpassen. De staven zelf zijn met lange schroeven aan de opening bevestigd. Het nadeel ligt in de eigenschappen van het materiaal. Ondanks de natuurlijkheid en milieuvriendelijkheid, wat een pluspunt is, tolereert de boom geen verandering in het temperatuur- en vochtigheidsregime. Zo'n ontwerp kan na verloop van tijd kracht verliezen, vervormen of scheel worden.
 • De versmalling van de opengaande schuimblokken of bakstenen. Deze soorten bouwmaterialen zijn geschikt voor werk in een ruimte met muren van beton of metselwerk. Enige moeilijkheid is het aanpassen van de grootte aan de diepte van de opening.
 • De deuropening kan versmald worden met gipslijm. Deze optie is geschikt in die gevallen, als de wanden van de kamer afgewerkt zijn met gips. Het is mogelijk om gipslijm te gebruiken voor een lichte versmalling van de doorgang. Deze methode kan de opening zo veel mogelijk met 25 cm verkleinen.
 • De ruimte van de binnenpassage verminderen gebruik gipsplaten. Dit is de meest economische en vrij eenvoudige manier om het zelf te doen. Gipsplaten zijn, net als hout, perfect dimensionale aanpassingen, dus het is helemaal niet zo moeilijk om ze in te stellen op de gewenste diepte van de opening. In vergelijking met hout is gipsplaten echter niet gevoelig voor corrosie, is ze niet gevoelig voor extreme temperaturen en vochtigheid. Het ontwerp, ondanks de grotere efficiëntie, zal meer solide en duurzaam zijn.

Stadia van herontwikkeling

De algemene volgorde van acties die moeten worden uitgevoerd bij het wijzigen van de afmetingen van interieurpassages wordt hieronder gegeven.

 • Meting van de bestaande opening. Geproduceerd met een constructie meetlint. Deze meting kan het best samen worden gedaan, zodat één persoon helpt het meetlint vast te houden.Wanneer het lint in horizontale dimensies wordt losgemaakt, kunnen er fouten optreden. Metingen moeten aan beide zijden van de opening en diagonaal worden uitgevoerd.
 • Berekening en dimensionering toekomstig deurontwerp. Uitgevoerd op basis van metingen van het bestaande kozijn.
 • Berekening van het verbruik van noodzakelijke materialen. Voorbereidingstools.
 • Het oude deurframe demonteren. De ruimte van de deurdoorgang moet worden gereinigd tot aan het metselwerk of betonblokken.
 • De implementatie van het vergroten van de deuropening geselecteerde manier. Meet de ontwerpafmetingen van de controle. De implementatie van het afgewerkte deurkozijn.

Gereedschappen en materialen

Hierboven werden verschillende manieren beschreven om de deuropening te verkleinen. Volgende zal in meer detail een van hen worden beschreven. Het is de eenvoudigste, brengt de minimale kosten met zich mee en is beschikbaar voor onafhankelijke implementatie van bijna iedereen. Je leert hoe je de deur kunt verkleinen met behulp van gipsplaat. Om dit te doen, hebt u een aantal hulpmiddelen nodig, evenals materialen om het werk te voltooien.

Meetlint; Mes voor het snijden van gipsplaat; Gebouw niveau; Potlood of marker; Scharen voor metaal;kelderen; Aluminium regel; Bouwlijm; Metalen profielen; Cementmix; Gipsplaatplaten; primer; stopverf; Spatel.

Werk vooruitgang

Na werkzaamheden aan het demonteren van het oude kozijn en het reinigen van de opening, kunt u doorgaan met de volgende stappen.

 • De breedte van de opening wijzigen. De metalen profielen die overeenkomen met de metingen worden bevestigd aan de bevestigingspunten op de zijvlakken en op de vloer. Voorbereide platen van gipsplaat, hellingen en werkende wanden worden behandeld met een primer. Een laag bouwlijm wordt op de wanden en gipsplaat aangebracht. Er worden gipsplaatplaten op de metalen profielen en randen van de wanden aangebracht, strak over het hele oppervlak geperst. Voegen tussen de gipsplaat en de hellingen zijn gepleisterd.
 • Hoogte verandering. De hoogte van de opening met behulp van gipsplaat wordt gereduceerd op een manier vergelijkbaar met die hierboven beschreven. Het algemene principe van werk is bijna hetzelfde. Na het bepalen van de gewenste hoogte van de opening, worden markeringen aangebracht op de zijvlakken van het deurframe. Als het in de toekomst is bedoeld om een ​​deurblok met standaardafmetingen te installeren, moet de hoogte worden genoteerd op een hoogte van 205 cm vanaf de vloer.Er moet op worden gelet dat voor de drempelwaarde een extra marge van 5 cm overblijft. Dus, het moet onthouden worden en de dikte van de gipsplaat.
 • Van de profielen volgens de afmetingen, gemonteerd frame, waaraan vellen gipsplaat worden bevestigd. Om de sterkte van de structuur te vergroten, kun je een paar extra jumpers toevoegen aan het frame. Dit moet worden gedaan als het frame en de bladen van de gipsplaat groot zijn. Het frame wordt met schroeven aan de boven- en zijvlakken van de opening bevestigd.
 • Vervolgens worden vellen gipsplaat, op maat gesneden, met bouwlijm aan het frame bevestigd.
 • Wanneer de lijm goed droogt en de gipsplaat stevig op de structuur is bevestigd, kunt u doorgaan met de verdere cosmetische afwerking van de deuropening en de deureenheid installeren.

Hoe je de doos van gipsplaten installeert, zie de volgende video.

Versmalling zonder metalen profielen

U kunt de breedte en hoogte van de binnenboog of doorgang op een eenvoudigere manier verkleinen, zonder het gebruik van metalen profielen. Deze optie kan worden gebruikt in gevallen waarin de opening iets moet worden verkleind,niet meer dan 10 cm. De lijst met materialen en gereedschappen die nodig is om voor deze methode te werken, is aanzienlijk verminderd. U hebt vellen gipsplaat, primer en lijm nodig.

Gipsplaten worden gesneden in platen gelijk aan de grootte van de diepte van de opening. Deze platen worden eerst behandeld met een primer. Nadat de primer droogt, wordt lijm aangebracht op beide oppervlakken. Vellen met gipsplaat behandeld met lijm, voorzichtig op elkaar aangebracht langs de zijoppervlakken van de opening. Vellen worden gelijmd om een ​​laag van de vereiste dikte te verkrijgen. Evenzo wordt door het lijmen van gipsplaatplaten in lagen de hoogte van de opening ook verkleind.

Schuimblokkering

Als je na de reparatie nog steeds schuimblokken hebt, kun je ze gebruiken om de afmetingen van de openingen te wijzigen. Schuimblokken van de gewenste grootte worden met lijm aan de oppervlakken van de binnenpassage bevestigd en vervolgens met ankerbouten of eenvoudige nagels vastgezet. Dit wordt gedaan om de volledige deurstructuur veiliger te bevestigen.

Deze optie is zeer economisch, maar de kwaliteit van de implementatie hangt af van de nauwkeurigheid en het geduld van de uitvoerder. Enige moeilijkheid is correct en zelfs snijden van het schuimblok.Omdat je hier geen ervaring mee hebt, is het beter om van tevoren te oefenen en je hand hard te maken voor nauwkeurig en zelfs snoeien. Wanneer u een schuimblok op lijm plant, moet u het voorzichtig en nauwkeurig aanbrengen op de oppervlakken van de opening, zodat de randen van het schuimblok niet verder dan de diepte steken en niet bezwijken, anders is extra snijden en verwerken met stopverf vereist.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer