Metalen deuren met thermische onderbreking: de voor- en nadelen

Toegangsdeuren voeren niet alleen een beschermende, maar ook een warmte-isolerende functie uit, daarom worden aan dergelijke producten speciale eisen gesteld. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten structuren die het huis kunnen beschermen tegen de penetratie van kou. Een van de meest optimale opties zijn metalen deuren met thermische onderbreking.

Wat is het?

Metalen deuren zenden heel goed warmte uit, waardoor de optimale temperatuur in de kamer niet kan worden gehandhaafd. Tegenwoordig wordt dit probleem opgelost met behulp van verschillende verwarmingstoestellen, die zich onder de kaderplaten bevinden.

Deuren met thermische onderbreking - een van de variëteiten geïsoleerde structuren. Een kenmerk van deze producten is het gebruik van meerdere isolatielagen, waartussen een thermisch isolerende pakking zit.Een verscheidenheid aan materialen met minimale thermische geleidbaarheidseigenschappen kan als deze laag fungeren.

De deur met thermische onderbreking bestaat uit verschillende hoofdcomponenten:

 • interne en externe staalplaten (ze worden rechtstreeks op het metalen frame bevestigd);
 • kurkvezel (deze stof fungeert als een extra isolatie);
 • isolatie (gebruik hier twee platen, waartussen folgoisol of andere vergelijkbare materialen).

IJzeren deuren van dit type worden vaak direct op straat geïnstalleerd. Gebruik binnenshuis heeft geen esthetische en rationele effectiviteit.

Om de kwaliteit te verbeteren, worden dikke staalplaten gebruikt als het basismateriaal, dat een grotere belasting kan weerstaan.

voordelen

Deuren met thermische onderbreking winnen immense populariteit. Ze zijn geweldig voor verschillende klimaatzones waar de temperatuur daalt tot onder 0. Dit komt door verschillende voordelen van dergelijke deuren. Deze omvatten:

 • Hoge isolatieprestaties. Met behulp van dergelijke producten kunt u een comfortabele woonomgeving creëren in een privéwoning of stadsappartement.
 • Kwaliteit technische eigenschappen.Deuren verschillen niet alleen qua duurzaamheid en duurzaamheid, maar ook tegen brand (bestand tegen branden gedurende een bepaalde tijd).
 • Slijtvastheid. Het gebruik van een thermische onderbreking voorkomt de vorming van condensaat op het oppervlak van de baan. Dit voorkomt het ontstaan ​​van ijs en voorkomt ook de verspreiding van corrosie op het metalen oppervlak.
 • Geluidsisolatie. Doeken hebben goede geluidsisolerende eigenschappen. Dergelijke producten zijn de beste oplossing voor appartementen, waarna het geluid constant aanwezig is.
 • Gebruiksgemak. Het gebruik van hoogwaardige fittingen elimineert het grote gewicht van het canvas. De beweging is vrij eenvoudig, waardoor zelfs een kind of een fragiel meisje de deuren kan bedienen.
 • Duurzaamheid. Bij de productie van deuren wordt het oppervlak van metaalcomponenten bedekt met speciale beschermende middelen (polymeerprimer op basis van zink, corrosiewerende mengsels, enz.). Ze voorkomen het optreden van corrosie en verlengen de levensduur van alle elementen. Om de weerstand van het metaal tegen mechanische beschadiging te verhogen, is het ook geschikt voor laserverwerking.

tekortkomingen

Thermische deuren zijn veelzijdige ontwerpen die geweldig zijn voor installatie als invoerelementen. Maar vergelijkbare producten hebben nog verschillende belangrijke nadelen:

 • Aanzienlijk gewicht. Veel deuropeningen zijn niet bestand tegen dergelijke constructies. De oplossing voor dit probleem is de extra versterking van de muur met metalen inzetstukken.
 • Onjuiste installatie. Als de deur met een scheefheid wordt geïnstalleerd, zal deze tot bijna alle voordelen ervan verminderen. Zo'n ontwerp kan lucht doorlaten, wat zal leiden tot warmteverliezen of condensaatvorming. Daarom moeten alle installatiewerkzaamheden alleen worden vertrouwd door ervaren en bewezen professionals.
 • Eenvoudig ontwerp. Deuren van dit type bestaan ​​uit rechte platen die aan het frame zijn bevestigd. Tegenwoordig vult bijna geen enkele fabrikant zijn decoratieve elementen aan. Dit maakt de deuren eentonig en saai. Maar er zijn nog steeds aanpassingen die zijn uitgerust met kleine decoratieve platen in de vorm van gesmede producten, enz.
 • Optimale microklimaatkenmerken. Opgemerkt moet worden dat de thermische deuren beschermen tegen het optreden van ijs in het geval dat de hoeveelheid condensaat minimaal is.Als de ruimte een hoge luchtvochtigheid heeft (vooral aan de straatzijde), zal de vloeistof zelf op het metaal neerslaan. Met de komst van strenge vorst, zal de buitenkant van de structuur beginnen bevriezen. Technisch gezien heeft dit geen invloed op het interieur, maar na verloop van tijd kan het externe isolatie beschadigen en tot tocht leiden.

Gezien alle nadelen van dergelijke producten, moet de keuze voor een deur met thermische onderbreking zeer verantwoord worden benaderd. Zorg ervoor dat u rekening houdt met klantbeoordelingen van verschillende fabrikanten. Sommige modellen kunnen een radicaal hoge prijs hebben (meestal - dit is een model met drie circuits), maar de technische eigenschappen zullen bijna hetzelfde zijn als in goedkopere producten.

Hierdoor kunt u niet alleen een warme maar ook duurzame constructie kiezen voor een relatief klein bedrag.

Verwarmingselementen gebruikt

De kwaliteit van thermische deuren hangt van veel factoren af, waaronder het type interne vulstof als de belangrijkste wordt beschouwd. Tegenwoordig worden bij de productie van drie-circuitontwerpen verschillende soorten verwarmingselementen gebruikt:

 • PVC. Dit materiaal is een van de meest betaalbare,maar tegelijkertijd is hij niet bestand tegen strenge vorst. Daarom zijn PVC-deuren alleen geschikt voor regio's met een gematigd klimaat.
 • Minerale wol en schuim. Vaak worden deze stoffen samengevoegd, waardoor u de warmte in huis kunt vasthouden wanneer de vorst tot -25 graden is.
 • Glasvezel. Dit materiaal houdt de warmte goed vast. Maar als de deuren bij hoge temperaturen worden gebruikt, kan dit leiden tot het vrijkomen van schadelijke stoffen uit glasvezel.
 • Boom. Een van de beste warmte-isolatoren van de kwaliteit. Dit materiaal houdt perfect warmte vast, terwijl het geen schadelijke componenten afgeeft aan de externe omgeving. Het enige nadeel van hout is de hoge kosten.

Kwalitatieve kenmerken

Thermische deuren zijn niet alleen producten voor warmtebehoud. Tegenwoordig besteden veel fabrikanten aandacht aan andere ontwerpparameters van metalen platen. Vergelijkbare producten hebben verschillende sterke technische eigenschappen. Deze omvatten:

 • Versterkt frame. Vrijwel alle deuren zijn gemaakt van massieve stalen platen, minimaal 2 mm dik. Het frame zelf is gelast van een speciaal profiel dat bestand is tegen aanzienlijke belastingen.Dit leidt op zijn beurt tot een toename van het gewicht van het web.
 • Hoogwaardige fittingen. Hier installeren ze sloten en scharnieren die bestand zijn tegen grote klappen en kunnen ze ook een bepaalde tijd niet meer hacken.
 • De kwaliteit van het metaal. Alle structurele elementen zijn gemaakt van verbeterde staalsoorten, dus de deuren met thermische onderbreking zijn van veel betere kwaliteit dan gewone metalen producten.
 • Brandwerendheid en dichtheid. Het moet duidelijk zijn dat al deze parameters niet altijd aanwezig zijn in de thermodeuren. Sommige van deze functies kunnen zijn, terwijl andere niet altijd relevant zijn.

Als u geïnteresseerd bent in bepaalde kenmerken, kunt u een dergelijke deur laten bestellen door een vertrouwde fabrikant.

De verschillen in metalen deuren met een thermische onderbreking van andere modellen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer