Hoe de deuren te installeren?

Zelfs in de oudheid werden ontwerpen ontworpen die de toegang tot een woning omsluiten. Natuurlijk was het openen en sluiten van dergelijke kleppen nogal lastig, maar met de uitvinding van onderdelen die het proces enorm vergemakkelijken, begonnen dergelijke ontwerpen overal te worden gebruikt. Tot op heden is het vrij gemakkelijk om de toegangs- en binnendeuren te gebruiken en als u dat wenst, kunt u ze zelf installeren, omdat u niet alleen de installatie-instructies hebt bestudeerd, maar ook de kenmerken van de deurconstructies.

Speciale functies

Om ervoor te zorgen dat de deuren hun functie vervullen en comfortabele leefomstandigheden en de veiligheid van de eigenaars bieden, moeten ze bij het installeren ervan op bepaalde normen zijn gebaseerd. De meest voorkomende is de SNiP (bouwvoorschriften en regels). Deze voorschriften beschrijven de vereisten en aanbevelingen die moeten worden opgevolgd bij het installeren van deurstructuren.

Normen die in de jaren 50 van de vorige eeuw zijn ontwikkeld, bestaan ​​nog steeds. Natuurlijk waren ze gedurende deze tijd vele malen onderhevig aan verfijning en nu zijn ze in een enigszins aangepaste vorm, maar de basisvereisten zijn hetzelfde gebleven en zijn niet veel veranderd.

Dit document is vrij omvangrijk en bevat veel regels voor de installatie van binnen- en entreestructuren van verschillende modellen.

Er zijn algemene regels die zowel van toepassing zijn op deuren die in een ruimte zijn geïnstalleerd als op toegangsstructuren:

  • Bij het installeren van binnendeuren moet u een technologische opening behouden die ligt tussen 10 en 15 mm. Het deurframe moet 3 mm groter zijn dan het blad in de rechter-, linker- en bovenste delen. De opening tussen de onderkant van het deurblad en de vloerbedekking moet binnen 10 mm liggen.
  • Volgens SNiP mag het deurkozijn niet meer dan 3 mm afwijken. Om de deurstructuur zo gelijkmatig en snel mogelijk af te leveren, wordt vaak een speciale schuifframe-achtige sjabloon gebruikt. De zijframepalen moeten op ten minste twee plaatsen worden bevestigd en op een afstand van ongeveer 1 meter van elkaar liggen.
  • Wanneer u de deurstructuur installeert, moet u onthouden dat het canvas bij het openen geen openstaande openingen blokkeert. Bovendien moeten de luiken in de gesloten positie precies in de doos passen. Hiertoe wordt altijd een verzegeling langs de contour geplaatst, die de barrièrefunctie uitvoert.

Hoe maak je een doe-het-zelf-installatie?

Elke deurconstructie bestaat uit verschillende elementen. De doos, een doek, platbands, dobor (in sommige gevallen) en accessoires komen erin. Deurbladen kunnen van hetzelfde materiaal zijn gemaakt en een enkele monolithische structuur hebben, of bestaan ​​uit verschillende vulstoffen die aan elkaar worden bevestigd door speciale profielen.

De eenvoudigste manier om dit zelf te doen, is het deurblad van hetzelfde materiaal te installeren. Maar als u de constructie van de profielen wilt installeren, is het beter om alle materialen op één plaats te kopen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het plaatsen van de opvullers en profielen.

Volgens GOST worden deurontwerpen gekenmerkt door verschillende parameters. Deze omvatten de hoogte van het product en het kozijn, evenals de breedte van het blok en het canvas. Bovendiener wordt rekening gehouden met de veiligheid van de deurstructuur afhankelijk van de fabricagematerialen en methoden voor het decoreren van de deur, materialen die worden gebruikt voor de vervaardiging van gerelateerde fittingen (scharnieren, handgrepen, platbands).

Als de deur van hout is, zijn er volgens GOST bepaalde parameters die niet mogen worden geschonden. De eerste is het vochtgehalte van hout, dat niet meer dan 8% mag zijn.

Om de deur goed te kunnen installeren, ongeacht of het de ingang of interlokaal is, moet u een aantal voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. De installatielocatie wordt eerst voorbereid. Als dit een opening is en er al een deur is geïnstalleerd vóór de montage, dan wordt de oude structuur eerst gedemonteerd. Het proces begint met het verwijderen van de platbands en het deurblad en alleen dan wordt het deurkozijn verwijderd. Om het proces sneller te laten verlopen, wordt de doos op sommige plaatsen geplaatst en wordt het cement gebroken als de doos is gecementeerd.

Als het ontleden van de doos om verschillende redenen niet in uw plannen is opgenomen, kunt u de deur in de oude doos plaatsen. Het belangrijkste is om een ​​passend deurblad, platbands en fittingen in kleur en afmeting te kiezen en de vleugel correct te bevestigen. In deze kamer zou het naar buiten moeten openen.

Na het demonteren van het verouderde kozijn, is het noodzakelijk om de opening in orde te maken.

In de regel worden de hellingen genivelleerd, maar volgens het advies van sommige deskundigen wordt het afgeraden om de zogenaamde natte afwerking uit te voeren, als de deurstructuur van enig houtscheermateriaal is gemaakt. Deze aanbeveling heeft vooral betrekking op de voorbereiding van een deuropening voor een binnendeur.

Het is mogelijk om deurconstructies niet alleen in de woonkamer, maar ook buiten, bijvoorbeeld op de overloop, te installeren. Heel vaak in flatgebouwen zijn er grote vestibules die verschillende appartementen verbinden, waarvan de eigenaars extra deuren installeren. Installatie van de deur in de gang gebeurt in de regel door specialisten die niet alleen de installatie correct uitvoeren, maar deze actie ook coördineren met alle instanties.

Bij het voorbereiden van de deuropening voor toegangsdeuren kunnen zich significante holtes vormen, die moeten worden afgesloten met een baksteen die op de mortel is geplant. De gaten worden besmeurd met cementmortel en de uitsteeksels worden verwijderd. Onder de deurpost in oude huizen in het drempelgebied bevindt zich vaak een houten balk, die vaak moet worden verwijderd.

In kozijnhuizen en woningen, waar de holle gevelsteen werd gebruikt voor de bouw, is het noodzakelijk om de opening te versterken met behulp van spijlen, om verstoringen van zowel de opening zelf als de wanden te voorkomen. Soms is het nodig om de breedte van de opening te verkleinen, dit gebeurt met behulp van een speciale balk die in de opening moet worden gestoken en in de muur moet worden bevestigd met ankerbouten vanaf de zijkant van de standaard met scharnieren.

In de regel heeft het deurkozijn een kleine breedte van de staven en tijdens de installatie is het vaak niet mogelijk om de volledige dikte van de opening te sluiten, zodat de kist met scheidingswanden wordt geïnstalleerd. Ze vormen een voortzetting van de doos en zijn onderverdeeld afhankelijk van de wijze van montage op eenvoudige of telescopische modellen. Telescopische opties zijn moderner en gemakkelijker, omdat ze met behulp van speciale groeven op de behuizing en de behuizing zijn aangesloten.

In dit geval vindt de installatie van verzilvering zonder spijkers plaats, maar voor grotere sterkte wordt op de achterkant lijm aangebracht.

In sommige situaties is een complete verandering van de deurstructuur om verschillende redenen niet opgenomen in de plannen van de eigenaars, maar het is noodzakelijk om het uiterlijk van de voordeur te veranderen. Om dit te doen, zijn er speciale platen waarmee u de deur kunt bijwerken zonder de doos te demonteren.Tegenwoordig zijn er verschillende soorten panelen geschikt voor installatie, niet alleen op interroom, maar ook op toegangsdeuren in een appartement, een eigen huis en zelfs een huisje.

Belangrijke aspecten

Alle deuren, afhankelijk van de installatieplaats, zijn verdeeld in ingangs- en interieurontwerp. Beide zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben een draaiend of schuivend openingssysteem. Bij de installatie worden alle kenmerken van een ontwerp, materialen en, uiteraard, een installatielocatie overwogen.

Toegangsdeuren zijn meestal gemaakt van metaal. Installatie van staalconstructies heeft zijn eigen nuances, die moeten worden nageleefd, zodat het resultaat de eigenaars van het pand niet zal teleurstellen. Staalblok kan op twee manieren in de opening worden gemonteerd. In het eerste geval worden ankerplaten gebruikt als fixeermiddelen. In de tweede versie kan het deurkozijn worden bevestigd met ankerbouten.

Volgens experts is het voor een betrouwbaardere bevestiging beter om beide methoden te gebruiken.

Toegangsdeuren zijn vaak uitgerust met een extra scharnierende vleugel. In de regel zijn landhuizen uitgerust met dubbele constructie. Eén flap kan alleen worden vastgezet en geopend als dat nodig is. Bij het installeren worden de deurbladen aan beide zijden van de doos gehangen.Voor het bevestigen van de vaste vleugel is een slot gemonteerd in de onderste en bovenste delen van het canvas en is een gat geboord in de bovenste en onderste delen van het stalen frame.

Voor gepantserde toegangsdeuren, die verschillen in aanzienlijk vleugelgewicht, zijn in de regel stabielere luifels niet onderhevig aan vervorming. Het meest gebruikte loop-verborgen type. Hun aantal, in de regel, is meer dan twee stukken, en in sommige gevallen is de vleugel bevestigd op 4 luifels.

De nuances van het monteren van de jaloeziedeuren zijn afhankelijk van het materiaal waaruit de constructie is gemaakt. Voor metalen deuren vallen alle aspecten samen met de installatie van metalen constructies. Maar soms worden op het platform ontwerpen en uit andere materialen gemaakt. Meestal is het glasdoek.

Installatie van glazen deuren is mogelijk zonder de doos te installeren. Ophanglussen kunnen aan de muur, het plafond of zelfs op de vloer worden gemonteerd. Glas verwijst naar dergelijke materialen die niet bijgesneden kunnen worden in het geval van onjuiste maten. Bovendien is het onmogelijk om zelf glazen deuren te maken, in de regel worden ze op bestelling gemaakt.

Glas wordt heel vaak gebruikt als een inzetstuk in aluminium structuren, waarvan de installatie afhangt van de manier waarop de vleugel wordt geopend.Voor scharnierende scharnierconstructies is de installatie niet veel anders dan de installatie van stalen deuren.

Voor glijdende opties hebben hun eigen regels. Sjerp in dergelijke constructies kan vrij bewegen met behulp van een rolmechanisme langs de geleiders. Het aantal deurbladen kan variëren van 1 tot 4. Voor dubbelvleugelige constructies worden compartimentdeuren meestal gekenmerkt door het gebruik van compartimentdeuren, die in tegenstelling tot een schuifconstructie, waar de bladen langs dezelfde geleider lopen, twee geleiders hebben en elk blad beweegt niet alleen langs de lijn, maar kan ook de tegenovergestelde kant bereiken.

Schuifdeuren worden het vaakst gebruikt in automatische structuren die zijn geïnstalleerd in gebieden met veel verkeer. Bij het installeren van dergelijke structuren worden altijd bewegingssensoren geïnstalleerd. Bovendien zijn dergelijke systemen uitgerust met een elektromechanisch slot, noodbatterijen en een keuzeschakelaar voor de bedrijfsmodus. Het installeren van dergelijke structuren is een moeilijke taak en wordt daarom altijd uitgevoerd door professioneel opgeleide mensen.

Een variatie op het terugslagontwerp is een vouwoptie. Het ontwerp zelf is een verbinding met behulp van scharnieren.Ze bewegen zich langs de gevestigde gidsen met behulp van rollers. De buitendeur is met scharnierende scharnieren aan de doos bevestigd. De installatie van een vouwstructuur is identiek aan de installatie van schuifsystemen.

Installatie van scharnierende binnendeuren heeft kleine verschillen, afhankelijk van het type gebruikte doeken. Voor kunststofconstructies van PVC en MDF-platen moeten metingen heel precies worden uitgevoerd, omdat de verkeerd gekozen afmetingen niet later kunnen worden afgesneden. Bij het installeren van een constructie in de opening, is het altijd nodig om de werking van de hendel en het slot te controleren, evenals de mate van hechting van de deur aan de deurposten en de drempel.

In sommige gevallen, om de deuren in het appartement te installeren, wilt u de doorgang vergroten. Dit is gedaan om een ​​standaarddeur te installerenmet een hoogte van 2 m in de badkamer. In deze kamers is er een drempel. Het heeft meestal een hoogte van minimaal 5 cm en daarom past het product met een standaard hoogte niet in de opening. Als er geen mogelijkheid is om de hoogte van de opening te vergroten, kan het deurblad worden ingekort, vooral als het van massief hout is gemaakt en klaar is om te worden geschilderd.

Bevestigingsmethoden

Bevestigingsmiddelen zijn afhankelijk van het model van de deur.Lussen worden gebruikt om de zwenkconstructies vast te zetten. Met hun hulp wordt het deurblad opgehangen in een rechtopstaande positie. De ene kant van de lus wordt op de vleugel geschroefd en de andere kant wordt met schroeven aan het deurkozijn bevestigd. Voor lichte constructies zijn twee lussen voldoende, en voor zwaardere webben worden meestal drie lussen gebruikt. Voor het bevestigen van open scharnieren zijn speciale apparaten niet nodig en voor gesloten typen gebruikt u een sjabloon.

Soms wordt een veer gebruikt om de baan vast te zetten in de zwaaiconstructies. Aan het ene uiteinde is het bevestigd op het deurblad en aan het andere - op het frame. Meestal worden ze geïnstalleerd in instellingen bij de voordeur om het risico van een open sjerp te elimineren. Wanneer de veer wordt geopend, strekt de veer zich uit en zodra de schuif wordt losgelaten, keert de deur terug naar de oorspronkelijke positie.

Voor schuifsystemen worden rollen en speciale profielen gebruikt als bevestigingsmiddelen. Afhankelijk van het type schuifsysteem, kan het web op rollen worden bewogen langs een geleider aan de bovenkant, of langs twee geleiders, waar ook het onderste profiel wordt toegevoegd.

afstelling

Het is mogelijk om een ​​deur in een interlokaal onafhankelijk en zonder hulp te regelen.

Nadat het canvas scharnierend is, moeten de openingen tussen het frame en het deurblad worden aangepast. Stel hiervoor de veranda zo in dat het dooscanvas over het gehele vlak een deel van de doos raakt. Klik bij het controleren op het bovenste en onderste deel van de deur en kijk of het "niet speelt".

Het is ook noodzakelijk om het niveau van de deur te controleren. Om dit te doen, wordt de deur geopend naar een andere breedte en geëvalueerd. Goed geïnstalleerd canvas mag niet van een bepaald punt afwijken.

Montagesets

Om de installatie van de deurstructuur te vergemakkelijken, kunt u een kant-en-klare set gebruiken die bestaat uit verschillende apparaten die nodig zijn tijdens het installatieproces. Met een montagekit installeert elke nieuwkomer de deur op de juiste manier en vooral - snel.

Tot op heden verkocht verschillende kant-en-klare kits die zijn ontworpen voor verschillende soorten deuren. Met hun hulp kunt u uitlijning van de opening voorkomen. Het deurkozijn is perfect gemonteerd en vastgezet in de opening op 6 punten. Het gebruik van deze apparaten stelt u in staat om nauwkeurig de gaten tussen de doos en het canvas in te stellen.En een ander belangrijk argument ten gunste van deze set is de mogelijkheid om de deurconstructie te gebruiken, zonder te wachten op het volledig drogen van het schuim.

Vereiste hulpmiddelen

Om het deurontwerp zelfs in de keuken, zelfs in het toilet, te installeren, hebt u een verplichte set gereedschappen nodig. Deze omvatten het bouwniveau, schroevendraaier, hamer. Maar in sommige gevallen kan het nodig zijn een frees of frees te gebruiken om de rand van het deurblad voorzichtig te hanteren.

Een verstekzaagmachine is vaak nodig als extra hulpmiddel. Met behulp hiervan kunt u het hout voor de doos volgens het schema op de juiste manier zagen. Het snijden wordt zowel rechts als onder een bepaalde hoek uitgevoerd. Daarnaast kan met een verstekzaag naast hout, kunststof en aluminium worden gesneden.

afmeting

Er is een tabel met de installatiematen van het deurblad. In de regel komen ze overeen met een bepaalde grootte van de opening.

Webgrootte (cm)

Lensopening (cm)

breedte

hoogte

breedte

hoogte

55 tot 60

200

63-72

205-210

70

77-82

80

87-92

90

97-102

2*60

Vanaf 130

Volgorde van werk

Om de deur goed te kunnen installeren, moeten alle structurele elementen, namelijk de doos, het canvas, de insteeksleuf, de handgrepen en stap voor stap worden klaargemaakt om al het werk uit te voeren.

Eerst moet je het deurkozijn voorbereiden.Het kan worden gekocht met het deurblad en u kunt het zelf maken. De productietechnologie is eenvoudig. Dit vereist minimaal drie bundels. Eén is nodig als make-upstandaard, de tweede balk is in een lus en de derde wordt gebruikt als riem. Als je een doos met een drempel nodig hebt, moet je een nieuw hout toevoegen aan het ontwerp. In gemonteerde vorm lijkt deze doos op een rechthoek.

Om de doos goed te monteren, moet je de staven op de vloer plaatsen en op grootte opslaan. Het bestand kan op twee manieren worden gemaakt. In het eerste geval worden de verticale pilaren en het opwindpaneel gefilmd in een hoek van 45 °, terwijl in het andere geval de rekken haaks worden gemaakt.

De voorbereide doos wordt in de opening gestoken en gefixeerd (behang moet van tevoren worden geplakt). Wiggen worden ingevoegd tussen de opening en de doos om een ​​kleine opening te behouden. We controleren het vak op niveau, indien nodig stellen we het waterpas.

Met behulp van polyurethaanschuim vullen we de ruimte tussen de doos en de muur van onder naar boven, nadat de doos eerder was afgedekt. Vervolgens moet je het canvas voorbereiden op de overkapping. Hiervoor knippen we het slot in een zijdeel en hangen het canvas in de andere scharnieren nadat het schuim is opgedroogd.

Technologie-installatie van binnendeuren wordt getoond in de volgende video.

beoordelingen

Volgens talrijke beoordelingen van appartementseigenaren en huizen om de deurstructuur op eigen kracht te installeren - een vrij mogelijke taak. Het belangrijkste is om de opening correct te meten en de nodige gereedschappen gereed te maken. Door de stapsgewijze instructies te volgen en rekening te houden met alle nuances van installatie en grondstoffen, is het volgens de meerderheid mogelijk om niet alleen binnendeuren te installeren, maar ook toegangsstructuren.

Succesvolle voorbeelden en opties

Succesvol geïnstalleerde constructies omvatten niet alleen correct geïnstalleerd in termen van geometrie, maar ook deuren die goed worden gecombineerd met het interieur van het appartement. Hieronder vallen niet alleen binnendoeken, maar ook entrees die zowel in het appartement als in een privéwoning zijn geïnstalleerd.

Een goed ingerichte toegangsdeur moet niet alleen sterk en betrouwbaar zijn, maar ook mooi, zowel buiten als binnen de ruimte.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer