Hoe de deur kunstleer te scheren?

Een redelijk budget en je kunt het uiterlijk van de deur snel veranderen, als je haar kunstleer omhult. Deze procedure is vrij eenvoudig en gemakkelijk, en, het belangrijkst, vereist geen gebruik van speciale en complexe hulpmiddelen. Hoe de deur kunstleer te scheren? Het antwoord op deze specifieke vraag zal worden gegeven in ons artikel.

Voors en tegens

Dermatin, gebruikt voor het stofferen van deuren, is een kunsthuid bestaande uit meerdere lagen. De samenstelling is als volgt: katoenen doek en nitrocellulose. In dit geval zijn deze twee materialen gelaagd op elkaar.

Dit materiaal wordt niet alleen gebruikt om het uiterlijk van de toegangsdeuren te veranderen, maar ook om meubelen te stofferen, tassen te maken en zelfs voor auto-interieurdecoratie. De materiaalfabrikanten zeggen zelf dat kunstleer een kwalitatief en representatief substituut is voor echt leer.

Maar dit materiaal heeft ook zijn nadelen en voordelen, waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen ervan.

In de rol van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Weerstand tegen de negatieve effecten van schadelijke micro-organismen, evenals bederf.
 2. Bescherming tegen vocht en de afwezigheid van negatieve gevolgen voor het materiaal bij langdurig contact ermee.
 3. Vrijwel onbeperkte levensduur met correcte en nauwkeurige bediening.
 4. Gemakkelijk schoon te maken met water en een willekeurig reinigingsmiddel, terwijl de coating niet onderhevig is aan hun impact.
 5. Het vermogen om zelfs de laagste temperaturen te weerstaan ​​en niet te vervormen.

Maar er zijn enkele nadelen, de belangrijkste is de onmogelijkheid van het herstel van het materiaal. Dat wil zeggen, als er een gat is, dan moet je de hele deur opnieuw stofferen. En kunstleer kan gemakkelijk worden bekrast en gesneden, dus u moet de deur, gestoffeerd in dit materiaal, voorzichtig gebruiken.

Maar deze nadelen zijn aanzienlijk inferieur aan de plussen, dus het is niet verrassend dat de populariteit van kunstleer al vele jaren niet daalt. Populariteit draagt ​​bij aan een breed scala van dit materiaal.

Hoe materialen voor plating te kiezen?

Als u besloten heeft om uw deurblad met kunstleer te omhullen, moet u ook vooraf gerelateerde materialen kopen:

 1. Kunstleer zelf. Het kan mat, glanzend, perfect glad of met een klein patroon zijn.
 2. Insulation. Het is beter om schuimrubber of speciale minerale wol te gebruiken, deze materialen kunnen het beste worden gecombineerd met kunstleer.

Je moet de voorkeur geven aan dik kunstleer, het is duurzamer en duurzamer, maar de kleur en textuur worden gekozen door de koper, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Bij het uitrekken moet hoogwaardig materiaal enigszins terugveren - dit geeft de kwaliteit aan. Inspecteer het zorgvuldig op krassen, scheuren of afgebladderde verf. De basis zelf moet strak zijn, zonder gaten om te hechten aan de bovenste laag van kunstleer.

Minerale wol moet met een kleine marge worden gekocht, het is handig bij het versieren van het deurblad. Als dergelijk materiaal niet kan worden gevonden, kun je izolon of batting kopen. Trouwens, met izolon kunt u de geluidsisolatie en thermische isolatie van de toegangsdeur verbeteren. Daarom is deze optieisolatie het beste voor mensen die in lawaaierige gebieden wonen.

Minerale wol
batting
Izolon

Sommige fabrikanten bieden hun klanten speciale kits die zijn ontworpen voor het stofferen van deurblad met kunstleer.Typisch bestaat een dergelijke set uit kunstleer, isolatie, decoratieve strips en speciale noppen. Daarom kan elke klant een kant en klare set kopen of deze zelf maken.

Vereiste hulpmiddelen

Naast de isolatie en kunstleer voor het werk, heeft u ook nodig: een meetlint of meterliniaal, potlood, schaar, nietmachine, decoratieve spijkers, hamer, lijm, flexibele dunne draad, metalen hoeken, sierstrips, tangen, schroevendraaiers, tangen.

Verre van alle hierboven genoemde gereedschappen kan nodig zijn, het hangt allemaal af van hoe de bekleding zal worden uitgevoerd - op de gebruikelijke manier of met het ontwerp. In ieder geval moeten alle gereedschappen van tevoren worden voorbereid en in de buurt van de werkplek worden geplaatst.

Varianten van tekeningen

Het decoratieve paneel van de deurversiering laat niet alleen toe om zijn verschijning te veranderen, maar ook om het aantrekkelijker en ongebruikelijker te maken.

Tegenwoordig identificeren experts verschillende hoofdvariëteiten van dergelijke tekeningen:

 • Normale bekleding met speciale lamellen.Met deze methode, de tekening, en meer precies, de randen, is er alleen aan de randen van de deur, de rest van het oppervlak is perfect vlak en glad.
 • Nog een eenvoudig patroon, dat bestaat uit noppen, diagonaal geïnstalleerd van rechts naar links en omgekeerd. Zo'n patroon wordt vrij snel uitgevoerd en ziet er het best uit bij deuren met donkere tinten.
 • Eenvoudig, maar tegelijkertijd stijlvol en niet helemaal gebruikelijk patroon, dat uit drie afzonderlijke ornamenten bestaat. Voor de implementatie zal het nodig zijn om niet alleen kruidnagel, maar ook speciale rollen of toepassingen van verschillende stroken dermatin te gebruiken.
 • Dit cijfer bestaat opnieuw uit twee. De eerste bestaat uit het afronden van de omtrek van de deur met anjers, en de tweede bevindt zich in het midden van het deurblad en bestaat uit verschillende kleine ruiten die een centrale ruit vormen.
 • Nog een voorbeeld van een mooi, maar eenvoudig patroon, alleen bestaande uit diamanten die het hele deurblad bedekken.

Er zijn veel opties voor tekeningen die zullen helpen om uw deur te decoreren en te markeren op de achtergrond van de andere deurpanelen. Elk van de voorgestelde ontwerpen wordt uitgevoerd met behulp van verschillende noppen, inlays, rollen en appliqués.Met creatieve inspiratie, geduld en doorzettingsvermogen kun je bijna elk ornament op dit materiaal recreëren. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat alle benodigde materialen bij de hand zijn.

Om niet teleurgesteld te zijn in het werk, voordat je met anjers gaat tekenen en ze aan de kunstleer bevestigt, is het nodig om het patroon eenvoudig uit te lijnen met een potlood en knopen en het uiterlijk te evalueren. Als in dit stadium iets niet bij u past, kunt u al het werk gemakkelijk opnieuw doen zonder gevolgen voor het materiaal.

We stofferen het inputproduct met onze eigen handen: stap voor stap

U kunt decoreren met kunstlederen deurblad, gemaakt van zowel hout als metaal. In elk geval zijn er nuances in de uitvoering van werk. Daarom zullen we in meer detail bekijken hoe het deurblad zelf in elk geval op de juiste manier past.

De eerste stap is om de benodigde hoeveelheid dermatin te berekenen. De hoeveelheid moet aan elke kant 15 cm meer zijn dan aan dezelfde kant van de deur. Als er rollen worden gemaakt, heeft een ervan een stukje van dit materiaal nodig van 15 cm breed en zo lang als de twee lengten van de deur zelf.Vergeet niet dat een dergelijke berekening wordt gegeven voor de vervaardiging van één rol.

De afmeting van de isolatie is gelijk aan de afmeting van het deurblad, maar let op dat de dikte niet meer dan twee centimeter bedraagt. Het aantal decoratieve anjers hangt af van de aanwezigheid van het patroon en het uiterlijk ervan. Het exacte aantal is te vinden in detail door de tekeningen te bestuderen.

Houten deur

Het is noodzakelijk om de deur van de scharnieren te verwijderen en deze op een vlak horizontaal oppervlak te leggen. Het is ook noodzakelijk om het canvas te bevrijden van handgrepen, sluitingen en sloten. Al deze details zullen in het proces interfereren.

Nu kun je een roller vormen. Dit gebeurt direct op de deur. Om dit te doen, wikkelt u een bundel isolatie in het midden van het canvas. Een dergelijke strook is aangebracht aan alle randen van de deur, dat wil zeggen aan alle vier zijden. Er moet goed op worden gelet dat de dikte van de rol overal gelijk is.

Nadat de wals is gelegd en vastgezet met behulp van een nietmachine, is het noodzakelijk om een ​​verwarming op het deurblad te leggen en deze van bovenaf met kunstleer te bedekken. In dit geval moet de deklaag eerst rond de omtrek worden bevestigd en pas dan de tekening uitvoeren, als het dat wil, natuurlijk.

U kunt een rol afzonderlijk maken en vervolgens aan het deurblad bevestigen. In dit geval wordt de basis met een marge op de rol aan de deur bevestigd, vervolgens worden de isolatie en de kunstleer zelf gelegd, en in het eind worden rollen gevormd.

Het verschil tussen deze twee methoden ligt in het feit dat in het eerste geval de rol zelf praktisch onzichtbaar is en in het tweede geval duidelijk zichtbaar op de deur. De specifieke methode voor de vorming ervan hangt af van persoonlijke voorkeuren.

Maar er is ook een variant van het trimmen van de houten ingangsdeur met kunstleer en zonder de vervaardiging van rollen. In dit geval wordt de basis met spijkers of nietjes aan het deurblad bevestigd, waarna de isolatie wordt aangelegd en daarna wordt de kunstleer bevestigd. Rollen op de deurbladen zorgen ervoor dat u de isolatie en geluidsisolatie van deuren kunt verbeteren en dat u minder lawaai maakt wanneer ze dichtslaan.

Nadat u al het werk hebt voltooid, moet u de volledige deurhardware op zijn plaats installeren en de deur opnieuw in de doos bevestigen.

Metalen deurblad

Het belangrijkste verschil in dit geval is dat alle materialen niet aan het deurblad worden genageld, maar geplakt. Hetzelfde geldt voor noppen, die worden gebruikt om te tekenen.Ze moeten worden vastgelijmd aan de kunstleer met behulp van een speciale kleefbasis.

De volgorde van acties is als volgt:

 1. Het deurblad met scharnieren verwijderen en losmaken van de hardware.
 2. De deur op een plat oppervlak leggen.
 3. De basis leggen op lijm. Om te beginnen, is het noodzakelijk om een ​​speciale lijm aan te brengen op de hele omtrek van de deur, evenals op het midden ervan, en pas daarna is het nodig om de basis van boven naar beneden te leggen met vloeiende bewegingen, waardoor het verschijnen van luchtbellen op het oppervlak wordt voorkomen.
 4. Nu moet je isolatie leggen. Om de sterkte van de bevestigingsmiddelen te vergroten, kan een kleine hoeveelheid lijm opnieuw worden aangebracht op een reeds geplaatste ondergrond.
 5. Kunstleer leggen. Het is noodzakelijk om speciale lijm opnieuw op de isolatie aan te brengen en het materiaal erop te leggen. Het is erg belangrijk om de kunstleer correct en nauwkeurig glad te strijken, anders zal de bekleding van de deur onregelmatig, bubbelend zijn en is het onmogelijk om er een foto van te maken.
 6. Uitvoering van de foto volgens het gekozen schema.
 7. Installatie van accessoires in het deurblad.
 8. De deur aan de scharnieren hangen.

Het is vermeldenswaard dat de ommanteling van het metalen deurblad met kunstleer zowel met het maken van rollen als zonder hen kan worden uitgevoerd.Over het algemeen lijken de technologie en het proces van uitvoering van het werk in beide gevallen sterk op elkaar.

Wat kan een deur dermatinovu schilderen?

Na het voltooien van al het werk, kunnen de eigenaars van deuren, bekleed met kunstleer, rustig zijn, maar alleen totdat het deurblad opnieuw zijn aantrekkelijke uiterlijk verliest. Met het begin van dit punt rijst de vraag of het nodig is om de hele procedure opnieuw uit te voeren. Natuurlijk kunt u de deur opnieuw stofferen, maar u kunt deze herstellen door de bekleding in een andere kleur te verven.

De volgende materialen kunnen worden gebruikt voor het restaureren van een deur door deze te kleuren:

 • Spray verf in blikjes stelt u in staat om kleuring eenvoudig en eenvoudig uit te voeren. In dit geval hoeft het deurblad zelf niet noodzakelijk uit de scharnieren te worden verwijderd. De procedure kost weinig tijd en het palet van kleuren is erg breed, zodat u de deur in bijna elke kleur kunt schilderen.
 • Speciale impregnatiedie erg lijken op die gebruikt om schoenen te beschermen. Hun gebruik maakt het niet alleen mogelijk om de kleur van kunstleer te veranderen, maar ook om de waterafstotende eigenschappen te verbeteren. Ze zijn goedkoop en worden bijna overal verkocht.Het nadeel ligt in het feit dat het effect van hun impact van korte duur is, dus deze kleuring moet elke week worden gedaan.
 • Acrylverf beschadig de structuur van dermatin niet, heb een rijk palet, droog snel en behoud hun oorspronkelijke uiterlijk nog lang.
 • Speciale kleurstoffen voor kunstleder worden beschouwd als de beste optie om dergelijke deuren te verven. Beschik over een uitgebreid kleurenpallet, een betaalbare prijs en uitstekende technische kenmerken. Bovendien kunnen deze verven in verschillende lagen op elkaar worden aangebracht.

Over het algemeen neemt de portierdeur niet te veel tijd in beslag. Deze optie om het deurblad bij te werken is meer budget vergeleken met de installatie van een nieuwe geïsoleerde deur.

Vanwege het brede scala aan kunstleer zelf en het gebruiksgemak, kan iedereen nu snel en onafhankelijk het uiterlijk van hun deuren verbeteren, ten goede.

Zie de volgende video voor meer informatie over het correct trimmen van een metalen deur met dermantine.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer