Ventilatieroosters voor deuren

Wanneer het huis niet voldoende frisse lucht heeft, kan dit de gezondheid van alle huishoudens nadelig beïnvloeden. Alle kamers moeten constant worden geventileerd, omdat anders een grote hoeveelheid koolstofdioxide in de kamers ophoopt, terwijl zuurstof noodzakelijk is voor een normale levensduur. Naast koolstofdioxide kunnen giftige stoffen uit huishoudchemicaliën en afwerkingsmaterialen in de binnenlucht vrijkomen, wat ook een negatief effect op de gezondheid kan hebben.

Waarom zijn ventilatieroosters nodig?

Luchtventilatie is ook erg belangrijk in de badkamer, waar met onvoldoende toegang tot verse lucht, schimmel en schimmel vaak voorkomen, en de vochtige omgeving van deze kamer ook bijdraagt ​​aan hun ontwikkeling. Vocht kan zich ophopen in muren, deuren en meubels, van waaruit ze beginnen te verslechteren.Om al deze problemen te voorkomen, volstaat het om een ​​speciaal ventilatierooster op de deur te installeren. Tegenwoordig zijn er een groot aantal deuren te koop waarbij het rooster of de ventilatie in de vorm van ringen al is geïnstalleerd. Maar in gevallen waar de deur zonder ventilatie al is gekocht om de luchtcirculatie te garanderen, kunt u de grill zelf kopen en installeren.

Variaties van ventilatieroosters

Ventilatieroosters op de markt in een grote verscheidenheid aan modellen. Ze verschillen in vorm, doel, uiterlijk, grootte en kosten. De ventilatieroosters verschillen ook door de methode en de plaats van installatie, afhankelijk hiervan zijn de roosters onderverdeeld in de volgende modellen:

 • Overdracht lijn;
 • interne;
 • Outdoor.

Voor de deuren passen overlooproosters toe. Ze kunnen worden gemaakt van aluminium, plastic, hout, staal en sommige andere materialen.

 • Kunststof ventilatieroosters zeer goed bestand tegen corrosie. Een ander voordeel is de meest betaalbare prijs. Dit materiaal heeft echter een nadeel: wanneer het wordt blootgesteld aan direct zonlicht, begint het zijn oorspronkelijke presentatie te verliezen en na een tijdje kan het zelfs geleidelijk aan nutteloos worden.Maar als u van plan bent kunststof roosters te installeren op binnendeuren binnen in het pand, zullen dergelijke problemen niet optreden.
 • Flow roostersgemaakt van hout, geschikt voor gebruik binnenshuis. Hun belangrijkste voordelen zijn milieuvriendelijkheid en veiligheid voor de gezondheid, ze hebben een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling, passen perfect in het interieur van de kamer. Onder de tekortkomingen van houten modellen kunnen hoge kosten worden geïdentificeerd, evenals de noodzaak voor speciale zorg voor houten producten.
 • Een van de voordelen van aluminium roosters is dat ze heel licht zijn, niet lijden aan blootstelling aan de zon, maar hun kosten zijn iets hoger dan die van plastic producten.

Voor installatie op toegangsdeuren zijn er modellen met beschermende muskietennetten die voorkomen dat muggen en andere insecten het huis binnenkomen. De ventilatieroosters laten het licht praktisch niet door en geven geen mogelijkheid om door hen heen te kijken aan een persoon die zich aan de andere kant van de deur bevindt.

Bekijk het rooster voor de voordeur, zie de volgende video.

ontwerp

Het ontwerp van het ventilatierooster bestaat meestal uit twee delen - extern en intern.Het binnenframe is aan één kant van de deur in het gat gemonteerd voor ventilatie, er zijn lampen op. Overloopmodellen van roosters zijn vaak V-vormige lampen (hoekvorm). Deze vorm zorgt voor een vloeiende luchtstroom, maar beperkt tegelijkertijd het zicht. Het buitenste frame dient slechts een decoratieve functie. Hij is aan de achterkant van de deur gemonteerd en maskeert het gat voor ventilatie.

vorm

De vorm van de roosters kan rond, vierkant of rechthoekig zijn. Rechthoekige producten worden het meest gevraagd door klanten.

Rechthoekige luchtroosters voor deuren

Rechthoekige ventilatieroosters kunnen worden gebruikt voor keukendeuren, maar ook voor deuren naar de badkamer of het toilet. Het gebruik van dergelijke roosters zorgt voor een goede circulatie van de luchtstroom in de kamers. Het tweede gebruik van rechthoekige roosters is installatie in vensterbanken. Hierdoor kan de lucht die door de batterij wordt verwarmd gelijkmatig in de kamer worden verdeeld.

Meestal zijn rechthoekige modellen gemaakt van hoogwaardig plastic. Er zijn opties die worden aangevuld met muskietennetten, evenals een speciale demper waarmee u de beweging van lucht kunt regelen.Een uitstekende optie zou zijn om het rooster te installeren, uitgerust met een ingebouwde ventilator. Een dergelijk model zorgt voor de beste ventilatie van de lucht. Varianten van ontwerpen en kleuren van producten die te koop zijn, gewoon ontelbaar. U kunt eenvoudig de juiste look voor uw deur kiezen.

Ronde ventilatieroosters voor deuren

Ronde roosters zijn opgebouwd volgens hetzelfde principe als rechthoekige roosters. Meestal gemonteerd in de deur naar de badkamer.

Een ander doel is om ze in de kastdeuren te installeren, dit is nodig in gevallen waarin vocht en schimmels in het meubilair worden verzameld. Sommige modellen ronde ventilatieroosters kunnen ook worden aangevuld met een muskietennet, beweegbare dempers en een ingebouwde ventilator.

Gebruikte maten

De grootte van de ventratsya wordt geselecteerd op basis van de grootte van de deur. Meestal heeft de binnendeur een breedte van 70-80 cm, en de deur naar de badkamer is 60-70 cm. Uitgaande van deze afmetingen, worden deurventilatienetten niet meer dan 60 cm breed gemaakt en kunnen ze in het deurblad worden geïnstalleerd, waarvan de dikte 25-50 mm is. U vindt het juiste product in de winkel in het volgende formaatbereik.Grotere roosters in de verkoop zijn moeilijk te vinden, hoogstwaarschijnlijk moeten ze indien nodig worden besteld.

 • Breedte - van 10 tot 60 cm;
 • Hoogte - van 10 tot 25 cm.

De diameter van het ronde rooster bedraagt ​​gemiddeld 15 - 20 cm. Modellen met een diameter van minder dan 10 cm worden meestal in een rij langs de onderste rand van de deur in een hoeveelheid van meerdere stukken geïnstalleerd.

installatie

Installatie van het ventilatierooster in het deurblad is eenvoudig en u kunt het zelf doen.

Om het rooster te installeren, doet u het volgende:

 • Bepaal de juiste maat van het product voor een bepaalde deur;
 • Maak een gat in het deurblad van de gewenste maat en installeer het rooster.

Hulpmiddelen voor de klus zullen heel weinig nodig hebben. Maak van tevoren een liniaal en potlood, puzzel, schroevendraaier of lijm.

Werk kan het beste worden gedaan in de volgende volgorde:

 • Meet met de liniaal de exacte parameters van het verworven rooster;
 • Markeer de deur waar het rooster op de deur zal worden geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat de lengte en breedte van het gat voor het raster 1-2 mm groter moeten zijn dan de grootte van het raster;
 • Maak in de hoeken van de markering op het deurblad 4 gaten met een ronde boor;
 • Met behulp van een decoupeerzaag (voor houten deuren) of speciaal gereedschap (voor deuren gemaakt van andere materialen) is het noodzakelijk om een ​​gat te maken door op de deur te markeren;
 • Bevestig aan de twee zijden van het ontvangen rastergat. Zet ze vast met lijm of schroeven. De bevestigingsoptie wordt aangegeven in de instructies voor het product.

Kortom, het is mogelijk om met vertrouwen te zeggen dat u, dankzij de installatie van venreshetok, niet alleen de noodzakelijke luchtcirculatie in de kamers van het appartement zult herstellen, maar ook een stijlvol en origineel decoratief element krijgt dat het interieur een modernere uitstraling zal geven.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer