Huis met één verdieping met een zolder: voorbeelden van moderne planning

De Franse architect Francois Mansart, die leefde in de 17e eeuw, vestigde de aandacht op de zolder van zijn landhuis en besloot om de extra ruimte te gebruiken. De eerste berekeningen en de daaropvolgende constructie leverden een goed resultaat op, en sindsdien is de zolder in elk land in grote hoeveelheden gebruikt om de woonruimte uit te breiden. Deze ruimte maakt het mogelijk om veel te besparen op materialen en tijd tijdens de bouw van bijna de hele woning.

Hier kunt u slaapkamers, kinderkamer, kantoorruimte, logeerkamer uitrusten.

Functies en voordelen

Een privé huis met één verdieping en een zolder is een speciale oplossing van planning en ontwerp, en creëert een uniek beeld.

De beslissing om te bouwen geeft vervolgens een voordeel in termen van kosten voor materialen:

 • woonoppervlak stijgt;
 • er zijn geen nieuwe kapitaalmuren nodig;
 • een extra niveau geeft de mogelijkheid om nieuwe functies van een huis met één verdieping te zien
 • verminderd warmteverlies van woonkamers door het dak;
 • Er zijn nieuwe mogelijkheden voor huisontwerp in de originele stijl, anders dan het ontwerp van het hoofdgebouw.

  Er zijn enkele problemen. Dakkapellen die op een hellend dak zijn geïnstalleerd, zijn vrij duur en een amateuristische berekening van de hellingshoek van het dak en de vloerbalken kan leiden tot een vervorming van de stijl van de zolder en tot hogere sneeuw- en windbelastingen. Het is moeilijk om dergelijke ramen schoon te maken van sneeuw en puin dat door de wind wordt binnengebracht. In het geïsoleerde dak van de zolder, moet er een dampscherm zijn, anders zal het isolatiemateriaal nat worden in de meerlagige taart van het dak en zal voortijdige vernietiging van de spanten van de schimmel en schimmel optreden.

  Hoe het gebied te verslaan?

  De lay-out van de eerste verdieping is meestal standaard, hoewel het ook kan verschillen in diversiteit, maar we zullen de lay-outs van de zolder zelf overwegen. De plannen zijn anders, de variaties komen van het doel en de afmetingen van de kamers. Het dak van het huis is geveltop. Op de eerste verdieping bepaalt een grote kamer, de hele ruimte erboven, de zolder zelf.

  Dit is een eenvoudige budgetoplossing wanneer ramen voldoende daglicht binnenlaten en geen raam in het dak nodig hebben. De ladder wordt buiten het huis geplaatst, het bespaart ruimte. Deze optie is handig bij het ontwerpen van een huis zonder garage.

  Schema's van ruimte-indelingen houden rekening met gebieden van 10 bij 8, 8 x 9, 7 x 9, 10 x 12 m.

  • De grootte van het huis is 10 bij 8 m. De leefruimte van de zolder kan worden ontworpen voor meerdere kamers (slaapkamer 11.86 m², twee slaapkamers 12.86 m², badkamer 3.4 m², hal 4.43 m²). In ons geval de trap naar de tweede verdieping binnen rechts van de hal. Als u besluit dat u een badkamer moet regelen, moet u zorgen voor bescherming tegen afvoerwater. Eenvoudig gevormde ramen aan het uiteinde van de zolder zorgen voor voldoende daglicht.
  Zolderplan 8x10
  Trap naar de 2e verdieping vanuit de hal
  Trap van de zolder naar de 1e verdieping
  • Compacte indeling voor een gelijkvloers huis van 8 x 9 m met een zolder. Dit huis op de eerste verdieping met een zolder en afmetingen van het gebouw is 8,15 x 9,25 m. Het gebouw is op een strip fundering (fundering), het is afgewerkt met gevelbekleding buiten. Framewanden (extern en intern) zijn geïsoleerd met minerale wol. De vloer onder op de balken van hout. De overlapping tussen de verdiepingen is gemaakt van hout.
  Zolderplan 8x9
  Strip foundation
  Huis 8x9 met gevelbeplating
  • Een heel gebruikelijk project met een residentiële bovenbouw is 8,80 x 6,80 m. Voor de basis wordt een gewapende betonnen plaat onder het hele huis gebruikt. Muren - hitteblokken. Verdieping 1e verdieping - geprefabriceerde platen van gewapend beton. De overlapping tussen de verdiepingen - houten balken. Dak kan van metaal zijn.
  Huisplan 8.80 x 6.80
  Betegelde fundering
  Huis 8,80 x 6,80
  • Huis op de 1e verdieping met een residentiële bovenbouw, project 10 x 12 m, met reële afmetingen van 11,58 x 9,58 m. Buiten is het huis bedekt met gips. De basis is standaard - heipaal. Alle wanden van cellenbetonblokken. De vloer van de benedenverdieping - op een monolithische plaat. De overlapping tussen de verdiepingen - houten balken. Dakgevel. Windows - plastic. De trap is houten.
  Huisplan 10x12
  Huis 10x12

  Interessante ontwerpoplossingen

  Er is een gerealiseerd "spiegel" -project van een huis met een residentiële bovenbouw en een garage. Zo'n huis met een origineel ontwerp is geplaatst naast het gebouw dat al eerder was gebouwd. Het blijkt een replay met een spiegelopstelling. De bijzonderheid van de constructie is bevestigd aan het dak, dat de garage en het terras bedekt. Daksteun bestaat uit houten rekken van hout. Alle externe elementen zijn gemaakt van hout.

  Op de begane grond is er een ruime hal, een keuken en een badkamer.Het huis heeft een kelder. De bovenste bovenbouw heeft slaapkamers en een badkamer. Om de binnenruimte te verkleinen, wordt de verbinding met de garage gemaakt door een trap te vouwen. Als u de riool- en waterleidingen omhoog houdt, neemt het comfort alleen maar toe. Bij de slaapkamers kun je een bad doen. Het vierkante huis is handig voor de indeling van het interieur.

  Beneden bevinden zich de woonkamer, keuken, kinderkamer. En in de residentiële bovenbouw zijn er slaapkamers voor volwassenen en tieners, een kantoor of andere kamers. Natuurlijke verlichting van ramen in het dak. Als je een verticale constructie voor ramen maakt, kun je een "koekoek" krijgen, die schoonheid toevoegt aan het gebouw.

  Plan van het spiegelhuis 12x21 (1e verdieping)
  Plan van het spiegelhuis 12x21 (2e verdieping)

  Tip: een open of gesloten veranda zal het algehele uiterlijk van een vierkant huis veranderen.

  De veranda bevindt zich niet alleen bij de toegangsdeur, maar ook op elke andere plaats met uitzicht op het perceel, de tuin, de natuur, de alpine heuvel. Welnu, als het tegenovergestelde een fontein met nachtverlichting is, zorg dan voor een uitstekend platform voor ontspanning.

  Gesloten veranda
  Open de veranda
  Lichtgevende fontein

  Selectie van materialen

  De boomhut wordt gekozen door mensen die dicht bij de natuurlijke omgeving staan.Hout als een natuurlijk ecologisch materiaal bevorderlijker voor ontspanning, heeft diepe rust. Het onderhoudt een comfortabele sfeer in het huis, ongeacht de seizoensgebonden omgeving.

  Stenen huizen hebben hun voordelen:

  • kleine afmetingen voor het behoud van de kenmerken van het gebouw;
  • minimaal warmteverlies;
  • kan mensen zonder tijdslimiet dienen.

  Je kunt een gemengd project doen als je steen en hout gebruikt. Het combineert de steensterkte en warmte van hout. In de regel is de eerste verdieping gebouwd van steen, en de tweede - houten.

  Stone House
  Huis van steen en hout

  De kosten van een huis gemaakt van hout worden verlaagd door een lichtere basis te installeren. De houtstructuur is op zichzelf al prachtig, dus de kosten van het interieurontwerp kunnen tot een minimum worden beperkt.

  Nog goedkoper om een ​​monolithisch huis te bouwen in een speciale bekisting. De timing van een dergelijke constructie is klein, er is geen zware basis voor nodig, materialen voor de muren zijn goedkoop, maar met een goede thermische geleidbaarheid.

  Houten huis
  Monolithisch huis in speciale bekisting

  Een huis van cellenbeton is vorstbestendig, met goede damppermeabiliteit, je kunt er vele jaren in leven.De kosten van het materiaal zijn klein, maar de installatie is duur. Het vereist de voorbereiding en de bouw van een complexe basis, en het is beter om werk uit te voeren tijdens de warmere maanden.

  Het stenen huis moet worden verwarmd, om er permanent in te wonen, daarom is deze optie niet geschikt voor een tijdelijk verblijf. Het uiterlijk van een bakstenen huis met de juiste keuze ziet er altijd passend en esthetisch aantrekkelijk uit. Bovendien zijn dergelijke gebouwen duurzaam en duurzaam. Dit is de beste optie voor een landhuis voor permanente bewoning.

  Huis van cellenbeton
  Bakstenen huis

  Schuimwanden - de originele oplossing.

  Volgens sommige meningen zijn de voordelen van huizen in schuimbeton veel meer dan nadelen:

  • De blokken zijn niet zwaar, gewicht - tot 25 kg. De constructie is vrij eenvoudig en je kunt geen krachtige en dure basis maken.
  • Installatie is eenvoudig. Het kan zonder hoogopgeleide werknemers worden geproduceerd.
  • Milieuvriendelijkheid. Niet-milieuvriendelijke onzuiverheden worden tot een minimum beperkt.
  • Het materiaal heeft een goede thermische isolatie.

  Onder de tekortkomingen zijn er enkele nuances, die weinig zijn:

  • Uiterlijk is niet erg aantrekkelijk, maar ten koste van de afwerking kun je goede resultaten behalen.
  • De blokken zijn fragiel, soms beschadigd tijdens transport.Slechte krimpperiode thuis. Er is een mogelijkheid van kraken, dit kan de kwaliteit van de productie beïnvloeden. Het is mogelijk om in speciaal voorbereide containers en vrachtwagens te vervoeren, daarna zal het percentage ongeschikte schuimblokken aanzienlijk verminderen.

  Over boomhutten

  Hout is relatief goedkoop, u hoeft alleen maar het juiste hout te vinden om het huis te bouwen. De eeuwenoude ervaring suggereert voorkeur voor coniferen - grenen, lariks, sparren.

  Het zijn dennen en sparren die het meest worden gebruikt bij de bouw van houten huizen van hoge kwaliteit.

  Vuren boom
  Pijnboom

  Lariks bouwmateriaal wordt als duurzaam beschouwd, verliest zijn unieke eigenschappen niet, en zelfs elk jaar neemt zijn kracht alleen maar toe. Ze bouwden er schepen van en onder constante invloed van vocht dienden ze tientallen jaren. Het geheim zit in de chemische samenstelling van dit kostbare hout. Gomhars onderhoudt niet alleen de sterkte van gebouwen, maar verandert ook visueel niet gedurende vele jaren. Een droge lariks kan tot enkele honderden jaren duren.

  Lariksboom
  Huis van lariks

  De belangrijkste voordelen van deze gebouwen:

  • aanvaardbare kosten voor veel projecten;
  • hoge milieuvriendelijkheid van het materiaal;
  • lage warmtegeleiding, onbeduidend warmteverlies: het verwarmde huis blijft lang warm binnen;
  • minder gewicht dan anderen;
  • het vermogen om lucht door te laten: ademen voor het huis is noodzakelijk, en een houten huis voorziet het van de natuurlijke structuur van materialen.

  De decoratie van deze huizen is vaak gemaakt van bakstenen: ze maken bijvoorbeeld het oppervlak van één toon of maken een tekening van stenen met verschillende kleuren. Bakstenen bekleding beschermt en versterkt de structuur, verhoogt de geluidsisolatie en vermindert warmteverlies.

  Glulam: mooi, maar duur. Het materiaal is erg goed, maar de kosten zijn niet altijd aantrekkelijk. En het feit dat de constructie van het hout niet krimpt en niet verder hoeft te worden voltooid, maakt het niet mogelijk om te sparen.

  Ronde log: huis in Russische tradities. De constructie van de behuizing van dit materiaal vereist bijna geen handmatig werk. Het huis gaat als een ontwerper. Het log heeft een kant-en-klare vorm, alle technologische opgravingen en kanalen zijn al voorbereid in de fabriek. Details worden met bijna geen hiaten gecompileerd. Wanddecoratie wordt meestal niet gedaan.

  Gelijmd gelijmd hout
  Huis van gelamineerd fineerhout
  Ronde log
  Huis gemaakt van boomstammen

  Dergelijk voorbereid materiaal heeft zijn voordelen:

  • verlaging van de kosten in vele fasen van de bouw en vermindering van de tijd die nodig is om delen van een gebouw te monteren;
  • warm ontwerp;
  • de verhoogde dichtheid van alle verbindingen, die wordt verzekerd door de technologische voorbereiding van delen van het toekomstige huis;
  • het uiterlijk van dergelijke huizen is esthetisch en aantrekkelijk.

  Spectaculaire voorbeelden voor inspiratie

  Tientallen projecten van privé-huizen creëren een unieke verzameling creaties van ontwerpers, ontwerpers en bouwers. Mooie huizen met een residentiële zolder, met een kelder, buitengewone harmonieuze gevels zijn niet alleen comfortabel om te wonen, omringd door de natuur, maar tonen ook de hoge artistieke smaak van de makers en eigenaren van chalets en goedkope huizen.

  Om meesterwerken van nationale en nationale architectuur te creëren, is het niet nodig om enorme hoeveelheden geld te investeren. Met behulp van verbeeldingskracht en creativiteit kun je een klein huis bouwen met een erker die kenners van architectuur zal verrassen met zijn perfectie. Zo'n huis staat op de foto.

  Dit huis onderscheidt zich niet door een speciale pretentie, alle details zien er natuurlijk en betrouwbaar uit, de verhoudingen zijn perfect, de hele decoratie is op zijn plaats. Een kleine erker geeft veel extra licht in de kamer en het exterieurontwerp van de gevel, afgezet met gevelbekleding, past harmonieus in het plaatselijke landschap van de locatie.

  Natuurlijk, wanneer u grote financiële investeringen investeert, kunt u projecten eleganter en grootser maken en implementeren, huizen met een zolder, erker, balkon, veranda en garage, waardoor veel voorzieningen voor bewoners en gasten van een landhuis worden gecreëerd.

  Huis met erker en een balkon
  Huis met erker en veranda

  Bakstenen huisjes onderscheiden zich door een verscheidenheid aan stijlen, architectonische kenmerken, het gebruik van traditionele en nieuwe materialen. Kortom, deze huizen vereisen grote investeringen. Dit werk staat op de rand van kunst van kunstenaars, ontwerpers, architecten, ontwerpers, bouwers. Dergelijke gebouwen worden eeuwenlang gemaakt.

  De Romaanse stijl komt dichter bij het thema "mijn huis is mijn kasteel". Zware en kalme structuren. Bogen, stenen decor ramen, deuren, gevels.

  Gotische stijl - torentjes, gewelven, smalle ramen, wat somberheid, vol romantiek.

  Baksteen huisje
  Romaans huis
  House gotische stijl

  Barok - luxe, complexe compositie met kolommen, bochten, overgangen. Soort pompeus, soms overvloedig, majestueus, maar altijd aantrekkelijk.

  Strikte Engelse woning, hightech, moderne, klassieke en, natuurlijk, lichte en elegante cottage in Provençaalse stijl. De keuze is enorm, van een bescheiden huis met één verdieping en een zolder tot een groot en imposant paleisachtig huisje. Kies - en begin met bouwen, en je wordt geholpen door een hele groep specialisten van hoog niveau.

  Barok huis
  Huis in Engelse stijl
  Hi-tech huis
  Huis in klassieke stijl
  Huis in Provençaalse stijl

  Zie hoe het project van een huis met één verdieping en een loft in de volgende video te vinden is.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer