Criteria voor het selecteren van basispanelen

Het huis onder ogen zien is altijd een belangrijke fase geweest in de inrichting van het hele gebouw. Deze werken zijn ook nodig voor de kelder van het gebouw, omdat deze deze speciale bescherming nodig heeft tegen de invloeden van externe factoren. Een belangrijke factor is ook de decoratieve component van dit proces, die afhankelijk is van het gekozen decoratiemateriaal.

Speciale functies

Voor het exterieurontwerp van gevels van stedelijke gebouwen en landhuizen, geven ze meestal de voorkeur aan kelderpanelen, hoewel er veel opties zijn voor het uitvoeren van een dergelijke afwerking, bijvoorbeeld met behulp van kunstmatige of natuursteen, baksteen, gips of het schilderen van de basis.

De vraag naar panelen wordt verklaard door de specifieke kenmerken van de producten. Producten hebben kwaliteitskenmerken, zijn beproefd, zodat de panelen worden gekocht voor het platteren van de plint, de fronten van het gebouw of worden gebruikt als gevelmuurproducten.

Vanwege de externe aantrekkelijkheid zullen de producten de structuur versieren en transformeren, terwijl tegelijkertijd de energiebesparende eigenschappen van de funderingen van het huis worden verhoogd en de levensduur van de materialen die werden gebruikt om het gebouw te isoleren, wordt verlengd.

In feite zijn de panelen basisbeplating in de kelder, die is vervaardigd van verschillende materialen, op basis waarvan de producten in soorten kunnen worden verdeeld.

Het is vermeldenswaard de positieve eigenschappen van de kelderpanelen:

 • De technologie van het vervaardigen van producten omvat het gebruik van een verscheidenheid aan additieven, waardoor het product waterdicht wordt, bestand is tegen hoge vochtigheid, lage en hoge temperaturen.
 • Het voordeel van panelen die steenafwerking imiteren, is het feit dat er in de loop van de tijd geen mos groeit tussen de producten en er geen vorm wordt gevormd bij de voegen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld graniet.
 • Siding behoudt zijn oorspronkelijke vorm en kleur nog heel lang, omdat het niet gevoelig is voor vervorming door vocht,die soms het materiaal bederft, omdat het zich dicht bij de fundering bevindt en ook niet vervaagt door ultraviolette straling.
 • De levensduur van de decoratieve basispanelen is ongeveer 50 jaar.
 • Installatie van producten op de basis van gewapend beton kan worden uitgevoerd, zelfs bij strenge vorst, het bereiken van revenge -45С.
 • Alle elementen waaruit het product bestaat, zijn onschadelijk voor de menselijke gezondheid, ze zijn geurloos en verdampen geen giftige stoffen.
 • De panelen worden gekenmerkt door hoge sterkte.
 • Producten hebben een meer betaalbare waarde in vergelijking met hout of natuursteen.
 • Een verscheidenheid aan gevelbeplatingstexturen stelt u in staat producten te kiezen voor de decoratie van de kelder die de afwerking van metselwerk, steen en hout nabootst. Dankzij moderne technologie produceren fabrikanten een product dat erg lijkt op duur natuurlijk materiaal.
 • Installatie van panelen vereist geen zware arbeidskosten, dus de installatie van het materiaal kan met de hand worden gedaan.
 • Naast het feit dat de producten bestand zijn tegen de ontwikkeling op het oppervlak en de gewrichten van micro-organismen, beschermen ze de basis tegen penetratie in de insecten.
 • De panelen zorgen voor een goede afvoer van condensaat, waardoor de bescherming van muren tegen vocht en bevriezing toeneemt.

Voor het vormen van een objectieve mening over het product, is het noodzakelijk om de tekortkomingen van het materiaal te noteren:

 • Tijdens de installatie van producten op betonproducten die in strijd zijn met de instructies, kan het paneel barsten als er geen openingen zijn voor lineaire uitzetting van producten.
 • Sommige soorten die worden blootgesteld aan kritieke temperaturen, zoals een vuur, zullen smelten. Dit nadeel kan echter worden toegeschreven aan de voordelen van de producten, aangezien de panelen niet als een bron van vuur fungeren.

types

De kelderpanelen vormen het gezichtselement van de sandwich, die het huis van de nodige isolatie en esthetische aantrekkingskracht voorziet. Producten voldoen aan de normen van SNiP, waarin indicatoren voor thermische en geluidsisolatie van particuliere gebouwen en gebouwen voor algemene doeleinden worden voorgeschreven.

De meest populaire zijn twee soorten panelen, die qua textuur verschillen:

 • Producten die metselwerk nabootsen. Dit soort vraag naar landelijke gebouwen.
 • Panelen gemaakt onder de steen.

De producten worden gepresenteerd in een groot aantal verschillende tinten en structuren, en daarom kunt u de meest geschikte optie kiezen voor een specifieke gevel van het gebouw. Producten worden bovendien aangevuld met bevestigingselementen.

Op basis van het materiaal dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van kelderpanelen, kunnen producten als volgt worden geclassificeerd:

Vezelcementpanelen

Dit product wordt verkocht tegen de hoogste kosten, in tegenstelling tot andere soorten, ongeacht het type textuur. Volgens de specificaties van de fabricage verwijst vezelcement naar een verscheidenheid aan beton met speciale stoffen die een hoger niveau van praktische en esthetische eigenschappen van producten bieden. In principe worden deze componenten geproduceerd uit kwartszand en cellulose.

De positieve eigenschappen van de producten moeten zijn:

 • weerstand tegen temperatuurveranderingen (grondstoffen verliezen hun eigenschappen niet bij temperaturen van +600 tot -500 C);
 • onbrandbaarheid van vezelcementpanelen;
 • geen invloed op de kwaliteit van het vervuilingsniveau of hoog zoutgehalte in het milieu waar de panelen zullen worden gebruikt;
 • geef geen vocht door, op voorwaarde van een betrouwbare afdichting van de verbindingen;
 • grote operationele looptijd;
 • hoge duurzaamheid van producten.

Een van de tekortkomingen van vezelcement kelderpanelen is de kwetsbaarheid van producten, dus producten vereisen zorgvuldig transport. Bovendien zijn de producten niet herstelbaar.

Metalen gevelbeplating

Dergelijke producten worden nog niet zo lang geleden op de bouwmarkt verkocht. De omvang van de toepassing stelt u echter in staat producten te gebruiken voor het bekleden van de fundering en voor het afwerken van het hele gebouw.

Een van de voordelen van dit materiaal is het benadrukken van de volgende eigenschappen:

 • Hoog beschermingsniveau voor de structuur tegen atmosferische verschijnselen. Dit kenmerk is te wijten aan de aanwezigheid van een speciale polymeerlaag op het oppervlak van de panelen.
 • Een verscheidenheid aan texturen - naast de bovenstaande opties kunnen de panelen worden gedecoreerd met een verscheidenheid aan fotoafdrukken.
 • Eenvoudige installatie - installatie kan onafhankelijk worden gedaan, met behulp van de basis van de basis als een vergadering.
 • Producten mogen worden gebruikt voor gebouwen op hellende vlakken, in tegenstelling tot vezelcementpanelen.

De nadelen van dergelijke producten zijn vrij arbeidsintensieve installaties, wanneer het verondersteld wordt grote panelen te gebruiken - ongeveer 3 meter.Dit nadeel is echter gemakkelijk op te lossen bij de aanschaf van extra elementen, waardoor men niet één product van zes meter kan gebruiken, maar drie delen van elk twee meter.

Acryl PVC-panelen

De veelzijdigheid van de textuur en een groot aantal kleuren zorgden ervoor dat de producten een leidende positie innamen in het aantal gekochte producten, in vergelijking met andere variëteiten.

De voordelen van de producten zijn de volgende kenmerken:

 • de mogelijkheid om panelen met hun eigen handen te monteren;
 • de betrouwbaarheid van onderdelen voor bevestiging (meestal worden bevestigingsstrips gebruikt voor de bevestiging, die zich onderscheiden door hun externe aantrekkelijkheid en in perfecte harmonie zijn met de rest van de gevel van het gebouw);
 • de grote operationele termijn die afhankelijk is van de producent van panelen, en ook van de dikte van producten.

Experts noteren geen significante defecten in producten. Het is echter de moeite waard om de details van de kratten te benadrukken - deze moet behoorlijk dik zijn. Bij het kopen van producten, zou u alleen de voorkeur moeten geven aan beproefde fabrikanten en mag u geen namaakproducten kopen. Anders kunnen de panelen tijdens het gebruik vervormen en kleur verliezen.

Vinylproducten verschillen visueel niet veel van de hierboven beschreven producten van polyvinylchloride. Maar de technische eigenschappen van vinylproducten zijn meerdere malen lager. Het enige voordeel van dergelijke panelen is hun lage kosten.

  Klinker Thermopanels

   Dit product is gemaakt op basis van isolatie. Door de specifieke samenstelling van het product bieden ze een extra niveau van basisisolatie, evenals een aantrekkelijk uiterlijk aan de basis. Baksteenproducten gemaakt van baksteen uit de soorten polystyreenschuim, er zijn drielaagse producten gemaakt van polyurethaanschuim.

   De producten hebben een bepaalde vorm en afmetingen, waardoor de met elkaar verbonden producten een integrale samenstelling vormen met minimaal te onderscheiden gewrichten. Producten worden gepresenteerd in verschillende kleuren, maar tegen een prijs zijn ze veel duurder dan PVC-panelen.

   Thermopanelen onder de steen

   De productie wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de klinkerproducten voor het afwerken van de kelder. De rol van het afwerkingselement in dit geval is echter niet tegel, maar porcellanato, waardoor de producten tot de categorie van dure panelen behoren.

    montage

    Het is mogelijk om een ​​sokkel van een gebouw pas uit te voeren na het krimpen van de fundering. Dit geldt voor alle soorten arrangementen. Meestal duurt het 6 tot 12 maanden.

    Bevestigingspanelen kunnen op twee manieren worden gedaan:

    • In de eerste uitvoeringsvorm omvatten bevestigingsmiddelen het gebruik van speciale sloten, die zich bevinden op het eindgedeelte van de tegenover elkaar gelegen elementen. Er is een haak aan de onderkant van het paneel, aan de bovenkant bevindt zich een tegenhanger. Zo'n fixatie heeft een hoge mate van betrouwbaarheid. Experts adviseren om de installatie vanaf de onderkant uit te voeren en geleidelijk op te stijgen.
    • De tweede methode van installatie wordt uitgevoerd op de pinnen aan de onderkant van elk product. Aan de bovenkant van de elementen hebben ze speciale gaten gemaakt. Bij deze installatiemethode wordt ervan uitgegaan dat het werk in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd.

    Om te besparen op de confrontatie met de kelder, kunt u werken zonder de medewerking van specialisten. Met de productie en configuratie van panelen kunt u deze werken onafhankelijk uitvoeren. De volgende gereedschappen zijn nodig voor de installatie: niveau, melk en nagels, schroeven, een handzaag en een metaalzaag, bouwhandschoenen en -brillen.

    Om voering met uw eigen handen uit te voeren, moet u allereerst het ontwerp van de kelderpanelen bestuderen.

    Hoofdcomponenten vereist voor installatie van producten:

    • startstrip en J-profiel;
    • buitenste en binnenste hoek;
    • passend profiel;
    • H-profiel.

    Paneelmontagetechniek omvat het volgende werk:

    • Eerst wordt een draaibewerking uitgevoerd die een vlak basisoppervlak verschaft. Deze indicator is fundamenteel omdat het een betrouwbare installatie en bevestiging van de panelen garandeert. De constructie van de structuur vereist het gebruik van latten van metaal of hout, ze kunnen zelfgemaakt zijn.
    • Monteer vervolgens het startprofiel. Het moet op een afstand van de hoek van het huis zijn op een afstand van 10 centimeter. De fixatie gebeurt met spijkers. De juiste locatie van de balk kan eenvoudig worden gecontroleerd met behulp van een niveau.
    • Dan, op basis van de metingen van de basis, moet je beginnen met het snijden van het materiaal. Het is belangrijk om te onthouden dat het extreme paneel minimaal 30 cm lang moet zijn.
    • Alle installatiewerkzaamheden aan de kelderpanelen moeten aan de linkerkant van het gebouw worden gestart. De installatie van het eerste element wordt uitgevoerd, het beweegt zo ver mogelijk naar links.Vervolgens wordt met behulp van een kit het deel verbonden met de hoek van het huis.
    • Nadat u de onderste rij hebt gelegd, kunt u doorgaan met werken, gevolgd door een aantal elementen.
    • Nadat alle panelen zijn gelegd, is het noodzakelijk om de buitenhoeken te monteren, waarna de bovenrand van de laatste rij panelen wordt afgesloten met een speciaal bord.

    fabrikanten

    De volgende bedrijven die kelderpanelen produceren zijn populair in de moderne markt: Novik, VOX, Docke, Alta-Profil.

    Novik merkproducten onderscheiden door producten gemaakt onder steen, panelen hebben lage kosten. In de samenstelling van de polymeren die worden gebruikt voor de vervaardiging van producten, is er talk.

    FirmaVOX produceert de meest delicate producten om naar de kelder te kijken, het imiteren van metselwerk.

    Voor de release van Docke-panels er wordt gietechnologie gebruikt, zodat de producten een korte levensduur hebben.

    Panelen met Alta-profiel op de markt worden gepresenteerd als de producten met de grootste dikte, wat de kosten van tegenover elkaar liggende producten beïnvloedt.

    tips

    Om fouten bij de selectie van bouwmaterialen te voorkomen, moet u de aanbevelingen volgen:

    • Besteed speciale aandacht aan de verbindingen van producten.Panelen moeten zo dicht mogelijk bij elkaar passen. De aanwezigheid van hiaten geeft aan dat het materiaal is gemaakt in strijd met de productietechnologie, wat de kwaliteit negatief zal beïnvloeden.
    • Het is de moeite waard om te weten dat de indicator van de sterkte van producten niet wordt bepaald door de hardheid van het materiaal.
    • De kelderpanelen zijn materiaal met een smal profiel, zodat de hele gevel van het huis niet kan worden gerevet.
    • Om de elementen te fixeren, is het beter om hoogwaardige verbruiksartikelen aan te schaffen, daarom moeten spijkers en zelftappende schroeven voor het werk gemaakt zijn van roestvrij staal.

    Zie onderstaande video voor installatie van Wandstein-basispanelen.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer