Geveltegels: variaties en aanbevelingen voor selectie

 Geveltegels: variaties en aanbevelingen voor selectie

Residentiële privé-huizen en commerciële gebouwen, bekleed met façade tegels, zien er modern en aantrekkelijk uit. Naast het aantrekkelijke uiterlijk heeft deze afwerking veel praktische voordelen. Laten we er in detail mee kennismaken.

Kenmerken: voor- en nadelen

Voor geconfronteerd met de gevel van het gebouw worden zeer duurzame soorten keramische producten gebruikt. Het zijn zij die speciale eigenschappen hebben die de tegel extra sterkte geven, de mogelijkheid om weerstand te bieden tegen elke belasting. Laten we de voordelen en nadelen van façadetegels nader beschouwen.

De onbetwiste voordelen van dergelijk bekledingsmateriaal omvatten:

 • Vorstbestendigheid. Dit is een belangrijke kwaliteit voor een materiaal dat is ontworpen voor buitendecoratie. Frequente temperatuurveranderingen, constant bevriezen en ontdooien mogen de kwaliteit en het uiterlijk van het product niet beïnvloeden. Om de fronttegel correct te kiezen, moet u op de vorstbestendigheidsindicator op het etiket of de productdoos letten. Het wordt aangeduid door het conventionele beeld van een sneeuwvlok. Hoe hoger de waarde van vorstbestendigheid, des te liever is het om een ​​product te kiezen met een overwicht van koude, strenge winters.
 • Sterkte. Het materiaal is vervaardigd met behulp van sterk persen en bakken (bij een temperatuur van ongeveer 1200 graden), hierdoor heeft elk product ultrasterke eigenschappen die bestand zijn tegen mechanische belasting.
 • Duurzaamheid. Door het lage niveau van slijtage kan de geveltegel vele jaren dienen, zonder de decoratieve en utilitaire eigenschappen te verliezen.
 • Makkelijk in onderhoud. De gevel, bekleed met keramiek, zeer eenvoudig en gemakkelijk schoon te maken. Zo'n oppervlak is niet bang voor chemicaliën.
 • Installatiewerkzaamheden kunnen onafhankelijk worden uitgevoerdhet is genoeg om wat ervaring op dit gebied te hebben.
 • Een betegeld gebouw houdt de warmte beter vast materiaal wordt als "ademend" beschouwd.
 • Milieuvriendelijke producten geen schade toebrengen aan de gezondheid van de mens, niet ontbranden en verbranding niet ondersteunen.
 • Om de gevel van de bouwtegels af te werken geen nivelleringswerk vereistDit type voering zal onregelmatigheden en gebreken verbergen.
 • Fabrikanten bieden een groot aantal ontwerpoplossingen. voor gevels, zodat iedereen de noodzakelijke optie kan kiezen. De tegel kan worden gecombineerd met andere afwerkingsmethoden, bijvoorbeeld met gips.

De nadelen van dit type afwerkmateriaal zijn klein vergeleken met de voor de hand liggende voordelen. Het is belangrijk om het juiste materiaal te kunnen kiezen, rekening houdend met de kenmerken die op de verpakking worden vermeld, en met het klimaat in het gebied, om de juiste materialen, zoals lijm of frame-structuren, correct te kiezen.

 • Wateropname. Keramiek is een laag poreus materiaal, maar het absorbeert vocht. Invriezen, geaccumuleerd in de poriën van de vloeistof, zet uit, waardoor de textuur van het product langzaam wordt vernietigd. Dus hoe lager de porositeit, hoe langer het aantrekkelijke uiterlijk van de gevel van het gebouw zal worden gehandhaafd.De norm is een indicator gelijk aan 3%, maar de klinkertegel of het porselein heeft een nog lagere waarde.
 • Vanwege het gewicht en de lage kleefeigenschappen hebben grootformaat tegels een speciale installatie nodig. op framestructuren met metalen bevestigingen. Met dit systeem kunt u extra ventilatie van de muur regelen en een isolatielaag aanbrengen. Kleine producten zijn gemonteerd op een speciale vorst- en vochtbestendige lijm voor gebruik buitenshuis. De technische kenmerken van tegellijmen volgens GOST omvatten sterkte, dichtheid, krimpniveau, viscositeit, droogsnelheid, plasticiteit. Het gebruik van cementmengsels is onaanvaardbaar voor straathoekwerk, omdat het niet over alle noodzakelijke kwaliteiten beschikt.

species

Een breed scala aan gevelstenen biedt iedereen de mogelijkheid om zijn huis te verbeteren, rekening houdend met de individuele smaak, de klimatologische omstandigheden in het gebied, evenals budgetmogelijkheden en stilistische ideeën. In principe verschillen producten in de productiemethode, grondstoffen, die worden gebruikt om ze te maken, praktische kenmerken, vorm, grootte, uiterlijk en ontwerp.Overweeg alle soorten tegels voor buitendecoratie van gebouwen.

Van natuursteen

Natuurlijke materialen worden altijd zeer gewaardeerd. Zo'n nobele afwerking geeft de status van de eigenaar van het huis aan, maar vereist ook serieuze financiële investeringen. Voor geconfronteerd met de gevel meest gebruikte marmer of graniet.

De textuur van dit soort stenen heeft een onbeperkte esthetische waarde en heeft een aantal utilitaire voordelen:

 • hoge mate van kracht;
 • vorstbestendigheid;
 • ondergaat geen chemische reacties;
 • veilig voor de menselijke gezondheid, omdat het geen schadelijke polyesterharsen bevat;
 • levensduur meer dan 100 jaar.

De negatieve eigenschappen omvatten de hoge kosten van natuurlijk materiaal. Het is te wijten aan de high-tech methode van steenwinning en de verwerking ervan met behulp van speciale machines.

coquina

Dit type afwerkingsgeveltegels is ook van toepassing op natuurlijke, natuurlijke materialen. Een verscheidenheid aan speciale poreuze kalksteenrots wordt gevormd als een sediment dat zich miljoenen jaren vormt op de bodem van waterlichamen. In Rusland zijn er grote afzettingen van kalksteen in de Krim, waar het wordt gedolven en verscheept naar het oosten en het noorden van het land.

Het materiaal kreeg de naam dankzij het uiterlijk. De textuur van de platen en blokken is poreus, vaak zijn er in de lagen kalksteen echte schelpen, die een speciale schil geven aan de decoratie van de gevels van gebouwen en de interieurdecoratie van kamers. In tegenstelling tot marmer en graniet, is de prijs van shellrock betaalbaarder, dus wordt het vaak gebruikt voor het bekleden van landhuizen.

De aangename geelachtig bruine kleur geeft de structuur een frisse uitstraling en de ongewone textuuroriginaliteit. Sommige architecturale elementen kunnen worden gemaakt van shell-rotsblokken, bijvoorbeeld kolommen-steunen voor het ontwerp van het entreegebied.

De dichtheid van de coquina, evenals het uithoudingsvermogen, kan verschillend zijn. Om het benodigde materiaal te selecteren, moet u de juiste etikettering van het product weten;

 • M35 - het meest dichte type schelpsteen. Blokken met dergelijke indicatoren worden gebruikt voor de constructie van funderingen, kelders. Verschillen in hoge duurzaamheid, maar ook in gewicht.
 • M25 - het meest populaire type materiaal dat wordt gebruikt in de bouw. Ondanks de lagere dichtheid is het mogelijk om een ​​gebouw met één of twee verdiepingen te bouwen uit blokken met M25-markeringen om binnenwanden te bouwen in een hoogbouw.
 • M15 - het meest poreuze materiaal. Het wordt gebruikt voor de constructie van hekken en gebouwen met één niveau.

Vanwege het lage gewicht oefent de bekleding van de gevel van de schaalrots geen sterke druk uit op de fundatie- en lagersteunen. Vaak worden hele blokken geplaatst voor facing, die al zijn gezaagd en verwerkt voor installatie ter plaatse. Het afgewerkte product kan worden gepresenteerd in de vorm van platen of in de vorm van stenen.

De voordelen van shell rock-platen:

 • poreus materiaal geeft een uitstekende hechting aan de basis van de wand;
 • door zijn porositeit behoudt de afwerking perfect warmte en laat het huis "ademen";
 • beschikt over hoge geluiddichte eigenschappen;
 • milieuvriendelijk materiaal heeft geen invloed op de menselijke gezondheid;
 • aantrekkelijke decoratieve eigenschappen;
 • relatief lage prijs in vergelijking met graniet en marmer.

nadelen:

 • Het materiaal is geneigd vocht op te nemen, wat zeker de levensduur van dergelijke afwerkingen beïnvloedt. Om het proces van vernietiging van de kalksteen te vertragen, wordt het behandeld met speciale waterafstotende middelen, waardoor de afwerking meer dan twaalf jaar meegaat.
 • Installatie van platen kan alleen bij helder en warm weer worden uitgevoerd, werkt in een ijzig seizoen en in een sterke hitte zijn niet toegestaan.

Van zandsteen

Voor het afwerken van de gevels worden modulaire platen gebruikt, die in een regelmatige geometrische vorm kunnen worden gesneden of een vrije figuur met gescheurde randen vertegenwoordigen. Dit verschil heeft alleen invloed op het uiterlijk van de gevel. De eerste versie is strenger, de tweede - de originele, fantasie.

Zandsteen, evenals schelpenrots, is een steen van natuurlijke oorsprong. Mag meer dicht zijn en misschien poreus. Om de gevel van het gebouw af te werken, heeft het de voorkeur om dichtere monsters te kiezen. Om niet te worden verward met de keuze, moet je op de steen kloppen: als het geluid doof is, heb je poreus materiaal.

Hoogstwaarschijnlijk zal een dergelijke afwerking snel beginnen af ​​te brokkelen, omdat water na regen in de poriën blijft hangen en de temperatuurdalingen het vernietigingsproces zullen versnellen. Zandkleurige modellen zijn beter om niet te kiezen - ze zijn dun en onbetrouwbaar. Voor de afwerking van de gevel zijn geschikte voorbeelden van grijs en donkergrijs.

Als we het hebben over de praktische eigenschappen van zandsteen, laat deze afwerking het huis "ademen", is het goed geventileerd, terwijl het warm blijft. Zandsteen is een relatief goedkoop materiaal dat veilig is voor de menselijke gezondheid.

Porcellanato

Dit type afwerkingsmateriaal voor gevels is gemaakt van granietschilfers, sparren, kwarts, geëxpandeerde klei en bindmiddelen. Dit mengsel wordt onderworpen aan sterk persen en op hoge temperatuur stoken. Aangepast aan de barre weersomstandigheden, heeft het product meer duurzame eigenschappen dan natuursteen. Bovendien is de prijs van porseleinen tegels veel lager, waardoor het een van de populairste materialen voor gevels is.

De kenmerken van de producten omvatten de volgende kenmerken:

 • eindproducten worden vervaardigd in vierkante of rechthoekige vorm, de lengte van één zijde van het gevelmonster is meestal 50-100 cm;
 • zelfs met een houten basis kan worden afgewerkt met keramisch graniet;
 • meestal wordt dit type product gebruikt bij het installeren van geventileerde geveerde gevels;
 • materiaalontwerp is divers, tussen verschillende modellen vindt u producten van bijna elke kleur en textuur;
 • De geglazuurde oppervlakken van platen met imitatie van marmerpatroon zullen een uitstekend alternatief zijn voor natuursteen, en helpen bij het creëren van een exterieurontwerp in een van de moderne stijlen - hightech of minimalisme;
 • Over het algemeen zijn de eigenschappen van porselein steengoed vergelijkbaar met natuurlijke platen, maar de producten onderscheiden zich door een betaalbare prijs.

klinker

Leisteenklei met calciumcarbonaatverontreinigingen, zouten, chamotte, flux en een fijn gedispergeerde promotor produceert klinkertegels. Dit mengsel heeft een hoge mate van vuurvastheid, waardoor de gevel bestand is tegen eventuele temperatuurdalingen. Microporiën die in de textuur van het product voorkomen, hebben de neiging water af te stoten, waardoor de afwerking zeer lang (meer dan 50 jaar) kan dienen en niet bang is voor zelfs de meest strenge vorst. Zelfs porselein kan niet bogen op een dergelijke kwaliteit.

Het eindproduct zonder kleurstoffen heeft een niet-uniforme kleur - van geel tot bruin. In dit geval kunnen tinten sterk variëren in verschillende pakketten. Vóór aanvang van de installatiewerkzaamheden moeten alle producten met elkaar worden vermengd, zodat de gevel van alle kanten hetzelfde chaotische patroon heeft. Soms voegen fabrikanten kleurstoffen toe, wat helpt om het palet van het materiaal te diversifiëren.

Vanwege de vorm van de tegels lijkt de gevel op de gevel op metselwerk. Bij het uitvoeren van een individuele bestelling kan de fabrikant echter producten van andere parameters uitvoeren.Na het verkrijgen van de vereiste vorm, wordt de tegel gebakken bij extreem hoge temperaturen, waardoor de structuur van het model fijnkorrelig wordt.

De bakstenen tegel kreeg de populariteit dankzij een aantal voordelen:

 • installatiewerk is snel en vereist geen speciale vaardigheden;
 • indien nodig, is het gemakkelijk om de gevel te repareren of een deel van de bekleding te vervangen;
 • tegel is bestand tegen mechanische schade, heeft een hoge slagvastheid;
 • het product kan opnieuw worden gebruikt;
 • de tegel kan eenvoudig worden gemonteerd, zelfs op een kachel;
 • Met een groot aantal kleuren en structuren kunt u de meest geschikte optie kiezen.

Soorten klinkertegels omvatten klinker-thermopanelen. Samen met het bekledingsmateriaal wordt een speciale verwarming aangeschaft. De thermoplate wordt gepresenteerd in verschillende systemen. Isolatie kan direct met tegels worden gemonteerd zoals een ontwerper, wanneer elk element in een speciale groef wordt gestoken en aan de onderkant van de muur wordt bevestigd met deuvels, paraplu's of zelftappende schroeven. Een andere optie is wanneer u de isolatie voor het eerst installeert, en alleen dan de tegels.

agglomeraat

Dit type tegel wordt verkregen door op de spaanders van marmer, kwartsiet, graniet te drukken. De sterkte en slijtvastheid van het agglomeraat geeft kwarts. Dergelijke duurzame afwerkingen worden vaak gebruikt voor het bekleden van commerciële gebouwen. Volgens zijn kenmerken is het product superieur aan marmer of graniet, terwijl het veel goedkoper is. Er zijn modellen van agglomeraat met een imitatie van het patroon van natuurlijke stenen.

terracotta

Chamotte kaolienklei wordt gebruikt om terracottategels te maken. De samenstelling van het mengsel voegt geen pigmenten toe, natuurlijke kleuren: lichtbruin, roodbruin, zwart. Verschillende modellen hebben verschillende texturen. De tegel kan zijn met imitatie van een steen, een baksteen en zelfs onder een boom.

Helaas is een dergelijke voering van korte duur, schilfert af en brokkelt af. Hoge niveaus van vochtigheid en temperatuurdalingen zijn vooral destructief voor terracotta gevels. Meer uitgebreid gebruik van het ontvangen product in de binnenhuisarchitectuur van open haarden, architecturale elementen.

Betontegel

Decoratieve betontegels zijn licht vanwege speciale aggregaten met een laag gewicht.De basis van het mengsel is gezeefd kwartszand, marmer en graniet chips.

Om ervoor te zorgen dat de eigenschappen van het eindproduct aan alle noodzakelijke vereisten voldoen, worden weekmakers, stabilisatoren en watervasthoudende additieven in de samenstelling ingebracht.

Dankzij dit recept wordt een vorstbestendig product met waterafstotende eigenschappen verkregen, dat niet bang is voor mechanische schade en plotselinge temperatuurveranderingen.

De decoratieve kwaliteiten van tegels zijn afhankelijk van de vorm waarin het mengsel wordt gegoten tijdens de productie, evenals de pigmenten en kleurstoffen waaruit de mortel bestaat. Verschillende vormen helpen om betonnen tegels te maken die hout, natuursteen of baksteen kunnen imiteren om volledig glad of ruw te zijn.

Het maken van betontegels met uw eigen handen is mogelijk, maar is een tijdrovend en arbeidsintensief proces.

Als het gaat om het betegelen van tuinpaden of bijvoorbeeld voor het decoreren van trappen in de tuin of de entree, is onafhankelijke productie gerechtvaardigd, maar voor de gevel van het huis is het beter om het eindproduct aan te schaffen.

Betontegels zijn een populair afwerkingsmateriaal vanwege hun kwaliteiten:

 • een kleine massa producten draagt ​​niet te veel belasting op de fundering van het gebouw;
 • de tegel, stabiel tegen mechanische beschadigingen, beschermt een sokkel en een gevelconstructie;
 • speciale additieven maken producten die bestand zijn tegen chemicaliën;
 • niet bang voor vocht;
 • duurzaamheid;
 • lage, betaalbare prijs.

Het meest voorkomende type betontegels zijn de zogenaamde tegels gemaakt van kunststeen. Een gevel met een dergelijke afwerking ziet er waardig en degelijk uit en is in tegenstelling tot de bekleding van natuursteen veel goedkoper voor de eigenaar. En een gedeeltelijke reparatie in de loop van de tijd zal gemakkelijker zijn.

Natuursteen imiteert ook gipsplaten, maar dit materiaal is meer geschikt voor interieurdecoratie, omdat het bang is voor strenge vorst en vocht. Bij de aanschaf moet de samenstelling op het etiket of bij de adviseurs van de winkel worden vermeld om een ​​geschikt kwaliteitsproduct te kopen dat lang meegaat. Polymeertegels worden beschouwd als een ander alternatief voor natuursteen, ze zijn duurzamer en zijn niet bang voor sterke temperatuurdalingen en zullen dienen in alle klimatologische omstandigheden.

Als u een kleurenschema kiest, moet u er rekening mee houden dat een huis, met name een huisje met twee of drie verdiepingen, een vrij grote structuur is, het zal altijd zichtbaar zijn op een klein plattelandsgebied.Te bonte kleuren op zo'n object kunnen snel vervelen, ogen worden moe van ze. Monochrome opties zijn meer geschikt voor commerciële gebouwen. Donkere koude platen zijn niet de beste optie voor een woongebouw, omdat ze een drukkend gevoel kunnen veroorzaken.

Zodat het ontwerp van de buitenkant niet saai is en aangename sensaties veroorzaakt, is het beter om lichte, natuurlijke tonen te kiezen, om ze met elkaar te combineren.

dolomiet

Dolomiet in de bouwsector wordt gebruikt als een onafhankelijk materiaal, en als een kruimel, bijvoorbeeld voor de vervaardiging van porselein en zelfs cementmengsel. Zeer duurzame steen heeft een aangename beige-crème of grijze kleur afgewisseld met kleine elementen - "granen". Meestal is de dolomieten tegel gepolijst, maar voor de gevels van gebouwen kunt u kiezen voor gepolijste, gezaagde, gepolijste, antieke of bardardirovanny-modellen.

Het belangrijkste voordeel van het afwerkmateriaal is de sterkte en de natuurlijke oorsprong biedt een garantie voor de veiligheid van de menselijke gezondheid. Dolomiettegel is een duur materiaal, maar het combineert perfect met goedkopere opties, zoals zandsteen of gips.

asfalt

Bitumineuze tegels - jong stuurmansmateriaal. Tile, geproduceerd door een vergelijkbare technologie, is al in populariteit gestegen onder kopers die willen besparen. Dezelfde tegel in het proces van installatie krijgt het uiterlijk, imiterende metselwerk, maar de installatie wordt gedaan in hele secties, gordelroos "overlappen", vergelijkbaar met tegels.

Elke shingle is genageld met 8 spijkers. De installatie begint vanaf de onderkant om te voorkomen dat regen de onderkant van de muur binnendringt.

De bitumineuze tegel is zacht en flexibel, daarom is tijdens de installatie een speciale kleefsamenstelling - een kleefstof kan nodig zijn.

De gevel, bekleed met dergelijk materiaal, zal ten minste 30 jaar dienst doen. Het oppervlak van de muren zal niet uitbranden in de zon, zal geen vocht in de structuur laten, zal bestand zijn tegen mechanische stress. Een betaalbare prijs en installatiegemak helpen u aanzienlijk besparen.

Ontwerpopties

De gevels met tegels van ongepolijste natuursteen of het imiteren van natuurlijk materiaal zien er rustiek uit. Natuurlijke onregelmatigheden en ruwheid, uitsteeksels en depressies, gekleurd spel spelen de diepte en het volume van het gebouw.Deze afwerking is zeer geschikt voor herenhuizen in kasteelstijl, voor alpenchalets, herenhuizen in Engelse stijl.

Natuursteen is vaak een materiaal dat accenten aanbrengt aan de buitenzijde van een buitenwijk, omdat het in perfecte harmonie is met andere manieren van afwerking. De beste metgezel van zandsteen en schelpenrots is gips. In zo'n combinatie verdwijnt de nobelheid van de decoratie niet, en tegelijkertijd is het mogelijk om goed te sparen.

Porselein-steengoed wordt vaak gebruikt voor het afwerken van staatsgebouwen, commerciële gebouwen, kantoren en winkels. echter huisjes in de Scandinavische stijl, maar ook hightech of minimalisme zien er het best uit in het fineer van porseleinen tegels. Om thuis een origineel exterieurontwerp te maken, is het beter om verschillende typen modellen te kiezen, bijvoorbeeld met een glanzende en ruwe textuur, en modellen die van kleur verschillen.

Vanwege het feit dat de klinkertegel niet uniform van kleur is, ziet de gevel eromheen er driedimensionaal en origineel uit.

De decoratie van gewone baksteen is niet in staat om de buitenkant een verscheidenheid aan kleurovergangen en combinaties te geven.Klinker harmonieert perfect met natuurlijke en kunstmatige steen, graniet, dolomiet en gips. Het kleurenpalet helpt bij het diversifiëren van ontwerpopties voor buitenontwerp. Van koud grijze Scandinavische gevels tot lichte, warme mediterrane stijlen.

Tips om te kiezen

 • Geconfronteerd met de vraag hoe de gevel van een landhuis te verfraaien, is het eerste belangrijke criterium dat het bereik van mogelijke opties verkleint de uiteindelijke kosten van producten en installatiewerkzaamheden. Als je bepaalde vaardigheden hebt, kun je geld besparen op werknemers en tegelij- kertijd je huis betegelen. Een goede besparing is het gebruik van producten die worden gewonnen en verwerkt in de regio waar u woont. Het gebrek aan logistieke kosten, evenals de mogelijkheid om producten rechtstreeks van de fabriek te kopen, vereenvoudigt de selectie, bespaart de portemonnee.
 • Buitenlandse bedrijven (Italiaans, Duits, Spaans) bieden producten van hoge kwaliteit. Vaak zijn hun producten beschikbaar in beperkte hoeveelheden. Hierdoor zal de prijs van een dergelijk product aanzienlijk hoger zijn dan dat van binnenlandse producenten.
 • Besteed aandacht aan de textuur van producten. Reliëfmodellen hebben een hoge mate van hechting aan de onderkant van de muur. De textuur gevel van het gebouw ziet er volume, origineel. Stof hoopt zich echter op de richels op en is moeilijk te verwijderen. Gladde, geglazuurde platen wekken de indruk van een vlak oppervlak, een monolithisch glad oppervlak, het is gemakkelijker om ze te onderhouden, maar het is moeilijker te monteren, dit vereist een hoge mate van uitlijning op constructieniveau.
 • Een kleurenoplossing kiezenHoud er rekening mee dat een huis, met name een cottage met twee of drie verdiepingen, een vrij grote structuur is, het zal altijd zichtbaar zijn op een klein plattelandsperceel. Te bonte kleuren op zo'n object kunnen snel vervelen, ogen worden moe van ze. Monochrome opties zijn meer geschikt voor commerciële gebouwen. Donkere koude platen zijn niet de beste optie voor een woongebouw, omdat ze een drukkend gevoel kunnen veroorzaken. Zodat het ontwerp van de buitenkant niet saai is en aangename sensaties veroorzaakt, is het beter om lichte, natuurlijke tonen te kiezen, om ze met elkaar te combineren.
 • Let bij het kopen op de integriteit van elk pakket., de aanwezigheid op het oppervlak van onkarakteristieke echtscheiding, delaminatie en zwelling. Dergelijke tekens kunnen wijzen op niet-naleving van de regels voor opslag van goederen.
 • Besteed aandacht aan alle markeringen.aangegeven door de fabrikant op de verpakking. Namelijk: vorstbestendigheid (niet minder dan 50 cycli), buigsterkte (niet minder dan 180 MPa), waterabsorptie (niet meer dan 5%), materiaalmassa. Lichtgewicht is eenvoudiger te installeren, valt minder vaak af, heeft geen sterke impact op de ondergrond.
 • Vraag uw productconsulent hierover vraag welke recensies echte kopers waren voor een bepaald product.

Subtiliteiten van installatie

Er zijn twee manieren om tegels te installeren:

 • de elementen op de basis leggen met lijm, de zogenaamde natte methode;
 • montage op de lat die aan de muur is bevestigd ("droge" methode).

De eerste optie is voor een lichtgewicht tegel die een bakstenen of schuimblokmuur bedekt met een relatief vlak oppervlak.

Voor de beste hechting van het materiaal met de lijmsamenstelling van het werk is het beste gedaan in het warme seizoen.

Voor houten wanden of gebouwen gebouwd met frametechnologie, gebruikt u de "droge" installatiemethode. Klyammer - een speciale houder voor de tegel, bevestigd aan de schroeven van de kist, de tegel wordt in de groeven gestoken.Met deze methode kunt u extra werk maken aan de isolatie van de gevel en deze ook ventileren. Grote, zware elementen worden op deze manier beter gefixeerd.

De installatie begint onderaan de muur en gaat omhoog en opzij. De voegen tussen de tegels worden afgewreven, maar als met een op de "natte" technologie gelegd tegel duidelijk zichtbaar is, kunnen tijdens de installatie met de "droge" methode moeilijkheden optreden bij het ontwerp van de hoeken van de constructie.

Speciale aluminium of plastic buitenhoeken voor tegels en tegellay-outs helpen u de buiten- of binnenhoek goed te plaatsen.

Dergelijke elementen met een steunkant worden direct onder de hoektegel ingesloten, terwijl het afgeronde voorste deel netjes de naad bedekt.

Prachtige voorbeelden

 • De meest interessante en onopvallende buitenkanten van de gevels van huizen zijn meestal complex, bestaande uit verschillende soorten afwerkingen, hebben een rijk palet. Win-win-opties worden beschouwd als afwerking met witte tegels. Deze kleur geeft een goed contrast, verfrist het uiterlijk, kan worden gebruikt om elk stilistisch project te belichamen: hightech, minimalisme, Scandinavisch, klassiek.
 • Gezellige en warme binnenplaatsen worden verkregen als alle tinten rood baksteen, terracotta en bruin worden gebruikt om de gevel te ontwerpen. Meestal is het een stenen tegel, maar voor een verscheidenheid aan texturen wordt het gecombineerd met platen van natuursteen, gips, hout.
 • Zelfs elementaire architecturale vormen zien er majestueus uit, als voor hun decoratie tegels van natuursteen werden gekozen. Door de rijke textuur, natuurlijke kleurovergang, ziet de gevel er niet saai en eentonig uit.
 • Bij het kiezen van grootformaat tegels met geglazuurde coating, bijvoorbeeld van natuurlijk marmer, dolomiet of porselein, moet u rekening houden met de architecturale kenmerken en het doel van het gebouw. Huizen "dozen", afgewerkt met een materiaal met een glanzend oppervlak, kunnen eruitzien als een stuitligging. Voor commerciële gebouwen is dit uiterlijk aanvaardbaar, maar voor een residentieel gebouw kan een dergelijke buitenkant er oncomfortabel uitzien. Alleen ongebruikelijke architecturale oplossingen kunnen worden benadrukt dure, prachtige afwerking.

Hoe de facing van het gebouw met een decoratieve fronttegel plaatsvindt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer