Geheimen van façade-inrichting: een verscheidenheid aan vormen en materialen

 Geheimen van façade-inrichting: een verscheidenheid aan vormen en materialen

Als u naar een huis kijkt, ziet u meteen de kenmerken van de inrichting van de gevel, de unieke elementen, de ongewone stijl en de esthetische vormgeving van de architectuur. Een privéhuis kan interessant en origineel zijn, zelfs veranderen in een klein paleis, kasteel of fort in de gotische stijl, als u de verbeeldingskracht aanroept en wat kennis hebt.

Geveldecoratie is het kenmerk van het huis. Als de buitenkant van het gebouw er aantrekkelijk en esthetisch uitziet, is het meteen duidelijk dat het binnen hetzelfde elegante en stijlvolle interieur heeft. De gevel geeft de status van de eigenaar aan en geeft het gebouw ook individualiteit en singulariteit.

Speciale functies

Iedereen weet dat een goed onderhouden en mooi huis altijd een plezier is om te zien. Individueel ontwerp stelt u in staat om uw eigen gezicht thuis te creëren. Er zijn veel opties die kunnen helpen de structuur niet alleen aantrekkelijk, maar ook uniek te maken.

De belangrijkste positieve eigenschap van de inrichting van de gevel is de mogelijkheid om een ​​gebouw uit vele andere te selecteren. Geveldecor is in staat om architectonische hoogstandjes te vervangen en het ontwerp van het huis, dat is gebouwd volgens het modelproject, individueel te maken.

Belangrijkste elementen

Om het gebouw er stijlvol, luxueus en indrukwekkend uit te laten zien, moet worden nagedacht over welke decoratieve elementen bij de decoratie van de gevel zullen worden gebruikt. Er zijn een groot aantal verschillende varianten van producten om de gevel te versieren. Ze kunnen een gebouw ongelooflijk transformeren en in een specifieke stijl inrichten.

Rust

Ze zijn het oudste element van geveldecoratie. Bij het versieren van een gebouw moeten rustieke details worden gebruikt, dit zijn stenen panelen met een visueel effect van metselsteen. Meestal worden ze gebruikt als decoratie kelder, eerste verdieping, de hoeken van de gevel of vierkante kolommen.

Als u panelen van verschillende groottes combineert en ze op de juiste plaats plaatst en combineert, kunt u de muren mooi inlijsten. In combinatie met andere ontwerpelementen kunt u een uniek geveldecor maken.

Voorruit dorpels

Een vrij ongebruikelijk en interessant ontwerp van de gevel kan vensterbanken maken. Met behulp van deze elementen is het mogelijk om het dragende deel van de raamopening te benadrukken, als u massieve of miniatuur vensterbanken gebruikt met sierlijsten, sierlijsten, keystones of andere decoratieve elementen.

Ramen op de gevel

Tegenwoordig is de decoratie van externe hellingen op de ramen behoorlijk populair, het vervult niet alleen de functie van bescherming, maar maakt het ook mogelijk om de gevel te versieren. Er zijn vele kleuren decoratie, vormen van decoratieve materialen en hun afmetingen. Met dit element kunt u een originele gevel creëren in een van de beroemde stijlen.

7 foto

Gevelkolommen

Het mooiste en meest prominente deel van de geveldecoratie zijn kolommen. Ze kunnen het gebouw een chique klassieke uitstraling geven en de muren visueel vernauwen of vergroten.Bij de aanschaf van een kolom is het noodzakelijk om de juiste stijl te kiezen voor de uitvoering, zodat dit element van het decor niet opvalt ten opzichte van het algemene ontwerp van het huis.

leuningen

Dit element is meestal de decoratie van de trap. Als u het correct kiest, kunt u het gebouw nauwkeuriger, pompeuzer en luxueuzer maken. Het is noodzakelijk om balustrades te verwerven volgens de architecturale stijl van de gevel, omdat ze in staat zijn om veel aandacht te trekken, en de disharmonie van stijlen zal behoorlijk opvallen. Meestal zijn deze elementen gemaakt van steen, gips, betonmixen, hout en andere materialen.

materialen

Geconfronteerd met stucwerk - een geweldige manier om uw huis in te richten en het interessanter en uniek te maken. Voordat u begint met het decoreren van de gevel, moet u rekening houden met de eigenschappen van verschillende materialen.

De meest populaire materialen bij de productie van gevelelementen van het decor zijn gips. Esthetische, gedetailleerde en individuele elementen worden ervan gemaakt. Maar er is ook een gebrek aan dit materiaal - gips absorbeert vocht goed, dus het is onwaarschijnlijk dat het er in een paar jaar aantrekkelijk uitziet.Het moet op een bepaalde frequentie worden hersteld.

Er moet aan worden herinnerd dat gips een van de moeilijkste materialen is, dus u moet betrouwbare en duurzame bevestigingen kopen om verschillende problemen te voorkomen.

Vergelijkbare nuances kunnen zich voordoen met andere materialen, zoals kunststeen en beton.

Beton heeft een grijze tint, dus het verliest een beetje in vergelijking met gips. Als het materiaal is geverfd, moet het om de paar jaar opnieuw worden geverfd.

Kunststeen lijkt op zandsteen en heeft gele tinten. Aantrekkelijke textuur kan veel aantrekken, maar dit materiaal is slecht voor de vervaardiging van dunne onderdelen.

Een van de nadelen van beton, gips en kunststeen is dat ze moeilijk te installeren zijn. Bij het ontwerpen van de gevel moet u rekening houden met het gewicht van het decor, omdat de gevel niet altijd bestand is tegen elke belasting. Als de eigenaar nog steeds voor een zwaar decor kiest, moeten de fundering en de wanden worden versterkt.

Polymere lichtgewicht materialen zoals polyurethaan, glasvezel, polystyreen en polymeerbeton zijn de beste optie voor gevels.De laagste prijs is polystyreen. Verschillende elementen van het decor zijn eruit gesneden, zonder ingewikkelde details en bas-reliëfs. Dit materiaal absorbeert perfect vocht, dus u moet het gebruiken waar in de toekomst geen water op het oppervlak zal komen. Daarna is het geverfd en versterkt met gaas.

Elk product gemaakt van glasvezel, handmatig verwerkt.

Hiermee kunt u klantenschetsen gebruiken en verschillende items voor aangepaste decoratie krijgen. Dat is waarom veel mensen geloven dat fiberglas een redelijk winstgevend en handig productproduct is. De producten hebben een sterke schaal waarmee u het element op een specifieke manier kunt repareren.

Polyurethaan is een uitstekend materiaal, producten met veel positieve eigenschappen:

 • hoge mate van detaillering producten;
 • lichtgewicht;
 • niet blootgesteld aan vocht;
 • materiaal is eenvoudig te wijzigen of te knippen tijdens de installatie;
 • Eenvoudige installatie, zowel in prijs als in volume beschikbaar.

Glasvezelbeton is een uniek composietmateriaal met een geplastificeerd mengsel van beton en glasvezel, dat een versterkende functie heeft.

Eigenschappen van glasvezelbeton:

 • gemakkelijk;
 • geeft geen steun aan de ondersteunende structuren;
 • hoge sterkte van het materiaal maakt het gebruik van bochten en strekken mogelijk;
 • vorst;
 • brandwerend;
 • slagvast;
 • slijtvast.

Uitgebreid polystyreen - een materiaal met een lage warmtegeleidbaarheid, extreem duurzaam, resistent tegen verschillende chemicaliën en goed bestand tegen vocht.

Positieve eigenschappen van geëxpandeerd polystyreen:

 • hoge sterkte;
 • geluidsisolatie;
 • lichtgewicht;
 • installatiegemak;
 • redelijke prijs;
 • geen elektrische geleiding;
 • onbrandbaar.

De geveldecoratie van polyurethaanschuim heeft veel voordelen.

 • Het is vergelijkbaar met gips, is bestand tegen externe invloeden van welke aard dan ook, het is vrij eenvoudig te schilderen, primen en gips.
 • Het neemt geen vocht op en is bestand tegen direct zonlicht.
 • Het materiaal is licht van gewicht en heeft een betaalbare prijs.
 • Er zijn veel modellen, het is ook mogelijk om een ​​element van geveldecoratie van dit materiaal individueel te bestellen.

Een heel populaire optie is baksteen. Momenteel kunt u een groot aantal vormen en schakeringen vinden, zodat iedereen precies kan kiezen wat helpt om zelfs het meest ongewone en creatieve idee van de ontwerper te realiseren.

Bij het afwerken van deur- en raamopeningen wordt meestal de steen van een gebruikelijke vorm gebruikt. Maar u kunt ook ongebruikelijke soorten materiaal gebruiken (bijvoorbeeld trapeziumvormige stenen). Dit materiaal is ideaal voor het versieren van de boog. De baksteen van andere vormen kan de boogruimte versieren met platbands of halve kolommen. Zeer vaak gebruikte bakstenen van niet-standaard vormen voor het ontwerpen van sokkels van gebouwen.

Vezelbeton is een mengsel van vulstof en fijn beton. Het vulmiddel kan van glas, kunststof of staal zijn met verschillende diameters en lengten.

De positieve eigenschappen van vezelversterkt beton:

 • materiaal is plastic;
 • heeft een hoge sterkte;
 • duurzaam;
 • vorst;
 • bestand tegen negatieve biochemische en atmosferische effecten.
 • in staat om de massa van architectonisch ontwerp te verminderen.

Geveldecoratie

Meestal trekt de schoonheid en ongewone afwerking van de gevel de aandacht. Gebouwen die op deze manier zijn ontworpen, worden lange tijd onthouden en laten hun sporen na in het geheugen van een persoon. Decoratieve elementen maken het gebouw uniek en interessant.

Je kunt het ontwerp van een klassieke stijl toepassen, het gebouw een oud kasteel maken,om te versieren met prachtig stucwerk gemaakt in de barokstijl, of om het huis een modernere uitstraling te geven.

Er zijn veel manieren om de gevel af te werken.

 • Panels polialpany, sandwichpaneel. Deze optie is niet alleen een decoratie voor het gebouw, maar ook een gevelisolatie.
 • Alucobond - afwerking toegepast in het geval dat de gevel wordt geventileerd.
 • Kunstmatige en natuurlijke steen laat het gebouw een ongewoon kasteel worden, en is ook duurzaam en helpt de gevel te verwarmen.
 • zijspoor - extreem populaire en goedkope optie. Er zijn veel kleuren en tinten, dus met deze optie kunt u zelfs de meest gedurfde ontwerpbeslissingen realiseren.
 • tegel (graniet) zorgt voor een duurzame en gemakkelijk te gebruiken gevel.
 • gips - decoratieve pleisters van verschillende texturen, pleisterwerk voor het schilderen.
 • baksteen verfrist de gevel en maakt het warmer.
 • Er zijn veel verschillende elementen van stucwerk: volumevormen, pilasters, bas-reliëfs, enz.
 • gevel mozaïek decoratie geeft het gebouw een gedenkwaardige en ongewone look, en laat je ook genieten van zijn unieke karakter.

Gevelstucwerk is een uiterst belangrijk kenmerk van een groot aantal stijlen: classicisme, rococo, imperium, modern. Als u vakkundig en correct stucwerk kiest, kunt u het gebouw een individuele en ongebruikelijke stijl geven, evenals een elegante en elegante uitstraling.

Bij het versieren van de gevel is het noodzakelijk om steen, verf, gips of een ander geschikt materiaal te gebruiken.

De architecturale verlichting van het gebouw is in staat om een ​​echt wonder te creëren met de visuele waarneming van dit object 's avonds en' s nachts. Verlichtingselementen verf de gevel met nieuwe kleuren en tinten, maken het meer "levend", het toevoegen van dynamiek aan het ontwerp met licht.

Venster en deur decoratie

Elementgevels maken het gebouw uniek in zijn soort en buitengewoon spectaculair visueel.

fronton

Het is een decoratief element waarmee je de gevel van het gebouw prachtig kunt versieren. Het wordt meestal geïnstalleerd boven een raam of deur. Dit element is een uitsteeksel van gemiddelde grootte boven de raam- of deuropeningen, dat uitsluitend wordt gebruikt voor de decoratie van de gevel. De meeste van deze elementen worden met succes gecombineerd met andere elementen van de gevel, bijvoorbeeld sierlijsten,platbands, kroonlijsten en roestige panelen. Met sandrik kun je het huis een chique en statische uitstraling geven.

het gieten

Universeel en populair element, dat vaak wordt gebruikt voor gebouwen met afwerkingsmaterialen van klinkers of tegels. Er is een grote verscheidenheid aan vormen en maten van artikelen. Het is vrij lichtgewicht en eenvoudig te installeren.

kroonlijst

Dit element is een uitstekend deel van het decor, waarboven het dak begint. Dit is een extreem lichtgewicht ontwerp. Er zijn veel verschillende vormen van het element. Gewoonlijk wordt de kroonlijst geïnstalleerd op de plaats waar de horizontale plaat van de kroonlijst overhangt en de voorwand naast elkaar. Het heeft geen bovenste dak en kan niet boven de ramen worden gebruikt.

Gebogen decor

Heel vaak in de architectuur kun je gebogen ramen vinden en bouwers hebben een vraag hoe ze dergelijke raam- of deuropeningen moeten aanbrengen. Om de decoratie netjes en mooi te maken, is het noodzakelijk om gebogen lijsten te gebruiken die bestaan ​​uit segmenten die zijn gebogen met een specifieke straal. Om deze elementen te installeren, moet u de verbindingen verscherpen zodat ze onder de gebogen opening van het venster passen.

Radiale lijsten worden gebruikt bij het ontwerp van ronde torens of andere soortgelijke elementen. Ze zijn in staat om de gevel van het gebouw mooier en uniek te maken.

helling

Het is een plat breed paneel dat helpt om de binnenkant van de raamopeningen te omzeilen. Aldus is het mogelijk om vlakheid van het oppervlak en voldoende isolatie van de kant van de helling van het raam en de deur te verzekeren.

Valse balken

Decoratieve elementen die alleen aan de gevel worden gehangen voor esthetische aantrekkingskracht.

Bossazhi

De hoekige elementen van rechthoekige vormen en middelgrote dikte. Ze vormen de hoeken van het gebouw en imiteren groot metselwerk. Dit kan de gevel massiever maken.

tips

Voordat u begint met het ontwerpen van de gevel van het gebouw, moet u beslissen over het materiaal waaruit het product zal worden gemaakt. Je kunt verschillende opties vinden, maar het is de moeite waard om veel criteria in overweging te nemen.

 • Ten eerste, let op de klimatologische omstandigheden. Dan - op de kenmerken van het huis, over welk materiaal optimaal zal zijn voor een bepaalde stijl van ontwerp. En ook is het de moeite waard eraan te denken dat als de eigenaar van het huis de installatie van producten alleen wil doen, het beter is om elementen te kiezen die zijn gemaakt van het materiaal dat het gemakkelijkst te installeren is.Dit zal een persoon helpen om de gevel van zijn huis nog beter te maken.
 • Uiterst eenvoudige installatie in schuimelementen van geëxpandeerd polystyreen. Op dezelfde manier kunt u producten voor montage en polyurethaan monteren. Deze geveldecoratie is zo licht en eenvoudig dat iedereen het aankan. Het is belangrijk om te onthouden dat delen van schuim alleen in het warme seizoen (van +15 tot +25 graden) moeten worden gefixeerd.
 • Bereid eerst het oppervlak voor. Als het niet is voorbereid, kunnen items vallen. Het is nodig om het te reinigen van onnodige voorwerpen (oude verf, gips, uitstekende delen). Hiervoor kan schuurpapier, spatel of grinder worden gebruikt.
 • En het is ook nodig om met een houten of rubberen hamer op een muur te tikken. Als het oppervlak van de muur beschadigd is, is het noodzakelijk om reparaties uit te voeren en het te laten drogen.
 • U moet het maaiveldniveau controleren. Bij het lijmen van platen zijn onregelmatigheden van 10 mm per 1 vierkante meter toegestaan.
 • Als je kleine onderdelen moet plakken, is het de moeite waard om de muur perfect vlak te maken.
 • Vervolgens moet u de details demonteren en aanpassen (leg ze op de vloer, controleer de inscripties).
 • Sandriks en sierlijsten hebben vaak een grotere lengte, dus snij ze op maat met een speciaal mes of een kleine ijzerzaag.
 • Het moet op de multiships van het oppervlak worden bevestigd in het hele vlak van het onderdeel. Dit is nodig om te voorkomen dat het product verschuift terwijl de lijm opdroogt.
 • Vervolgens moet je producten op de muur proberen, ze verspreiden met lijm en hechten. Het moet zo worden ingedrukt dat de lijm niet uit de randen steekt.
 • Voegen worden gecoat met acrylkit.
 • Na de installatie kunt u de elementen schilderen.

Prachtige voorbeelden

Er zijn veel mooie en originele voorbeelden van hoe een geveldecor de gevel van een gebouw kan veranderen. Het huis kan een echt kunstwerk zijn. Decorelementen kunnen het nieuw leven inblazen.

 • Er is hier niet veel decoratief stucwerk, maar toch is er een merkbaar contrast in de selectie van roest en raamkozijnen met een lichte schaduw. Hiermee kunt u een ietwat somber bakstenen gevel opvrolijken.
 • Hier kunt u genieten van het aantrekkelijke ontwerp van de gevel in een klassieke stijl. Kolommen, balustrades, roest en kroonlijsten maken de gevel expressiever en interessanter.
 • Gepleisterd stucwerk overtreedt niet de visuele balans van andere decoratieve elementen, dus het gebouw ziet er aantrekkelijk en netjes uit.
 • Het gebouw is middelgroot, versierd met geveldecoratie, het wordt veel visueeler en ziet er buitengewoon nobel en degelijk uit.

Hoe je een gevelversiering met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer