Ebb voor de dop: de subtiliteiten van keuze en installatie

Er zijn veel manieren en ontwerpen die de structuur helpen beschermen tegen de negatieve effecten van de omgeving, vooral tegen contact met vocht. De kelder van elk gebouw kan worden verdedigd door de eb te monteren, die in een grote verscheidenheid op de markt wordt gebracht.

Speciale functies

Het ontwerp van de kelder van het huis vanwege het feit dat het een aanzienlijke belasting uitoefent, is meer dik dan de fundering van de constructie. Als gevolg hiervan kunnen precipitaties, waaronder water en sneeuw, zich ophopen op de richels. Dergelijke neoplasmen dragen bij aan de bevochtiging van het betonoppervlak, waardoor sommige samenstellende elementen uit het materiaal worden weggespoeld. Na enige tijd zal het resultaat van een dergelijk contact in de periode van temperatuurdalingen scheuren van de basis zijn.

Om het risico van situaties waarin de levensduur van de constructie is verminderd te verminderen, raden deskundigen aan speciale eb te gebruiken om de funderingsbasis te beschermen.

Producten worden in een groot assortiment op de markt gebracht en kunnen uit verschillende grondstoffen worden gemaakt.

Het vloedgolf is een metalen of kunststof schuine staaf, waarvan de installatie de basis zal helpen beschermen tegen vocht. Het wordt bevestigd in het gebied waar de bouwmuur en de kelder zijn verbonden.

De belangrijkste functie van de eb is om de fundering te beschermen tegen neerslag die van de daken, ramen en bovenste verdiepingen naar beneden stroomt.

Ongeacht het type materiaal dat wordt gebruikt voor de constructie van een gebouw, vereist het bescherming tegen vocht, wat in elk afzonderlijk geval een destructief effect heeft - leidt tot de vorming van scheuren, de ontwikkeling van schimmels of schimmels, evenals verlies van de isolerende eigenschappen van het materiaal. En deze defecten, in totaal of afzonderlijk, leiden tot vroegtijdige veroudering van de gehele structuur en verminderen de operationele levensduur.

Naast het beschermen en creëren van een optimaal microklimaat, zorgt de eb voor de basis voor een esthetische aantrekkingskracht op het gebouw., fungerend als een element waarmee u een extern compleet en overzichtelijk ontwerp kunt maken.

Voordat u het product installeert, is het de moeite waard om het kelderapparaat te verkennen, om het gepresenteerde assortiment van dit product te begrijpen, evenals de installatiefuncties.

Een bekwame en grondige aanpak van de selectie van elementen zal in de toekomst helpen extra kosten te vermijden die samenhangen met de ontmanteling van de uitstroom en de aanschaf van een nieuw beschermend product.

types

Dit product heeft, ongeacht de grootte en het type grondstof waaruit het is gemaakt, het uiterlijk van een plank die op een plank lijkt. In de regel kan de eb van 50 tot 400 mm breed zijn.

Monteer de uitstroom van de kelder op de buitenrand van de fundering op het uitstekende deel van het oppervlak, gezien de locatie moet worden uitgevoerd met een lichte helling, ongeveer 5-10 graden, gericht in de tegenovergestelde richting van het gebouw.

Een dergelijke rangschikkingstechnologie zal zorgen voor onbelemmerde afvoer van water, maar niet alleen aan de basis van de constructie, maar op enige afstand daarvan. In sommige gevallen maken huiseigenaren deze producten onafhankelijk van waterafstotende grondstoffen. In de schappen van bouwsupermarkten worden eb gepresenteerd uit de volgende materialen:

 • plastic producten;
 • gegalvaniseerde gietstukken en ondersoorten van dergelijke producten, waarvan het oppervlak is behandeld met een polymeercoating of geverfd;
 • koperen strips;
 • aluminium dorpels;
 • klinkerproducten.

Op basis van het type grondstof dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van gietstukken, worden deze geclassificeerd. Om niet te worden verward met de keuze van producten, moet u de kenmerken van elk type kelder eb bestuderen.

Het wordt aanbevolen om producten van polyvinylchloride te installeren op de gevels van gebouwen met vinylbeplating. Dergelijke producten volgens hun textuur liggen dicht bij het basisafwerkingsmateriaal, daarom passen ze harmonischer in de gemeenschappelijke buitenkant.

Vanwege de grote keuze aan kleuren kunt u het product zo dicht mogelijk bij de kleur van de gevelbeplating kiezen. Polyvinylchloride-ebben zijn beschikbaar op een individuele bestelling, dus het kopen van een artikel dat geschikt is in maat en vorm is niet moeilijk.

PVC-producten hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen omgevingsfactoren, waaronder niet alleen het weer, maar ook mechanische belastingen. Dergelijke kenmerken bieden producten van grote populariteit.Bovendien is het eb van PVC opmerkelijk goedkoop.

De nadelen van de beschreven producten moeten de broosheid van het materiaal en het gebrek aan reparatie van de producten omvatten.

Metalen druppels hebben een ander prijsbereik. - er zijn stroken van staal, die kunnen worden toegeschreven aan de goederen van de middelste prijsklasse, evenals producten met een polymeercoating, die zich onderscheiden door hoge prijzen.

Op verzoek van de consument worden siroopjes met een exclusief uiterlijk geproduceerd.

Metalen producten lijken op een plank met een bocht aan de rand. Het is ontworpen om producten aan de muur van het huis te bevestigen. Het tweede lid is gebogen. De lengte van de latten is meestal ongeveer 2 meter met een breedte van 5-30 cm. De dikte van de staalplaat is meestal ongeveer 1 mm. Ebbs kunnen in elke kleur worden geverfd of hun standaard uiterlijk behouden.

Het belangrijkste voordeel van metalen producten is het eenvoudige installatieproces en de weerstand tegen mechanische belasting. Aluminiumdrempels worden als de meest populaire beschouwd, koperen producten zijn minder populair vanwege de hoge prijs en een aantal specifieke kenmerken met betrekking tot zorg.

Bevestiging van dergelijke ebben aan de voet gebeurt met behulp van schroeven of pluggen. Het belangrijkste is om er rekening mee te houden dat de strips over elkaar moeten worden overlapt.

Concrete producten moeten worden gekocht voor gebouwen, voering die is gemaakt van natuurlijke of kunstmatige steen of baksteen. Voor de productie van dergelijke basisgietstukken wordt M450-cement gebruikt, dat een hoge mate van weerstand tegen negatieve temperaturen heeft. Om het product te vormen, worden siliconenhouders gebruikt, die een heel andere configuratie kunnen hebben.

Standaard eb-maten worden weergegeven door producten met een lengte van 3,9 m tot 6 m, de breedte wordt geselecteerd rekening houdend met de afmetingen van de basis. Het kleurengamma van betonproducten is behoorlijk divers, de geïnstalleerde stroken kunnen in elke gewenste kleur worden geverfd. De installatie van producten moet echter tijdens de bouw van het gebouw van tevoren worden geleverd, omdat de ebbs zwaar zijn. Het fixeren van de kelder van het storten van beton wordt uitgevoerd op de oplossing.

Voor gebouwen die worden afgewerkt met klinkertegels zijn gietstukken nodig die zijn gemaakt van dezelfde grondstof.Dergelijke producten zijn beschikbaar en worden verkocht in dezelfde bouwafdelingen van supermarkten als het bekledingsmateriaal.

Producten vereisen speciale professionaliteit tijdens de installatie, bovendien is hun aanwezigheid van tevoren voorzien tijdens de werkzaamheden aan het project voor toekomstige constructie.

montage

Voordat u de installatie van otliv voor een sokkel start, is het de moeite waard om een ​​aantal voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. De eerste stap is het bepalen van de diepte en breedte van de basis, evenals de integriteit van de muur.

Zelfs kleine defecten moeten worden afgedicht met kit, gips of plamuur. Na deze restauratie en het volledig drogen van de compositie, kunt u beginnen met het installeren van de eb.

De installatie van de gietstukken wordt uitgevoerd op de mortel, beugels of andere elementen die bestemd zijn voor bevestiging, en pas na de afwerking van de bekleding van de kap. Voor de installatie wordt de horizontale lijn van de fundering gecontroleerd met een niveau.

Voor het uitvoeren van het werk hebben de volgende hulpmiddelen nodig:

 • scharen voor metaalbewerking;
 • een hamer;
 • schroevendraaier en tang;
 • perforator en schroevendraaier;
 • bevestigingsmiddelen.

  Een juiste installatie van de eb, ongeacht het doel van het gebouw, of dit nu een schuur of een woongebouw is, zal de kelder helpen beschermen tegen het binnendringen van vocht.

  Om producten zo veilig mogelijk aan de basis te bevestigen, moet je hellingen maken. Ze worden als volgt uitgevoerd:

  • een radiaal koord is bevestigd aan de hoek, die naar een andere hoek wordt getrokken en wordt genivelleerd door niveau;
  • gefokt cementsamenstelling, die de helling uitvoeren, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de helling van de helling niet minder dan 15 graden was.

  Vervolgwerkzaamheden moeten enkele dagen worden uitgesteld om de toegepaste oplossing uiteindelijk te laten stollen.

  De bevestigingen van de eb kunnen rechtstreeks aan de muur van het huis worden aangebracht of aan speciale geleiders, waaraan de buitenzijde zal worden bevestigd.

  Om het vermogen van producten om water uit de kelder te leiden te vergroten, worden ze gefixeerd met een uitsteeksel van ongeveer 5 centimeter. Om de installatie te begeleiden, wordt deze uitgevoerd met zelftappende schroeven aan de wanden - met behulp van deuvels.

  Plaatsen van verbindingen van elementen met elkaar moeten worden overgeslagen met een vorstbestendige kit. De minimale overlappende balken moeten ongeveer 3 centimeter bedragen.Interne en externe hoeken met een gereedschap uit de resten van de latten gesneden.

  Een brede basis eb moet op de beugels worden gemonteerd, andere installatiemethoden zullen het product niet stevig kunnen bevestigen en ze zullen in beweging komen door de wind.

  tips

  • De kosten van producten worden gevormd rekening houdend met verschillende nuances. Allereerst wordt rekening gehouden met het type grondstof waaruit de eb wordt geproduceerd. Alleen focussen op de prijs van het product is niet de moeite waard, omdat dure beschermende strips in korte tijd hun kosten zullen betalen, en producten die zich onderscheiden door een lage prijs kunnen ook effectief hun functionele taken uitvoeren.
  • Op basis van praktische ervaring, is het mogelijk om met vertrouwen te beweren dat een vakkundig en professioneel uitgevoerde installatie van de gietstukken de mogelijkheid biedt om aanzienlijk te besparen op de reparatie van de fundering.
  • Bij het beslissen over de verwerving van een bepaald type reflux, is het noodzakelijk om in de eerste plaats te vertrouwen op de voordelen van het materiaal. Aluminium ebbs zijn koudebestendig en tolereren ook een hoge luchtvochtigheid. Koperproducten zijn bestand tegen mechanische slijtage.Gegalvaniseerde stalen strips zijn populair vanwege externe aantrekkelijkheid en bruikbaarheid. In het assortiment van gietstukken in de kelder vallen betonproducten op vanwege de hoge mate van betrouwbaarheid van de constructie die wordt gemaakt, omdat beton zelf zware lasten gemakkelijk kan verwerken. Maar met een onbetwistbaar voordeel, vereisen concrete ebbs de betrokkenheid van gespecialiseerde werknemers voor de installatie van producten.
  • De kleurkeuze van producten hangt af van de individuele voorkeuren van huiseigenaren en van de algehele stijl van de bekleding van het gebouw. Houten constructies hebben altijd de look aangetrokken, maar metalen producten kunnen de algemene stijl van het huis decoreren en benadrukken. Om teleurstelling te voorkomen, is het handig om verschillende varianten van schetsen uit te voeren om het resultaat van de installatie visueel te kunnen zien.

  Zie de volgende video voor informatie over het maken van de hoek van het basisgieten.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer