Kerstdecoraties in de kanzashi-techniek: soorten en productie

 Kerstdecoraties in de kanzashi-techniek: soorten en productie

Het nieuwe jaar is een speciale feestdag, het is niet voor niets dat ze zich van tevoren voorbereiden op de vergadering. Iedereen wil zijn huis op een speciale manier versieren, helder, zodat ze onthouden zullen worden. Een goede hulp hierbij zijn de nieuwjaarsversieringen in de kanzashi-techniek, de vele soorten en het gemak waarmee je ze kunt maken, zodat je een decor kunt maken voor elke smaak.

Korte geschiedenis

Kanzashi - Japanse technologie. Ambachtslieden van dit specifieke land waren de eersten die unieke, mooie gadgets maakten van stukjes plakband. Haarspelden, oorbellen, kettingen - dit en nog veel meer kunnen worden gecreëerd in deze eenvoudige maar effectieve techniek. De vierkante snippers van diagonaal gevouwen linten worden geassembleerd en bevestigd aan een patroon.Dit kan een driedimensionale vorm zijn (kegel, kogel, vierkant, enz.) Of een plat oppervlak van elke vorm waarop de werkstukken zijn bevestigd.

Inwoners van het Land van de Rijzende Zon waarderen goed werk, dus het is niet verwonderlijk dat producten gemaakt van dunne satijnen linten bijna onmiddellijk hun fans vonden. In deze techniek zijn zowel accessoires als interieurdecoraties gemaakt. En nu heeft de kanzashi-techniek zijn populariteit niet verloren. Fijne sieraden worden nog steeds gewaardeerd door liefhebbers van schoonheid in de hele wereld.

Kerstspeelgoed, kegels en vuurwerk

Gewone kerstversieringen gemaakt van plastic, karton, zelfs velen hebben al verveeld met glas. Het assortiment in de winkels is vaak niet blij met de variëteit en de kwaliteit van speelgoed laat soms veel te wensen over. Om deze en enkele andere redenen worden zelfgebouwde kerstboomspeelgoedjes steeds populairder.

Kanzashi kerstversieringen zijn een geweldige manier om niet alleen de kerstboom te versieren met ongewoon, uniek speelgoed. Het is ook een kans om unieke accessoires te creëren voor uw feestelijke uitstraling. Immers, in het nieuwe jaar probeert iedereen er perfect uit te zien, verbluffend en tegelijkertijd - ongebruikelijk.

Met de kanzashi-techniek kunt u zowel volumetrische figuren maken (bijvoorbeeld een bal, een kegel) als platte elementen (een feestelijke kraag aan de jurk, halsketting en oorbellen).

Je vindt zo'n kerstboomdecoratie vaak op een feestelijke tafel - een kleine, niet altijd traditionele groene kleur, dit decorelement voegt een extra vleugje plechtigheid, plezier aan het interieur van de kamer toe.

Om zo'n kerstboom te maken heb je niet zo veel nodig:

  • Satijnen linten van de gewenste kleur, 3 centimeter breed;
  • pincet;
  • lijmpistool;
  • lichter of kaars;
  • schaar.

De tape wordt in vierkanten gesneden. Elk vierkant wordt diagonaal dubbelgevouwen en vervolgens opnieuw - in twee. De randen van de resulterende driehoek schroeien een sigarettenaansteker of een kaars. Het is beter om de vierkanten met een pincet te vouwen - het zal nauwkeuriger zijn en het zal handiger zijn om te werken. Op deze manier wordt het vereiste aantal bloembladen geoogst. De volgende stap is de voorbereiding van kleinere bloembladen. Om dit te doen, moet je de vierkante snippers op dezelfde manier rollen als hierboven beschreven (diagonaal in de helft en nogmaals in de helft), het enige verschil is dat de hoeken van de resulterende driehoek in verschillende richtingen zijn gebogen.

Nadat een voldoende aantal bloembladen van beide typen zijn aangeschaft, worden ze aan het sjabloon gekoppeld. In dit geval is de sjabloon een vilten kegel, waarop de bloembladen zijn gelijmd met een lijmpistool. Je moet beginnen te lijmen vanaf de bodem, vanaf de basis, geleidelijk stijgend naar de top. Het resultaat zou een kegelvormige kerstboom moeten zijn, zonder "kale plekken" - delen van het patroon die niet door bloemblaadjes worden bedekt.

Bij het maken van de bal zijn de benodigde gereedschappen en de volgorde van acties bijna hetzelfde. Satijnen linten worden in vierkanten gesneden, tot driehoeken gevouwen, waarvan de randen op het vuur worden geschroeid en aan een ronde vorm worden vastgemaakt. Maar voordat u doorgaat met het bevestigen van de bloembladen, moet u bovenop de bal voorzichtig een stuk plakband lijmen om de plaats te sluiten waar zich een houder en oog van het speelgoed bevindt. Verder zijn vanaf de bovenkant, afgesloten door een vierkant, tot aan het midden van de bolblaadjes bevestigd. In de eerste rij zijn er vier, in elke volgende rij zal het aantal bloemblaadjes toenemen. Zodra de helft van de bal is gesloten en het oppervlak opnieuw begint te "taps" naar de top - zal het aantal bloemblaadjes opnieuw afnemen.

In dezelfde techniek kun je een hobbel maken - zowel volumetrisch als vlak.Zelfs zonder extra decoratie in de vorm van kralen of kralen, zal een dergelijke kegel een waardige plaats op de kerstboom innemen.

Kanzashi sieraden

In deze oude Japanse techniek kun je niet alleen kerstboomversieringen maken, maar ook prachtige decoraties. Oorbellen, kettingen, armbanden, sieraden op het hoofd (haarspelden, hoofdbanden, tiara's, kronen) gemaakt in deze techniek zullen een spectaculaire toevoeging zijn aan de feestelijke look.

Om sieraden te maken, moet u de basis gebruiken waarop de bloembladen van linten worden bevestigd. Meestal voor dit doel wordt genomen gevoeld. Hij houdt zijn vorm goed, stretcht niet, licht en dun. Bovendien is het vrij eenvoudig om de bloembladen eraan te bevestigen, deze houden goed op dit luiermateriaal.

De volgorde van acties is hetzelfde als bij de vervaardiging van kerstboomspeelgoed. Eerst wordt het lint in vierkanten gesneden, die diagonaal twee keer worden gevouwen. De resulterende driehoeken worden rond de randen verschroeid om materiaalafbrokkeling te voorkomen.

Bij het verbinden van de tegenovergestelde hoeken van de driehoek, blijken de bloembladen, die het belangrijkste element van een product zijn. U kunt dus verschillende driehoeken van verschillende kleuren en grootten verbinden - u krijgt een nogal interessant effect, vooral als u de juiste kleuren van de linten kiest.

Het ziet er geweldig uit, bijvoorbeeld een mono-jurk in de vloer in combinatie met een kroon of een kanzashi diadeem. Bijpassende oorbellen en kettingen die bij de stijl en kleur passen, passen goed in de afbeelding. Afhankelijk van de kleur van de sieraden kan dit het beeld zijn van de Sneeuwkoningin, of de vurige Carmen of Disney-prinses - het hangt allemaal af van de wens van de maker.

Als dergelijke "lint" -decoraties moeten worden aangevuld met kunststenen, steentjes of kralen, krijg je een echt chique set die in één exemplaar zal bestaan. Maar voor een vrouw is het zo belangrijk om unieke dingen te hebben die niemand anders heeft.

In de volgende video vindt u een masterclass over het maken van kerstspeelgoed (een bel en een zaklamp) op een kerstboom met behulp van kanzashi-technieken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer