Houders voor papieren handdoeken: praktisch en gemakkelijk

Houders voor papieren handdoeken: praktisch en gemakkelijk

Handdoekhouders zijn stijlvolle en functionele accessoires. Ze zijn ontworpen om rollen vast te houden en het grijpen van servetten te vergemakkelijken. Producten helpen bij het verbeteren van de organisatie van de ruimte in de badkamer of keuken, organisch passend in het interieur van de kamer.

Speciale functies

Dit apparaat houdt papieren handdoeken, folie, voedselfolie in een nette vorm en voegt een vleugje moderniteit toe aan de keuken of badkamer. Houders onderscheiden zich door verschillende functies en innovatieve functies die nuttige en gewilde accessoires maken.

Meestal is een dergelijk artikel veel gevraagd vanwege de compactheid en het gebruiksgemak.

Het product wordt op elk oppervlak geïnstalleerd en bevestigd met zuignappen, magneten, schroeven.

Operatiehouder vrij voor elke gebruiker. Handdoekhouders zijn onderverdeeld in twee typen: eenvoudig en mechanisch. Het eerste type heeft de voorkeur voor installatie in het huis, de tweede is geschikt voor installatie op openbare plaatsen. Het mechanische model heeft meer voordelen. Dergelijke producten onderscheiden zich door de naleving van sanitaire voorzieningen en een grotere capaciteit.

Een automatisch product wordt een dispenser genoemd. Het is handig en hygiënisch om een ​​dergelijk apparaat te gebruiken, omdat de opgerolde handdoeken hun handen niet raken om servetten te nemen. Je hoeft alleen maar het canvas te trekken en te scheuren.

Voor thuisgebruik is een dergelijk apparaat een onmisbaar hulpmiddel dat handdoeken direct afgeeft zodat ze vloeistof kunnen opnemen en vuil verwijderen.

Soorten ontwerpen

Een keukenrolhouder is een belangrijk element van een keuken, toilet of kantoor. Te koop zijn er veel opties die verschillen in ontwerp en kleurenschema.De bijlagefunctie en het type product hebben ook invloed op de opslag van papieren handdoeken. Als er niet veel ruimte in de kamer is, is een handdoekrolhouder met een locatie op het oppervlak of in een nis beter geschikt.

De installatie op een plank bij de gootsteen bespaart ruimte en biedt gemakkelijke toegang tot papieren handdoeken. Het gladde oppervlak van de ingebouwde modellen is ideaal voor kleine badkamers en keukens, omdat het zelfs materiaal gemakkelijk te onderhouden is. Op dergelijke plaatsen is het beter om omvangrijke producten voor het bewaren van papieren handdoeken te vermijden. Desktopmodellen voor tafelbladen worden geselecteerd in gevallen waarin de ruimte ruimer is.

De vrije ruimte in de kamer stelt u in staat om het object op de tafel in te stellen. Houders variëren in type bijlage. Het assortiment omvat verschillende soorten zuignappen, magnetisch, schroefstandaard. Ze zijn geïnstalleerd in een verticale en horizontale positie.

De juiste keuze van de handdoekrolhouder kan een ontmoedigende klus lijken. In feite is het echter niet zo ingewikkeld: het is belangrijk om het type, de functionaliteit en de bevestigingswijze te bepalen.

types

Wanneer u een geschikte houder kiest, moet u bepalen welk type keukenpapier u in de keuken of badkamer wilt gebruiken. Elke vertegenwoordiger heeft zijn sterke punten. Sommige papieren handdoeken zijn bijvoorbeeld geschikt voor elke dispenser. Papieren handdoeken zijn opgevouwen plaat of in de vorm van standaardrollen.

Klassieke roller

Dit is een handige manier om papieren handdoeken te verdelen. Het is echter niet hygiënisch, als een automatische distributeur, omdat het vorige deel van het product door een andere gebruiker wordt afgescheurd. Met deze houder kunt u de gewenste lengte van het canvas aanpassen. Ze produceren een model in verschillende kleuren, waarmee u een product kunt kiezen voor elk interieurappartement. Bloemen en poppen kunnen op het oppervlak worden afgebeeld.

Automatisch universeel

Met deze optie kan de gebruiker de gewenste lengte nemen zonder het buitenste gedeelte van de dispenser aan te raken. Bewegingssensoren elimineren de noodzaak om aan de hendel te trekken. Dit zorgt ervoor dat elke papieren handdoek slechts één gebruiker dekt,en microben worden niet overgedragen van mens naar dispenser (en omgekeerd). Deze variëteiten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om bij de inrichting van de kamer te passen.

Op de reling

Het apparaat is een hangende structuur. Het neemt weinig ruimte in, dus het wordt vaak in de keuken geïnstalleerd. Zo'n model kan onafhankelijk worden gemaakt of een afgewerkt product kopen. Om geen gaten in het oppervlak te boren, kunt u het product kopen op zuignappen.

Het model op de reling wordt als een multifunctioneel beschouwd, omdat het naast het opslaan van rol- en maanddoeken ook wordt gebruikt voor het bewaren van folie, voedselfolie, bakpapier.

Voor het vouwen van papier

Het product is bedoeld voor elk oppervlak. Het item lijkt op een doos of mand waar papieren handdoeken op elkaar liggen. Met de capaciteit van het model kunt u meer papieren handdoeken in de dispenser plaatsen. Dergelijke modellen zijn gemaakt van smeedijzer, roestvrij staal, plastic, hout.

Dit type houder kan met of zonder een deksel zijn. Het product wordt naast de gootsteen in de badkamer of in de keuken geplaatst. Vaak zijn deze accessoires mobiel.Door hun decoratieve uiterlijk voegen deze items comfort en gezelligheid toe aan elke omgeving.

materialen

De dispenser geeft de gebruiker af en behoudt de integriteit van de handdoeken, het is een stijlvol accessoire. Voor de vervaardiging van apparatuur met duurzame materialen.

hout

Een houten handdoekrolhouder is meestal ontworpen voor gebruik op een werkblad. Dit duurzame materiaal is ideaal voor het vasthouden van papieren handdoeken. Het is milieuvriendelijk, betrouwbaar, duurzaam. Dergelijke producten kunnen gemakkelijk bij de gootstenen worden geplaatst. Houten constructie moet worden gelakt, zodat vocht het materiaal niet vernietigt.

metaal

Metalen houders zijn de meest gewilde producten. Ze worden gekenmerkt door zachtheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid van het oppervlak. Deze items zijn gemaakt van nikkel, brons, messing, roestvrij staal. Gesmede handdoekrolhouders geven elke kamer een decoratief accent. Roestvrij stalen geweven artikelen lijken op een mand. Ze zien er goed uit op het tafelblad.

plastic

Plastic is een modern materiaal met een matte en glanzende textuur.Het is eenvoudig in kleur, verschilt in klein gewicht, maar is bang voor essentiële mechanische schade. Plastic producten zijn slijtvast en hebben een lange levensduur. Ze worden gepresenteerd in verschillende kleuren en stijlen in overeenstemming met elk decor.

Kleur oplossingen

De tinten van de houders zijn verschillend en hangen af ​​van het type materiaal dat wordt gebruikt. De metalen constructie heeft bijvoorbeeld een koele zilveren kleur. Dit bereik is altijd actueel en modern. Glanzende details lijken op een spiegel en trekken de aandacht.

Zilver is compatibel met elke kleur en stijl van de kamer, waardoor de sfeer fris is. Klassiek in lichte kleuren, minimalisme in zwart en wit design, loft in donkere kleuren - een zilveren houder past in elk interieur.

Voor liefhebbers van ecostijl en gedempte tonen passen producten met een mat oppervlak. Als de keuken is ingericht in groene en witte kleuren, moet u houders kiezen met elementen van bruin, zwart met een fluwelen structuur om aan te raken. Mooi vormgegeven houders in een rustieke stijl aan de muur. Houtimitatie geeft comfort en warmte aan de sfeer van de keuken.

Als de kamer doffe kleuren en licht heeft, helpt een feloranje, groene, blauwe, rode houder om de situatie te verdunnen.

fabrikanten

Fabrikanten bieden nieuwe en moderne modellen, tegenwoordig kiest elke consument de optie op basis van hun voorkeuren en financiële mogelijkheden.

Ikea

Ikea biedt papieren handdoekhouders gemaakt van plastic, roestvrij staal, hout. Producten op gebruikswijze zijn onderverdeeld in dispensaria en handmatige modellen. Tinten van modellen: zwart, zilver, wit, groen, blauw. Simpele producten zijn uitgerust met een steunbalk, die het scheuren van het vel vergemakkelijkt.

De zorg voor deze houders is eenvoudig: veeg ze af met een vochtige doek. De afmeting van de producten is minimaal 28 cm hoog. De fabrikant biedt 2 manieren om te installeren: op het aanrecht of reling met haken. Uiterlijk van producten is stijlvol, geschikt in elk interieur.

Tork

Het Tork-bedrijf geeft solide houders vrij. Uiterlijk van producten zorgt voor een gevoel van comfort, luxe. Op het Tork Matic-model met de Intuition-sensor bevindt zich een knop op de voorkant van het apparaat. Wanneer u op dit onderdeel drukt, worden de doekjes uitgeworpen door de dispenser.

De fabrikant produceert goederen in wit, groen, blauw. De tafelbladdispenser van Tork Xpress is geschikt voor thuisgebruik. Dit is een net, compact voorwerp dat in elk interieur past. Het model is alleen verkrijgbaar in wit, maar kunststof is eenvoudig schoon te maken met een vochtige spons.

Wesco

Graven Wesco produceert stijlvolle producten. De houder is bureaublad en muur. Ze maken producten van roestvrij metaal, plastic. Een populair model met een gesloten kast en een split aan de zijkant voor het afscheuren van servetten. De zijkanten van het product beschermen papieren handdoeken tegen stof, vet en externe invloeden. Het gekleurde deel van het product is gemaakt van gelakt staal. De fabrikant biedt een breed scala aan producten, producten worden vervaardigd in Duitsland.

Hoe maak je jezelf?

In elk huis is er een hanger of een oude verfroller. Ervaren huishoudens vonden het gebruik van deze dingen voor opgerolde handdoeken in de keuken. Maar als deze opties te simpel zijn, worden er creatieve soorten producten ontwikkeld.

Lederen riem

Voor het maken van een dergelijk model zijn de volgende items vereist:

 • priem;
 • riemen;
 • houten staaf;
 • accessoires (lederen draden);
 • lijm.

Op elke riem aan de randen moet je gaten maken met een priem. De riem is dubbelgevouwen en aan de rand zijn groeven aangebracht. Soortgelijke manipulaties moeten worden gedaan met de tweede riem. Accessoires worden in de afgewerkte gaten gestoken.

Voor installatie op een muur moet u zuignappen of schroeven gebruiken.

Als sukkels worden gebruikt, is het beter om ze op superlijm te plakken. U kunt onmiddellijk extra gaten maken in de riemen. Het is belangrijk om het item soepel te bevestigen, zodat er geen kanteling wordt waargenomen. Dan moet je de stang in de lus van de banden steken. Voor de decoratie van de kruising van de riem en de staaf kan worden gebonden met sterke wollen draden of touw.

Van krantenbuizen

Deze optie vereist:

 • krant rollen;
 • lijm;
 • kern voor een stam uit een karton.

Eerst moet je een stompje maken van de krant (paper). Het moet in de kartonnen kern worden gestoken, het onderdeel vooraf smeren met lijm. De voorbereide krantenbuizen worden een voor een op de buis in een cirkel gewikkeld, gefixeerd met PVA-lijm. Nadat de staaf met buizen is versierd, moet u de basishouder voorbereiden. Hiervoor moet je cirkels uit karton snijden en met een krant vastlijmen.De diameter van de standaard zou harmonieus moeten zijn met de stang. Als het ontwerp is gemaakt van hetzelfde type krant in zwart-wit om het materiaal te conserveren, moet de stang worden geplakt met tape.

Om de variatie van het onderwerp te verwijderen, hebt u gekleurd, zelfklevend papier nodig.

hout

Om een ​​dergelijk model te maken, moet je voorbereiden:

 • staaf voor ondersteuning;
 • cirkel voor standaard;
 • lijm en boor.

Het is beter om een ​​materiaal voor de houder te kiezen dat glad is, om later letsel aan het oppervlak te voorkomen. In de standaard moet je een gat in het midden boren. De diameter van de steun moet overeenkomen met de groef in de cirkel. De laatste fase is het bevestigen van het onderdeel met lijm. Daarna moet je het product laten drogen. Indien gewenst kunt u schilderen, (vernis) en de houder versieren.

Uit de pijp

Een metalen pijp is vereist, evenals schroeven. Metalen balk die parallel aan de vloer aan de muur moet worden bevestigd. Het is noodzakelijk om grote haken of sterke kabels aan de buis te bevestigen, een stang van elk materiaal moet tussen de onderdelen worden gestoken. Hierna kunt u de staaf met lijm fixeren.

Voorbeelden van locatie in de keuken

 • Voor kleine keukens, monteer de houder op de reling, bevestigd aan de kast boven de gootsteen. Roestvrij stalen constructie is niet bang voor vocht. Daarom zal er geen roest op het product verschijnen.
 • U kunt het product aan de kast of aan de buitenkant van de deur bevestigen door het complete model met een zuignap of schroeven te bevestigen.
 • Desktop soorten houders moeten naast de kachel, koelkast worden geïnstalleerd.
 • Mechanische dispensaria in een kleine kamer kunnen beter worden bevestigd aan de muur naast de kachel of boven de tafel, rekening houdend met veiligheidsmaatregelen.
 • Eigenaars van grote keukens hebben meer opties: ze kunnen twee soorten houders installeren: automatisch en eenvoudig. De klassieke houder kan op het oppervlak tussen de kachel en de gootsteen worden geplaatst. Dit biedt directe toegang tot handdoeken in onverwachte situaties. De mechanische dispenser zal de status van de eigenaar benadrukken en zal bruikbaarheid creëren, rekening houdend met hygiënische regels.

In de volgende video leert u hoe u een houten houder voor papieren polo's met uw eigen handen kunt maken.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer