Hoe dispensers voor toiletpapier kiezen?

 Hoe dispensers voor toiletpapier kiezen?

Onlangs zijn dispensers voor toiletpapier bijzonder populair geworden. Tegenwoordig worden ze niet alleen in grote winkelcentra of kantoren gebruikt, maar ook in particuliere appartementen en huizen. De markt biedt een enorme selectie van verschillende dispensers van een breed scala aan merken, kleuren en stijlen. Daarom is de keuze moeilijk.

Wat is het?

Toiletpapierdispenser is een gespecialiseerd apparaat voor het opbergen en handig doseren van papier. Deze apparaten onderhouden hygiëne in openbare toiletten, ze dragen bij aan het economische en handige gebruik van toiletpapier.

species

Soorten dispensers is er een enorme hoeveelheid. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en nuttige eigenschappen.

 • Wandmontage - het standaard type papierdispenser, dat aan de muur is bevestigd met een ander oppervlak door middel van speciale bevestigingsinrichtingen. Extern zijn dergelijke apparaten slechter aangepast aan het exterieurontwerp van het toilet.
 • Ingebouwd - type apparaat dat in de muur is gemonteerd. Vaak voor een dergelijke dispenser rust een speciale doos uit.
Wandmontage
Ingebouwd

Bovendien verschillen de producten in het type kap en weerstand tegen mechanische stress. Er zijn 3 soorten modellen.

 • Met centrale uitlaat - gespecialiseerd type, met een gelijkstroom naar het algemene uitlaatsysteem. Dit type onderscheidt zich door de mogelijkheid om geuren uit de kamer te verwijderen. Meestal zijn deze dispensers niet moeilijk te configureren en te gebruiken.
 • vandaal - een soort die is beschermd tegen externe menselijke fysieke invloeden. Vaak zijn dergelijke apparaten gemaakt met een slot, speciaal ingebouwd in het apparaat om blootstelling aan onbevoegde personen te voorkomen.
 • zintuiglijk - type dispenser met een speciale sensor, die nodig is voor de automatische contactloze bediening van het apparaat.Rolpapier wordt in porties uitgegeven wanneer het wordt gepresenteerd aan de handen van de aanraaksensor.
vandaal
Met centrale uitlaat
zintuiglijk

afmeting

Aanpassingen voor gemakkelijk gebruik van toiletpapier zijn het meest divers. Het formaat, de lengte en de breedte van de dispenser kunnen absoluut naar believen worden gekozen: bijna alle maten zijn verkrijgbaar in winkels. Al deze kenmerken worden individueel geselecteerd, het hangt allemaal af van de binnenruimte. Normen voor elk merk kunnen verschillen. In de markt kunt u bijvoorbeeld een product kopen met afmetingen van 260x135x260, 142x287x190 mm.

Naast standaardformaten kan de dispenser ook een miniformaat hebben, dat wil zeggen dat het apparaat compact kan zijn, wat ideaal is voor kleine ruimten. Dergelijke dispensers zijn specifiek ontworpen voor mini-rollen.

materialen

De materialen waaruit dispensers zijn gemaakt, kunnen verschillen. Ze moeten worden geselecteerd op basis van de bedrijfsomstandigheden, de noodzakelijke gebruiksvoorwaarden en het ontwerp van de ruimte.

 • Voor een huis of kantoor waarin een klein aantal mensen werkt, is een plastic dispenser geschikt, omdat plastic vrij licht en gemakkelijk te onderhouden is.
 • Voor vaak bezochte badkamers is het noodzakelijk om metalen apparaten of roestvrij stalen analogen te kiezen. Onlangs begonnen kopers de voorkeur te geven aan roestvrij staal. Dit materiaal past gemakkelijk in veel interieurs en corrodeert ook niet.

Kleuren en design

U moet het ontwerp van de dispenser kiezen en aanpassen aan het interieur van het toilet, omdat felle kleuren mogelijk niet in het totale ontwerp passen. Het verdient de voorkeur neutrale tonen te kiezen, bijvoorbeeld witte kleur. Apparaten van deze toon passen gemakkelijk in vele formaten en kleuren van het badkamerontwerp. U kunt ook kiezen voor grijze of zilveren tinten, ze zijn geschikt voor elke kleur. Het formaat van een dergelijk apparaat moet geschikt zijn, meestal is het een matte afwerking en een gestroomlijnde vorm.

Populaire modellen

In de huidige markt, veel verschillende modellen van dergelijke apparaten. Onder hen is om alleen te kiezen bewezen.

Tork

De dispenser van een handelsmerk verschilt in hoge ergonomie. De meeste apparaten zijn gemaakt van duurzaam plastic in witte, zwarte of zilveren kleuren. Aluminium wordt gebruikt als materialen.Met Tork-armaturen kunt u toiletpapier economisch en hygiënisch gebruiken.

Modellen kunnen van verschillende grootten zijn, dus het apparaat van dit bedrijf past gemakkelijk in elk ontwerp.

Kimberly Clark

De apparaten van dit bedrijf zijn bijzonder duurzaam, ze zijn gemaakt van duurzaam plastic en roestvrij staal. De Kimberly Clark-dispenser heeft een stevige hoes die het gemakkelijk in gebruik maakt. Deze hoes is gemakkelijker schoon te vegen, verzamel geen stof en vuil. Een bijkomend voordeel van dit apparaat is een verborgen keylesslot dat voorkomt dat onbevoegden binnenkomen en het risico van het verlies van de sleutel uitsluit.

Ksitex

Ksitex - Chinees gemaakte apparaten, ze verschillen in verschillende vormen en kleuren. Het assortiment heeft sensorische en vandaalbestendige dispensers. Een ander positief kenmerk van Ksitex is de goedkope prijs.

Losdi

Losdi - dispensers met een combinatie van lage prijs en uitstekende kwaliteit. De apparaten zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Ze zijn geschikt voor veelbezochte plaatsen. Apparaten voor Losdi-wc-papier zijn uitgerust met speciale antivandal-vergrendelingen, ze zijn eenvoudig te installeren. Geschikt voor privégebruik.

kalk

De producten van het Russische bedrijf zijn van goede kwaliteit, evenals interessante ideeën voor het maken van nieuwe producten. Kalkdispensers zijn geschikt voor thuisgebruik en gebruik op openbare plaatsen met een kleine stroom mensen.

Het ontwerp van dispensers is aantrekkelijk, ze zijn gemakkelijk op te pikken voor het totale interieur.

SmarTone

Smartone - dispensers met een robuust ontwerp en gebruiksvriendelijke functionaliteit. Er zijn verschillende maten (van algemeen tot compact). Het bedrijf onderscheidt zich niet door zijn speciale ontwerp, maar de monochrome kleuren passen gemakkelijk in bijna elk ontwerp. Een dergelijk apparaat maakt economisch gebruik van papier mogelijk.

Jofel

Jofel produceert goedkope en hoogwaardige dispensers. Deze apparaten hebben een uitstekend ontwerp, helpen bij het besparen van verbruiksartikelen en bieden ook handige openings- en veranderingsrollen. Het merk Jofel onderscheidt zich door een verscheidenheid aan functionele apparaten, produceert ingebouwde wanddispensers en modellen met een centrale afzuigkap.

Saraya

Saraya is een Japanse fabrikant wiens apparaten worden gekenmerkt door speciale functionaliteit en prestaties. Deze dispensers kunnen worden gebruikt in openbare medische faciliteiten.Het speciale ontwerp van dit product is niet anders.

VIALY

Vialy is een goedkope optie met veel verschillende kleuren. Het past gemakkelijk in het interieur van de kamer. Volgens klanten is de fabricage van materialen echter niet erg duurzaam.

Selectie functies

Op dit moment zijn er een groot aantal variëteiten dispensers voor toiletpapier, die verschillen in kleur, vorm, type bevestigingsmiddelen, functionaliteit. Modellen kunnen een ander aantal rollen bevatten, afhankelijk van de grootte.

Afhankelijk van de functionaliteit van het apparaat, kunnen er één of meerdere rollen tegelijk worden ingevoegd. Dit feit moet onmiddellijk worden verduidelijkt op het moment van aankoop.

Papier kan in een dispenser worden geladen, niet alleen opgerold, maar ook vel, verpakt op afzonderlijke vellen. Het kenmerk van vel papier is om het op te slaan. Het materiaal kan worden opgeslagen door batchlevering van papier, evenals speciale tanden van de dispenser, waardoor het papier niet kan scheuren. De koper moet dit weten om het gewenste dispensermodel te kopen.

Het meest populaire materiaal van vervaardiging is roestvrij staal, dat verschillende voordelen heeft ten opzichte van andere materialen. Professionele dispensers hebben een groot aantal verschillen van eenvoudig huishouden.Dit komt tot uiting in de functionaliteit, het ontwerp en de mogelijkheid om verbruiksartikelen te besparen. Vergeet echter niet dat veel professionele dispensers in geval van breuk de vervanging van dure reserveonderdelen vereisen.

De belangrijkste voordelen van professionele dispensers:

 • de mogelijkheid om verschillende soorten papier te gebruiken, soms zelfs papieren handdoeken;
 • zorgen voor hygiënische veiligheid;
 • lage kosten;
 • universeel gebruik voor veel latrines.
 • een groot aantal ingebouwde apparaten (kap, aanraakpaneel).

Niet elk model is echter het kopen waard. Vaak zijn er producten van slechte kwaliteit op de markt. Dit komt tot uiting in de levensduur en de antivandaliteiten.

conclusie

Dispensers voor toiletpapier - apparaten voor gemakkelijk en economisch gebruik van materialen. Iedereen kan eenvoudig een dispenser voor het badkamerinterieur kiezen. Het is belangrijk om de kwaliteit van het apparaat niet te vergeten en alleen dispensers te kiezen bij vertrouwde fabrikanten. Papendispensers hebben een groot aantal extra nuttige apparaten.

Over de installatie van een dispenser voor toiletpapier, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer