Hoe maak je kerstdecoraties op de fles met je eigen handen?

 Hoe maak je kerstdecoraties op de fles met je eigen handen?

Vóór iedereen is het wachten op een magische vakantie, die is gehuld in een speciale sfeer van vreugde, vriendelijkheid, geluk. Deze dag wacht op alle inwoners van ons land, want dit is het nieuwe jaar. Creëer een ongewoon verhaal in huis en versier de feesttafel op deze dag is een eitje. Het is alleen nodig om de kamer te versieren, de tafel te leggen. En, natuurlijk, om de decoratie aan te vullen met ongewone details die een speciale flair toevoegen aan het interieur van de kamer in verband met deze vakantie. Versierde flessen op de feesttafel zullen er origineel en ongebruikelijk uitzien.

Lint decoratie

Nieuwjaars- en kerstvakanties zijn moeilijk voorstelbaar zonder een drankje op de tafel.Meestal is het gebruikelijk om in het nieuwe jaar champagne te drinken, die open staat voor de gong van het klokkenspel. Geen plezier en geen sterke dranken. Er is een plaats en niet-alcoholische producten. Je kunt de tafel dekken door er de met je eigen handen versierde flessen op te plaatsen. Zo'n decoratie zal onmiddellijk de nieuwjaarsstemming verhogen, dus wees geduldig, vind het in huis of koop de beschikbare materialen en begin met je werk.

Op oudejaarsdag proberen de gastvrouwen het huis ongewoon te versieren, ze vinden originele recepten voor het bereiden van heerlijke gerechten van tevoren. Voorbereidend voor het feest, kun je veel handwerk doen met hun eigen handen. De inrichting van glasproducten op tafel zal er geweldig uitzien. Om sieraden op de fles te maken, kunt u verschillende materialen gebruiken. Flessen wijn of champagne versierd met linten zien er buitengewoon elegant en plechtig uit. Dit kan een eenvoudige decoratie zijn of een vrij complexe compositie.

Als er heel weinig tijd over is, kun je alleen champagne nemen, een satijnen lint om de nek hangen en de compositie toevoegen met dennenappels, trossen lijsterbes, kant of kralen.

Een meer complexe ontwerpoptie is om te versieren met satijnen lint in verschillende kleuren en maten. Neem hiervoor twee soorten linten met verschillende breedten en contrasterende kleuren en wikkel de fles ertussen in het midden. De onderste laag is versierd met een breed lint en er is een smal lint op gelegd. De compositie ziet er indrukwekkender uit als u linten met contrasterende kleuren kiest voor decoratie, bijvoorbeeld blauw met zilver of bruin met roze.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan doppen. Ze zijn verbonden met satijnen linten, versierd met strikken. De hoes kan worden versierd met blauw of satijnen lint, kerstklatergoud, strass steentjes, kralen, kralen. Maar op zich ziet het er ook spectaculair uit, dus als er heel weinig tijd is voor registratie, moet je het laten zoals het is. Voor degenen die niet bang zijn om te experimenteren, kunt u de taak ingewikkelder maken en de fles volledig omwikkelen met satijnen linten. Om de glazen container volledig in te pakken, hebt u een groot stuk satijnen lint nodig, ongeveer 2,5 cm breed. Als u wilt, kunt u twee verschillende tinten vlecht gebruiken, maar dit werk wordt uitgevoerd met de basisbeginselen van dergelijk werk.

Begin met wikkelen onderaan de nek. Rijg het lint in de nek en bevestig het met een lus. Zodat de atlas niet over het oppervlak schuift, wordt de tape met lijm gelijmd. Dan moet je de tape overlappen en elke keer onder de halve centimeter bevestigen. Verdere werkzaamheden moeten worden voortgezet totdat de hellingshoek zo veel mogelijk afneemt. Onderaan de fles een breder lint of kant versieren.

Naast dergelijke methoden kunt u potten of flessen met satijnen linten op een chaotische manier inwikkelen, of in bogen binden op een hoes van papier of stof. Het product ziet er stijlvol uit als je een stuk fluwelen stof of vacht op de hals legt en het verbindt met een prachtige veelkleurige broche.

Voelde me decor

De decoraties voor het nieuwe jaar gemaakt van vilt zien er zeer stijlvol en feestelijk uit. Voordat u begint, moet u zorgen voor de benodigde gereedschappen en accessoires.

Om een ​​originele decoratie van vilt te maken voor het nieuwe jaar en de kerstvakantie, moet u het volgende doen:

 • lege of volle champagnefles;
 • scharen;
 • PVA- of Moment-lijm;
 • lijmpistool;
 • vilt, doekafval, mat;
 • kralen, klatergoud en andere decoratieve items;
 • bureaucratie 2-2,5 cm breed;
 • schuine tape;
 • lijn.

Voor de vakantie kun je een hoes voor flessen naaien, met een zeer eenvoudig en handig materiaal om een ​​afneembare hoes te voelen. Dit is een zacht materiaal, daarom werk je ermee, hoef je niet aan de randen te werken, naast het vilt houdt het de gewenste vorm goed vast. Dit materiaal is erg handig om te werken, van hieruit kunt u speciale hoezen naaien, die in de houder passen voor alcoholische dranken en frisdranken. Een rode kaftan voor de kerstman of een wit knus pak voor een sneeuwpop kan worden genaaid van vilt.

Je kunt veel opties verzinnen om de feestverpakking te versieren. Vilten hoeden en petten, dwerggezichten of herten hoorns zien er leuk en speels uit. Al deze onderdelen kunnen gemakkelijk en snel worden uitgesneden volgens de tekeningen en worden genaaid en vervolgens op de hals van de fles bevestigd. Leuke hoeden van rood vilt met witte randen, evenals een sjaal, gecombineerd in kleur, sieren de container.

Beeldjes gesneden uit vilt dat het onderste deel van de fles of pot sieren zal er feestelijk uitzien, zulke minifiguren zullen de hals van de fles versieren.Voor een feestelijke inrichting is het handig om allerlei soorten klatergoud, kralen, parels en schelpen te versieren.

Gebreide ornamenten

Het hoesje voor glazen containers kan niet alleen worden genaaid, maar ook gebreid. U kunt zowel de zaak zelf als de sieraden voor de flessen verbinden. U kunt een hoes voor een fles haken of breien. Om dit te doen, moet u de nodige metingen uitvoeren, een tekening maken en het onderdeel koppelen. Om de fles er beter uit te laten zien, is het beter om katoen of acryl garen te nemen. De draad is beter om groen, rood, wit of blauw te kiezen, afhankelijk van welk idee is ingebed in het ontwerp. Wanneer u groene draden kiest, kunt u het decor in de vorm van een kerstboom rangschikken en glitter op het oppervlak vastzetten. Een witte achtergrond is ideaal voor borduren. Champagne, gekleed in een witte kast met geborduurde patronen, zal alleen het kerstthema benadrukken.

Rode kleuren moeten worden gekozen voor de registratie van een pak voor de Kerstman.

Als er geen gelegenheid of tijd is om een ​​flessenhoes te knopen, kun je het maken van een oude, warme trui. Om dit te doen, afgesneden van de mouwen van de trui en meet de grootte van de glazen container. Optioneel kunt u een deksel op de fles aanbrengen in het midden van het product, of een paar centimeter laten zodat de hulslengte groter is dan de lengte van de container.Na de metingen wordt de hoes op de gewenste lengte gesneden, de fles wordt naar beneden gebracht en de hoes wordt naar eigen inzicht ingericht.

Leuke amigurumi-gebreide figuren zijn in staat om details te versieren, waardoor ze een accent worden. Een gehaakte kerstboom versiert een champagnefles en maakt een feestelijke tafel origineler. Elke container kan worden gebruikt om amigurumi te versieren, het kan een plastic fles zijn of dure wijn of champagne.

Eerder eenvoudig, maar tegelijkertijd kan een geweldig decor jute zijn. Voor decoratie is het voldoende om een ​​stuk glas te wikkelen met een klein stukje decoratieve jute, het vast te maken met koorden, linten en decoratieve draad. Versier op deze manier kan niet alleen wijn of champagne. Dit decor is geschikt voor het decoreren van potten en andere glasproducten. Je kunt kaarsen in lege glazen potten van verschillende groottes zetten, er stenen of kralen in doen, in klatergoud wikkelen.

Ziet er spectaculaire blikjes en flessen uit, versierd met glas in lood. Bovendien kunt u ze verven met acrylverf of een decoratieve spray gebruiken.

decoupage

Decoupage-techniek is bij velen heel populair.

Het kan worden gebruikt bij het ontwerpen van flessen voor het nieuwe jaar.

 • Eerst en vooral moet je de container kiezen, het beste hiervan is een fles champagne.
 • Met behulp van acrylverf, moet glas worden geprimed.
 • Het decoupage servetmotief is gekozen. Voor de thema's van het Nieuwjaar zijn meer geschikt.
 • Verdeel vervolgens de PVA-lijm en water in een verhouding van 1: 1 en breng het mengsel vervolgens aan op een decoupage servet.
 • Het product wordt een dag vóór het holle drogen bewaard.

Nadat het product volledig droog is, kunt u het verven met acrylverf, waardoor een grotere verzadiging ontstaat. Indien gewenst kunnen er kralen of kralen aan worden gelijmd, hiervoor worden ze op een facetlak aangebracht. Een beetje glitter doet ook geen pijn. Verder moet het product een dag opzij worden gezet om het te bedekken met kleurloze vernis met een spuitbus. Je kunt een fles champagne versieren met confetti en glitters.

Hiervoor moet u:

 • champagne;
 • glitter of confetti;
 • aërosol lijm;
 • extra accessoires voor decoratie.

Om deze optie te maken, moet u het etiket uit de fles halen en het oppervlak van resterende lijm en andere verontreinigingen volledig reinigen.Een laag lijm wordt aangebracht op het oppervlak met behulp van een spuitbus. Er wordt geen lijm op de hals van de fles aangebracht. Sparkles of confetti worden in een platte container gegoten en de sprankelende drank wordt erin gerold. Daarna moet je wachten tot de lijm opdroogt. Na het drogen wordt het oppervlak geïnspecteerd. In het geval van defecten wordt het werk opnieuw herhaald. Als je het proces voltooit, moet je het product decoreren met decoratieve details.

Om de feestelijke look af te maken, worden satijnen linten en felgekleurde klatergoud op de flessenhals gehangen voor decoratie. Om het resulterende meesterwerk origineel te versieren, kunt u mousserende wijn verpakken met glanzende glanzende kralen.

Hoe maak je kerstversieringen op de fles met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer