Hoe een plank kiezen voor bloemen op de vensterbank?

 Hoe een plank kiezen voor bloemen op de vensterbank?

Als een bewonderaar van levende bloemen in het huis woont, dan heeft een groot aantal bestaande planten vaak gebrek aan ruimte. In dit geval is een goede oplossing om een ​​speciale plank op de vensterbank te kopen. Bij het kiezen ervan moet u echter rekening houden met een aantal factoren.

Speciale functies

Flowerplanken zijn kleine standaards waarmee u een groot aantal planten op de vensterbank kunt plaatsen. Soms zien ze eruit als kleinere versies van rekken. In feite zijn dergelijke schappen functionele producten die verschillen in de decoratieve component. Deze mobiele structuren kunnen eenvoudig naar een andere plaats worden verplaatst of helemaal uit de vensterbank worden verwijderd.

Producten zijn gevarieerd uiterlijk. Dat is de reden waarom ze met succes kunnen worden gebruikt in elke interieurstijl. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het decoreren van raamontwerpen, waardoor de ruimte meer comfort biedt. Materiaal voor de fabricage kan elk zijn - het hangt af van de smaakvoorkeuren van de eigenaren van het huis en hun financiële mogelijkheden.

Flower-planken zijn stationaire ontwerpen die op de vensterbank zijn geïnstalleerd. Ze kunnen worden aangevuld met muurconstructies in een vergelijkbaar ontwerp, waarbij de add-ons bij de ramen of op de muren worden geplaatst. Producten kunnen niet alleen in de fabriek worden gemaakt: ze kunnen onafhankelijk worden gemaakt, zelfs van restmateriaal. Dergelijke producten geven het huis een speciale smaak: het huis ziet er bijzonder comfortabel uit.

Platen voor bloemen kunnen zelfs elementen van de organisatie van de ruimte worden genoemd. Ze plaatsen niet alleen meer planten, maar maken het ook esthetisch aantrekkelijk.

Voor- en nadelen

Het is vermeldenswaard de voordelen van bloemenplanken op de vensterbank.

 • Ze zijn origineel. Elk ontwerp is anders van vorm en kan de smaak van huiseigenaren overbrengen.
 • Met bloemplanken kunt u een compositie van planten creëren.
 • Deze onderzetters zijn uniek. Ze kunnen worden gebruikt voor bloemen, zaailingen en soms als organisatoren.
 • Ze zijn comfortabel. Vaak kunt u met dergelijke producten bloemen plaatsen zonder dat u de maat van een bepaalde pot hoeft aan te passen.
 • Onderzetters zijn variabel. Desgewenst kunt u een ontwerp met gaten of een solide werkoppervlak kiezen.
 • Modellen variëren in grootte. De koper heeft de mogelijkheid om stands te kopen voor specifieke raamafmetingen.
 • Producten verschillen in kleur. Hiermee kunt u de juiste optie kopen om aan uw voorkeuren te voldoen (of om de bestaande meubels aan te passen).
 • Ze zijn beschikbaar. Tegenwoordig kun je ze in veel winkels kopen, wat de aankoop vereenvoudigt en je de mogelijkheid geeft om je favoriete optie te kiezen.
 • Modellen verschillen qua kosten. Indien gewenst kan de koper het ontwerp van vensterbanken bijwerken met nieuwe (goedkopere of duurdere) producten.

De nadelen van dergelijke structuren gaan gepaard met een afname van de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt tijdens het gebruik. In de regel voorkomt elk ontwerp dat de zonnestralen de kamer met licht in de juiste hoeveelheid vullen.Daarom zijn dergelijke planken in de kamers met ramen aan de noordkant niet altijd geschikt. Ook zijn multi-gelaagde opties voor Windows niet de juiste oplossing. Ze veranderen visueel de perceptie van de samenstelling van het interieur en creëren een zware atmosfeer in de kamer. Het doel van sommige variëteiten is strikte functionaliteit, waardoor ze er soms lelijk uitzien.

De slecht-opgevatte van sommige fabrieksmodellen houden mogelijk geen rekening met het gewicht van de potten. Daarom moet de kwestie van de keuze met alle verantwoordelijkheid worden benaderd.

Types en vormen

Bloemenkraampjes voor kamerplanten op de vensterbank zijn gevarieerd. De configuratie kan recht (lineair) of hoekig, spacer zijn.

 • Directe modellen zijn vergelijkbaar met een vierkante of rechthoekige behuizing.
 • In de lijn zijn er variëteiten zoals: ladder, planken, hangende planken, rekken. Het aantal lagen kan verschillen, evenals de afstand ertussen. In één geval kan de schapruimte nauwelijks volstaan ​​voor kleine bloemen (bijvoorbeeld viooltjes), in de andere kunnen onderzetters een plank hebben en zijn ze geschikt voor hoge planten (orchideeën).
 • Hoekige variëteiten zijn opmerkelijk in zoverre dat ze dicht op de hellingen kunnen worden gebracht,bespaart waardevolle centimeters van een kleine drempel. Vaak zijn deze producten een compact rek.

Een gelaagde constructie is vaak bedoeld voor tijdelijke plaatsing van planten. Dit is een bijzondere manier om dozen voor zaailingen te bemannen. Producten zijn normaal of verlicht. Dit is handig omdat het mogelijk is om de plant van extra licht te voorzien, wat waardevol is voor het kweken van zaden.

materialen

Afhankelijk van het productiemateriaal kunnen de planken voor bloemen op de vensterbank:

 • glas;
 • hout;
 • metaal;
 • plastic.

Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken die de dikte, vorm en het ontwerp van de planken bepalen. De meest massieve zijn houtproducten. Ze onderscheiden zich door hun grote gewicht en creëren een driedimensionaal effect (zij het een recht of hoekig model). Analogen van gesmeed metaal. De gefermenteerde bloemstandaard op de vensterbank ziet er bijzonder mooi uit als ze is gemaakt met een opengewerkt patroon.

De glazen standaard ziet er licht en luchtig uit. Glasplaatjes hebben echter geen speciale gevormde lijnen, wat de beknoptheid van het ontwerp beïnvloedt. Plastic is handig en verschilt in klein gewicht.Het is echter noodzakelijk om een ​​dergelijke plank bijzonder zorgvuldig te selecteren: goedkope opties en een dun canvas behouden hun vorm niet goed. Het nadeel is ook de instabiliteit tot mechanische schade en burn-out onder invloed van UV-stralen.

Vaak in de constructie van materialen combineren met elkaar. Soms worden tapes gebruikt als bevestigingsmiddelen, in andere gevallen worden hiervoor metalen hoeken gebruikt.

Subtiliteiten van keuze

Wanneer er een wens is om hun huis stijlvolle en mooie planken voor bloemen te versieren, gaan veel verloren bij het kiezen (vanwege de diversiteit). Inderdaad, creatieve en klassieke kits worden gepresenteerd in de winkelschappen. Kan helpen bij het kiezen van een paar tips.

 • Schappen kopen hebben voor meerdere kamers tegelijkertijd nodig. Als de modellen qua ontwerp en kleur verschillen, zal dit de balans van het ontwerp doorbreken. Moet afstoten van het algemene ontwerpconcept. Als u er geen rekening mee houdt, zullen de producten er niet mooi uitzien.
 • De grootte van een raam met dubbele beglazing is van belang. Als het venster groot is, is het toegestaan ​​om het model in de vorm van een boekenkast of een mini-rek te gebruiken.
 • Om de lichtstroom niet te verbergen, moet u het venster niet overbelasten met het plaatsen van massieve producten.Daarom zijn er ongewenste modellen in de vorm van dove duimen, die de toegang van zonlicht tot de kamer blokkeren. Het is onwenselijk om te gebruiken voor ontwerpvensters van een ontwerp van een zwarte subtoon. Ze verminderen de hoeveelheid licht in elke kamer.
 • De plank moet een gevoel van lichtheid creëren. Hierdoor kunt u bloemen erop plaatsen zonder de rommel van de vensterbank.
 • Materiaalproductie moet bestand zijn tegen water geven en constant spuiten van planten. Grondstoffen voor planken moeten gemakkelijk te onderhouden zijn, omdat deze constant moeten worden schoongeveegd van watervlekken om stof en deeltjes uit de grond te verwijderen.

Het is ook belangrijk om op de kosten voort te bouwen. Om een ​​mooi ontwerp van ramen te maken, is het helemaal niet nodig om een ​​grote hoeveelheid te investeren. Het is noodzakelijk om voort te bouwen op de functionaliteit en uiterlijke esthetiek, en niet te veel te betalen voor de naam van het merk. Als je ervaring hebt met metaal of hout, kun je zelf bloemstandaarden maken.

Het is belangrijk om rekening te houden met het aantal producten: hoe ongebruikelijker de vorm en het ontwerp, hoe kleiner de planken moeten zijn (en omgekeerd). Bovendien is het de moeite waard om te beginnen met de benoeming van een specifieke kamer: het is geen geheim dat de atmosfeer van de keuken, woonkamer, slaapkamer en studeerkamer anders is. Dus, in de keuken is wat enthousiasme welkom. De slaapkamer heeft passende vloeiende lijnen en opengewerkte elementen.In de woonkamer moet u het unieke karakter en de ongewone configuratie laten zien. Als u de vensterbank van een studeerkamer met een bloemenplank wilt versieren, kiest u voor een streng product zonder excessen.

Wanneer de planken worden gekocht om de ramen van de veranda's of gesloten priëlen te versieren, is de situatie anders: je kunt luxe gesmede structuren kopen, waardoor de illusie ontstaat van een designensemble. Als het venster één is, krijgen ze een bepaald functioneel gebied toegewezen. Het accentueren van erkers met bloemenplanken zorgt bijvoorbeeld voor een broeikaseffect.

Hoe doe je het zelf?

Als u nadenkt over structuren voor eigen productie, moet u het materiaal kiezen waarmee u het gemakkelijkst kunt werken. Hout of multiplex wordt bijvoorbeeld het meest gebruikt om planken te maken. Het is eenvoudig om een ​​dergelijk product te maken door de stapsgewijze instructies te volgen. De basis die je nodig hebt om een ​​hangende structuur voor kleine kleuren te nemen. En direct de plank kan worden gemaakt van twee houten platen van dezelfde grootte van een rechthoekige vorm.

 • Planken worden vermalen en vervolgens behandeld met een antiseptische samenstelling die vernietiging voorkomt.
 • Het materiaal is geschilderd in de gewenste tint of gelakt, met de nadruk op de natuurlijke textuur van hout.
 • Ze nemen twee identieke leren riemen uit de tassen en maken ze vast met spijkers (of andere bevestigingsmiddelen) aan de planken. De afstand tussen de lagen moet hetzelfde zijn.
 • Het blijft over om bevestigingen op het frame uit te voeren.

Als u een eleganter ontwerp wilt maken om de vensterbank te versieren, kunt u een plank met gehard glas maken. Deze optie is geschikt voor houten ramen en vereist niet veel financiële investeringen en kennis. Hiervoor hebt u opengewerkte gesmede hoeken en glasdoek van de gewenste grootte nodig. U kunt de hoeken aan de zijkant van het venster of kader bevestigen door er een glasplaat op te plaatsen.

Als het interieur van de kamer is gemaakt in een milieuvriendelijke stijl en de ramen groot en breed zijn, kunt u een plank met gewone takken makendie gemakkelijk is te monteren tijdens het wandelen in de frisse lucht. Deze plank ziet er stijlvol uit. Tegelijkertijd zal het uniek zijn en perfect passen in een niet-standaard interieur. Naast de takken, heeft de standaard platen van een ronde vorm van gemiddelde grootte nodig.

 • Het verzamelde materiaal wordt gedroogd, schoongemaakt van schors, vuil.
 • Selecteer afzonderlijk verschillende dikke takken met een gebogen vorm. Dit worden de pilaren en de locatie van de ondersteuningscirkels.
 • De takken worden gemalen met schuurpapier.
 • Hetzelfde gebeurt met de ronde elementen van de toekomstige stand.
 • Fragmenten van de toekomstige plank worden behandeld met antimicrobiële impregnatie gevolgd door drogen.
 • De samenstelling wordt samen verzameld en vormt de dragers (er zouden er 4 moeten zijn). Gebogen takken kunnen tussen de steunen worden geplaatst en met lijm worden vastgezet.
 • Het is belangrijk om de pothouders op verschillende niveaus te plaatsen.
 • Op de plaatsen waar de potten zich bevinden, lijm je ronde blokken hout.
 • Na de montage is het product geverfd of gevernist.

Om een ​​dergelijke plank sterk te maken en de bloemen erop stevig vast te maken, proberen ze de interliniëring van takken dicht te maken. Het unieke van een dergelijk product ligt in zijn natuurlijke en natuurlijke basis. Deze plank ziet er mooi en harmonieus uit.

tips

Om fouten te voorkomen, moet u eenvoudige tips volgen.

 • Als de plank op het balkon wordt gebruikt, kun je het op een minikasje laten lijken. Om dit te doen past u de maat van het product aan langs de lengte van de vensterbank en kiest u hetzelfde materiaal als het materiaal. Ziet er mooi uit en smeedt.
 • Als het product nodig is om te geven en u wilt geen groot geld investeren in een aankoop, kunt u een rek gebruiken voor gerechten met pallets als een plank.
 • Opties in wit zien er organisch uit op de vensterbank.
 • U moet die modellen kiezen die een betrouwbare en solide ondersteuning hebben. Het moet duurzaam zijn. Bovendien moet u rekening houden met het mechanisme voor het openen van vensters.
 • Het zouden geprefereerde compacte modellen moeten zijn.
 • U kunt verschillende opties kiezen met de vereenvoudiging van het irrigatiesysteem.

Prachtige voorbeelden

Mooie voorbeelden van decoratieve en functionele bloemenplanken helpen. Een voorbeeld van het gebruik van pallets en houten verbindingen. Compacte plank voor drie potten. Stijlvolle oplossing in de vorm van smeden. Een voorbeeld van een spacermodel. Met een klein formaat kan een rek maximaal 7 potten met bloemen bevatten. Interessant metalen gewelfd ontwerp met extra plaatsen voor bloemen. Een plank onder de bloemen op de vensterbank in de vorm van een hart. Lichtgewicht en gewichtloze metalen constructie met standaardbevestigingen.

Hoe maak je een plank voor bloemen op de vensterbank met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer