Kunstgras in een pot: kenmerken van keuze

Kunstplanten verschenen al zo lang geleden in huizen dat niet iedereen zich herinnert hoe ze eruit zagen. En er waren bloemen gemaakt van golfdocument, bevestigd aan berkentwijgen, vóór de demonstratie van de Meidag. Het was een symbool van de lente, de geboorte van een nieuw leven en de wens om je huis op zo'n eenvoudige manier te versieren.

Later is de houding ten opzichte van kunstbloemen erg veranderd. En niet voor het betere. In de jaren negentig is de tweeduizendste kwaliteit van dergelijke producten aanzienlijk verbeterd. Dit waren niet alleen planten, maar ook boeketten in potten en manden. Toch gaf het uiterlijk van dergelijke accessoires in het huis een twijfelachtige beoordeling aan de eigenaars.

En nu is alles weer veranderd. Kunstmatige palmbomen en orchideeën, muurbloembedden en gras in potten werden een teken van esthetiek. En de vraag aan de koper is niet 'waarom', maar 'hoe te kiezen'.We zullen proberen erover te vertellen.

Speciale functies

Vanuit een psychologisch oogpunt is groen positieve emoties, kalmte en vrede. Dit is een van de redenen waarom mensen begonnen met het kweken van planten voor hun huis. Vanaf het vroege voorjaar verschijnen er potten met scheuten van kruidenkruiden en groen in de keuken. Er is een uniek lentegeur. Kunstgras in potten wordt geassocieerd met precies zulke emoties.

Naast het bovenstaande zijn er andere kenmerken van het inrichten van het terrein met kunstmatige planten:

 • moderne kunstplanten zijn uiterlijk niet te onderscheiden van echte, maar zullen hun uiterlijk veel langer verheugen;
 • je hoeft geen professional te zijn om voor hen te zorgen;
 • deze factor bespaart tijd;
 • hoogwaardige kunstplanten zijn gemaakt van polyethyleengaren, dat geen allergieën veroorzaakt, omdat het geen geur heeft;
 • huisdieren hebben geen zin om bloempotten te knabbelen en te verwennen;
 • bloemige insecten ontwikkelen zich niet in de grond en op planten;
 • bij het ontwerpen van elke stijl kun je planten in potten plukken;
 • het vervangen van de ene plant door een andere kan het uiterlijk van een kamer behoorlijk sterk veranderen;
 • hoog gras in potten of verticale kunstplanten helpen bij het plaatsen van gebouwen zonder extra kosten;
 • breed bereik zal u toelaten om een ​​plant van een geschikte prijsklasse te kiezen;
 • materialen die worden gebruikt voor de productie van planten, vuurvast, slijtvast, lang hun kleur behouden onder de zonnestralen.

species

Spreken van kunstmatige planten, is het vermeldenswaard dat ze zijn ontworpen om verschillende functies uit te voeren:

 • gerold kunstgras kan dienen als afdekking voor een gazon, een vloer in huis en op een balkon, bij kantoren en sportconstructies;
 • zelfs de vensterbank kan op deze manier worden beschermd;
 • dergelijk materiaal kan worden afgewerkt met mini-banken en voetenbankjes;
 • Van dit ongewone materiaal kun je lampenkappen maken, kussens of een muur bekleden;
 • dozen en potten met kunstgras verbergen de tekortkomingen van de reparatie of kindertekeningen op het behang; afzonderlijke functionele gebieden van elkaar scheiden; om als een verboden barrière te fungeren;
 • Ampellae potten met hangende gras en bloemen helpen bij het wegwerken van de sensatie van een waterput in huizen met zeer hoge plafonds;
 • bloemen, geplaatst op de vensterbanken en planken, worden een accent in de inrichting van de kamers;
 • hoge planten versieren lege hoeken en geven comfort aan een kamer van elke grootte;
 • in een grote wintertuin is het genoeg om een ​​paar sterk ruikende levende bloemen te zetten, zodat hun aroma voldoende is voor een groot aantal kunstmatige planten.

Kunstplanten zijn dus zeer verschillend van elkaar en worden, afhankelijk van de variëteit, op volledig verschillende manieren gebruikt.

afmeting

De grootte van de plant is ook heel anders. Gras en bloemen in potten kunnen een hoogte van 10 cm hebben en de diameter is niet groter dan een bloempot van 10 centimeter. Maar er zijn hogere exemplaren: bolvormige planten van 40-90 cm hoog, gras zegge of andere soorten gras en bloemen met smalle lange bladeren bereiken een hoogte van maximaal 1 m. En bamboe, zoals het hoort, heeft een hoogte van maximaal 3 m.

In dit geval kunt u zonder problemen planten van de gewenste lengte ophalen. Om dit te doen, moet u weten waar het zal staan ​​of hangen en welke functie het zal uitvoeren. Niet alleen de hoogte, maar ook het volume van de pot met de plant hangt ervan af.

Voor bijvoorbeeld kunstmatige heggen of scheidingswanden, kunt u hoog gras (bijvoorbeeld bamboe) of andere planten in potten oppikken die een echte decoratie zullen zijn.Maar de koper kan een andere optie kiezen om zijn plot en huis te versieren: kunstgras (norfolium of met gekrulde bladeren) in de vorm van een doek, verkocht per meter. Zo'n "plant" kan worden ingericht met een hek of een muur in het huis of worden gebruikt als een tapijt.

De prijs van producten hangt af van de grootte, de gebruikte materialen, de pot en het ontwerp in het algemeen.

Je kunt een enkele struik gras kopen voor 120 roebel of een lopende meter plat bamboe van 2,2 m hoog voor een prijs van 9.000 roebel.

kleur

Het woord "gras" zeggen wordt vooral groen gezien. En dit is inderdaad de populairste kleur, die een groot aantal tinten heeft. Maar hij is niet de enige. Natuurlijke kleuren nabootsen, bieden fabrikanten gras en andere planten van verschillende kleuren.

U kunt bijvoorbeeld zebragras kopen, een combinatie van witte en groene bloemen. Deze kalme kleur verzacht de monotone greens rond of benadrukt op een witte achtergrond. Er zijn ampelachtige bloemen van lichtgroene kleur of witte lelies onder groene bladeren. Veel gekleurd gras. Asperges heeft bijvoorbeeld verschillende kleurschakeringen die er heel mooi uitzien in een pot. En zwarte calla tussen groen gebladerte is over het algemeen een ongewoon zicht.

Als we het hebben over de combinatie van gras met bloemen, dan kun je heel ongewone en erg mooie boeketten ophalen. En dit is het mooie van kunstplanten, wanneer je van te voren al een paar jaar van tevoren een boeket kunt maken voor de inrichting van een huis.

Hoe te kiezen?

Voordat u een keuze maakt bij het kopen van kunstplanten, is het beter om een ​​specialist te raadplegen. Als er allergieën in het huis zijn, aarzel dan niet om de verkoper om een ​​kwaliteitscertificaat te vragen. Hierop is afhankelijk van de gezondheid van de bewoners van het huis.

Als de tijd voor het schoonmaken van de huisruimte hard ontbreekt, is het beter om soepelbladige planten aan te schaffen. En het is het gras, niet de bloemen, dat zal een redding zijn van de opeenhoping van stof.

Als er op het moment van aankoop een geur van plastic was, duidt dit op een slechte kwaliteit van de goederen. Koop dergelijke producten niet thuis.

Voor het creëren van huiscomfort moet je rekening houden met de stijl van de kamer: gras in rechthoekige potten is zeer geschikt voor strikte Hi-Tek. Kleine ronde potten met zachte zegge zullen de Provence versieren. Grote vloervazen ​​in baksteen met hoge palmbomen passen bij de brute loft.

Voor het versieren van een huis, zullen voldoende vazen ​​geschikt zijn voor de vakantie. Ze kunnen aan het plafond of aan ramen, muren en meubels worden opgehangen.

Als er twijfels zijn bij de aanschaf van dergelijke installaties, is het nooit te laat om reviews op onafhankelijke sites in te schakelen. Hier plaatsen gebruikers hun mening over dergelijke producten. Met alle kieskeurigheid om negatieve beoordelingen te vinden die we niet konden. Kopers houden van de verscheidenheid aan planten, gemak van zorg, prijsdiversiteit, kwaliteit van hechting. Sommigen adviseren meteen de eenvoudige potten waarin planten worden verkocht om zich geschikt te maken voor het ontwerp van het huis.

Maar als er een mogelijkheid en een wens is, dan kan een kunstmatige installatie met uw eigen handen worden gemaakt. En de makkelijkste manier is om wat gras te bemachtigen. Om dit te doen, is het in de zomer voldoende om het verengras, het riet en de gedroogde bloemen te drogen. En je kunt kunstbloemen en gedroogde planten combineren.

Waar en hoe te vinden?

Het mooie van kunstplanten is dat ze voor elk pand kunnen worden geselecteerd.

slaapkamer

In deze kamer kunt u vloervazen ​​met bamboegras plaatsen of op de vensterbanken, kaptafel, nachtkastje en andere potplanten plaatsen.Hier is het nodig om proporties te observeren: een brede vensterbank is geschikt voor grote grote bladplanten en smal - voor kleine potten met laag gras of bloemboeketten.

Tegelijkertijd kunnen potten rechthoekig, lang en niet alleen rond zijn.

Woonkamer

In de grote woonkamer zijn vazen ​​met een hoge vloer met hoog pluizig of grootbladig gras en bomen geschikt. Maar op de tafels zullen planken, muren en kleine planten er niet slechter uitzien. Als de woonkamer een scheidingswand nodig heeft, kan deze groen zijn. De afwerking op zo'n originele manier zal de ruimte levendig en origineel maken. Hangend gras kan worden verdund met kleine bloemen die passen bij het meubilair of behang.

Visueel vergroten een kleine woonkamer in staat om klimplanten te beklimmen. Ze kunnen de hele muur en zelfs het plafond vlechten. Voor donkere ruimtes hoeft u geen rijke greens in grote hoeveelheden te gebruiken. Het is beter om het te vervangen door planten met warme geeloranje tinten. Pluizige grassoorten maken de woonkamer ook licht. Een rieten hangpot, transparante ronde vazen ​​met bolvormige kleine aquaria maken de woonkamer gezellig en comfortabel.

keuken

Levende planten in de keuken helpen ongewenste geuren te verwijderen. Maar potten met kunstmatig en levend gras kunnen tegelijkertijd staan. Zo'n verzamelplaats voor het hele gezin aan de eettafel zal altijd groen en vredig zijn. In de keuken kun je de planten op de vensterbank en op de koelkast leggen. Je kunt ook aan de muur hangen. Overal, net weg van de kookplaat. Dit is handig voor zowel levende planten als kunstmatige planten.

kwekerij

Als in de kamer voor kinderen verse bloemen zo ver mogelijk van kinderen kunnen worden opgehangen (terwille van de veiligheid en beveiliging van bloemen), dan kunnen kunstgras en bloemen overal worden geplaatst. Het is niet de moeite waard om levende planten hier te weigeren, omdat planten de lucht bevochtigen en ioniseren. Maar je kunt een groene rusthoek creëren van kunstmatige planten.

Hal en hal

Als de grootte van de gang u toestaat om bloempotten te plaatsen, dan zijn hoge planten in een resistente pot of potten geschikt. Levende bloemen hier zullen ongemakkelijk zijn vanwege de kleine hoeveelheid licht, maar kunstmatige planten zullen een goed alternatief voor hen zijn.

balkon

In de winter, met uitzicht op het balkon en het ontmoeten van de greens in de potten, lijkt het alsof het buiten een warme zomer is. Deze eenvoudige manier zal helpen om de stemming voor jezelf en alle gezinsleden, evenals gasten, te verbeteren. Vanaf de kant van de straat lijkt het balkon geïsoleerd, en daarom groeien er groene planten op. In de zomer is het een comfortabele groene omgeving waar u thee kunt drinken of met geliefden kunt praten.

badkamer

Het kweken van bloemen in de badkamer is een ondankbare taak: in de regel is er geen daglicht en een te hoge luchtvochtigheid. Kunstplanten komen hier als een accent in het ontwerp van de badkamer. Zelfs als de kamer is ingericht in niet-standaard kleuren, kunnen 2-3 planten leiden tot de harmonie van degenen die hier zijn. Kleine potten met laag gras zullen geschikt zijn op de plank. Opknoping van kleine planten vergroot visueel een kleine ruimte.

Correct geselecteerde planten in elke kamer zullen in staat zijn om van een huis een echt warm en gezellig huis te maken.

Zoals reeds vermeld, vereisen kunstplanten minimaal onderhoud. Maar toch zou het moeten zijn.

Om bloemen, gras en bomen lang te kunnen gebruiken, moet u de volgende aanbevelingen van experts gebruiken:

 • Dagelijks stofstof met een garde.Zo'n procedure kost niet veel tijd, maar het zal stofophopingen verminderen.
 • Een keer per week voor het nat reinigen van planten. Sommige kunnen volledig worden gewassen onder stromend water, andere kunnen worden besproeid met een oplossing van water en azijn en andere kunnen worden afgeveegd met een vochtige doek. Dit verwijdert vuil en stof en desinfecteert de planten.
 • Hoogwaardig materiaal mag geen geur hebben, maar als u het wilt maken, kunt u essentiële oliën gebruiken. Dan ruikt het huis zoete aroma's van delicate rozen en lavendel, spar en sinaasappel. Koop deze medicijnen kunnen worden in apotheken en traditionele geneeskunde winkels. Door je eigen compositie te maken, kun je een geur vinden die een gunstig effect heeft op het zenuwstelsel en een vredige slaap.
 • Vergeet niet dat de vrek twee keer betaalt: goedkope producten moeten worden gewaarschuwd. Als de bloemen in de zon worden opgebrand, is dit ook een reden om na te denken over de kwaliteit van het product en er vanaf te komen.

Mooie opties in het interieur

Decoratief gras, op kunstmatige wijze "gegroeid", kan het interieur en exterieur veel aantrekkelijker maken. Een voorbeeld van een dergelijke inrichting is deze zithoek in de tuin. Het gebruik van verschillende soorten kunstmatige planten bleek zeer harmonieus. Hier zal het echt aangenaam zijn om met pensioen te gaan en te ontspannen.

Absoluut ongebruikelijk ontwerp van dit boeket creëert de illusie dat de planten in de glazen vaas echt zijn. Maar dat is het niet. Dit boeket zal de witte woonkamer in een klassieke stijl versieren. Het is noodzakelijk om het in een open ruimte te plaatsen zodat de zon, die door een transparante vaas passeert, door de hele kamer schijnt.

Verticaal ontwerp van de muur door verschillende soorten planten is een niet-standaard ontwerpstap. Verschillende tinten groen trekken het oog. Er is een verlangen om dit wonder aan te raken en daarom om te ontspannen en alle werkproblemen opzij te zetten. Dat is de reden waarom deze muur een uitstekende relaxer op kantoor zal zijn.

De oorspronkelijke samenstelling van de muur kan niet alleen bestaan ​​uit gras, maar ook uit bloemen, houten elementen en andere materialen. Met behulp van de originele minivaas kunt u de kleuren aanpassen aan uw stemming. De tint van de bloem zal de stemming van de gastheer weerspiegelen.

De waarde van deze aankoop is dat een pakket wordt gebruikt in plaats van een pot. Alsof de groenen net gekocht hebben. Gras in dit ontwerp kan worden gebruikt als een geschenk.

Lavendel in een houten pot paste zeer harmonieus in het interieur van de Provence.En als u essentiële olie van lavendel gebruikt, wordt de indruk nog sterker: een zachte maar sterke geur zal u helpen ontspannen en een duik nemen in het dorpsleven.

Fabrikanten bieden absoluut charmante producten voor keuken of handwerk. Als ik naar zo'n schoonheid kijk, wil ik echt iets met mijn eigen handen maken. En als dit met het kind wordt gedaan, is de waarde van een dergelijke acquisitie dubbel duidelijk.

Een ongewoon mooie oplossing in de Scandinavische stijl: slechts een paar groene grasstippen maken een steriel wit interieur huiselijk en uitnodigend.

Deze scheidingswand op de veranda zal beschermen tegen zonlicht, wind en regen. En tegelijkertijd hebben de planten geen last van lage temperaturen of harde wind. De perfecte oplossing voor het organiseren van een rustplaats.

De wens om zich bij de natuur aan te sluiten, valt niet altijd samen met de mogelijkheid om daarheen te gaan. Deze tabel helpt je je rustiger en zelfverzekerder te voelen. Tastbare sensaties helpen om te ontspannen en echt te ontspannen.

Deze woonkamer is een combinatie van warmte, comfort, tederheid en echt gezinsleven. De harmonie van kleuren, de bekwame hand van de decorateur laat je enthousiast zuchten en wenst jezelf hetzelfde comfort.

Zie de volgende video voor informatie over hoe je gekreukelde kunstbloemen thuis kunt rechttrekken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer