Paper Garlands: Interessante ideeën en doe-het-zelf tips

 Paper Garlands: Interessante ideeën en doe-het-zelf tips

Het is moeilijk voor een creatief persoon om opzij te gaan en zichzelf het plezier te ontzeggen om iets moois te doen om een ​​huis te versieren. Een van de decoratieve elementen kan met recht een slinger genoemd worden. Afhankelijk van het onderwerp, is het in staat om een ​​frisse uitstraling naar het interieur te brengen, wat de sfeer een feestelijk gevoel geeft. Het meest gebruikte materiaal voor het maken van slingers is papier. Het is de moeite waard om te overwegen wat er van kan worden gedaan, zodat met een minimum aan inspanning het product spectaculair zal zijn.

Benodigde materialen

Om met hun eigen handen een papieren guirlande te maken, Afhankelijk van het model hebt u mogelijk de volgende materialen nodig:

 • kleur papier;
 • gekleurd en gecoat karton;
 • folie karton;
 • crêpepapier;
 • papieren servetten;
 • glossy tijdschriften;
 • kraftpapier;
 • oude kranten;
 • muzikale notitieblokken;
 • PVA-lijm;
 • dunne katoenen draad;
 • waslijn;
 • tape;
 • zachte draad;
 • scharen;
 • priem of perforator (als je gaten moet doorboren);
 • nietmachine;
 • decor voor scrapbooking;
 • kantoormes.

  Het papier dat wordt gebruikt om een ​​slinger te maken, kan een- en tweezijdig zijn. Ziet er prachtig uit in scrapbookingpapier van handwerk, vaak met een kleurrijk patroon, wat niet het geval is voor een eenvoudige kleurvariëteit. Bovendien vullen papieren slingers vaak kralen, vilten ballen of katoenen ballen aan, gedecoreerd met folie erover. Iemand houdt ervan om de lege afgebeelde sneden te versieren. Soms worden bijvoorbeeld in de elementen gaten gemaakt met behulp van middelgrote en grote stansen.

  Overigens helpen dergelijke apparaten u tijd te besparen op snij-elementen. U kunt bijvoorbeeld een kant-en-klare stoot kopen, waardoor het gemakkelijker wordt om even cirkels te maken dan er tijd aan te besteden.

  Typen en tips voor het maken

  De papieren slinger is opmerkelijk omdat deze verschillende emotionele kleuren kan dragen en geschikt is voor verschillende seizoenen. Dit decor kan niet alleen vakanties versieren, het is ook goed voor het decoreren van een kamer en het verhogen van de stemming. Dit betekent zelfexpressie, waarmee je de maximale creatieve verbeeldingskracht kunt laten zien. Alle modellen zijn onder te verdelen in 2 categorieën: lijm en bevestigd. Sommige soorten worden verzameld op een naaimachine, omdat de lijnen het papier niet vervormen - het is sneller en betrouwbaarder. Deze techniek is echter alleen geschikt als er een machine zelf is. Het is mogelijk om producten handmatig te naaien, maar het resultaat voldoet niet altijd aan de verwachtingen, ze zijn in de regel minderwaardig dan hun tegenhangers op een naaimachine.

  Daarnaast zijn papieren slingers lint (een enkel lint met decoratieve elementen) en filament (de basis met het decor op afzonderlijke draden). Elk type is uniek op zijn eigen manier, kan een andere lengte en mate van complexiteit hebben. Garen zien er mooi uit, maar ze zijn verward, wat speciale zorg vereist bij het maken en gebruiken ervan. Opties tapetype meer dan anderen hebben lijm van hoge kwaliteit nodig, omdat dit afhankelijk is van hun duurzaamheid en weerstand tegen de ruimte tussen de elementen.Afhankelijk van het type product, heeft het mogelijk assemblageschema's of prachtige themasjablonen nodig, waarmee u ambachten kunt maken die er stijlvol, mooi en professioneel uitzien. Om een ​​product te maken dat rekening houdt met de beschikbare samenstelling van het interieur, besteedt de meester gewoonlijk aandacht aan de kleur en textuur van de details van het meubilair, in relatie tot het beschikbare materiaal, rekening houdend met de tijd van het jaar. Het is de moeite waard om een ​​paar eenvoudige, maar tegelijkertijd originele oplossingen te overwegen.

  Geometrische festoen

  Dergelijke slingers zijn gemaakt van elementen van verschillende geometrische vormen (meestal van cirkels). Met de schijnbare eenvoud van de sjablonen is het uiterlijk van de afgewerkte producten bijzonder.

  Maak een geometrische krans van cirkels is gemakkelijk, je moet vasthouden aan het volgende algoritme:

  • in het Word-programma sjablonen maken of kant-en-klaar downloaden van internet;
  • ze worden uitgesneden en dan worden de elementen op gekleurd papier uitgeknipt en uitgesneden;
  • blanks worden gelijmd of genaaid op de draad;
  • indien gewenst worden gelijmde fragmenten aan de tweede zijde gelijmd, waarbij de draad wordt gesloten;
  • Verder zijn de garenvellen vastgemaakt aan de basis, waarmee u een waslijn kunt gebruiken, evenals een lint.

   Het is mogelijk om elementen op een dergelijke basis op verschillende manieren te maken, door elementen van verschillende grootte te gebruiken voor decoratie en ze te verdunnen met andere figuren, zoals kerstbomen, sneeuwmannen, sterretjes, pompoenen, harten. Als eenvoudige platte opties niet bevallen, kun je het vak verbeteren. In dit geval bestaat elk element uit 3-4 identieke delen. Ze worden in tweeën gevouwen om de plaats van lijmen en verlijmen aan te geven, waarbij de draad erin wordt geplaatst. Dan strekken de fragmenten zich uit, waarom worden ze omvangrijk en lijken ze op zaklampen.

   Stretch Garland

   Zo'n krans kan gemaakt worden op basis van middelgrote cirkels. Na ze driemaal te hebben gevouwen, worden ze afwisselend ingekapseld, aan de ene of aan de andere kant, ze bereiken geen rand van ongeveer 0,7-10 mm. Nadat ze dit met elke ronde billet hebben gedaan, worden ze rechtgetrokken en aan elkaar gelijmd precies in het midden, dat niet is ingesneden.

   Om de steunen duurzamer te maken wanneer de slinger wordt uitgerekt, kunt u ze niet aan elkaar lijmen, maar met een nietmachine verbinden.

   vlinders

   Deze technologie kan veel papierproducten maken. Hun principe lijkt op de methode om cirkels aan een draad te bevestigen.Deze methode is echter eenvoudiger en sneller omdat er geen lijm voor nodig is. Als je een speciale figuurstempel hebt voor het maken van vlinders, kun je zo'n slinger heel snel maken. Wanneer er geen dergelijk apparaat is, kunnen papieren sjablonen worden weggelaten, die zijn gesneden uit veelkleurig papier of gecoat karton in de vereiste hoeveelheid. Vervolgens wordt ongeveer 0,3-0,4 m verspild aan een naaimachine, waarna in bepaalde intervallen papieren vlinders worden gestikt. Als je de elementen meer volumineus wilt maken, kun je in plaats van één spatie meerdere gebruiken, ze exact toevoegen en een lijn in het midden leggen.

   vlaggen

   Dit product is gemakkelijk te maken: vouw het vel dubbel en knip de gewenste vorm uit. Om de slinger er interessanter uit te laten zien, kunnen verschillende patronen worden gebruikt voor ambachten, bijvoorbeeld rechthoeken met een driehoekige uitsparing, driehoeken. Nadat ze zijn gesneden, moet je zorgen voor het versieren van de vlaggen. Dit kan een applicatie zijn, een contrastpapier plakken met thematische figuren. Ze zien er mooi uit op soortgelijke versieringen van de letter, bovendien is het een geweldige manier om aan te geven dat een slinger bij een bepaalde vakantie hoort.Om te voorkomen dat de vlaggen verschuiven langs de basis (touw), moet hun vouw worden verspreid met lijm. Voor een kleurrijker ontwerp kunt u verschillende decoraties gebruiken (knipsels van briefkaarten, stukjes kant, houten knopen en nog veel meer). De decoupage vlaggen verzameld op het touw met behulp van een perforator zien er prachtig uit.

   Met kwasten

   Kwastjes zijn gemaakt van dun crêpepapier of crêpepapier.

   Deze slinger ziet er origineel uit, terwijl hij als volgt vrij eenvoudig is:

   • papier, gevouwen in meerdere lagen, snij de gewenste lengte af;
   • de zijkanten zijn ingesneden in de pony, waardoor het middendeel intact blijft;
   • in het midden wordt het werkstuk gedraaid en laat dan het deel op de lus achter, verbonden door smeltlijm;
   • de kruising van het element is bedekt met een stuk papier om bij elkaar te passen;
   • dat geldt ook voor alle elementen, waarna ze ten koste van de lussen op het hoofdtouw worden gelegd;
   • die elementen gleden niet op een basis, ze zijn eraan vastgemaakt op lijm.

   Als iemand denkt dat zo'n slinger eenvoudig is, kun je deze met een ander decor toevoegen.

   Met harten

   Voor deze decoratie hebt u stroken gekleurd papier of dubbelzijdig karton nodig.Om ze er interessanter uit te laten zien, is het de moeite waard mooi en dik papier op te halen. U kunt de harten aanvullen, bijvoorbeeld ronde platte elementen, details met een golvende rand of zelfs gevouwen tot een harmonisch papier, bevestigd in een cirkel. Dit kan de stemming veranderen en iets speciaals naar het interieur brengen.

   Bijvoorbeeld, de volumetrische harten onderling verbonden, bestaande uit kleinere harten, zien er prachtig uit.

   Een dergelijk decor maken is eenvoudig: naast karton heeft u een nietmachine en alle accessoires die bij de hand zijn nodig. Snijd stroken van dezelfde breedte, maar van verschillende lengte. Voor één hart heb je 2 stroken grotere, 2 - middelgrote en 2 - kleinere maten nodig, evenals één voor de staart (de maat hangt af van de wens van de meester, omdat deze aan de basis wordt bevestigd). De stroken (zonder staart) zijn verbonden met de bodem, stellen de lengte uit en zijn verbonden met een nietmachine. Neem vervolgens de bovenste uiteinden en wikkel naar binnen, plaats de stripstaart en maak alle strips vast met een nietmachine. Maak op basis van dit principe alle elementen en koppel deze aan de basis.

   Oud en nieuw

   Voor dit decor kun je verschillende technieken gebruiken, met patronen voor winter- en nieuwjaarsthema's.Zodat de slinger goed past in de bestaande stijl en overeenkomt met het thema van de vakantie, kunt u hem in zijn kleuren maken, waaronder een combinatie van rood, wit en groen. In dit geval is het toegestaan ​​om andere tonen toe te voegen, het is beter als de belangrijkste domineren. Wat de soort betreft, de slinger voor het nieuwe jaar kan elementen bevatten zoals kerstbomen, sneeuwmannen en sneeuwvlokken, die niet alleen vlak maar ook volumineus kunnen zijn. Het volume kan worden gecreëerd door de eerder beschreven technologie door dezelfde onafgewerkte stukken te lijmen of te stikken met hun daaropvolgende uitzetting. De kerstbomen van groen, wit, zilverpapier, opgevouwen mondharmonica zien er prachtig uit, de combinaties van sterren en ballen zijn origineel, evenals de opties voor filamenteuze sneeuwvlokken van twee contrasterende kleuren. New Year's sokken, wanten en laarzen creëren een feestje.

   "Chain"

   Een eenvoudige ketting vandaag zal niemand verrassen. Over het algemeen omvat deze categorie producten die een keten van onderling verbonden elementen vormen, waarvan elk de link is. Bijvoorbeeld, van dezelfde strepen die vaak worden gebruikt voor de klassieke ketting, kunt u harten maken.Neem hiervoor 2 stroken van dezelfde maat, combineer ze aan de bovenkant en bevestig ze met een nietmachine. Verder ontvouwen de bovenste uiteinden, wat resulteert in twee afgeronde zijden van het hart, dan worden de onderste uiteinden gecombineerd, maar voordat ze met een nietmachine worden bevestigd, worden twee meer banden aan de zijkanten (begin of bovenkant van het volgende hart) toegevoegd. Dit is het principe van het maken van de hele slinger. Ten koste van de clips zal het goed blijven, maar het wordt niet aangeraden om het te veel te trekken, omdat het de vorm van de harten kan beïnvloeden. Je kunt een ketting maken en de methode om verschillende elementen met elkaar te verbinden met een nietmachine, perforator, strikken gemaakt van dun satijnen lint.

   bloem

   De bloemenkrans kan niet alleen eenvoudig, maar ook volumetrisch elektrisch zijn. Volumetrische producten kunnen worden gemaakt met gewone LED-slingers en bakcupcakes. In dit geval is het belangrijkste materiaal dun golfpapier van verschillende tinten. Het papier van de gewenste grootte wordt op de vorm aangebracht en duwen door de gegolfde rand. Vervolgens wordt het verwijderd, zorgvuldig gevouwen als een sneeuwvlok, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de gegolfde randen zich op hetzelfde niveau ten opzichte van het midden bevinden.

   Na het vouwen wordt de rand van het werkstuk gesneden, waardoor het een afgeronde vorm krijgt. Hoe vaker het detail in dit geval wordt gevouwen, hoe meer bloemblaadjes de toekomstige bloem zal hebben. Je kunt een bloem maken van veelkleurig golfpapier, waardoor het een volume krijgt en het interessanter wordt. Het enige dat nog moet worden gedaan met de papierblanco's is om ze op de slinger zelf te bevestigen.

   Rainbow linten

   Dit decor wordt voornamelijk uitgevoerd op golfpapier. Producten gemaakt van golfpapier zijn opmerkelijk vanwege hun lichtheid, bovendien is dit materiaal elastisch en goed uitgerekt. U hebt drie verschillend gekleurd papier van dezelfde breedte nodig. Ze zijn op verschillende manieren samengesteld. De onderste twee kunnen worden gecombineerd met het naderen van een aan de andere met ongeveer 1,5 cm.

   Na de bovenkant moet je een derde plaatsen en alles samenvoegen op een naaimachine. Aan het product was niet plat, het is licht verzameld. Aangezien het papier kan scheuren, moet u het verzamelen op de "brede stap" -lijn. U kunt ook een ander "lint" maken door de rol golfpapier in smalle stroken te snijden en ze vervolgens langs de randen in de pony te snijden. De technologie van naaien is hetzelfde: meerdere stroken (voor een groter volume) worden op een typmachine gestikt en vervolgens verspild.

   "Cijfers"

   Slechts een paar jaar geleden was het centrum van aandacht voor het decor slingers met een verscheidenheid aan driedimensionale ballerina's, waarvan bundels prachtige sneeuwvlokken waren. Vandaag zul je niemand met engelen verrassen, maar je kunt op een andere manier gaan. Bijvoorbeeld om een ​​kamer te versieren met papieren birdies-applicaties, deze met elkaar te verbinden met lichte houten kralen. Het ziet er goed uit op de muren en het plafond en zoals een decor van een krans van veelkleurige papieren bollen, vissen, hazen, herten, en origami figuren.

   Het figuur kan niet alleen vlak worden gemaakt, u kunt ook het effect van een genaaid product creëren door elementen op een papierbasis te naaien.

   Rendieren kunnen eenvoudig uit dik karton worden gesneden, een paar gaten in de hoorns slaan en ze doorgeven aan een smal lint. Als u dergelijke figuren combineert, de kleur wijzigt of verdunt met dezelfde sneeuwvlokken of lintbogen, creëert dit een feestelijke sfeer in de kamer. Iemand geeft de voorkeur aan slingers, wiens personages elfjes zijn, prinsessen dansen, peperkoekmannen, giraffen, biggen, olifanten. Snijd ze natuurlijk langer, maar als, naast hen, de krans wordt verdund met een ander decor, kunt u de productie-tijd verkorten.

   "Torches"

   Zaklampen kunnen worden gemaakt van golfpapier, waardoor ze er bijzonder elegant uitzien. Ze nemen twee rechthoekige blanco's, een van hen is opgevouwen met een rietje en in het midden bevestigd met een nietmachine. De tweede is in tweeën gevouwen, met regelmatige intervallen ingesneden (0,7 cm). Hierna wordt één rand rond de bovenkant van de buis gewikkeld en gefixeerd, met de andere kant ook, en wordt deze aan de onderkant bevestigd. Vervolgens blijft het om gaten te maken voor de lus en een zaklamp op te hangen op basis van de slinger.

   Als je iets anders wilt, kun je gekleurd papier gebruiken, vouwen met een accordeon op een afstand van 0,5 cm, waardoor je in het midden schuine hoeken maakt.

   Vervolgens wordt het werkstuk rechtgetrokken, vormt het twee zijden, wordt het in een ring samengevoegd en krijgt het de vorm van een cirkel. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gaten aan de randen vrij klein zijn, anders kunnen ze de slinger niet vasthouden. Nadat alle elementen zijn voltooid, worden ze op de slingers op de locaties van de diodes bevestigd. Er kan geen ander type lichtbron worden gebruikt voor de decoratie van papier, omdat alleen LED-lampen niet warm worden en dus geen papier verbranden.

   Toepassing in het interieur

   Om de kamer in te richten, kunt u een ander soort papieren slinger kiezen.

   Het is de moeite waard om de meest succesvolle voorbeelden te bekijken.

   • Een dergelijk decor aan de muur kan een sieraad zijn van een romantische fotozone.
   • Dit is een originele en uiterst zachte decoratie voor elke kamer.
   • Decoratie kan stijlvol zijn, zelfs als het is gemaakt van gewone kranten.
   • Een krans van harten met draad kan een gevoel van romantiek in een huis brengen.
   • Bladeren en vegetatiethema's geven een gevoel van frisheid en dompelen je onder in de sfeer van de zomer.
   • Confetti mokken zien er simpel uit, maar tegelijkertijd stijlvol en vullen de ruimte met een feestelijke sfeer.
   • Bulkballonnen, bloemen gemaakt van golfpapier kunnen elk feest decoreren, of het nu een kinderverjaardag is of een bruiloft.
   • De slinger van kleurrijke kaarten ziet er ongewoon en mooi uit.
   • De originele oplossing voor het versieren van de datsja laat je de dagspecial overal voelen.
   • Zelfs geschreven notitieboekjes kunnen een speciale versiering zijn als de ziel creativiteit vereist.

   Hoe je een papieren guirlande maakt, bekijk de volgende video.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer