Kerstversiering: materialen, design en originele ideeën

Een heel jaar lang draait elke volwassene als een eekhoorn in een wiel, lost veel ernstige problemen op en streeft ernaar zijn doelen te bereiken. En slechts één keer per jaar verdwijnen alle belangrijke zaken soepel naar de achtergrond, herinneringen aan gelukkige dagen uit de kindertijd verschijnen in onze gedachten en een groot verlangen ontstaat om in een sprookje te vallen. Het nieuwe jaar is een feestdag, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen, die soms de tijd willen terugdraaien en willen genieten van de komst van de kerstman.

materialen

Het gevoel van een feestelijke stemming verschijnt voor het eerst bij de komst van sneeuwweer. En elke dag groeit het meer en meer. Ongeveer een week voor de vakantie beginnen veel gezinnen hun huizen te decoreren.

Bij het maken van een feestelijk ontwerp van de ruimte wordt speciale aandacht besteed aan Nieuwjaarsdecoraties, waarmee overigens controversiële kwesties vaak voorkomen. Tot op heden bieden de winkels een enorme selectie decor voor het nieuwe jaarinterieur, maar vaak passen deze of andere opties niet helemaal in de gekozen stijl van de vakantie.

Daarom moet u uw eigen verbeelding verbinden en met uw eigen handen sieraden maken van gewone huishoudelijke accessoires en textiel.

De moderne mens probeert de trends van modetrends te volgen en de belangrijke details niet uit het oog te verliezen. Alleen al voor de nieuwe ideeën van kerstversiering zijn producten gemaakt van foamiran. Met dit plastic materiaal kunt u vele details van het leven inlassen. Het produceert ongebruikelijke broches, armbanden. In de uitvoering van het nieuwjaars interieur zal foamiran een zeer belangrijke rol spelen. Hij kan een gewone kaars veranderen in een volume-element met een individuele standaard.

Op het nieuwe jaar kunt u een groot aantal ongewone steunen bedenken voor de symbolen van de vakantie, de basis waarvoor de bodem van plastic flessen is.

Het afgewerkte decor is geschikt voor het decoreren van een tafel, vensterbanken of een open haard.

Voor de vervaardiging van sieraden elk materiaal geschikt voor huishoudelijk gebruik, zelfs kinderklei. Een veel voorkomende decoroptie is sneeuwvlokken. Ze kunnen gemaakt zijn van stof, papier. Degenen die een soort sneeuwval willen maken, kunnen sneeuwvlokvormen van sneeuwvlokjes kopen en, als ze een instrument hebben en voldoende tijd, ze onafhankelijk maken, verschillende sneeuwvlokken verbinden met een dunne draad en deze aan het plafond bevestigen. Een dergelijk idee kan een ideale optie zijn voor verlaagde plafonds.

Voor een luidruchtige vakantie met een groot aantal gasten, kan de boom een ​​belemmering worden, dus de vorm van de vakantieboom wordt het best afgebeeld op de muur. Dit vereist een lange LED-festoen en klatergoud.

Veel decoraties van de oudejaarsavond, vooral de symbolen van het nieuwe jaar, zijn gemaakt van polymeerklei. Op de tafels verschijnen vaak gebreide decoratieve servetten. De stoelen zijn bedekt met zachte dekens en met linten aan de achterkant van de rug bevestigd.

Sieraden voor figuren en speelgoed kunnen van multiplex worden gemaakt. Dit materiaal is duurzaam en veilig, dus zelfs kleine kinderen kunnen er geen pijn van krijgen. Boven de tafel begonnen ze vaak hangende "vliegende" ornamenten van takken te oefenen. Het is belangrijk dat voor de vervaardiging van deze schoonheid genoeg is om wat droge takken te vinden, verbind ze samen met een touw en ga over de tafel, rekening houdend met de hoogte van de plafonds. Zodra de constructie is vastgesteld, kunt u beginnen met het aanvullen van kleine onderdelen, kralen, linten, folie en nog veel meer.

Om een ​​fantastische kamerverlichting te creëren, worden lichte linten, slingers van verschillende soorten, kaarsen, sparkles, lantaarns en andere lichtapparaten gebruikt.

Het belangrijkste is dat alle fantasiedecoraties elkaar niet overlappen en kleurrijk lijken in een feestelijk interieur.

Ontwerp en kleuren

Voordat je begint met de voorbereidingen om het interieur van het nieuwe jaar in te richten, let iedereen goed op de oosterse kalender. Het vertelt in detail over de komst van het nieuwe jaar, de nieuwjaarsymbolen en de kleurkenmerken van elk jaar.

Het is belangrijk dat alle tinten die worden aangeboden door de oosterse kalender worden gecombineerd met huiscomfort en comfort. Bij het kiezen van ontwerpoplossingen voor het decoreren van kamers, is het noodzakelijk om op verschillende aspecten voort te bouwen. De belangrijkste daarvan is de manier van feesten: of het alleen een familiefeest zal zijn of gasten zullen komen, hoeveel gasten moeten komen, en natuurlijk de totale oppervlakte van het appartement of huis bestemd voor de viering.

Met een kleine ruimte is het het beste om een ​​minimum aan sieraden te gebruiken. De kerstboom kan in kleine formaten worden geïnstalleerd of zijn basis maken op de muur van klatergoudelementen en slingers. De kleuroplossing moet in dit geval geen druk op de geest uitoefenen, donkere en verzadigde tonen zullen het idee van feest alleen maar verergeren en bederven.

Maar in een grote ruimte kun je alle, zelfs de meest gedurfde ideeën vertalen naar de realiteit. De klassieker is een grote kerstboom in het midden van de woonkamer, een tafel versierd met allerlei decoratieve elementen. Het decor kan plafonds met sneeuw en veel met de hand gemaakt speelgoed dat het oppervlak van de open haard sieren.

Met betrekking tot kleurnuances kunt u in deze situatie uitgaan van heldere en heldere kleuren, bijvoorbeeld rood, goud, wit, beige.

stijl

Bij de voorbereiding van het interieur voor de viering van het nieuwe jaar maakt gebruik van vele stijlen en decoraties die inherent zijn aan hen.De Provençaalse stijl is wijdverspreid, waardoor je een stukje Frankrijk naar je eigen appartement kunt verplaatsen.

Een belangrijk kenmerk van de Provençaalse stijl is een groot aantal lichten. Het kunnen elektrische slingers zijn, lampen met LED's, kaarsen. Trouwens, de Fransen geven het levende vuur een grotere voorkeur dan kunstmatige verlichting.

Een belangrijk advies voor degenen die hun huis een Franse smaak willen geven, is om jezelf voor te bereiden. Als de maker geen nieuwjaarsstemming heeft, werkt het interieur niet helder en speciaal.

De stijl van de Provence vereist het stap voor stap versieren van het huis. Om te beginnen met werken worden uitgevoerd met de ingangsgroep. De deur, trappen en balustrades zijn uitsluitend met levend materiaal ingericht, dat wil zeggen, de krans moet worden gemaakt van natuurlijke takken van sparren met de toevoeging van speelgoed. Hetzelfde geldt voor de rest van de invoerelementen. De binnenkant van de deur is ook onderhevig aan decoratie met feestelijke decoraties, maar met minimale vereisten.

Op de nachtkastjes, planken, vensterbanken en de open haard zijn klei beeldjes geïnstalleerd, evenals nieuwjaarsnummers gemaakt van steen en hout.

Het kleurenpalet van de vakantie in de stijl van de Provence vereist een zorgvuldige selectie. Om kleur te bereiken, worden heldere en verzadigde tonen gebruikt.

Een ander belangrijk kenmerk van deze stijl is een groot aantal sieraden, waarvan er veel met de hand worden gemaakt. Voor de fabricage van alle soorten huishoudelijke artikelen, zelfs die voor recycling worden ingezameld.

Fans van sprookjes en magie waarderen het interieur van het huis, gemaakt in de Scandinavische stijl. Het is een belangrijke eenvoud gebruikt decor, terughoudendheid kleurenpalet en ornamenten gemaakt van natuurlijke materialen.

Wat betreft het ontwerp in de Scandinavische stijl, veel aandacht wordt besteed aan de sneeuwwitte tinten. Ze zijn aanwezig in elk detail van het nieuwjaarsinterieur, vooral het kan worden gezien op de kerstboom, dit is een soort visualisatie van de sneeuwbedekking.

De Scandinavische stijl, ondanks het overwicht van de witte kleur, moet worden gecombineerd met alle tinten, maar in de minimale hoeveelheid. Verdunning van lichte kleuren moet worden gedaan met behulp van oud en nieuw decor, waarin er groene, rode en gele tinten zijn.

Om een ​​Scandinavisch decor te creëren, is de aanwezigheid van decoratieve elementen met ornamenten en patronen die er geweldig uitzien op textiel, zoals kussens of dekens, erg belangrijk. Speciale aandacht wordt besteed aan herten - voor de Scandinavische stijl wordt deze afdruk beschouwd als een van de belangrijkste symbolen van het nieuwe jaar, vooral met de hand geborduurd.

Een integraal onderdeel van Scandinavisch design is kaarslicht. Deze brand brengt warmte en comfort voor de komende viering.

Bovendien, voor de Scandinavische stijl inherente dingen met een winterthema. Dit kunnen sleeën, wanten of ski's zijn.

Rustieke stijl is erg populair in landhuizen, maar het kan ook worden gebruikt om appartementen te decoreren. Het belangrijkste ding - overdrijf het niet. Rustiek vereist het gebruik van natuurlijke materialen. Sieraden moeten niet ingewikkeld in uitvoering zijn. Takjes en zelfs boomstammen zullen er indrukwekkend uitzien. Als extra elementen geschikte kegels, bindgaren en jute.

Rustieke kamerinrichting moet beginnen bij de ingang. De deur is opgehangen met takjes dennenbomen, de basis waarvoor jute wordt verzameld, en wordt aangevuld met kleine strikken.Bij de ingang kun je viltlaarzen plaatsen.

In de kamer aan de muur kun je een soort raam ophangen. Het kan gemaakt zijn van droge twijgen, verbonden in een frame. Extra elementen van de decoratie van dit decor zijn kegels, kralen, kleine sneeuwvlokken en nog veel meer.

In het interieur van een rustieke slingers kan aanwezig zijn, gemaakt met uw eigen handen. Hun basis kan ontslag of string zijn. Alleen een gloeiend element met een doek ziet er extreem onaangenaam uit, dus het is belangrijk om de slinger aan te vullen met bloemendecoraties.

Opgemerkt moet worden dat de stijl van rustiek het gebruik van grote kamers impliceert. Het bereik in een kleine ruimte zal niet worden onderscheiden door zijn schoonheid en verfijning.

Tabel instelling

Na het einde van de voorbereiding van het feestelijke interieur is vereist om veel aandacht te besteden aan de tafel. Hij wordt het hoofdonderdeel van de feestelijke avond, wat betekent dat zijn portie op het hoogste niveau moet worden uitgevoerd. In het ontwerp van de tafel moet een verlangen om te verrassen en het huishouden en de gasten te behagen.

De schoonheid van de nieuwjaarstafel zou moeten beginnen met de opstelling van kaarsen en handgemaakte figuren. Servetten met een kerstthema worden voor elke persoon voorbereid, waarop u een vakantiegroet kunt schrijven of gewoon naar geluk kunt verlangen.

Voor de hoofdfamilie en genodigden is het nodig om bestek van tevoren te installeren, maar in reserve moet je verschillende sets klaarmaken. Hetzelfde geldt voor wijnglazen en stoelen.

Gerechten op de nieuwjaarstafel moeten de feestelijke sfeer benadrukken, hiervoor moet u van tevoren interessante opties voor culinaire meesterwerken kiezen en hun ontwerp overwegen.

Onlangs is de traditie van het installeren van een zelfgemaakte kerstboom in het midden van de tafel, aangevuld met kaarsen, linten, kralen, kegels en andere decoratieve elementen, enorm populair geworden.

Het ontwerp van het tafelkleed moet overeenkomen met de gekozen stijl van het appartement of huis, anders zal de tafel - als belangrijk onderdeel van de vakantie - gewoon verloren gaan tijdens het feest.

Hoe ramen en deuren te versieren?

Met het aanbreken van de jaarwisseling wil iedereen sneeuw zien buiten het raam, maar helaas wil het weer zich niet aanpassen aan menselijke behoeften. Maar maak je geen zorgen om boos te worden.Het is genoeg om de ramen van je huis te versieren met zelfgemaakte sneeuwvlokken van verschillende grootte. Ze kunnen worden gemaakt van papier, folie en zelfs stof. Elke sneeuwvlok kan worden bedekt met glitter of kralen.

Naast sneeuwvlokken kun je veel interessante ideeën gebruiken, zoals linten met speelgoed. Op de vensterbank zullen kleine composities van kaarsen er belangrijk uitzien.

Met hetzelfde enthousiasme benadert u de keuze van decoraties voor deuren. Het meest voorkomende type decoratie is een krans. Het moet worden gewogen op de voordeur om gasten fel en helder te verwelkomen. Onlangs werden nieuwjaarskransen vervangen door hoefijzers. Ze zijn ook gemaakt van kerstboomtakken met speelgoed en symboliseren het welzijn in het huis.

Voor binnendeuren kunt u de meest gewone regen gebruiken en de openingen zelf omsluiten met vuren takken.

Werf en straatdecoratie

De feeststemming moet niet alleen binnen de muren van het huis zijn, maar ook daarbuiten. Een modieuze trend is geworden om de binnenplaatsen en straten te versieren.

Voor straatverlichting is het noodzakelijk om speciale slingers te selecteren die niet bang zijn voor temperatuurdalingen en een vochtige omgeving. Ze kunnen de ingang van de ingang, grenzend aan de binnenplaats, versieren, zolang deze er maar harmonieus uitziet.

Verschillende kerosinelampen kunnen aan de bomen worden gehangen. Hun decor kan bestaan ​​uit gekleurde kiezelstenen, kralen, knoppen en een glazen kaars op een standaard is bovenaan geplaatst.

Je kunt zelfs afval in je eigen tuin decoreren. Het oude raamkozijn is bijvoorbeeld op de muur van het huis gemonteerd, gedecoreerd met poten van vuren en strikken. Kegels en speelgoed worden tussen de deuren geplaatst. Met de juiste compositiecombinatie wordt een buitengewoon venster van verlangen verkregen, waar je stukjes papier kunt wegwerpen met gekoesterde dromen. Tijdens het gevecht worden de klokken traditioneel verbrand.

Prachtige voorbeelden

Om het interieur van het nieuwe jaar met ongewone en originele decoraties te vullen, volstaat het om de verbeelding te tonen en het noodzakelijke materiaal te kiezen.

Om zo'n compositie te creëren, heb je een minimum aan materiaal en tijd nodig, maar wat een ongewoon en magisch resultaat zal dat zijn!

In dit geval zijn de decoraties gemaakt in rode en witte kleuren. De hele "kledingkast" hangt aan een tak, die is vastgemaakt met touw. Iedereen die op eigen kracht wil compenseren of een bontjas wil dragen.Deze decoratieoptie is ideaal voor raamdecoratie.

Het creëren van sieraden met uw eigen handen, is het noodzakelijk om het doel waarvoor ze zijn bedoeld te begrijpen. Sommige handgemaakte meesterwerken moeten op het hoofd worden gedragen en sommige op de nek. Maar in elk geval is elk van deze elementen gevuld met de stemming van het nieuwe jaar.

Heel vaak wordt, om het nieuwe jaar met een groot aantal gasten te vieren, een showprogramma uitgevonden, waarbij handgemaakte decoraties een integraal onderdeel van het feest zijn.

Masterclass over nieuwjaarsinrichting - in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer