Hoe speelgoed te maken op de kerstboom met vilt?

Het nieuwe jaar is een van de helderste en meest leuke feestdagen. Hij wordt geliefd en gevierd in alle landen van de wereld, ondanks het feit dat het op verschillende kalenders wordt gevierd. Hij is geliefd bij zowel volwassenen als kinderen, ze bereiden zich zorgvuldig voor op hem, en bewaren geschenken en geschenken voor de feesttafel. Deze vakantie wordt meestal gevierd met familie. Volwassenen en kinderen bereiden zich samen voor op deze dag: versier het huis, bereid verrassingen en geschenken voor. Een van de essentiële eigenschappen van het nieuwe jaar is de groene donzige schoonheid boom. Kort voor de vakantie verschijnen er vele prachtige kerstversieringen gemaakt van glas, plastic, papier en andere materialen. Dit zijn allemaal de meest verschillende kleuren en vormen tegen de meest verschillende prijzen. Uit al deze pracht verspreidden ogen!

Maar onthoud de kerstboom uit je jeugd.Uiteindelijk waren de meest favoriete speeltuigen die je hebt gemaakt met je eigen handen. Stel dat ze onopvallend waren en niet altijd netjes, maar mama en papa waren vooral blij voor ze, omdat het jouw geschenk was voor de algemene familievakantie. Je kindertijd is voorbij, maar je hebt altijd de mogelijkheid om deze magische gelukkige momenten aan je kinderen te geven. Besteed tijd aan het wachten aan de vooravond van de vakantie met de kinderen voor een interessante en nuttige activiteit: het maken van kerstboomspeelgoed met je eigen handen. Dergelijk speelgoed zal niet alleen je kerstboom versieren en zal een uitstekend geschenk zijn, maar ook kinderen helpen om eenvoudige handwerktechnieken te leren. Een van de meest betaalbare en eenvoudig te gebruiken materialen voor dergelijk speelgoed is voelbaar. Overweeg wat het is, hoe met dergelijk materiaal te werken, welk speelgoed van vilt kan worden gemaakt, of kinderen hun productie aankunnen.

Regels van het werk met het materiaal

Vilt in het Frans betekent vilt. Dit materiaal wordt verkregen door dons of wolvezels in dunne of dikke vellen van verschillende groottes te dumpen. Het is geschikt voor het maken van hoeden, schoenen en sieraden. Het is heel eenvoudig in het werk: het brokkelt niet af, het is licht, zacht en aangenaam om aan te raken, veroorzaakt geen allergieën.Daarom is het een favoriete grondstof, niet alleen voor veel ondervrouwen, maar ook voor mensen die met kleine kinderen werken.

Verkrijgbaar in vellen van A3- en A4-formaat in verpakkingen of rollen. In pakketten zijn er twee opties: effen of gekleurde vellen. Vilt met een patroon van verschillende onderwerpen is erg populair bij vrouwen onder de douche. In de uitverkoop zijn er ook kits voor creativiteit van vilt. Natuurlijk wordt het moderne vilt niet alleen gemaakt van de vezels van dons en wol van schapen en geiten.

Afhankelijk van de vezelsamenstelling wordt het anders gebruikt.

 • Zuiver wolvilt wordt meestal gebruikt voor het maken van sieraden. Meestal is het dikker. Het kan worden gestreken, rekening houdend met de juiste verwarmingstemperatuur van het strijkijzer. Van zijn tekortkomingen - de neiging tot razlohmachivaniyu. Kleuren op voorraad.
 • Half-wollen vilt in zijn samenstelling heeft additieven uit acryl of viscose. Dit materiaal is een beetje goedkoper. Het is zacht en daarom maken producten die ervan worden gemaakt, in de regel niet zo goed hun vorm aan, omdat ze kreuken. Past op klein speelgoed en decoraties.
 • Acrylvilt heeft een kleine dikte, waardoor velletjes lichte tinten doorheen kunnen komen.Zeer duurzaam, maar tegelijkertijd zacht en vervaagt niet. De onderscheidende glans op het oppervlak helpt om het te onderscheiden. Het wordt afgeraden om te strijken bij hoge temperaturen.
 • Viscose is het zachtst, zacht en zijdeachtig in vergelijking met andere. Het is duurzaam, maar vereist een zorgvuldige reiniging. Geschikt voor speelgoed en decoraties.
 • Polyester vilt - een van de meest duurzame en dichte materialen. Het is perfect voor de vervaardiging van elk soort producten.

Welke samenstelling u ook kiest, u zult tevreden zijn met een grote verscheidenheid aan kleuren. Materiaaldikte van 1 tot 5 mm.

Om met vilt te werken, hebt u speciale gereedschappen en materialen nodig.

 • Schaar kan het meest worden gebruikt. Voor het snijden van gaten meer geschikt klein. Een leuke optie zou ook een gekrulde schaar zijn.
 • De markering voor de stof wordt gebruikt om de lijnen van het patroon over te brengen. Als dit niet het geval is, wanhoop dan niet, je kunt het altijd vervangen door krijt of een fijn geschuurd stuk droge zeep.
 • Karton of papier voor het maken van patronen.
 • Schroefdraad om delen te naaien, je kunt klossen nemen. Als je borduurgaren hebt, dan nog beter. De naden gemaakt met de flosdraad zien er netter en mooier uit.
 • Naalden voor handmatig naaien met een scherp uiteinde en een groot oog (het is handiger om de flossdraad in te rijgen, die meestal in verschillende toevoegingen wordt gebruikt).

Belangrijk: bij het werken met naalden, een schaar met kinderen, vergeet niet om hen de veiligheidsinstructies uit te leggen!

 • Lijm kan worden gebruikt PVA, "Moment" of textiel.
 • Het is beter om een ​​vulmiddel te gebruiken voor kerstboomspeelgoed: sintepon, sintepukh, hollofayber. Deze materialen zijn erg licht en vormen geen klonters.
 • Kralen, kralen, pailletten, knopen, linten, vlecht zijn geschikt voor decoratieve decoratie van uw kerstboom speelgoed.

Het is heel mooi als de details van het speeltje worden samengevoegd met een steeknaad met mulinedraden van verschillende toevoegingen. Afhankelijk van de uitvoeringsmethode kan het er anders uitzien.

Naast de lus kunt u de naad "voorste naald" en ketting ("pigtail") gebruiken voor het decoreren van producten gemaakt van vilt.

Als u bekend bent met de naaimachine, kunt u rechte of decoratieve machinesteken gebruiken.

Patronen en patronen

Omdat het vilt een materiaal is dat niet los zit, worden de delen meestal gesneden zonder naadtoeslagen. Een sjabloon gemaakt van karton of papier wordt op het oppervlak van het materiaal geplaatst en eenvoudig rond de contour getraceerd met krijt of een speciale marker.Je kunt de eenvoudigste patronen tekenen met kinderen (bijvoorbeeld de contouren van kerstbomen, honden, snoep, beren, katten, huizen of machines). Dergelijke speelgoed en gemakkelijker te maken, en hun ontwerp zal ongebruikelijk zijn. Complexere patronen, zoals herten, kerstmannen, sneeuwvlokken, kunnen op papier worden afgedrukt en worden geknipt. Na het tekenen van de sjabloon wordt het onderdeel met een schaar uitgeknipt.

Er zijn twee opties om speelgoed te maken.

 • Vlak speelgoed wordt gesneden uit één laag dik vilt. Na het snijden is het speelgoed versierd met borduur- of plakknoppen, pailletten, kralen.
 • Volumetrisch wordt verkregen door twee delen van een dunnere vilten lus of andere steek te naaien. Als ze aan het werk zijn, laten ze een klein gebied ongestoken om het speelgoed te vullen met een synthetische vulling om het een volume te geven.

Masterclasses

Als u voor de eerste keer met vilt werkt of als uw kinderen niet met een naald en draad kunnen werken, probeer dan eenvoudige platte producten te maken.

Kerstslinger van vilt

Slingers kunnen bestaan ​​uit veelkleurige vlaggen van verschillende vormen, gedragen op een draad of lint. De vorm van de vlaggen kan heel verschillend zijn: rechthoekig, rond, ovaal, met of zonder een uitsnijding, in de vorm van dieren of sneeuwvlokken. Zelfs de kleinsten zullen met dergelijk werk omgaan.

Om ze te maken, maak je een sjabloon van de gewenste vorm en omcirkel je deze op viltvlekken van verschillende kleuren. Gaten in de vlaggen kunnen worden gemaakt met een speciale perforator of eenvoudig twee sneden maken in het bovenste gedeelte met een lengte van niet meer dan 1 cm. Elke blanco kan worden gedecoreerd door gekleurde knopen of pailletten te verlijmen. Nadat je voldoende vlaggen hebt geprepareerd, geef je het lint door de gaten en is je guirlande klaar. Het kan de kerstboom versieren of in de kamer hangen.

Voorbeelden van vilten guirlandes helpen je bij je werk.

Voelde ballen

Dergelijk speelgoed op de kerstboom is ook gemakkelijk te produceren. Voor hen heeft u vilt van verschillende kleuren nodig, een opvulling, flossdraden, platte kralen of vlechtwerk, lijm voor textiel en een warmtepistool.

 • Snijd twee cirkels met een diameter van 12 cm uit karton.
 • Op elke helft van de voorkant, lijm kralen en stukjes vlecht.
 • Vouw vervolgens de blanco zijde naar boven samen. Naai de randen van het speelgoed met een stiknaad van de flosdraad in drie toevoegingen. Vergeet niet om een ​​klein gebied bovenaan open te laten.
 • Erdoorheen, vul de bal met opvulling polyester, naai een gat, vergeet niet om een ​​lus van tape in te voegen, zodat het speelgoed kan worden opgehangen.

  Fel vilten ballen versieren je bosschoon.

  Vilt kerstbomen

  Kerstboom vormige hangers zijn gemaakt op dezelfde manier als ballen. Vergeet niet dat je het product moet decoreren voordat je gaat naaien.

  Vilt kerstboom kan niet alleen een kerstboom speelgoed zijn, maar ook een onafhankelijke decoratie van het interieur. In het geval dat er in uw huis niet veel ruimte is voor een echte spar, maakt u er een viltvliegje van. Het kan op een feestelijke tafel of een raam worden geplaatst.

  • Snijd met behulp van de sjabloon de twee details van de kerstboom uit groen vilt.
  • Naai de losse delen met een steekzoom of een "voorste naald" -steek, laat een kleine patch.
  • Vul een spar met een vulmiddel van een synthetische wintermaaier en naai vast.
  • Schuif de houten spies voorzichtig door het gat in de bodem van het speeltje. Bevestig het andere uiteinde van de spies in een pot of beker gevuld met zand of gips.
  • Versier de kerstboom met kralen, strikken, knopen.

  Voorbeelden van vilten bomen en sjablonen zijn bijgevoegd.

  Kerstboomspeelgoed in de vorm van dieren kan het meest interessant zijn, omdat het dierenspeelgoed erg populair is bij kinderen.

  honden

  Voor degenen die niet willen naaien, voor de vervaardiging van dergelijk speelgoed, kunt u kleurenvilt gebruiken met lijm aan de verkeerde kant. Snijd twee identieke delen van lijmvilt.Houd er bij het snijden rekening mee dat het patroon in verschillende richtingen wordt weergegeven. Verwijder daarna de beschermpapierlaag uit de onafgewerkte delen en bevestig ze aan de verkeerde kant aan elkaar. Details zijn stevig verbonden. Let bij het lijmen niet op een luslus om op te hangen. Het speelgoed is klaar!

  Het artikel bevat sjablonen en voorbeelden van werk.

  hert

  Deze dieren worden in onze gedachten sterk geassocieerd met het nieuwe jaar en de kerstman. Zij zijn degenen die Grootvader Frost helpen om cadeaus voor kinderen te geven op oudejaarsavond. Het zal heel leuk zijn om ze in je boom te zien.

  Voor de vervaardiging van herten is een vilt bruin, rood of grijs nodig. Verfraai geschikte kralen of pailletten. U kunt de details versieren voordat u eenvoudig borduurt.

  Herten worden gemaakt op het principe van vilten ballen: genaaid vanuit twee helften met een lus of een andere handsteek. Dergelijk speelgoed is ook gevuld met opvulling polyester en wordt geleverd met een lus om op te hangen.

  De sjablonen die zijn bijgevoegd, kunt u veilig gebruiken en interessante voorbeelden zullen u inspireren om een ​​speeltje te maken.

  We hopen dat onze advies- en masterclasses je zullen helpen om je voor te bereiden op de nieuwjaarsvakantie.

  Zie de volgende video om te leren hoe je nieuwjaars speelgoed van vilt maakt.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer